Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@slimstar dojcenie je krasne ale treba ho spravne aplikovat hned od zaciatku. Mne prve dva mesiace kojenie bolelo viac ako porod a mala som 2 tyzdne horucky nad 38, pri kazdom kojeni bolesti a nakoniec mi museli robit punkciu. Ale to preto ze som mala mastiditu, kt. Vyustila do abcesu.
Niekedy mlieko nechce tiect i ked prsia su plne na prasknutie. Vytvori sa zapcha a hrbolceky, kt.sa mozu zapalit (stafilokok). Tyzdenne babätko to este nevie vzdy vytiahnut, najmä to spodne mliecko a pruser je na svete. Ked zacne tvrdnut urcita cast prsnika treba prsia pred kojenim rozmasirovat a az potom prilozit. I menenie poloh je dost dolezite spociatku.
Nenechat si nikdy stvrdnut prsia. Ak sa to stane bud nakojit, odsat, odstriekat. I ked su prsia plne, tvori sa mlieko dalej. Nasa vedela dobre pospat, vobec sa nebudila na kojenie prvy mesiac, lebo mala novorodenecku zltacku. Na zaciatku, ked uz mame mlieko samozrejme, je dobre kojit kazde 4 hodiny, neskor sa da v noci predlzovat a cez den to je o to castejsie.
Ale niektore deti spia celu noc na prsniku inak revu.
Je strasne vela problemov s kojenim, kt. sa vsak do mesiaca vacsinou vsetky vychytaju a ak sa dieta spravne priklada a pekne cucia, nemusia vzniknut ziadne. Ale mamina isto poradi
@juliane126 ono ja som si pozerala, veľa videí na youtube o kojení. Tam tiež spomínali o tom tvrdnutí presne , že to treba rozmasírovať, alebo tam kde bolí tak z tej strany prikladať z inej polohy. Tých materiálov je veľmi veľa na nete a všeličomu som sa priučila, ako to má byť. Určite chceme všetky kojiť, veď je to prirodzené a zdravé. 🙂 želám vám aj ostatným babám, aby sa to podarilo a aby sme boli všetky spokojné s dojčením. 🙂
@slimstar vyborne. Treba si to aspon teoreticky kuknut co vsetko sa moze stat ako potom plakat. Mna to ani nenapadlo. Prilozis a ide to samo...Teda malo ist...
@piskotka99 my sme tiez dnes kupili kocik. Clovek ma o starost menej, ako potom na poslednu chvilu zhanat. Tiez mi vraveli poniektory, ze to je skoro, ale to je nasa vec predsa 🙂
@kattky veru máš pravdu 😊😊
@piskotka99 ty kedy mas termin ?
@kattky 17.07.
@piskotka99 ja 6.7. Ide tp rychll ako voda.
@zuzacka16 no pri dennom uzivani mozno ano ja ho ked vezmem jednu tbl. za 2 tyzdne, tak to az vela. Brucho este vzdy trocha pocitujem. Uvidim co to bude cez den. Do nemocnice by som moc nechcela ist aby ma skontrolivali ci je vsetko oki, lebo dnes ma sluzbu taky blby doktor ukrajinec. Mala som tu cest ho spoznat.
@zuzacka16 ja som pri prvom tehotenstve magnézium nebrala a narodilo sa mi 4 kg dieťa takže neviem ci to nie je len nejaký výmysel s tým magnéziom 😀 a teraz sem tam vezmem... Mám iné tehotenstvo ako predtým... Dosť mám bolesti v podbrušku ale keď som bola u gynekológa tak mi povedal ze denne môžem 1000 mg magnézia mám si pozrieť a tak isto aj nospu bez problémov 🙂 takže fungujem takto 🙂
@kattky dnes aj mna dost boli podbruskom☹ dufam ze je malinke v pohode☹
Aj ja sa k vám pridávam dnes celý deň pobolievanie podbruška

@kattky tak s tymi nohami mam to iste co ty a to niekedy aj v lete priatel sa mi smeje ze mrznem zaziva 😀😂 hej musime no co neurobime pre nase miminka 👶