Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@monilik Ďakujem. Ja som našla také veci ako banán, či mlieko, ale potom som čítala nejaký článok od lekára, že mlieku a banánom sa vyhýbať, že tie nie sú vhodné. Čítala som v jednom časopise aj že lyžička horčice. Ale potom som skúsila požuvať oriešky. A tie mi pomáhali. Aj mne zo začiatku bolo len tak nevoľno, že ma to netlačilo vracať, ale teraz ako sme v ďalších týždňoch, tak sa to zmenilo. No ja možno porodím aj skôr, v júli má veľa ľudí čo poznám narodky. Priateľ, môj ocino, moja šéfka, .... Takže mám šancu, že niekomu porodím darček k narodkám. 🙂
@monilik O vôňach ani nehovor! Ja musím byť strašne protivná teraz, priateľovi zakazujem jeho spreje, čo sa mi niekedy páčili, teraz ma to strašne rozhádže tá vôňa. Niekedy mi vadí, keď cítim ako sa varí mäsová polievka, alebo vône vôbec z varenia. Aj aviváž taká aromatická je problém. Už mám pocit, že mi vadí všetko a všetci. Až je to strašné.
@tinal ahoj, ja mám ten istý problém s pálením záhy snáď zo všetkého, ja som sa smiala už minule, že len kuknem na jedlo a hneď je to tu. Mám už teraz vyskúšaný tums, jednu berem cez deň a jednu v noci keď sa zobudím nato že mi je zle. Zatial mi pomáha, ja som pálenie mala aj pri prvom tehu a tam som brala talcit. A ja asi podľa všetkého si porodím mimčo na narodeniny 😉
@tinal NO tak vitaj ja som teraz presne taka ista a este asi aj horsia!!ja muzovi nadavam uplne za vsetko...a neprijemna som furt sa rozculujem hadame sa ...sa bojim aby sa mi narodilo zdrave bejby...ale som sa teraz rozhodla ze ziadne rozculovanie...
@monilik akurát pozerám nejaký článok o zásadotvorných potravinách, nech viem, čo je lepšie papať. Inak mám otázku: Môžu sa jesť citrusové plody v tehotenstve alebo džúsy z citrusov ako pomaranč, či grep. Síce ani to nie je dobré na tú kyselinu, ale mám na to chuť, tak si neviem odoprieť. Hlavne keď si robím ovocný šalát, tak tam si dávam mandarinky, pomaranče, kivi, ...
Ahojte, ďakujem všetkým za privítanie.
Martina2001 vyskúšam asi aj tums, lebo ten talcid sa mi zdá, že je slabučký, keď z neho môžem denne zjesť aj 12 tabliet a zasa je myslím neodporúčaný na dlhodobé použitie.
Karin1234 ja verím, že sa ráno zobudím a kyselina zmizne, no a ona nie a nie odísť. Asi ma má moc rada. :(
Lubenka 131 Ja mám pocit, že sa rozčuľujem až príliš a moje dieťa bude malý nervák. Ale nemôžem za to, že mi všetko vadí. Môj priateľ to zatiaľ znáša v pohode, on je taký typ, že jeho tak rýchlo nevytočím, ale tak snažím sa..
@monilik tiež sa čudujem, keď radia citrón s vodou. Že človek by také vôbec ani nebral do úvahy. Viem, že citrusy sa nesmú pri kojení a tak. A sestra sa ma pýtala, keď sme mali na vianoce spoločnú večeru a máme zvyk, že si rozdeľujeme ovocie, že či môžem pomelo (to je niečo medzi grepom a pomarančom, ak nepoznáš toto ovocie, lebo veľa ľudí asi nie). Tak som povedala, že môžem. Viem, že plesnivé syry a málo spracované syry sa nemajú, aj o pečienke som čítala, alebo morských rybách tuším, alebo paštéky, či údeniny by sa nemali. Ale nič viac. Ešte som dostala nejaké knižky k tomu boxu, tak tam budem študovať niečo, čo by sme nemali.
