icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

akinorev30
13. jan 2011

@monilik Ahoj, ja som to oznámila iba hlavnému sefovi, lebo niekde som čítala, že by sa to malo oznamovať keď žena dostane tehotensku knizku, ale podla mna je to blbost. Ja som to iba chcela mat z krku, lebo som nevedela ako to zoberie. Ale okrem neho to este v práci nevie nikto, ani moji nizsí sefovia. Do konca januára to chcem povedať. Možno, že to až pomaly začne byť na mne aj vidno 😉

akinorev30
13. jan 2011

Baby chcem sa spýtať, nemáte teraz citlivejší spodok bruška a sem tam nejaký krč?Ja bruško citim aj ked si sadám alebo vstávam. A dosť často ma picha. Nič strašné, da sa to zvládnuť, ale stále mi vŕta hlavou, či je všetko Ok. Viem, že sa tam teraz dejú asi veľké zmeny a reorganizácie 🙂 , ale kamaratka je tiež tehotná a povedala mi, že ju nič nepichalo. Tak neviem. Inak brucho mám ako keby som ani tehotná nebola. Presne také ako pred tehotenstvom.

slniecko612
13. jan 2011

@monilik Ahoj, ja som to môjmu šéfovi oznámila minulý týždeň. Ale okrem toho to vie len moja jedna kolegyňa. Ale chystám sa to povedať aj ostatným, povedala som si, že do konca týždňa im to poviem, lebo si to nakoniec všimnú sami. U nás to je trochu horšie, lebo u nás v robote sme len 2 baby a 7 chlapov a tí chlapi takéto veci inak berú ako baby. Ja mám toto už druhé tehotenstvo, prvý krát som v apríli 2010 potratila (v 12 tt), o tehotenstve som som všetkým povedala už v nejakom 10 týždni, a nakoniec som o to aj prišla, tak teraz 2x som nechcela byť až taká rýchla.

slniecko612
13. jan 2011

@akinorev30 ja som teraz v 16 tt a tiež sem tam niečo cítim v podbrušku. Nenazvala by som to že kŕč, ale skôr taká slabučká bolesť. Žiadne dieťa ešte nemám, tak neviem či sú to už pohyby alebo nie, ale počula som, že ako prvorodička ich cítiť tak skoro nemôžem, tak neviem čo to mám a aj sa toho bojím. A mávam to, keď sa na to moc sústredím a myslím na to. Ja zas brucho mám už väčšie, už si myslím, že to musia na mne všetci vidieť. 🙂 Ale zatiaľ sa ma na to nikto nepýtal.

akinorev30
13. jan 2011

@slniecko612 No na pohyby je to naozaj este skoro, pri prvorodickách že vraj az okolo 20-21 tt 😉 . Ja som tiež prvorodička a preto neviem, čo este je bežné a čo už nie. Ale snažím sa byť kludná, a hovorím si, že to určite súvisí s tým ze sa zväčšuje maternica. Snáď sa naši drobci majú dobre 🙂

medullienka
13. jan 2011

@monilik no pekne, tak sa na to doktora pekne krasne spytam, ze kedy tam mam ist. Nieze by som mala problemy so srdcom, ale aj tak...
Dakujem za radu 🙂

lubenka131
13. jan 2011

@monilik ja sm este neni ani objednana..ja som ani nebola schopna ist k svojej obvodnej a ani k zubarke...ale sestricka povedala ze to nemusim mat hned 🙂

hophophop
13. jan 2011

ahojte dievcata,
my sme boli vcera na kontrole,tak uz mame krasnych 7 cm,zmenil mi termin na 17.jula

@slniecko612 ja som pri prvom citila pohyby uz v 18 tt,ale to bolo len take steklenie,bublinky
da sa to zamenit za pohyb criev

lubenka131
13. jan 2011

@hophophop gratulujem k dobrým výsledkom 🙂

zdenush88
13. jan 2011

@akinorev30 no mne take inak tiez vrata hlavou..hociekdy ked napr prudise vstanem, takma zaboli taky krc katky alebo tak.. nemylsim ze su to pohyby, sko ze je to maternic,a 17.1. idem na poradnu taks a budem pytat ci je to ok... ale zevraj je to v pohode, len ked to clovek nepzna tak sa vsetkeho boji.. teda ja..

rianka7
13. jan 2011

ja som od mala chodila na vysetrenia so srdieckom asi kazdy rok, ale nemam vaznu poruchu, lebo po case sa to nejak upravilo, cize by to malo byt v norme, aj ked nie uplne vyliecene. teraz chodim mozno raz za 5 rokov. ale ved mna sa doktor ani nepytal na choroby a pod. radsej sa ho spytam, ci aj mne netreba ist na to EKG 😕

monilik
13. jan 2011

@akinorev30 🙂 v podstate to treba pisomne oznamit zamestnavatelovi kvoli tomu, ze v zmysle zakonnika prace sa za tehotnu povazujes az ked mu to pisomne oznamis - az potom mas narok na volno v pripade tehotenskych lekarskych prehliadok a az potom sa na teba vztahuje ochrana zo zakonnika prace. je len na zene ci a kedy to oznami, ale ked to pisomne neoznami a zistia to inak a nebodaj ma blbeho sefa, tak sa jej to moze vypomstit

monilik
13. jan 2011

@akinorev30 aj mna sem tam pichne v brusku, zrejme je to tym ako sa maternica zvacsuje. ktovie.

