icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

tinal
26. jan 2011

@malinovka333 hej, viem, len som ho zo začiatku ešte pozerala a akurát ho nemali, tak potom som sa na to vykašlala. Ty máš celodenné ťažkosti, tak tebe by to skôr mohlo pomôcť.

malinovka333
Autor odpoveď zmazal
weja55
26. jan 2011

Dakujeem.. 🙂 a pridam sa do debaty ak mozem.. 🙂 aj ja som strasne zvedavaaa co budeme mat.. poradnu mam 7 februara, to budem skoro v 20tt.. to by som sa uz mohla dozvediet nie? ak ukaaze.. 🙂 baby a kolko ste zatial pribrali?? lebo mne brusko rastie kraasne ale zatial som iba jedno kilo pribrala.. nieje to maalo??

sisanka
26. jan 2011

@malinovka333 mne dal doktor tiez cipky a nepomohli..a pri prvom tehu mi este stara doktorka povedala ze nech si skusim dat mlieko 😀 ze to trosku zneutralizuje zaludocne kyseliny po ranu..no neviem,nepraktizovala som to lebo mi vtedy mlieko nechutilo...
a o tom zazvore som nevedela ze by mohol pomoct...zazvorovy caj mam velmi rada tak urcite skusim...pila som ho aj na zaciatku tehu lebo som bola trosku chora a hned pomohol tak snad pomoze aj od nevolnosti 🙂

sisanka
26. jan 2011

@weja55 ahoj!ja som zatial nepribrala este ani kilo...co som celkom aj rada lebo mi ich par ostalo navyse z prveho tehu..a vcera som bola na poradni a sestricka mi povedala ze som jedna z mala stastnych mamiciek ktore na zaciatku nepriberaju 🙂 skoda ze to tak nebolo aj pri prvom...🙂

weja55
26. jan 2011

@sisanka este ani kilo?? mno to je super.. my cakame prve tak este neviem vsetko co a ako.. :D a uz viac ludi mi vravelo ze to som velmo malo pribrala..

sisanka
26. jan 2011

no pri prvom to u mna bolo asi tak ze hned ako som zistila ze som tehotna som zacala jest vselico a hned sa to na mne aj ukladalo 😀 ale teraz neviem,zda sa mi ze nikdy nemam na nic chut a aj manzel mi furt vravi az sa najem,ze ma vobec nevidi jest..ale mne nechuti dako...len sa bojim aby som nezacala priberat po porode pri kojeni..bo aj pri prvom to tak bolo,ze som nechudla ale priberala.. 😠

akinorev30
26. jan 2011

@weja55 Ahoooj, ja idem tiež na poradňu 7.2 a budem v 18 tt a dúfam, že by niečo mohlo byť vidieť. A ak nie tak potom za par týždňov pôjdem na 3D a tam už by mi mali povedať. Tiež sme veľmi zvedaví. Inak čo sa týka priberania, tak ja som v 1. trimestri schudla 2-3 kilá a doteraz som ich nenabrala späť. Myslím, že priberanie ešte len príde 😀 .

weja55
26. jan 2011

@akinorev30 🙂 Ahooj.. aj ja som zo zaciatku schudla, vela som vracavala, strasne zle mi byyvalo :D kolkokrat som sa ani z postele nevedela postavit.. chvalabohu to uz preslo.. aj ja by som chcela ist na 3D sono, uvidiiiime 🙂 mnoo presne, este sa napriberaame :D

zuzula221
26. jan 2011

ja tiez som v 1.trimestri schudla 4 kg... a zatial neviem ci som pribrala, uvidim az teraz v utorok 1.2. na poradni... ale myslim si, ze asi ano, lebo uz mi chuti jest a okolo 22 h musim si dat minimalne dva jogurty :D a to sa normalne najem 😅

lusinda24
26. jan 2011

@tinal vidíš treba to brať takto, aj ja vravím stále manželovi, že radšej kúpim bábätku ako sebe a aj gélové nechty som si začala pred časom skúšať robiť sama a celkom to ide 🙂

akatka
26. jan 2011

@soffi1
Soffi, ja idem na krv 4.2. Asi teraz mi budu robit triple testy... musim sa opytat sestricky, ze kvoli comu ma vlastne budu "vyciciavat" 😅
Ty mas pocit na dievcatko? Sranda, ja na chlapca.. Manzel na dievca.. No, uvidime. Jeden z nas bude mat asi spravny typ 😀 Tesim sa 🙂
Uz mam problem co na seba a este taketo pocasie blbe...

