Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@katuscakzms to ma tu sietku na papanie? Co mu tam davas?
Ahojte, akú jedálenskú stoličku odporúčate? ďakujem
@miriama11 Ten klavír mala aj naša malá :D ale už sme ho posunuli ďalej 🙂
@janulik2008 a hrala sa s nim?
@smiesko20143 my mame zopa , taka klasika jak vsetky teraz.da sa sedacka polohovat na pultiku je tacka vo sa da odobrat aj pultik sa da vybrat a vyskovo nastavitelna , zo spodu ma kosik na podbradniky .
Baby..viem ze ste to uz rozoberali...ale akusim este raz..ake mate...alebo kupujete autosedacky po vajicku?
Dakujem moc moc..
@miriama11 áno hrala sa s ním. on sa dá zavesiť na postieľku a dieťa môže kopať do neho :D alebo sa dá dole dieťa sedí hraje na ňom. ale tak malá zbožňovala všetky FP hračky teda aj trz obľubuje FP hračky 90 percent má FP 🙂
@janulik2008 super👍🏻
@miriama11 ano ma cucatko...tak zatial len jablko,ine ovocie este nejedol vratane banana...casom bude aj ine...pouzivala som aj pri dcerke a bola som spokojna,pekne si vycucali stavu z ovocia aj ovocie a nedusili sa mi kuskami
@katuscakzms presne take kresielko mame aj mi
ahojte je tu niekto kto ešte nebol ani raz očkovaný?
@anaj44 my este nie sme
@jarunka102 sanky chceeme malemu kupit aj my 🙂 maju teraz v tescu, male drevene aj s opierkou, tusim do 20e stoja ☺ my mame zatial pre neho taky interaktivny stolik, vydava to zvuky, su tam hrkalky... dostane este psika od fisher price a to bude od nas rodicov asi vsetko.. kedze je este maly a aj tak ho najviac bavi kladicka plienka a hackovana deka s macikovou hlavou 😂 s tym sa vyhra aj hodinu sam 😂
@jarunka102 krasna deka, krasna princezna..... len sa chcem spýtat co ma pod rucickami? to je sucast deky ci extra jej davas?
my mame chicco poly 2v1 ...suprova....polohovatelna podla mojich predstav...
jedina vec co mi chýba na nej je ta sietka dole na hracky podbradniky a pod.
ale ja tam nieco vydumem.... 😂
k teme ockovanie sa ja vyjadrovat nebudem ani k situacii danej mamicky....
kazda koname podla vlasnetho uvazenia a presvedcenia ... kazda chceme zdravicko pre deticky
VIANOCE a darceky....POMOOOOOOC ja este nic nemam....teda darcekov pre starsiu..tam je to uz jednoduche.... oblecko a kozmetika
sice jj uz som si kupila darcek...nový tichý vysávac....ale to beriem ze to bola nutnost....
nemam nic ani pre MM ...ani pre neter a synovca...jooooooj
este ze existuje MK a nasa skupina kde su SUPERNE BABENKY....ktore daju dobrý tip 😉
@kchan ako pises,su este male tie nase dietky a vela im toho netreba... Toho psika od Price fisher este zvazim,ale od nas to bude tiez vsetko, ved sa nadostava darcekov este hojne a jej krstna sa na nu chysta uz od leta :D :D :D
@blondie257 dakujeeem 🙂 to je taky vankusik a ten sme jej kupili len tak pod hlavicku z Kik... No napadlo ma dat ho pod nu a je jej tak super 🙂 je stastna,ze ma vysoko hlavicku a vidi cely svet 🙂
maminky dnes ma uz opat chyta zufalstvo nas drobec vydrzi max 10-15min. sam...predtym sa mi aspon darilo, ze ked som zmenila miesto kde je a hracku, tak sa hral potom este opat 10-15min. no uz to nezabera a ja mam uplne zviazane ruky...neviem ho nechat nech sa zlosti alebo place...ked niekto pride je zlaty, lebo je velmi spolocensky, kazdy mi vravi, ze ved mas zlate dieta...ano on je zlatusik, ale ja sa mu nemozem nonstop venovat.. potrebujem aj nieco stihnut doma 😲 tak som dnes rozmyslala, ze asi hracky, ktore ma ho velmi nezaujali, nezaujmu...tak rozmyslam s cim sa Vase deticky hraju a vydrzia viac ako pol hod.
Na druhej strane mi mamka vravi, ze nie som normalna a kupujem mu toho az prilis...ja si to nemyslim...
