Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
takže baby, keď je žltý, zelený a tmavý výtok, zapácha, štípe a tak. Treba ísť doktorovi, aby sa to preliečilo. Ešte ma zaujíma, ako vás vyšetrujú odspodu, alebo zvrchu ? A koľko ste pribrali ?, ja 4 zatial kila 🙂
@kitty18 Mna minule zvrchu a teraz odspodu. Ale sa bojím o chrobáčika, tak si myslím, že odspodu, to nie je bohviečo. Preto som sa pýtala, na postupy iných lekárov. 🙂 Tak to je fajn, 4 kilečka sme pribrali do bruška. Večer, keď sa najem, mám brucho ako balón. Jem dve večere, druhú tak o pol jedenástej, ale necítim sa nejaká veľká 🙂
@slimstar ja som bola 5. 1. prvýkrát v poradni a robil mi ešte odspodu sono (som sa trochu čudovala)...........predtým som mala problémy tak sa chcel uistiť že je všetko v poriadku. A aj predtým mi vždy robil odspodu. Dúfam, že za 4 týždne už bude robiť zvrchu.
Mna vyšetrovala naposledy cez bruško, vraj uz odspodu nebude. Ale inak neviem ako počítajú to v ktorom ste tt, to len halabala? Podla poslednej ms by som mala byt 13tt podla lekárky 15tt. Ale viac mi to sedi na lekárkyn výpočet kedze bábätko ma 8,5cm a na 13tt by bolo asi väčšie, alebo sa mýlim?
ahojte baby, dnes som si volala o výsledky z virológie a vyšla mi pozitívna toxoplazmóza, nič konkrétne mi nepovedal len, že mám zajtra prísť a povie mi viac. Bojím sa strašne o maličké aby bolo v poriadku. ☹Máte s tým skúsenosti?😢
@gabrielenka neboj, kamarátka to mala pri druhom, a dieťatko má úplne zdravé....neviem či ti dá lieky alebo niečo....
@gabrielenka no keď ju máš pozitívnu, môže to byť aj tým, ak si ju v minulosti prekonala, mala si niečo také či nevieš? alebo si ju mohla aj v minulosti prekonať ani si o tom nemusela vedieť..ešte sa hneď neplaš..ja budem mať asi pozitívnu rubeolu, ale to bude tým, že ja som bola ako 2ročná na ňu očkovaná..
@diannna
tt vždy nesedí podľa menzesu a podľa sona....napr. ja mám podľa ms termín o týžden skôr, ako podľa sona, doktor sa riadi veľkosťou bábätka, a na tom sone mu ukazuje tt.
@gabrielenka ahoj skúsenosti s tym nemam ale strašne som sa toho bala, kedze som prichádzala vela do styku s mačkami a este chorými. Ale chvalabohu negatívne výsledky som mala. V prvom rade by som so dala este raz testy zopakovat, nemalo by sa stat ale moze sa velmi jednoducho ze tam toxoplazmózy vyskočí hoci nie je. A co ta čaká? Antibiotiká na preliečenie a malinke ked sa narodí tiez hned testy na toxoplazmozu anál budu pozitivne tak antibiotiká nasadia malému hned. A prichádzala si do styku s mačkami alebo holubmi??? Zas toxoplazmóza nie je koniec sveta len treba davat ma seba vacsi pozor, lebo je zvýšené riziko potratu. Žiaľ! Držkaj sa a mozno sa len pomýlili. Trvaj na opakovanom odbere krvi
@1aduliatko1 aha uz chapem, tak nam podla sona rastie valibuk
@zuzacka16 dúfam, že som ju v minulosti prekonala a nie je akútna :( nič konkrétne mi nepovedali len, že mám prísť zajtra na konzultáciu............ja viem, že sa nemusím hneď plašiť ale ono to akosi proste nejde :( bojím sa strašne a to tam mám ísť až zajtra o 11:45 😨
@diannna vraj toxoplazma nemusí byť len z mačiek...kamoška to chytila z verejného pieskoviska, kde chodia cikať mačky, psy...
ale vraj toxo môže byť aj z masa !!
@gabrielenka a ktore protilatky ti vysli pozitivne? IgM alebo IgG? Zalezi od toho ci sa jedna o akutnu alebo prekonanu toxoplazmozu. Ak o prekonanu, nie je dovod sa stresovat.
Viac ti urcite povie infektolog, neboj sa, vela zien sa s tym pocas tehotenstva stretlo, urcite nie si prva. Preto to aj testuju, aby Ti vedeli pomoct, inak by ten skrining nemal vyznam a len by nas strasil. Da sa to liecit so zretelom na dieta samozrejme. (ak sa jedna o prekonanu formu)
@gabrielenka plne ťa chápem, ja idem za týždeň na poradňu a tiež sa dozviem výsledky krvných testov, takže sa bojím, čo mi povedia a zároveň čo aj malé, keďže som mala tie močové cesty zapálené a nikto malinké nepozeral, či je OK..musíme hlavne pozitívne myslieť, že bude všetko dobré a nie sa ešte viac stresovať..každopádne ti zajtra držím palce a daj vedieť, čo ti povedali, respektíve ako píše diannna daj si zopakovať testy, aby si vedela, či ju fakt máš..drž sa 😘
@1aduliatko1 moze, ale vylucne len z tepelne neupraveneho
@diannna predtým som bola v kontakte s mačkami keď som zistila že som tehotná už som sa im vyhýbala, a vraj to môže byť aj z tepelne zle upraveneho masa a tomu sa tiež dlho vyhýbam.......... tak dúfam, že som ju mala dávnejšie a nie teraz niekedy. Uvidím čo mi zajtra povie doktor.
@zuzacka16 urcite bude male ok, mocove cesty este neznamenaju, ze dietatko by nemalo byt v poriadku. Pri mocovych cestach je skor problem, ze AK su neliecene, zapal moze postupovat vyssie k oblickam a tam ak sa vyskytne zapal, je to problem pre matku a uz aj tym padom plod.
No stress 🙂
@zuzacka16 5.1. som bola na poradni z krvnych testov bolo všetko ostatné v poriadku aj sono bolo v poriadku.............tak budem veriť, že to je len chyba alebo som ju prekonala v minulosti a neviem o tom.
@gabrielenka vies kolko som ja nadrapovala macky a doslova chore, davala som im denne lieky. To by si musela mat velmi slabú imunitu aby si mala toxoplazmozu. Aj mas nejaké problémy pri tehu???
@diannna mám také obavy z toho že som k nej prišla na jar keď sme sadili kvety a bohužial nam tam chodia vykonávať potrebu mačičky a ja som to pocítila na prštekoch kedže som to v tej hline našla :( :( ale vtedy som nejako nevenovala pozornosť dobre som sa umyla a viac som to neriešila :(...................mala som problemy na začiatku tehu som začala krvacať ale to bolo tým, že som sa liečila na nedostatok progesteronu už pred tehotenstvom tak som brala duphaston potom.

Nas bruskom opravujem ;))