icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

nenuska25
24. jan 2017

@blondie257 ja uz som to prestala riesit, ale tento tyzden nejako opat ma to dostalo psychicky......a to pravaze nepijem nadmerne vela......priznaky zapalu nemam ziadne....zajtra odnesiem moc do labaku na kultivaciu a o tyzden vysledky....uz neviem ako inak si pomoct.....lebo orientacne mam moc vzdy ok

zuzacka16
24. jan 2017

@nenuska25
@blondie257 dievčatá a čo je to pre vás často cikať? lebo ja dnes tiež chodím akosi moc a už sa mi to prestáva páčiť zas 😕

blcha123
24. jan 2017

@zuzacka16 dnes v noci som ja bola 4x na wc a to som zrovna vcera nepila veľa vody čo pijavam dosť... 😇

nenuska25
24. jan 2017

@zuzacka16 ja chodim podla mna extra casto....ja rano vstanem vycikam sa v pohode, akonahle sa zacnem chystat do prace, tak idem asi 4x este do odchodu ale len tak trosku cvrknem....potom si myslim ze ok a moja cesta do prace trva 30 minut, pridem do prace a idem sa docikat.....a pritom sa nenadajam vodou vela, lebo uz mam z toho aj stres, ze mi stale treba.....
okrem toho, moc ked si otestujem pruzkami tak ziadny zapal ani nic.....ked som bola na pohotovosti, tak mi nic nenasli orientacne a povedali, ze to je normalne v mojom tyzdni (bola som 13tt) a ze to bude este horsie....vcera som bola po mesiaci u mojej gynekologicky na poradni, moc zase ok aj vsetko...spomenula som jej, ze mam to caste mocenie a ze teda na pohotovosti kvazy nic nezistili a povedali mi ze to je normalne a okrem toho ze chodim casto a niekedy vycikam malo a len mam nutkanie.......lenze ona ze v 17tt to uz by malo ustupit a moze sa jednat o asymptomaticku bateriuriu a ze mam doniest moc na kultivaciu na bakterie....dneska som mala frmol tak to donesiem zajtra...povedala mi, ze to uz by nemala byt roztahujuca sa maternica....neviem mam z toho stres, lebo vsade kde sa pohnem tak len na wc mi treba....a mam pocit stale, ze sa fakt pocikam....

zuzacka16
24. jan 2017

@nenuska25 fúha tak ja to zas takto často nemám ako ty, no za hodinu viem ísť aj 2x na wcko tiež a to sa mi zdá tiež veľmi často, keď za hodinu vypijem cca 2 deci vody a idem sa 2x vycikať..tiež som to hovorila na gynde minulý týždeň, lebo ja som mala aj tie močové chytené a povedala mi, že moč mám OK, keď mi ho vyšetrovali tam a že to môže byť aj graviditou, no neviem, musím sa ešte sledovať..keď som mala vtedy močové, tak mi brali moč na kultiváciu a bola negatívna, tak neviem teda..a tiež som počula, že v druhom trimestri by to také nemalo byť a že zas to príde v treťom trimestri, keď už aj bábo bude tlačiť na mechúr..

blondie257
24. jan 2017

No ja zas pijem dost,aj 3-4l denne,inac mi je blbo.Cikat chodim aj 2x do hodiny,v noci aj 4x. Moc je ok.

@zuzacka16 od II.trimestra by nemalo byt ani nevolno...a mne furt je,uznie tak intenzivne ako v prvom ale nevolnosti su stale nadennom poriadku

zuzacka16
24. jan 2017

@blondie257 aha no ja vypijem denne tak 2-2,5l a tiež chodím cikať aj 2x do hodiny, v noci idem 1x a niekedy ani to..takže asi je to normálne, neviem..moč som mala tiež minulý týždeň OK u gyndy, tak neviem, no som z toho na nervy už, lebo ja som mala pred mesiac infekciu močových ciest, tak teraz neviem, či sa mi to vracia alebo je to tehotenstvom..

