icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

mirkaradko
27. jan 2011

baby podla mna to je len genetika...kamoska pri malom brala cele tehotenstvo vitaminy a maly sa narodil nejakych 3,3kg a tiez nekojila a maly je chuducky a to uz teraz poje vsetko co vidi a ma 1 aj 9 mes. a druha kamoska ma starsiu o 2 tyzdne a ona bola pravy opak a mala je mala gulicka :D

romanecka
27. jan 2011

Čaute baby. Ešte som túto tému nestihla celú prečítať... Ale pridávam sa, ak nevadí. A je tu nejaká babula z BA s podobným termínom? Držím všetkým palce a teším sa na leto- nebudeme mať starosti s obliekaním- prehodíme cez bruško šaty a šup von... 🙂

sandy5
27. jan 2011

@romanecka Vitaj 🙂 ja som z BA a termin mam taky isty ako ty 🙂

sisanka
27. jan 2011

@mirkapb akurat dnes mi mama povedala ze pomarance maju vplyv na velkost deti..sradna lebo som jej vravela ze si kazde rano odstavujem pomarance kvoli vitaminom..a zevraj jej kamaratka dokazala zjest denne aj kilo pomarancov a dcerka sa jej narodila 5kilova 😀 ale dnes je v rovnakom veku ako ja a je chuducka ako prutik 🙂

s_helienka
27. jan 2011

@romanecka myslim, ze nas je tu viac z BA s podobnym terminom ;) gratulujem a vitaj 😀

cervena_ciapocka
27. jan 2011

@sisanka nemám rada také vety, ako "že ničo má vplyv" ... keby to tak bolo, tak nám to rovno zakážu ... a vplyv to má možno vtedy keby sme toho jedli na tony.
To je ako s kávou. V "odborných" článkoch sa píše, že ako kofeín škodí plodu .... jasné, ale to by ste sa celé dni museli len kávou nalievať. Ale jedna kávička s mliekom občas s kamarátkami či na návšteve ešte nikomu ublížila.

sandy5
27. jan 2011

@cervena_ciapocka suhlas, podla mna vsetko s mierou nam nemoze uskodit 🙂

sisanka
27. jan 2011

@cervena_ciapocka aj ja som toho nazoru ze ked sa nieco nekonzumuje vo velkom mnozstve tak to uskodit nemoze...ale furt tu kocky pisu o tych vitaminoch..tak nie len z vitaminov su velke deti...🙂
minule som citala ze zas hrusky uberaju na zivinach detom a tehotne by ich konzumovat nemali..ale tak ked mam chut na nu tak si predsa dam a nebudem sa obmedzovat...zas niekto vravi "daj si az sa ti nezachce, az male nema dake zmamienko abo co" ..a kto sa ma v tom vyznat potom 🙂 nemam rada tieto povery....

miriamab
27. jan 2011

@tinal vdaka za radu, vyskusam 🙂

miriamab
27. jan 2011

ahojte. chcem sa opytat, ci uzivate nejake vitaminy pre tehotne. prvy trimester som brala kyselinu listovu a teraz mi doktorka odporucila Pregnium.

cervena_ciapocka
27. jan 2011

@sisanka jáááj, jedna baba povedala ... 😠

zuzula221
27. jan 2011

@sandy5 @sisanka aj ja s vami suhlasim... tehotna zena by si mala dopriat vsetko na co ma chut a neobmedzovat sa, vsak tehotenstvo nie je choroba... a v malych mnozstvach to nemoze niktorej uskodit 😉

zuzula221
27. jan 2011

@sisanka a k tym poveram... no to uz je katastrofa, co si stare baby povymyslaju len aby ta vystrasili 🙄

cervena_ciapocka
27. jan 2011

@miriamab ja beriem Femibion 400 . Tiež si nemyslím, že je pravda, že z vitamínov sa rodia veľké deti.
Ja ich beriem preto, lebo v tehotenstve je zvýšená potreba vitamínov a zo stravy by som ich do tela proste nedostala.

sisanka
27. jan 2011

@zuzula221 @cervena_ciapocka ja som sa toho napocuvala uz pri prvom tehu..som ani nevedela ze take nieco je ze ked sa zlaknes abo mas chut na nieco tak sa hned mas chytit za zadok ci co...som len hlavou krutila ked som sa na dedinu prestahovala 😀 som sa len usmiala a svoje pomyslela...a teraz to uz beriem s rezervou... 😎

zuzula221
27. jan 2011

@sisanka no to aj ja mam presne tie iste skusenosti pri prvom tehu, tiez mi vraveli co smiem a co nemozem... a presne ako pises, aj mne radili, ze nech sa chytim za take miesto ako zadok, aby maly mal ten znak (flak alebo znamenie) na ritke a nie niekde na viditelnom mieste... su to len hluposti 😖

zuzula221
27. jan 2011

@cervena_ciapocka ja som pri prvom tehu uzivala cele tehotenstvo vitaminy a maly sa mi narodil a mal 3 kg... bol drobunky, kojila som ho 2 roky a stale je drobunky a je za styroch... v skolke je najlepsi jedak, ale aj najchudsi 😀

cervena_ciapocka
27. jan 2011

@sisanka @zuzula221
presne tak, netreba zbytočne počúvať kadejaké hlúposti, čítať všeličo po nete. Keby nám tie mnohé veci naozaj škodili tak nás na to rovno upozornia na poradni. Ono je to o tom, že napríklad sa nejaká tehuľa nakazila nejakou baktériu z bryndze, lebo ju mala z nejakého salaša priamo. A hneď každý píše, že sa nesmie bryndza. Ale nikde sa už nedozvieme detaily, že prečo. To už je aká hlúposť. Smie sa, ale radšej pekne pasterizovaná z obchodu. A to je len jeden príklad z mnohých.