monilik
13. jan 2011

@hophophop super ze je vsetko v poriadku 🙂

monilik
13. jan 2011

@lubenka131 no ved aj mne o tom ekg povedala ze sa nemusim ponahlat, ale do buducej poradne to uz mam mat. a poradnu mam 28. tak som radsej rychlo objednavala bo mali dost ludi ze aby som to stihla 🙂

slniecko612
13. jan 2011

@hophophop hádam to čo cítim nebude nič zlé, keď to ani opísať neviem, ako to vlastne cítim.
My sme tiež mali v 13 týždni 7 cm. 🙂

lubenka131
13. jan 2011

@monilik aj ja tak idem teraz v pondelok to obeham nech to k poradni mam..ja mam rada ked mam veci vybavene... 🙂 aj ked povedala ze do dalsej poradne to netreba 🙂

luc771
13. jan 2011

Ahojte kocky,
rada by som sa ku vam pripojila som z Ba. 😉 Cakam tiez mimi, prvorodicka, momentalne som v 15tt+2dni a termin porodu mi vychadza na 4.7. Iba dnes som sa zaregistrovala, postupne citam starsie prispevky ale je toho dost...
Moje doterajsie vysetrenia:
7tt ultrazvuk na potvrdenie tehotenstva mimi ma 11mm, v 10tt dalsi ultrazvuk mimi ma 36mm, v 13tt som absolvovala vysetrenie NT v GYN-FIVe kde bol vysledok 1,06 mm a mimi malo vtedy 76mm a tiez som nasledne bola na prvom screeningu. Dnes som mala poradnu kde mi doktorka povedala ze vysledky screeningu su ok, pravdepodobnost DS som mala nizku 1:100 000, tak som teraz stastna jak blchaaa 😀 Tiez mi zobrala dnes krv, na dalsiu krv idem 27.1. a 3.2 mam dalsiu poradnu. Dnes poobede som bola na tzv. malom 3D/4D ultrazvuku v GYN-FIVe, moja lekarka mi povedala ze je to este skoro ze to nebude dobre vidno ale ja som chcela hlavne kvoli fotkam na CD nech sa mozem pochvalit, mimi ale velmi zive, stale sa k nam otacalo chrbtom iba raz tvarickou ale zopar fotiek aj tak vyslo super, ak mate zaujem kuk na moj fotoalbum 🙂
Inak priebeh tehotenstva mam bezproblemovy, klop-klop, vobec som nemala nevolnosti len mi v 1.trimestri vadili niektore vone a ked som sa najedla tak mi bolo trochu tazko, akoby mi jedlo nesadlo... Brucho mam uz teda podla mojho nazoru dost velke, stare rifle uz nemozem nosit par tyzdnov, teraz je mi najlepsie v leginach a na ne hodim nejake saty alebo tuniku 🙂
Tak zatial tolko o mne, drzim nam vsetkym palce nech vsetko dobre dopadne 🙂

akatka
13. jan 2011

@monilik
Ja ano... v 10tt 🙂
Radsej nech sa zariadia...

akatka
13. jan 2011

@akinorev30
Ahoj, no ja mam presne toto iste a uz som si myslela, ze ci nemam chytene mocove cesty alebo co... Take zvlastne stuchnutie a obcas ma aj vajecniky zapichaju 😅 a obcas mavam dokonca na par chvil bolest v podbrusku ako pred MS. No kym to nie je nejaka akutna bolest, tak to neriesim, urcite sa vnutri deju velke veci 😀 . ZAjtra mam prvu poradnu, tak dufam, ze bude vsetko v najlepsom poriadku 😕

akatka
13. jan 2011

@luc771
Tak to sa tesim, ze mas vsetko OK a vitaj 😵
S tym jedlom to mam ja stale, tazko mi travi a mam pocit, ze som zjedla kona.. Uz sa tesim ked budem mat NT vysetrenie tiez za sebou, lebo to je hrozna neistota..
Zajtra prva poradna, tak sa tesim a aj troska bojim 😕

lubenka131
13. jan 2011

@luc771 ahoj takze gratulujem dalsej julovke ,super spravy len tak dalej 🙂

monilik
13. jan 2011

@luc771 ahoj 🙂 vitaj medzi nami, blahozelam k super vysledkom 🙂

dreamer4
13. jan 2011

ahojte, neviete preco sa pocas tehotenstva nema konzumovat SKORICA???

monilik
13. jan 2011

@dreamer4 ahoj, skorica vraj vyvolava stahy maternice takze moze sposobit potrat alebo predcasny porod.
pri porode vraj v niektorych porodniciach pouzivaju skoricovu aromu pre lahsi porod. podla mna ked si das skoricove osie hniezdo tak sa ti nic nestane,ale netreba to asi prehanat. ja som si minule spravila krupicovu kasu a posypala skoricou a sme tu aj s babom 🙂

magdik1985
13. jan 2011

@monilik tak to som netušila o tej škorici. a hríby by sa nemali v tehotenstve?

magdik1985
13. jan 2011

prepáčte prosím, že sa vtieram do diskusie 😅

dreamer4
13. jan 2011

@monilik dakujem.....s tou krupicou o poznam, bez skorice to akosi nejde...😀

aniicka24
13. jan 2011

@monilik ahoj ja som to oznamila v robote uz na zaciatku decembra bolo to skoro ale musela som pracujem na rizikovom pracovisku ale chcem sa od doktora pýtať na pn lebo mame aj tak narocnu pracu 😒 😒 😒 a mne dal dr papier a len som ho odvzdala a to bolo vsetko a hend ma prelozil aj na lahsiu pracu

dreamer4
13. jan 2011

@magdik1985 ahoj, ja som toho nazoru, ze vsetko s mierou......a ked si das raz za cas hubky, tak by sa nemalo nc stat 🙂