ttami
24. jan 2017

@kattky aha co som nasla http://www.prisababy.sk/TAKO-ALIVE-ECO-kocik-Me...
A dievcata budete absolvovat predporodnu pripravu???

ttami
24. jan 2017

Dievcata je tiez casto chodim cikat,v noci 1-2x,v tehotenstve je to normlaka chodit casto piskat😉v nedelu som zberala 24 hod.moc a vysledok bol 3450ml a budete absolvovat predporodnu pripravu?? A niekto spominal,ze ma vymenny listok na morfologicky usg ja som mala tiez,ale som aj tak platila 40 e😕

zuzacka16
24. jan 2017

@ttami no hej je to normalne no nie v II.trimestri uz..predporodnu pripravu chcem urcite absolvovat nakolko som prvorodicka a ja mam ten vymenny na morfologicky utz tak uvidim ci budem platit ci nie..a ty si uz mala morfo ked si len v 14tt?ved ten sa robi az v 20tt predsa

kattky
24. jan 2017

@juliane126 no 3 deti v dnesnej dobe je prepich uz. Ja max 2 deti viacej nie.

kattky
24. jan 2017

@kitty18 ja praveze porodu sa vobec nebojim. Vypitujem sa kade co, ale nic to somnou nerobi. Mozno to dolahne na mna v 9 mesiaci az.

kattky
24. jan 2017

@uzanka16 no ved prave. V dnesnej dobe tie financie niesu boh vie co. Preto si myslim, ze clovek pomaly dalej zajde ako keby naraz mal o hlavu prit a peniaze z pod zeme vyhrabavat

kattky
24. jan 2017

@ttami pekny, len ja zhanala som trojkobinaciu a nieco take inej farby nie do biela, lebo na to vsetko vidno. A aj ja chodim casto cikat a vecer ani nehovorim. V noci vzdy 2x na wecko chodim a kym nezaspim tak kazdych 20 minut. Ja som sa pytala sestricky ohladom toho a aj pichania v podbrusku pri kasli a kychani, tak mi povedala, ze to je normalne a ze taky mesiac by mi to malo este trvat a potom uz by som mala mat pokoj. Az v 9 mesiaci sa to vrati naspat

kitty18
24. jan 2017

@kattky ako ja si to nejak nepripustam teda snazim sa ale ked sa nad tym zamyslim :D katastrofa :D ale ja sa nebojim ani tak samotneho porodu ako strihania a sitia ... rozmyslam ze budem cvicit s tym aniballom ...

ttami
24. jan 2017

@zuzacka16 je to kombinovany test de sa robi usg-vysetrenie NT meranie hrubky zahlavnej koznej riasy a odber krvi na free beta hcg,papp-a,tieto vysledky budem zajtra,to vysetrenie mocu v ambulancii mi prichodi dost nepresne, najlepsie by bolo, aby si ty rano priniesla moc,do sterilnej skumavky -stredny prud moca,aby dali vysetrit na kultivaciu a citlivost,tam zistia ci mas bakterie a ak ano tak kt.atbna ne zaberaju a okrem casteho mocenia nemas ziadne priznaky??

ttami
24. jan 2017

@kattky to je dobre,ze sa nebojis porodu aspon si v pokoji uzijes tehulkovanie bez stresu😉 len som tal klikala a kukam,ze taky podobny kocik na aky mas zalusk😉nepozrela sin ci neni aj v inej farbe??a ste sa rozhodli pre ten od tej pani??

zuzacka16
24. jan 2017

@ttami no ale tieto testy ja mám už dávno za sebou ten prenatálny skríning aj kombinovaný test a potom v 20tt sa robí ten morfologický, kde pozerajú jednotlivé časti telíčka, orgánov a tak..ja som doteraz vždy ráno doniesla moč na gyndu, lebo mi brali vždy aj krv a čo som prvýkrát doniesla moč, tak sa posielal aj na kultiváciu a tá bola negatívna a cca 3 týždne dozadu som mala aj infekciu močových ciest a vtedy mi tiež posielali moč na kultiváciu a tiež bola negatívna, tak neviem..nie iné príznaky našťastie nemám..

