Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
Zeny...Tak ja len v skratke. Maleho sme dali zaockovat prvykrat, tiez to neznasal nejako uzasne, teplotoval, bol mrzuty a podobne.....
Ja mam totiz vystudovane zdravotnictvo a tiez som mala parkrat prax na infekcnom oddeleni, kde boli deti s roznymi infecnymi ochoreniami a podobne. Neviem ci ste niekedy si pozreli hoci Len video na YouTube o tom ako dieta zomiera na pertusis, difteriu a podobne. To su ochorenia, ktore sa uz bezne opat zavliekaju na rozne a aj nase uzemia (tzv. Reemergentne nakazy). Plus pneumokoky ktore sa u nas tiez ockuju a nase deti ich tiez chvalabohu dostavaju vo vakcine mozu sposobit vazne meningitidy. Meningitida ma strasny klinicky obraz. Prakticky do par hodin vam dieta umrie na septikemiu a vy s tym nic nemozete uz urobit. Je strasne co sa stalo tej malej, ale viete ake su vysledky pitvy? Nepodliehajte hned panike a popremyslajte nad tym aj z druhej strany. Samozrejme, nie je to uplna banalita, kazda milujeme a chceme pre svoje dieta to najlepsie, ale ci cesta nezaockovat dieta je prave ta spravna, tak o tom nie som presvedcena. V prvom rade je prevencia. Treba dbat na to, aby dieta neslo na ockovanie chore a podobne.
Tiez mam z toho strach, ako budeme po druhom ockovani, ale naozaj robim pre svojho syna maximum a chcem aby bol zdravy a naozaj nemusim do buducna riesit ci nahodou niekde nechyti cierny kasel alebo osypky a podobne. Dalsia vec je skolka. Nezaockovane dieta je obrovske riziko. Neviem ci vam vobec zoberu nezaockovane dieta do kolektivu...cestovanie a podobne.
Skuste si to nechat prejst hlavou a nie hned robit unahlene zavery.
@nenuska25 náš tiež ťažšie znášal očkovanie dievčatám nebolo vôbec nič a malý skoro týždeň mrzuty a teploty teraz druhá dávka 19-teho k tomu mu idú zuby tak sa musím obrniť dávkou trpezlivosti a nejako to zvládneme vidno že chlapi všetko ťažšie prežívajú ako ženy a to už od plienok 😂
@nenuska25 ten kto neda ockovat musi byt s tym stotozneny a musi pocitat z rizikom, ja som dala ovkovat lebo si neviem predstavit (ako si pisala )ze by dieta takto ochorelo. Ale poviem ti to boli 2tyzdne stresu.mala bola tak nervozna he sa bila po hlave a prestala vydavat zvuky , nastastie sa to po dvoch tyzdnoch dalo do poriadku , samozrejme lekarka skonstatovala ze to nie je z ockovania 😕. Ale ja viem svoje kedze som z malou 24h.a to nehovorim o suchej kozi ktora sa jej zhorsila presne po ockovani ale aj to sa dalo doporiadku po infuziach .druhu davku dam zaockovat .ale uz teraz sa bojim.a moj nazor je ze aj keby bola pitva v neprospech ockovania aj tak sa to nedozvieme, lebo by vznikla panika.a kedze sa ku nam do europy nastahovala polka afriky bala by som sa neockovat.tak nech kazdy toby ako uzna za vhodne . Ja tiez poznam pripady ked zostalo doeta chore po ockovani konkretne po mmr .
My sme prve ockovanie presuvali mesiac lebo bol chory a pohodka dr nemala problem ked sme dali ockovat dali sme rozsirenu aj rotavirus a maly uplne pohodka zvladol bez teploty ani vpichy nemal cervene opuchnute uplna lahoda...pred dvoma tyzdnami sme mali druhe vpichy mu scervenali opuchli na druhy den rano mal teplotu po odratani z ritky 37.9, vpichy som chladila, nosili sme sa cim som mu zbijala teplotku trosku a vecer som mu dala paralen cipok samozrejme kazdu chvilu mu kontrolovala teplotu aj v noci a do rana teplota nikde a vpichy sa ukludnili 🙂 ...hlavne je hned chladit vpichy a kontrolovat teplotu kazdu chvilu....ja som mu chladila vpichy az vecer po vpichnuti nie hned mozno preto mal taku reakciu...moja chyba 🙂 ...clovek sa uci na vlastnych chybach... 😉
Sorry za preklepi , pisem z mobilu
@nenuska25 ďakujem že si to tu napísala, nechcem nikoho uraziť ani sa dotknúť. Tiež sa bojím ideme ockovat a uz ani nespím. Ale netreba hneď robiť paniku dopredu. Myslím že ani jednej z nás to na psychickej pohode nepridá citat tu každý príspevok o tom. Áno je to vážna vec a Nezľahčujem to, dúfam že to všetky zvládneme aj pomocou tejto skupiny. Rada sem chodím kedže je to moje prvé bábätko a rada sa s pýtam, poradím alebo prečítam kedže všetky riešime rovnaké problémy v rovnakom čase.