1.) hracia deka- super vec, mame ju vsak v cestovnej postielke, ktoru pouzivam cez den ako bezpecne miesto...no len vynimocne tam vydrzi byt sam...vacsinou ked sa vzdialim hned place...bol k tomu aj slon hrajuci blikajuci ten slon vzdy zaujme aj ked je velky plac (no je plastovy a tazky, v ziadnom pripade ho nemozem nechat pri nom a uz vobec nie, aby som to dala hore na hrazdicku ako by mal byt, nakolko sa lepi len na suchy zips)...navyse odvcera sa uz pretacame HURAAAA (uprimne sa tesim, lebo dr. ma vzdy strasi, ze robi vsetko neskoro) a tym padom v tej deke=postielke ma malo miesta...
2.) hrazdicka na kociarik - toto ho velmi bavilo no ododndska badam, ze uz ho to nebavi...
3.) spirala s hrackami - povodne som to chcela ovinut na postielku, ze ked sa rano zobudi, kym urobim mlieko nech sa sam pohra...no neda sa to obtocit poriadne a na kocik nemam stipce, cize mu to len klasicky davam do rucky k nemu...to ho vsak bavi menej ako hrazdicky na kocik (tu vonku nenosime kedze to je velke)
4.) hrkalky-hryzatka 4ks (vacsinu sme dostali) - s tym skor motivujem ked je na brusku aj ked sme cvicili to pretacanie sam sa s tym nepohra aj sa bojim nech sa netresne...
5.) slonik hrajuci plysovy (darcek to bol tiez pri plienk.torte) oblubena hracka rovnako na 10-15min
6.) opica (darcek) prionuta je v hracej deke tiez ho niekedy zaujme ale len 10-15min, no nie je to pravidlo a niekedy na opicu kasle...
7.) medvedik hrajuci pripnuty v hracej deke zaujme niekedy na 10-15min, davam mu ho aj do kocika aj do autosedacky...no tiez nie vzdy sa chyti na neho, ze sa s nim chce hrat
8.) hrajuca lopticka - pise sa sice ze od 3.mesiacov, no vacsinou sa mu z ruk vysmykne a dalsia vec tam kde je ten hrajuci motorcek je diera a snurky a kedze som sa bala nech to nevypadne na neho zatiahla som tie snurky, ono by sa to dalo zavesit do hracej deky len je to na figu urobene lebo vtedy su zvieratka dolehlavou...
9.) potom este zo 2-3hracky plysove mame ako darceky co sme dostali, ale to len na motivaciu niekedy pouzivam...
na mikulasa dostane dnes v noci hracky do vody kacicky a plavajucu velrybu
na vianoce na uspavanie medvedika chicco (dalsi problem zaspi len na rukach alebo v kociku hojdanim...vanicka o chvilu nam je mala zacinam mat strach...akobude zaspavat)
a od krstneho s babkou dedkom zatial co viem toho psika fisher price rozpravajuceho....
poradte...nema zaujimave hracky? alebo preco nevydrzi sam?
cely cas kym som pisala a som sa rozpisala som ho hojdala v kociku a zaspal za ten cas...no zvykne spat kratko len 20-30min...
@petrikazuzka nosic ci satka ? Mne mala toez dnes bola nervna sup do nosica a spi ... Ale co sa tyka hraciek nas momentalne bavi vsetko co svieti blika a hra takze tiez idem kupovat hracky teraz lebo hryzatka a veci bez zvukov uz nas nebavia ... Mame este taku hrazdicku kde bud ked sa stlaci tlacidlo zacne hrat alebo ako mala zistila staci do nej kopnut a hra 😉 ten macko od FP je super ten zabavi no tiez to je dost tazke nna to aby to chytala ale zabavi 😉
@petrikazuzka ja som mala ten isty problem...najpr len zaspavanie hojdanim v kociku a moje ruky...potom mi ruplo v chrbte medzi lopatkami...a tak som si povedala a dost...dala som ju na postel a trenovali sme zaspavanie....tyzden bol boj...proste sa vyplakala az zaspala.pochopila ze ruky a hojdajuci kociar nebudu.
Teraz problem ze zaspava len doma na posteli...nikde inde nie a ked zaspi tak na 25min.doma v posteli aj 2 az 3hod da.
Chce to vydrzat naucit.
Hracky...my mame to iste..hracia deka,3kolotoce...jeden z toho s projeltorom ten malu zabavi aj na hodinlu...mame ritual ze rano po zobudeni si podebatujeme a potom pustim kolotoc...a uz sa tesi ze sa pohra..popozera...poprepina melodie.jedine ked vypne zvuk sa zlosti vtedy stihnem...zakurot v kotle,pustit psa na dvor,dat mu zrat...sprchu...kuchynu...uvarit kavu....