lucia26r
26. jan 2011

ahojte baby. Tak ja som sa dnes rozprávali s kolegyňami v práci, majú už bábatká. ešte ale nevedia, že čakám mimi ja. prišla na to reč tak náhodou. a vraveli, že oni papali vitamíny (teda tabletky) iba prvé tri mesiace, hlavne kyselinu listovú. Potom už nič nebrali, len jedli vela ovocia a zeleniny. Vraj z tabletiek sa rodia veľké deti. A je to aj pravda že v posledných rokoch sa výrazne zvýšila hmotnosť novorodených detí. Tak ja neviem, ale ja tiež teraz nič nepapám, len ovocie, zeleninu.
A jedna kolegyna jedla posledné dva mesiace dosť často mrkvu a malá sa jej narodila snedá 🙂 potom ale vybledla, lebo je to blondýnka. ale mrkva zafarbí vraj pokožku bábatka.

a čo strie? aj sa proti nim nejak chránite? ja sa olejujem každé ráno a večer ale neviem či to pomôže, či to nie je genetika. niekomu sa vytvoria hned, iným vôbec.

miriamab
26. jan 2011

@tinal no, vdaka za povzbudenie :D. mala som uz aj zazvorovy caj z lekarne, ale nula bodov... co uz, musime to nejako vydrzat. aspon ze vieme,preco nam je zle 🙂

luc771
26. jan 2011

Ahojte, ja beriem stale od zaciatku tehu Femibion, asi budem mat radsej vacsie babo ako keby mu malo nieco z vyzivy chybat, ovocia jem dost ale na nejake zeleninove salaty v zime chut nemam a chut zeleniny co predavaju momentalne v obchodoch je mizerna a to nakupujeme vacsinou v Rakusku a tiez nic moc... 🙄
Brusko a prsia si natieram Eucerin olejom proti striam, kazdy vecer a ked ma napadne aj rano, odporucila mi ho kamoska ktora nema po porode ani jednu striu ale urcite je dolezita aj genetika, elasticita pokozky, ci brusko rastie postupne alebo vyskoci rychlo naraz... 😒

akatka
26. jan 2011

@luc771
uplne s tebou suhlasim, co sa vitaminov tyka... Tiez som zacala uzivat Femibion 400, momentalna chut zeleniny je nula bodov. Uz nech je jar a aspon nech troska citit slniecko v tom jedle.
Ja sa tiez natieram, ale presne ako vravis, je to genetika... Mne dokonca ani zle nabyvalo, absolutne nic mi nebolo. A moja mama so mnou ked bola tehotna takisto 🙂

s_helienka
27. jan 2011

ja pouzivam ten Elasti-Q... ale na prsiach sa uz aj tak objavili strie, len neviem, ci su to tie, ktore som mala z puberty este, alebo ci su nove... chcem skusit este tie tabletky - vitaminy Elasti-Q. mate s tym skusenosti? ale inak ja mam na stehnach, na krizoch, na bedr. casti... takmer vsade na "problemat. castiach" strie ☹ uz sa "tesim", ako budem vyzerat, fnuk

s_helienka
27. jan 2011

inak, ja si myslim, ze za to, ze deti su vacsie a rychlejsie dospievaju fyzicky moze hlavne jedlo, ktore jeme my a oni... ved si zoberte... ovocie, zelenina a masko a mliecne vyrobky... ovocie a zeleninu vyrabaju geneticky upravenu, hlavne aby rastli co najrychlejsie a aby zodpovedali velkostnym normam... a chudtka zvieratka, ktore papame, ved ich len krmia vselijakymi "urychlovacimi" tabletkami a antibiotikami... akoze, ja sa vooobec necudujem, ze su tie deti take velke...
a este nieco... kamaratovi sa narodili dvojicky (teda jeho zene :D) a jedno z nich nemohli kojit, tak dostavalo nejake nutrilon alebo tak nejak... babo, co bolo kojene, ma "normalnu" postavicku, no druhe je totalne gulatucke a velke... vyzera ovela starsie...
v konecnom dosledku skoro vsetko, co jeme je nadopovane urychlovacmi rastu... tak a moja mala filozoficka uvaha skoncila, pekny dnik vam prajem (inak, mozno sa mylim, nie som expert)
🙂

s_helienka
27. jan 2011

@weja55 ja som pribrala tiez iba kilo... ale pri mojej vahe je uz aj to vela :D bud rada, ze nechudnes, baby co grckaju, tie maju asi taky problem hlavne ☹ nezavidim...

