Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@zuzacka16 to ze ti neurobila nt, neznamena , ze je zla doktorka. Ma asi svoje zauzivane postupy (kt. veri) a uz i cez normalny ultrazvuk vidi, ze babo vyzera byt zdrave. Mozno viac uznava krvne vysledky a az ked sa jej nieco nezda, tak skuma problem hlbsie, aby mamicky zbytocne nestresovala. Ved to 3d je tak trochu novodobi biznis.
Je vela vedcov, kt. Caste ultrazvuky neuznavaju. (Zvysuju teplotu v mozgu (pokusi na zvieratach), neprijemne vysokofrekvencne ziarenie...)
Ak ti to neda, urcite sa s nou o tom porozpravaj a chod potom v 20. Urcite ti dobre poradi.
@zuzacka16 Moja kamoska ma 2 deticky a tiez na mna pozerala jak puk, o com hovorim, ked som jej spominala toto vysetrenie. Takze relax 😉
Baby, len ma tak zaujima 🙂 uz ste nieco nakupili babatkam? Ja uz vo velkom googlim, ale este som sa realne neodvazila nic objednat 😔
@shannonldy ahoj. Googlim aj ja vo velkom kocham sa ake krasne vecicky maju😀 ale este nemam odvahu nieco kupovat😔 este si chvilu pockam pre istotu
@zuzacka16
Napr.moj dr.nerobi 3d ani 4d. Naposledy babo skontroloval, nosovu kosticku, chrbatik, nozicky a rucicky, hlavicku. Ale tiez mi ziadne nt nepovedal ani pri prvom babatku. Povedal ze sa mozem objednat na to podrobne sono inde ale az ked budem mat vyslexky z odberov v 20t. Ja som pri prvom teju na tom sone nebola a ani teraz nepojdem ak budem mat dobre vysledky.
Ahojte. Je tu aj niekto kto caka dvojicky ? 😊
@shannonldy Ahoj ja uz mamkupeny kocik a buduci tyzden budem mat aj postielku uz doma😊
@erikababula Aky kocik si si kupila?
@shannonldy ja som nechcela ale nakoniec som už neodolala :D Mám kočík, postieľku aj všetko čo do nej patrí a húpacie kresielko 🙂 a ostatne už nejak postupne potom ...
@shannonldy ja som prave dnes tiez kocik kupila a ta pani mi dala este aj detske vecicky 😉
@juliane126 ja nehovorim ze je zla to by som si nedovolila len tak vies kazda mamicka sa boji aby bolo babo v poriadku tak mi mohla aspon povedat ze nech idem k inemu ak to ona nerobi a to NT sa meria len na 3D/4D ultrazvuku inak to nevedia pomerat?
@1aduliatko1 no ved ta nosova kosticka je to NT takze ked ti to pozeral bud rada 😉 a to 3D/4D si aj tak dava robit len ten kto chce nie je to povinne len pre potesenie ze vidis drobca 😉
@shannonldy ja mam z druhej ruky no zachovaly a znacka Cam Dinamico
@zuzacka16 Jasne, super, kde si nasla? Tu na konikovi, ci?
@kattky ja som to podostavala.
@shannonldy hej tu na konikovi a pani mi este aj veci pre babo dala 😉
@shannonldy ja som na bazosi nasla ... a mam Tako Jumper Light ... a tak isto aj postielku som tak kupovala ...
@shannonldy G-mini Grand bol za dobru cenu a bolo to nieco podobne co som hladala😊
Ja sa neviem rozhodnut ci kupit kocik v obchode tu alebo ist do polska a kupit kocik o 100-200€ lacnejsi
@shannonldy ja mam hnedu farbu cize neutral..moze to byt pre aj aj..postielku mam po sestre este takze to je tiez vybavene..vanicku mam tiez po sestre..uz len veci pokupovat no pani mi dala s tym kocikom dost veci pre novorodeniatko 😉
@zuzacka16 ahojte dievčatá. Som z májoviek, ale chcela by som sa zapojiť do debaty ohľadom NT. Nie každý lekár meria NT a pozerá nosovú kostičku a to z jedného jediného dôvodu a to, že na to nemá certifikát. Na SR je len zopár gynekológov, čo tento certifikát má. Napriek tomu, že niektorí lekári certifikát nemajú, merajú tieto hodnoty, aj keď úplne zbytočne, pretože laboratória ich merania neberú do úvahy v rámci prvotrimestriálneho skríningu. Ja si však myslím, že keby sa tvojej doktorke na utz niečo nezdalo, tak ťa na to upozorní. 🙂
@zuzacka16 v tom mas pravdu. Mohla ti to spomenut. Ale ani mne to doktor nevravel. Mne ani krv nebral. Nosova kosticka a NT su dve rozne veci. NT je sijove prejasnenie - meraju kolko tekutiny sa zhromazdi babätkam od 11. do 14. Tyzdna na siji. Ta sa ale neskor vstrebe
Nosovou kostickou, myslia kost na nose. 70%deti s down syndromom nemaju v 1. Trimestri tuto kost. A ako so rozumela, tato kost im uz nikdy nenarastie. Takze da sa to zistit i na neskorsich ultrazvukoch.
@shannonldy ja mam kremovo hnedy tiez neutralny aj postielku a veci do nej mam lremovo hnede akurat vanicku mam ruzovu lebo ta je zachovala este po mne 😂

@juliane126 tak to si ma teda nepotesila no ja som to nemala odkial vediet kedze budem prvorodicka ☹ moja lekarka nie je starsia a vela ludi si ju chvali aj pri porodoch byva tak neviem..16.01.idem opat na poradnu tak sa jej spytam no to budem uz v 15tt takze je to uz asi zbytocne 😒 v tom 20tt je ten morfologicky ultrazvuk nie?