icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

sandy5
2. feb 2011

@zuzula221 to je super, ze ti povedia, ze to nie je mozne! tak asi to mozne je, ked sa ti to deje... ja z tych lekarov niekedy stracam rec.... tak dufam, ze mne bude robit o 2 tyzdne ulrazvuk, som zvedava na to male cudo vo mne 🙂 tak dufam, ze ti tie testy dobre dopadnu a aj ostatnym babam. Kedysi to bolo mozno aj lepsie, ze sa nerobilo tolko vysetreni, clovek sa tolko nestresoval

zuzula221
2. feb 2011

@miskadusko gratulujeeeeeeeem... aj ja by som chcela bambulku 😀 a aj sa s nou rozpravam ako s princeznicku... tak uvidime, ci som mala spravny pocit... a aj nas syncek chce len sestricku 😅

zuzula221
2. feb 2011

@sandy5 presne ako hovoris, predtym testy nerobili, mamicky nemali stresy a babatenka boli aj tak zdravucke a mozno kludnejsie, lebo aj mamicky boli kludne... drzim nam vsetkym palce

janka987
2. feb 2011

@tinal celu noc som premyslala a rozhodli sme sa s priatelom, ze amnio nepodstupim. Dnes som bola u geneticky a amnio som zrusila. Vraj este si to mozem rozmysliet, najneskor do 20tt. Ale bola som aj na utz u mojho gyn a merali tie nosove kosticky, obe su symetricke a uplne v poriadku aj NT. Dokonca som dnes presne 15tt a nie 15+4tt ako sa predpokladalo. Takze is myslim, ze tie testy skresluju.

ninan2
2. feb 2011

@janka987 presne tak... dobre rozhodnutie, urcite je vsetko tak ako ma byt, neboj sa... 🙂

tinal
2. feb 2011

@janka987 Som hrdá na tvoje rozhodnutie! Nebudeš mi veriť, ale keď som si to včera čítala, že sa máš rozhodnúť, tak som snáď bola nervózna z toho aj za teba! Niektoré veci strašne prežívam. Mám to v mojom znamení, až mi to vadí občas. :( Aj ja si myslím, že tie testy nie sú spoľahlivé! Ešte Vám nepovedali pohlavie, to je asi príliš skoro, však?

cherryl
2. feb 2011

@janka987 nielenze mame rovnaky termin porodu ale zazila som si taku istu noc a rano som amnio v nemocnici zrusila

sandy5
2. feb 2011

@janka987 dobre si sa rozhodla. vidis, ked bolo na uzv vsetko OK, tak ta len zbytocne vystresovali. Drzim palce, nech uz su vsetky vysledky ok a nech sa ztehotenstva len tesis

janka987
2. feb 2011

@ninan2 @tinal @cherryl @sandy5 ďakujem babulky ste zlate 🙂 Pevne verím, že všetko bude v poriadku a v juli sa uz vsetky budeme tesit z nasich krasnych babätiek. Najradsej by som bola, keby som mala svojho drobceka v naruci. Pohlavie nám este nepovedali, ale pre mna to nie je podstatne, nech je len zdravucke. Druhykrat som zatial gyn nepoziadala o vysetrenie (AFP), pretoze si myslim, ze kym nemame ujasnene presne v kolkom tyzdni som plus dni, tak by sa mi vysledky zrejme zopakovali poizitivne. Este mi geneticka odporucila morfologicky utz.

tinal
2. feb 2011

Dievčatá, asi na mňa lezie nejaká choroba. Pobolieva ma hlava a nejaká som malátna. Myslela som, že to z hladu alebo že som málo pila, ale najedla som sa, piť pijem dosť. Keby nie som tehotná, tak si dám Coldrex alebo Theraflu, ale teraz nemôžem nič, len čakať. Vyhýbam sa ľuďom, ale do práce musím chodiť busom a občas skočiť na poštu a do obchodu. Prečo ľudia chodia medzi iných chorí, aby ostatných nakazili tiež? :( ach jaj Je niečo, čo by som vlastne teraz mohla, okrem paralenu?

ninan2
2. feb 2011

@tinal hmm.... hlavne vela vitaminu C a tekutin (napr. voda/caj s citronom a medom) a na podporu imunity probiotika, tie mne prave aj doktor predpisal lebo som bola 2x za mesiac prechladnuta.