Baby som rada naozaj, ze ste taketo uvedomele.
A najvacsia ironia su protivakcinacne kampane. Baby, ja som bola na prednaske uznavaneho protivakcneho lobistu a prosim pekne vystudovany inzinier ekonomie! Na otazky tapal, nevedel, chybali mu totalne zaklady imunologie a epidemiologie. Len sa nabaluju na mamickach, ktore chcu pre svoje deti to najlepsie, ako my vsetky a presviedcaju ich ze ockovanie vyvolava ochorenia rozne. Pricinna suvislost neexistuje, Len casova. To znamena, ak nejake ochorenie ma prist, pride aj bez ockovania, rozvinie sa vsak neskor. Napr. Autizmus, diabetes,....
@nenuska25 lepšie by som to nenapisala 👌😉
Ja pevne verim, ze niekto podal trestne oznamenie aj za sirenie poplasnej spravy v suvislosti s tymi titulkami, lebo to uz je aj za hranicou bulvaru, vzhladom na reakciu, ktoru to vyvola... A uprimne, skuste si to otocit, ze by to dieta zomrelo na nieco, proti comu ockovane mohlo byt a nebolo. Verim, ze mnohe by ste ten termin ockovania potom presuvali aj na skor, nie na neskor, aby ste ten svoj poklad uchranili.
@senta_sofia tak, ekvivalent mojho nazoru
jedna vec, aj ked sa sem nastahovala polka afriky, tak vám očko nepomôže, pretože u nás sa neočkuje proti africkým chorobám, je vidno, že niektoré ani neviete, proti čomu sa to vlastne očkuje a čo to do vašeho dieťaťa pichli. Imunita sa nezakladá na očko, aj neočko dieťa môže prekonať tú chorobu ešte lepšie ako zaočko. Mám známu, ktorej po očko syna, ostal syn postihnutí, pretože sa mu krútia nožičky a nevie spraviť ani krok, predtým to bol zdravý chlapček.
je to rozsiahla téma a sú dva tábory, tak ako som napísala predtým. Treba zvážiť všetky riziká a rozhodnúť sa, to je všetko. A potom samozrejme niesť následky.
Baby a ruku na srdce.keby vám zomrelo dieta, vešali by ste to hneď na FB a MK?
kde na konikovi to pisala ta mamicka?
A zmenme už tému lebo tato mi nerobí dobre.... darčeky už máte? Ja už len niečo dokúpiť a mám všetko 😊
@lucka8787
@denisekkk
@slimstar
@olylili baby to ze pisala statusy nieje vobec divne a ani zle...prisla o dieta,to je zle.....potrebovala to proste napísať- povedat celemu svetu..aku bolest preziva,niekedy je jednoduchsie to napisat ako hovorit o tom a hovorit o tom s rodinou. ...ja viem o com pisem,tiez som prisla o 2-rocnu dcerku a nevravim ze hneď. .ale po par dnoch som to musela napisat,musela som dostat zo seba niejako tu bolest a pocut aj ked od cudzich ze im je to luto...a musim povedat ze som si nasla kamaatky,ktore mi velmi pomohli prekonat tu bolest,pred rodinou som sa utiahla a mk bolo moje utocisko...netreba sudit,lebo je tazke pochopit co sa odohrava v cloveku ked strati
@katuscakzms to ma hrozne mrzi, tu bolest si ani nechcem predstavovat :( ved ja som napisala ze je v soku, kazdy reaguje inak, kazdy sa inak vysporiadava s vecami. ja som tiez ked operovali dcerku pisala do skupiny ako strelena lebo som sa musela nejak odbremenit nejak to vypustit...kazdopadne toto si nezasluzi prezivat izadny rodic

@diannna to je schema ockovania na dostatocne vytvorenie titra protilatok. To je presne vypocitane kedy je najlepsie podat 2. A 3. Davku. Hexa vakcina sa podava po mesiaci, druha davka