icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

zuzacka16
24. jan 2017

@lidka1992 a papas ich aj teraz v tehu?

lidka1992
24. jan 2017

@zuzacka16
Ano ale kazdy druhy den si vezmem, aj v lekarni mi vravela ze sa mozu samozrejme s mierou ;) ja mam velmi citlive mocove cesty, staci ked napr. Nemam ponozky a uz ich citim.. toto mi stale pomohlo aj ked som to brala pred dovolenkou pri mori napriklad..

lyly11
24. jan 2017

@kattky strihanie ani nebudeš cítiť. Väčšinou robí nástrih aspoň mne tak robil počas toho ako som mala kontrakcie a tlačila som čiže nástrih je nič pretože riešiš úplne iné bolesti. Bude to v pohode. Mám za sebou aj prirodzený aj sekciu a som za prirodzený pôrod. ;)

zuzacka16
24. jan 2017

@lidka1992 no ja vyskusam zatial caj,dzusy a ten urinal a uvidim..ked tak potom kupim..hm ja som predtym nikdy nemala teraz v tehu prvykrat som to mala a hned aj ATB mi dali 😔

lidka1992
24. jan 2017

Tak ja som raz dostala velky zapal a odvedy aa mi to atale vracia ale uz len tak, ze citim neprijemny pocit pri moceni, take ako steklenie trosku..ale ziadne bakterie nemam..este mi doktprka odporucila sa stale po malej potrebe osprchovat a natriet okolie posvy s fungicidom .. ale to robim len vecer vacsinou po sprche ;)

lyly11
24. jan 2017

@marcelkaemmka
Ahoj pridávam sa s tou placentou. Aj ja ju mam tak položenú tak ze budem neskôr cítiť pohybu babatka a že nič nerobiť aby som nezačala krvácať. Nohy vyložene... Takže asi musíme poslúchať keď to chceme dotiahnuť do konca ;))) stojí to za to. Drz sa 🙂

zuzacka16
24. jan 2017

@lidka1992 och joj co my zeny si musime vselico vytrpiet..tak nech sa ti ten silny zapal uz nevrati 😉 a s tou sprchou jasne ze len vecer ked cez den sa tak neda teda aspon mne nie 😉

sunflower80
24. jan 2017

Vidim,ze tu rozoberate aj porody, tak pridam aj svoju skusenost. Porod moze byt aj bezbolestny. Mne odtiekla plodova voda, ziadne kontrakcie, nic som nemala. Vobec som sa neotvarala a mala bola KP, takze som rodila sekciou. Jedine,co som potom citila,bola rana po sekcii. A mam na porod tie najkrajsie spomienky. Viem,co hrali v radiu na porodnej sale,takze netreba sa toho bat 😉

juliane126
24. jan 2017

@lyly11 no neviem ci by som toho doktora nekopla medzi nohy keby len tak strihol pocas tlacenia. Mna boleli kontrakcie len pocas otvarania. Ked som mala uz tlacit pocas nich, tak som ledva zistila ze nejaka bola. A potom znova cakat kedy zas pride. Vzdy mi par sekund uslo, kym som zistila, ze ju mam a za chvilu bola prec. A potom cakat, kedy zas pride a neprepasnut ju.

Ja som sa strihat i napriek odporucaniu nedala a tak som aj dopadla. Bez masaze hradze nikomu nedoporucujem. Usetrite si vyse pol roka bolesti. Ja som sa bala, ako s tou ranou budem moct tlacit. Strach je niekedy zly radca.

Vcera mi kamoska vravela, ze ju pred strihom umrtvili a jedine co citila bolo pichnutie. Ona rodila 27 hodin, ale po porode mohla hned vstat. Druhe musela sekciou kvoli zlej polohe. Urcite by brala normalny keby mohla, kvoli rychlejsiemu zotaveniu.

zuzacka16
24. jan 2017

No zeny radsej nepiste o skusenostiach z vasich porodov lebo budem mat dalsie 4 mesiace obavy 😂😂 staci ked budem docikana v 9tom mesiaci a v den ked to pride 😂😀

juliane126
24. jan 2017

@lyly11 si ta viem predstavit ako teraz s 2 malymi detmi do porodu lezis. ☺
Jedine ked uz spia asi.
A kde mate tu placentu? Ja ju mam asi na opacnej strane, lebo brucho mi aksi prestalo rast, ale pohyby citim coraz intenzivnejsie.
Som citala len, ked je pred porodom dole, zavadia babu a musi nasledovat sekcia.

juliane126
24. jan 2017

@zuzacka16 Ale vsak pisem, ze ten samotny porod ,ked sa tlaci, to co vidite v americkych filmoch ako tam kricia, ma vobec nebolel. Bolest prisla az po.
A nie vsetky zeny su poranene. Taka Kate sa uz par hodin po porode usmievala nastylovana do objektivu.
Dnes som citala clanok, kt. By som ako prvorodicka urcite chcela vidiet na najmama stranke. Napr. Ked sa koji babo na jednej strane, preco vyteka mlieko i z 2. Strany? Telu trosku trva kym zisti, ze nemame dvojicky 🙂

