icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

zuzacka16
27. jan 2017

@kattky tak s tymi nohami mam to iste co ty a to niekedy aj v lete priatel sa mi smeje ze mrznem zaziva 😀😂 hej musime no co neurobime pre nase miminka 👶

juliane126
27. jan 2017

@slimstar dojcenie je krasne ale treba ho spravne aplikovat hned od zaciatku. Mne prve dva mesiace kojenie bolelo viac ako porod a mala som 2 tyzdne horucky nad 38, pri kazdom kojeni bolesti a nakoniec mi museli robit punkciu. Ale to preto ze som mala mastiditu, kt. Vyustila do abcesu.
Niekedy mlieko nechce tiect i ked prsia su plne na prasknutie. Vytvori sa zapcha a hrbolceky, kt.sa mozu zapalit (stafilokok). Tyzdenne babätko to este nevie vzdy vytiahnut, najmä to spodne mliecko a pruser je na svete. Ked zacne tvrdnut urcita cast prsnika treba prsia pred kojenim rozmasirovat a az potom prilozit. I menenie poloh je dost dolezite spociatku.
Nenechat si nikdy stvrdnut prsia. Ak sa to stane bud nakojit, odsat, odstriekat. I ked su prsia plne, tvori sa mlieko dalej. Nasa vedela dobre pospat, vobec sa nebudila na kojenie prvy mesiac, lebo mala novorodenecku zltacku. Na zaciatku, ked uz mame mlieko samozrejme, je dobre kojit kazde 4 hodiny, neskor sa da v noci predlzovat a cez den to je o to castejsie.
Ale niektore deti spia celu noc na prsniku inak revu.
Je strasne vela problemov s kojenim, kt. sa vsak do mesiaca vacsinou vsetky vychytaju a ak sa dieta spravne priklada a pekne cucia, nemusia vzniknut ziadne. Ale mamina isto poradi

slimstar
28. jan 2017

@juliane126 ono ja som si pozerala, veľa videí na youtube o kojení. Tam tiež spomínali o tom tvrdnutí presne , že to treba rozmasírovať, alebo tam kde bolí tak z tej strany prikladať z inej polohy. Tých materiálov je veľmi veľa na nete a všeličomu som sa priučila, ako to má byť. Určite chceme všetky kojiť, veď je to prirodzené a zdravé. 🙂 želám vám aj ostatným babám, aby sa to podarilo a aby sme boli všetky spokojné s dojčením. 🙂

kattky
28. jan 2017

@zuzacka16 mne zo zaciatku bola celkovo strasna zima. Si priatelova sestra robila srandu, ze asi cakam ladoveho medveda 😀

zuzacka16
28. jan 2017

@kattky ja som teraz doupratovala a vobec si necitim chrbat kostrc..uplne KO som

kattky
28. jan 2017

@zuzacka16 my sme boli po kocik a teraz sme u priatelovej sestry. Objedala sa pizza, najedli sme sa a ochvilku pojdeme domov.

juliane126
28. jan 2017

@slimstar vyborne. Treba si to aspon teoreticky kuknut co vsetko sa moze stat ako potom plakat. Mna to ani nenapadlo. Prilozis a ide to samo...Teda malo ist...

piskotka99
28. jan 2017

Ahojte tak už aj my sme dnes boli kúpiť kočík tak sa tešíme 😊Aj keď nám niektorí hovorili ze to je skoro ale nevadí aspoň jednu vec mame vybavenú 😊

kattky
28. jan 2017

@piskotka99 my sme tiez dnes kupili kocik. Clovek ma o starost menej, ako potom na poslednu chvilu zhanat. Tiez mi vraveli poniektory, ze to je skoro, ale to je nasa vec predsa 🙂

piskotka99
28. jan 2017

@kattky veru máš pravdu 😊😊

kattky
28. jan 2017

@piskotka99 ty kedy mas termin ?

zuzacka16
28. jan 2017

@kattky my mame uz navstevu kecame chlapi popijaju a tak..este tu je 2 rocny chlapcek tak sa uz priucam😂😅

piskotka99
28. jan 2017

@kattky 17.07.