@tinal no s tym pomelom treba opatrne hlavne ho nekombinovat s dalsimi ovociami s vitaminom c, lebo obsahuje strasne vela vit. c a mozes sa nim predavkovat. pecienka sa nema kvoli vysokemu obsahu vit. a - pytala som sa na to doktora, povedal mi ze ak to jem raz za dva mesiace tak mi to nemoze ublizit, v kazdom pripade v peceni sa odburavaju vsetky skodliviny takze asi by som ju radsej nejedla. udeniny sa nemaju kvoli tomu ze maso udene nie je tepelne upravene, takze my ked kupime udene, tak ho vzdy povarim aspon 20 minut, vychladim a jem ho v pohode. tie plesnove syry a nepasterizovane mliecne vyrobky som pocula aj ja, tym sa aj riadim - teda snazim sa 🙂 pastety nejem nikdy, nie to este teraz... morske ryby mozu obsahovat olovo a toxiny, ale zas nase domace rybky chytene mojim ocom spapam na jeden hlt 🙂 a este treba davat pozor - ked uz bude teplejsie na vyrobky z vajicok - kvoli salmoneloze. a samozrejme ziadne tatarske bifteky a podobne nedostatocne tepelne upravene maso. este na bilinky treba davat pozor - bilinkove caje a tak, niektore byliny totiz mozu sposobovat kontrakcie prekrvovat panvu a mozeme mat z nich v tehu problemy (napr. salvia sa nesmie, repik, z korenin skorica a pod.)
@malinovka333 hm to ma mrzi. ja ich veru jem na kila... aj pomarance, banany... 🙂
Včera som si kúpila taký jeden detský nápoj a obsahoval broskyňu, pomaranč a neviem čo ešte, ale chutilo to väčšinou tou broskyňou a teraz čítam, že broskyňa je zásadotvorná, a ten nápoj mi nevyvolal kyselinu, skúsim si kúpiť broskyne, len či mi nepadne sánka z tej ceny. Naposledy som videla, že 24 SK za jeden kus.
@malinovka333 neboj, skus vyskusat viacero ovoci, isto najdes take co ti nebude vadit 😉
@monilik Repik ako čaj som nepila, ale len som si ním vyplachovala hrdlo, keď som už bola tehotná a začalo ma škriabať. V lete som mala nepríjemnú chorobu, keď mi opuchli uzliny a nedalo sa mi ani jesť ani piť, tak mi repík pomáhal pri vyplachovaní a liečení, ale nepila som ho ako čaj. Kúpila som si teraz čaj pre tehotné, no žiadna sláva. Vôôôôôbec mi to nechutí, ostávam verná čistej vode.
@tinal mňa v lekárni pani upozornila že brať to môžem, ale s mierou, to ti určite povedala aj pri talcite. A k tým nervom, ja som pri prvom tehu chodila do práce a v kuse nervózna a malý bol pohoďák, neplakal jednoducho super dieťa, ale to ho prešlo po 3roku 😀 A teraz už so skúsenosti mojej kámošky neverím tomu že ak je jedno dieťa dobré, druhé bude zlé, jej sa pošťastilo obe zlé 😒
@tinal no ja som si repikom vyplachovala ranu po vytrhnuti zuba (v piatom tyzdni ☹) a pomahalo to. on je dobry na zapaly v ustnej dutine. mne velmi na taketo pomahala aj salvia, ale teraz mi povedali ze radsej repik, ze salvia je silnejsia - a kvoli tym krcom co vyvolava... 😒
ja pijem ovocne caje (nesladene) a cistu vodicku a velmi mi zacala chutit pomarancova baldovska... nechapem to, lebo nemam rada ochutene mineralky ani tie kadejake sladke vody... hm hm 😀
@martina2001 Možno to už v tom dieťati je nejako zakorenené, že ja budem takéto a žiadna mama to nezmení hoci ho ľúbi a robí všetko len nech je spokojné. Tak snáď tie naše deti majú v sebe len všetko to dobré. 🙂
@tinal no vsak dakujem pekne - taka cena - a ktovie odkial su... z tramtarie dovezene 😀
@malinovka333 ja som si vzdy myslela ze banany vyvolavaju zapchu, ale mne nejak opacne posobia... 😅
@tinal nie dieťa s toho musí vyrásť samo, alebo aspoň do veku keď mu to vieš už vysvetliť 🙂
@malinovka333 ja banány odmalička nemám rada. Moja mamina by vedela o tom rozprávať a zasa sestra sa išla pozabíjať za banány. A kvôli problémom zasa hrušky nejem, z nich mám strašné kŕče v bruchu.
baby kupovali ste už niečo pre mimčo?

@tinal skus tu precitat: https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/ako-zmiernit-palenie-zahy-pocas-tehotenstva/