Dalsie 2 kolotoce..jeden je aj na vajicko aj na kociar aj postielku..a druhy klasika natahovaci jedna melodia,ten ml uspech ked mala zacinala vidiet ostrejsie.
Hracia deka 10min zalezitos...aj ta spirala...aj hracky vseliake.U nas doma hrackarstvo..aj samohojdacie kreslo aj vibracne...vsetko to tak na 10min...
Najnovsie..kedze neznasa lezat v kociku....ju aj napriek to.u trenujem a davam do polohy mierne zdvihnute operadlo....nahadzem jej tam hracky a kocikujem po dome...vydrzi kedy ako...ale trenujem lebo sa nechce kocikovat co je brutal minus lebo smw furt zatvorene v dome.
U nas je top....rozbalit..na hoľaka...aj za cenu ze pocika plachtu...a kope a sa kruti a hraje debtuje aj 30min
@petrikazuzka mi mame psika od FP ..este po prvej..ta ho zboznovala.
Zatial nezaujal lebo je tazsi na uchytenie a jej vypadne z ruk.
Bratove deti napriklad vobec nezaujal.
A tiez ako spomina
@kitty18 zvukove svetelne su top.
Ani tie Lamaze hracky nas nezaujali..ani oball....
Mohe ruky a spievanka....Mam ja rucky 5 prstiky zovrieme ich do pasticky,bum bum navratka,to je rozpravka kratka ...je momentalne fascinujuca lebo si stale studuje rucky a ked jej toto spievam je ticho a chyta mi prsty.
A sampzrejme sa fuuuurt nosime...takze domacnost a prace pokial nespi...nie su urobene..neriesim.uzivam si ju kazdy den lebo prva dcera okolo studia na VS a stavby rod.domu mi doslova usla...a nepamatam urcite veci ako rastla a vyvijala sa.
@petrikazuzka mne maly nikdy nevydrzal dlhsie ako 15 minut sam na hracej deke alebo v lehatku...no teraz uz vobec ,iba ked som pri nom,akonahle ho polozim na deku -plac...len cakam kedy pride dcerka domov zo skolky aby sa s nim zabavila nech nieco spravím. ..povyberala som vsetky hracky,ale uz ho nebavia...ale zistila som ze este ako tak ked mu do plastovej flase napustam vodu alebo dam fazulky,tak to je dobra hracka na chvilu ...mam taku malu od aloe vera vody ..poumyvala som a on sa s nou chvilu pohra...ale iba chvilu
@katuscakzms nas je v poslednom čase úplne mrzuty uplakany vôbec sa nezabavi nespí cez deň nespí v noci len na mne visí teraz 19-teho očkovanie si to neviem predstaviť zmenil sa o zmena o 180° ešte že mám staršie dcéry že ho aspoň kúsok zabavia aby som aspoň niečo porobila a najedla sa 😖i
@petrikazuzka
nas sa najradsej hra s takymi beznymi vecami ako je balik vreckoviek, silikonova stierka z kuchyne, odmerky, dnes napriklad to bola nedopita flaska vody :D ale vydrzi sa len chvilku hrat sam....aj to len hned ako sa zobudi a ked mu menim hracky a pustam kolotoc nad postielkou tak da aj 20-30minut :D potom vyzaduje 100% pozornost cize len satka alebo nosic alebo s prepacenim seriem na vsetko a nic nerobim :D
No ako ved 4-5 mesacne sa nevedia hrat,ved pomali ani rocne deti sa same nehraju , potrebuju spolocnost.az tak ku 2rokom sa zacinaju hrat aj same .co by sme chceli od takych drobcov.to ze nespia to je ine ale aj 10minut ked sa dokaze zabavit z niecim je uspech .a veru pohraje sa aj z obalom aj z hoci cim, oni teraz objavuju vsetko je pre nich nove a zaujimave.

my mame chicco medvedika hrajuceho a premietajucehi...kedze mame takeho slona (je tazky a nemoze sa s nim sam hrat, len pustame melodie)...a este detske knihy, sice su pre vacsie deticky, ale ked ich mali v Lidli hned som kupila, lebo su super...a este ma zaujal ten klavir hrajuci...teraz zase na mikulasa dostane hracky do vody farebe kacicky a plavajucu velrybu...neskutocne sa rad kupka odkedy chodime plavat tak preto
a nasich este neviem kto ci babka s dedkom alebo krstny (moj brat) ma dostst toho psika hovoriaceho fisher price