sisanka
27. jan 2011

@cervena_ciapocka @zuzula221 jj hluposti...ked clovek tomu veri tak na to mysli a privola si to..ako babka mojho muza..zevraj sa jej zachcelo slaniny a svokra ze mala dake znamienko ci co..neviem..neverim..a presne tak to je aj pri kojeni..jasne,nejest nieco z coho naduva aj dospeleho..ja som to pri prvom dodrziavala dobodky vsetko a maly si aj tak do 4och mesiacoch kazdy vecer odplakal..a nevedeli sme co mu je..a kazdy furt na mna ze nech si davam pozor co jem...ja som bola ta najhorsia...a pritom brusko mal furt makke,cize vetry mat nemohol...

zuzula221
27. jan 2011

@sisanka to som si aj ja davala pri kojeni pozor, aby maleho nenaduvalo a tiez mal do 4mesiacov koliku, ale mne detska doktorka povedala, ze chlapci to mavaju takmer vssetci a nezavisi to niekedy vobec od stravy mamicky... vraj aj kvoli vajkam maju tieto koliky... neviem co je na tom pravdy 😒

sisanka
28. jan 2011

@zuzula221 to som aj ja pocula ze hlavne chlapci to mavaju..a ked som to vravela doktorovi ze stale place tak mi povedal ze zdravy je, dobre pribera cize asi bude taky uplakany, lebo ze deti musia plakat 😀 no a vlastne je uplakany doteraz 😠 ale to tym ze ked plakal sme ho furt na rukach nosili a on si zvykol...

lucia26r
28. jan 2011

tak som vás poslúchla, včera som kúpila Femibion 400 a krém proti striám Bioderma ABCderm Mama. Odporučila mi ho farmaceutka, vraj jej pomohol aj na celulitídu. No uvidíme čo to urobí so mnou 🙂 cena ale bolá krásna ☹

tinal
28. jan 2011

@lucia26r No vidím, že teba dneska riadne ošklbali v lekárni. 😒 Ja idem asi teraz si kúpiť vitamíny. Som zvedavá na čo všetko ma tam nahovoria...
Pekný deň prajem všetkým dievčatám a hlavne víkend, oddýchnite si! 🙂

maricom
28. jan 2011

@s_helienka ´helenka je krásne meno, len jeho nositeľkou je aj mamina !obľúbená" švagriná, no neviem ako by som to pretlčila 🙂

@zuzula221 no čo ti poviem, ja som už dačo aj pokúpila.. ehm v tescu boli zľavnené baby veci tak som pokúpila biele bodynká, overaly, ale aj farebné, plienky do pôrodnice, kozmetiku seba med a neviem čo ešte... no čo spravila som si trošku radosti! niekedy ma to hnevá ako sa necháme ovplyvniť "tradíciou" nekupovať kočík a najlepšie ani nemyslieť na to, že si tehotná aby všetko dobre dopadlo... ak sa má niečo stať, stane sa aj bez toho či je už kočík v detskej alebo nie 😉

ale ste toho popísali idem trošku čítať... je tu niektorá z nz? na cukor som bola v 16 t ale teraz vraj až 26týždeň, neviete o tom?

sandy5
28. jan 2011

baby mna uz treti den strasne boli hlava. myslite, ze si mozem dat nejaku tabletku? lebo obklady, vzduch ani mentolova masticka uz nezaberaju :(( alebo dajte nejaky prirodny tip

lucia26r
28. jan 2011

@sandy5 aj mňa bolela strašne hlava, našťastie to bolo výnimočne a pretrpela som to. nechcelo sa mi zisťovať čo môžem a čo nemôžem ☹

maricom
28. jan 2011

@sisanka jasne, všetko s mierou, nech malé vie čo je to pestrá strava🙂, treba dávať pozor nech je všetko čerstvé, umyté, z bezpečného zdroja.

pri malej som brala 1.trimester calibrum babyplan, keď som chcela prejsť na calibrum mami, nedalo sa lebo som z nich grckala 🙂 tak som to nechala tak, nejedla žiadne vitamíny a malá sa narodila 4200g (ja mám 158cm) bola moooc veľká, ale z čoho to nevie nikto, cukor som mala ok, vitamíny som nejedla, akurát som si užila melónovú sezónu 🙂)) a neverím veľmi na jedna baba povedala, radšej si tehotenstvo užime tak aby sme spomínali až do konca života 😉
toto tehu som zas brala babyplan ale potom mi to doky zmenil na femibion a už je spapkaný, tak teraz nič

lucia26r
28. jan 2011

@tinal ošklbali veru. a to som tam išla so zámerom utratiť tak 10 eur a odišla som s o 50 eur lahšou peňaženkou 🙂
ale som presvedčená, že tie kvalitnejšie krémy naozaj pomáhajú a biodermu používam už dlho a som s ňou veľmi spokojná.

maricom
28. jan 2011

@sandy5 no nie si sama, ja už mám pár dní nejký bolestivý pocit v hlave ale našťastie to nie je krutá bolesť... veľa pi, ak zvykneš kávu tak si daj, ak nie kávu tak si uvar čierny čaj (piggy alebo také niečo)
ak ťa veľmi bolí a je to už neznesiteľné tak môžeš paralen, daj si polovicu (250) ak nezaberie tak pridaj druhú 😉
nech ťa to čoskoro prejde!

sandy5
28. jan 2011

@maricom no kavu si dam vzdycky 🙂 ale to nezabera :( a paralen mozem? musim doma pozret ci nejaky najdem ked pridem. A pojdem sa prejst. Dakujem za podporu.

A vsetkym pekny vikend!