ttami
24. jan 2017

@zuzacka16 viem,ze uz to mas za sebou si predo mnou 😉ja som este len ucho v tom😜nerozumiem,ze potom na zaklade coho si mala infekciu,ked vysledky z kultivacie boli oka??

zuzacka16
24. jan 2017

@ttami ale ja som tiež ucho, všetko je pre mňa nové, takže musíme si pomáhať 😉 no ja som chodila často cikať, aj ma bolelo potom po cikaní, tak som šla na pohotovosť a zistili mi leukocyty v moči a dali ATB a potom moč pozerali mikroskopom a poslali na kultiváciu, ktorá bola negatívna..tak neviem, nie som lekár, nerozumiem sa tomu..a prvý moč čo som doniesla na gyndu cca viac ako mesiac sa tiež posielal na kultiváciu (ešte predtým než som mala tú infekciu) a tiež keď som bola minulý týždeň na gynde, tak bola negatívna tá kultivácia, čo som si v karte pozerala...

ttami
24. jan 2017

@zuzacka16 teraz to uz bude oka,neboj nic😉abo si daj urologicky caj preventivne,abo brusnicovy dzus abo brusnice v kompote,abo susene😉

senta_sofia
24. jan 2017

@zuzacka16 ja som v dvoch tehotenstvach z troch mala problem s mocovym mechurom,spravilo sa to tak v polke tehotenstva,ked mi uz tak netlacila maternica na mechur. Inak tiez stale na WC,nutkanie,bolesti a kadeco,moc na pasiku negativny,z kultivacie mi vysla e.coli,ale doktor sa vyjadril,ze kedze to nebol cievkovany moc,ze to moze byt skreslene. Takze urologicky caj a urinal a preplachovat. Klop klop,uz dobre 🙂

zuzacka16
24. jan 2017

@ttami
@senta_sofia no urologický čaj sa ževraj neodporúča v tehu, tak neviem, ale pijem brusnicový čaj a mám kúpené aj sušené brusnice, aj brusnicové džúsy, tak pijem preventívne a urinal mám tiež kúpený..no som z toho už na nervy vám poviem 😕

ttami
24. jan 2017

@zuzacka16 neboj uz bude len dobre,verime😉

senta_sofia
24. jan 2017

@zuzacka16 ten urosept mozes,ten je s brusnicami,urinal som mala pri prvom uz v 7tt,lebo doktor bol zufaly,atb mi nechcel dat

kattky
24. jan 2017

@kitty18 tak toho strihania sa kustik bojim aj ja

kattky
24. jan 2017

@ttami jo berieme uz od nej naisto. V sobotu zbehneme po neho 🙂

zuzacka16
24. jan 2017

@senta_sofia no brusnicový čaj mám aj ja, takže ten pijem a môžem to ešte aj kombinovať s urinalom? nebude toho veľa nejak? tak ja som už aj mala ATB, keď som bola v 12tt, lebo mi našli leukocyty v moči, takže tak..hádam sa mi to už nevráti..a dík za radu 😉

senta_sofia
24. jan 2017

@zuzacka16 ten urosept nie je cisto brusnicovy,su tam aj ine bylinky a moze sa v tehotenstve.Urinal ma davkovanie tusim az 3tbl. za den,tak ak si das jednu,pohoda. Mne to schvalil lekar,aj ked viem,ze iny moze mat iny nazor.Nemas za co 😉

lidka1992
24. jan 2017

Ahoje, ked sa bavite o mocovych cestach tak mozem odporucit mega brusinky mne stale pomohli a urinal vobec.. su prirodne, pripajam aj foto