s_helienka
27. jan 2011

@zuzula221 no pekne... taketo vtipy... 🙂

mapene
27. jan 2011

Ahojte, len sa pripojim k vcerajsej debate, nasim znamim robili v 12t sono a maly bol tak pekne otoceny, ze lekar im povedal ze je to chlapcek, ale ze je to zazrak, ze to uz vidno,ze su jeden par z 500, takze da sa pohlavie zistit aj skor, ale je to o stasti
k tym vitaminom som chcela, s dcerkou ked sombola tehotna tak som jedla len kyselinu listovu, a mala sa narodila 3 tyzdne pred terminom a mala 3800g, cize keby som ju mala v termine, tak ma cez 4 kg, a stale je vacsia ako jej rovesnici, a nebolo to o tabletkach ale o genetike, nakolko ja mam 1,72m a manzel 2m 😀 😀 😀

lucia26r
27. jan 2011

najdôležitejšie ja zdravie miminečka, tak ak k tomu vitamínové tabletky pomôžu, tak ich treba papať. Je ale otázne čo je lepšie, či jablčka, mrkva, pomaranče..... alebo tabletky. či takéto ovocie a zelenina nestačia. K tomu ryby, zemiaky...
je pravda, že je vela chémie v potravinách, ale chémia sú aj tabletky.
A mne keď dávala moja gynekologička leták, aké vitamíny mám brať, dala mi na výber len jeden typ. vela lekárov má zazmluvnených lekárnikov a zarába na tom. dnes je aj všetko o biznise, zarába sa aj na tehotných.

luc771
27. jan 2011

@akatka Ja tak isto, tiez mi ani raz nebolo zle, len mi boli neprijemne niektore vone, od zaciatku mi velmi chuti jest ale uz sa krotim 😀 Mojej mame tiez nikdy nebyvalo zle a sestre tiez nie tak si tiez hovorim ze to mame v rodine.

miskadusko
27. jan 2011

@miriamab ja len k tomu zázvorovému čaju: mne ked bývalo zle som si tiež robila zázvorový čaj, ale nie kupovaný klasický v sáčku. normálne som si v kauflande kúpila koren zázvoru a ten som si nastrúhala do šálky - ale pozor s tým fakt iba trochu lebo je to strašne silné a aromatické a zaliala horúcou vodou. a potom do toho med. a tento zázvorový čaj mi pomohol. ten klasický sáčkový vôbec. tak ak chceš skús tento z toho koreňa. 😉

luc771
27. jan 2011

Ahojte, len tak pre infosku, dnes som bola na dalsom odbere krvi - II.skríning (AFP) a o 3 tyzdne ma doktorka objednala na morfologicky ultrazvuk kde sa bude podrobne kontrolovat vyvoj babetka vsetky organy. Dufam ze bude dobre otocene a konecne sa dozviem pohlavie 😀

s_helienka
27. jan 2011

@lucia26r suhlasim 😒

s_helienka
27. jan 2011

@luc771 drzim paste 😉

tinal
27. jan 2011

@lusinda24 Nemám tú trpezlivosť si robiť nechty sama, som radšej keď sa pozerám na niekoho kto mi ich robí. 🙂 Ale teraz mám aj tak od novembra pauzu, lebo som mala svoje nechty veľmi slabučké. Keď mi ich dávala dole, tak som si robila srandu, že či ma pripravuje na pôrod, lebo ma to bolelo, keď mi ich strhávala dole, ale to som nevedela, že som ešte tehotná. 🙂
@miriamab Ja som tiež mala na mysli zázvor čerstvý. Musíš ho nastrúhať jemne. Myslím, že malá lyžička na jednu šálku sa dáva a ochutíš citrónom a medom. Tak ako aj @miskadusko, tak aj niektorí to používajú počas choroby, zázvor má aj iné účinky. Ale čerstvý. Lebo v tých sáčkových ti všeličo pomiešajú spolu a nakoniec zistíš, že toho zázvoru je tam len ako dohutenie, nie hlavná zložka. :(

mirkapb
27. jan 2011

ja užívam vitamíny Calibrum, brala som ich aj pri malom a malý sa narodil a nemal ani 3 kg, švagriná, ktorej sa malý narodil o 4 mesiace po mojom, nechcela užívať nijaké vitamíny, že ona je veľa ovocia a zeleniny a jej malý, ked sa narodil mal cez 4 kg. Ona ho skoro vôbec ani nekojila, dávala mu Nutrilon a už asi od 8. mesiaca mu dávala kravské mlieko a teraz jej malý je oproti nášmu riadny chlapisko, ale ja som tiež kojila len asi 6 týždňov a potom som dávala malému Nutrilon asi do 2,5 roka.

mirkapb
27. jan 2011

@s_helienka ja som tiež pri Adamkovi používala krém Elasti-Q a zo začiatku som bola rada, lebo som nemala žiadne strie a kolegyňa, ktorá čakala dva mesiace po mne, mi ukazovala bruško a už ho mala riadne popraskané. Ale potom asi v 7. mesiace sa mi urobili strie na brušku, ale aj na stehnách, bokoch, prsiach a to som si ani nevšimla, že by som nejak razom pribrala. Teraz zatiaľ nepoužívam nič, ale už nad tým rozmýšľam.