,,Nech vás to nezaskočí: Mamičky prezradili, čo všetko ich po pôrode nepríjemne prekvapilo,,

zuzacka16
24. jan 2017

@juliane126 ale ved v pohode ja sa smejem este teraz no to prave orechove este len pride kazda si tym musime prejst a kazda sme ina cize kazda to bude inak znasat a co sa tyka Kate tak tam pomlcim lebo to je "kralovska" bolest teda okolo nej skakali ako vo vaticke 😂

kattky
24. jan 2017

@lyly11 to som uz pocula od viacerych. Ale nerobim kvoli tomu paniku. Ked to moja spoluziacka zvladla, ktora je taka, ze ju zatok zasvrbi a tabletku hned berie, tak to musi zvladnut kazdy. Este natrafit na dobreho slyzbu konajuceho lekara 🙂

kattky
24. jan 2017

@lyly11 mne o placentu vraveli na kombinovanom teste. Museli mi robit ultrazvuk zospodu. No zatial nikto mi nic nepovedal ze sa mam setrit, alebo nieco take. Este aj drevo ku krbu nanosim ak treba, ale ovsem nie tolko ako predtym.

piskotka99
25. jan 2017

Ahojte dievčatá 😊Zajtra idem na poradňu, konci sa mi 15 týžden myslite, ze už mi povie pohlavie ? Veľmi by som už chcela vedieť 😊😊😊😊

zuzacka16
25. jan 2017

@piskotka99 ak sa bude chcieť dostatočne malé ukázať, tak áno 😉

piskotka99
25. jan 2017

🙂

diannna
25. jan 2017

Ja idem dnes na poradňu končím 17tt a som zvedava ci sa ukáže. Ale velmi rada by som vedela co to bude. Uz sa neviem dockat

kattky
25. jan 2017

@zuzacka16
@diannna
Mne uz od 12tt vraveli a teraz minuly tyzden uz len potvrdil vraj na 100%

gabrielita3
25. jan 2017

Pridam aj ja moju skusenost s porodom .. kontrakcie mi zacali vecer o 21:30 h celu noc som nespala nastastie som bola uz v nemocnici prenasala som druhy den rano 3 h ma dali na pasy zaznamenalo to len slabe kontrakcie co mne sa nezdalo vobec ako slabe na 1.5 prsta otvorena pichli mi injekciu proti bolesti a ze sa mam vyspat no tak som spala asi 2 hod rano uz velka bolest otvorena na 3 prsty dali mi cipky na vyvolanie a oxytocin do zily bolesti obrovske skakala som na lopte pomaly som sa otvarala a o pol tretej sa mala narodila spravili mi nastrih sitie som vobec necitila pichli mi umrtvovacku mala som jeden kozmeticky stih z vonku vecer som normalne fungovala sedela chodila az na to ze som odpadla malu som nemala pri sebe az na druhy den ale nebolelo ma nic dufam ze tento porod bude rychlejsi pohlad na prave narodene babatko ktore je vase je neopisatelny jednoducho to je laska na prvy pohlad do konca zivota 😊

slimstar
25. jan 2017

Teda ja som prvorodička, ale pôrodu sa nebojím, skôr tej sekcie, kvôli dlhšiemu zotavovaniu. Ja si myslím, že keď to prežili milióny žien, tak to prežijem aj ja. Bolesť vždy bola, aj bude, ale hlavne, aby bolo bábo zdravé a aby sme mohli ísť čím skôr domov z nemocnice. 🙂 Ja si nebudem platiť lekára na požiadanie / u nás to stojí 100 e/ a nechcem ani epidural. Na našu porodnicu sú chvály a tí lekári, ktorí majú službu to nerobia po prvýkrát, takže sú určite skúsení. Postupy sú asi rovnaké. Budem mať pár požiadaviek, chcela by som rodiť v polohe príjemnej pre mna / neviem či to bude možné/, chcela by som si prizvať laktačnú poradkynu / takú základnú vec ako dojčenie, že vraj sestry neukazujú /alebo len niektoré/ a objednám si vip izbu. 🙂 Bojím sa len , že to bude sekcia, lebo ja mám dosť úzku panvu, aj podla údajov v knižke.

kattky
25. jan 2017

@slimstar nasa nemocnica berie 150€ ak chces mat svojho lekara pri porode a 29€ ak chces mat blizku osobu pri porode a 50€ za epidural.

nenuska25
25. jan 2017
stanka04
25. jan 2017

@nenuska25 A ja som sa bála, že to len mne tak skoro vybehlo brucho :p
Lebo pri malej do konca piateho mesiaca skoro vôbec nič, teraz expresne 🙂

kattky
25. jan 2017

@stanka04 a ja nakolko som baculka, tak na mne ani tehotenstvo mozno vidno nebude.

zuzacka16
25. jan 2017

@kattky neboj nie si jediná, ja som tiež bacuľka a nie je ešte nič vidieť 😉

kattky
25. jan 2017

@zuzacka16 a je ti este sem tam zle? Lebo ja raz alebo 2x za tyzden este vzdy musim zvracat aj ked uz by to mohlo prejst 🙂

zuzacka16
25. jan 2017

@kattky nie toto som ja vobec nemala skor bolest kostrce,panvy a ten mocak inak OK

kattky
25. jan 2017

@zuzacka16 tak ja ked lezim na chrbte, tak dost citim krize. Niekedy mam problem az vstat z postele. Uz sa neviem dockat pohybov aj ked my prvorodicky si musime nato este pockat