kattky
28. jan 2017

@zuzacka16 ja uz lezim v posteli. Priatel siel mrknut na hokej na kamosov a ja lezim lebo som dostala velmi silne bolesti v podbrusku take pichave az rezave a neviem co mam robit ☹

kattky
28. jan 2017

@piskotka99 ja 6.7. Ide tp rychll ako voda.

zuzacka16
28. jan 2017

@kattky vies co hlavne sa ukludni ja som toto mala tiez vo stvrtok skoro cely den vcera OK a na vecer tiez ma to chytilo a dnes rano tiez no tym upratovanim mi to trochu povolilo a furt tak na striedacku..teraz celkom OK..bud v klude

kattky
28. jan 2017

@zuzacka16 no lezim pod paplonom, tak trocha polavilo. No predtym ledva na postel som dosla kvoli tej silnej rezavej bolesti. Az mi lava strana podbruska ako keby strpla. Zobrala som magne b6 tak uvidime.

zuzacka16
28. jan 2017

@kattky tak to som rada ze uz lepsie..jaj beries sem tam aj magnezium?ja nic ani mi nic lekarka nepovedala ked som jej kostrc spominala

kattky
28. jan 2017

@zuzacka16 ja som magnezium mala brat kvoli tlaku, lebo raz som mala vysoky, tak som mala brat 3x na den, ale ja som brala ho iba raz denne aj to mi tsk vzdy zbil tlak, ze som mala ho vzdy nizky, tak som ho prestala brat. Teraz iba kef mam krce, tak ho vezmem.

zuzacka16
28. jan 2017

@kattky jaj chapem..hej som pocula ze na take bolesti ci krce je dobry ale zevraj aj velke deti sa z neho rodia..

kattky
29. jan 2017

@zuzacka16 no pri dennom uzivani mozno ano ja ho ked vezmem jednu tbl. za 2 tyzdne, tak to az vela. Brucho este vzdy trocha pocitujem. Uvidim co to bude cez den. Do nemocnice by som moc nechcela ist aby ma skontrolivali ci je vsetko oki, lebo dnes ma sluzbu taky blby doktor ukrajinec. Mala som tu cest ho spoznat.

lyly11
29. jan 2017

@zuzacka16 ja som pri prvom tehotenstve magnézium nebrala a narodilo sa mi 4 kg dieťa takže neviem ci to nie je len nejaký výmysel s tým magnéziom 😀 a teraz sem tam vezmem... Mám iné tehotenstvo ako predtým... Dosť mám bolesti v podbrušku ale keď som bola u gynekológa tak mi povedal ze denne môžem 1000 mg magnézia mám si pozrieť a tak isto aj nospu bez problémov 🙂 takže fungujem takto 🙂

kattky
29. jan 2017

@lyly11 takze ak mam take ako keby menstruacne bolesti tak mozem zobrat aj nospu ???

zuzacka16
29. jan 2017

@kattky tak co ako sa dnes citis?ja dnes zatial fajn uvidim ci mi to nepride na vecer..rano som si kychla a tak hnusne ma pichlo ako kde je maternica ze dovidenia 😔

zuzacka16
29. jan 2017

@lyly11 ja idem za 2 tyzdne na poradnu tak uvidim co mi na to povie ja som doteraz nemala vobec bolesti podbruska zacalo mi to tak vo stvrtok a dnes zatial celkom OK..nospa je v podstate asi aj na creva co??

kattky
29. jan 2017

@zuzacka16 no ja dneska oki, len ked dlhsie sedim, tak citim brucho. Si myslim, ze vcera aj z teho ma tak bolelo, ze som cely den pomaly presedela.

gabrielenka
29. jan 2017

@kattky dnes aj mna dost boli podbruskom☹ dufam ze je malinke v pohode☹

olylili
29. jan 2017

Aj ja sa k vám pridávam dnes celý deň pobolievanie podbruška

lyly11
29. jan 2017

@kattky ani kľudne 🙂 nospa je neškodná

lyly11
29. jan 2017

@zuzacka16 no nospa vlastne uvoľní to bruško aj keď je nafúknuté 🙂 kľudne si treba dať nospu... Ja najprv magnézium a keď neprechádza tak nospu... A doktor mi povedal ze niekedy to môžem aj naraz