tinal
2. feb 2011

@ninan2 Mám pri sebe aj Megacéčko 600 mg. Čítam na ňom, že zvýšený prísun sa odporúča aj tehotným a dojčiacim ženám. Asi si pôjdem ľahnúť. lebo ani monitor už poriadne nevidím. :( Ďakujem za radu.

ninan2
2. feb 2011

@tinal jasne, vitamin C treba najma v tomto obdobi, pretoze tiez pomaha na imunitu, a tusim az o 50 percent znizuje sancu na prechladnutie a pod... no a samozrejme ten oddych 🙂

tinal
2. feb 2011

@ninan2 No tak choroba je to posledné, po čom teraz túžim. :( Kvôli tomu ani moja šéfka nechodí do práce, lebo je chorá a aby ma nenakazila, Zdá sa, že som to chytila inde. Len nech je to len prechladnutie a nie chrípka, prosíííím.

ninan2
2. feb 2011

@tinal ja som chripku nemala ani nepamatam, a teraz je vonku taka kosa, ze to bude urcite len to prechladnutie... Inak este je dobre doma zbytocne vela nekurit (staci do 22 C) a treba mat vlhky vzduch (45-55 percent). My mame iba 30 stale, takze musime zvlhcovat.

tinal
2. feb 2011

@ninan2 Ja som mala chrípku naposledy na strednej škole tuším v 3 ročníku. klop klop na drevo Tú vlhkosť vzduchu nemám ako zistiť, nemám na to žiadny merač doma. A nemám ani rada, ak je tu príliš teplo, potom som z toho mrzutá. A radšej vyvetrám, aby to vyšlo von. Alebo otvorím dvere na chodbu, aby sa tá zohriala, lebo tam nekúrime.

ninan2
2. feb 2011

@tinal jasne, vetranie a cerstvy vzduch je dobre... No tu vlhkost by bolo dobre u vas zistit, pretoze male deti potrebuju mat vlhky vzduch, inak mozu byt castejsie chore... taktiez aj teplotu treba presne vediet, dolezite je mat primeranu najma pocas spanku.

tinal
2. feb 2011

@ninan2 Tú vlhkosť budem asi zisťovať budúci rok, lebo bábo sa narodí do leta, takže to sa bude viac vetrať. 🙂 A vnútornú teplotu viem zistiť aj teraz, keby si sem dám teplomer. 🙂

zuveru
2. feb 2011

baby uz treti tyzden ma kazde rano neuveritelnu chut strasne na kakavko, tepluckeeeee 🙂

mirkapb
2. feb 2011

@zuveru aj ja si dám každé ráno hrnček teplého kakavka 🙂

sisanka
2. feb 2011

@tinal skus si urobit zazvorovy caj..ale z cerstveho zazvoru..mne tiez velmi pomohol na zaciatku tehu 🙂

zuveru
2. feb 2011

@mirkapb ale ja som to nezvykla pit, iba v nedelu 🙂 asi si mimi pyta 🙂 niekedy ani neviem dospat 🙂

ninan2
2. feb 2011

@zuveru no ved kakao v pohode mozes, tiez si teraz castejsie davam... Granko obsahuje vitaminy a mlieko vapnik, takze to sa zide.

majkauk
2. feb 2011

baby v pondelok som bola na triple testoch,neviem ci je tu niektora zijuca v anglicku,chcela by som sa opytat ze kolko budem cakat za vysledkami,moj doki povedal ze 2 tyzdne

tinal
3. feb 2011

@sisanka Vidíš, to ma nenapadlo a včera som v obchode okolo neho behala. Ja som ho tu odporúčala na nevoľnosť a samú ma to nenapadlo, že aj pri chorobe. 😅
Ja som dnes do rána mala ťažké sny. Snívalo sa mi o mojom vlastnom dieťati, že už bolo na svete. To ste už zažili? Celú noc som sa len prehadzovala zo strany na stranu.

s_helienka
3. feb 2011

k tym chorobam sa vam pochvalim aj ja... zase som prechladla, doma vsetci chori a aj v praci... lenze ja som este mesiac v skus. dobe a ak pojdem zase PN, tak ked ma nevyrazia preto, ze som zas PN, tak ma vyrazia preto, lebo sa mi zase skusobna doba predlzi a ja to uz o mesiac a pol asi fakt nezakryjem a "odhalia ma". uz teraz vidiet brucho. uz som z toho zufala... horucky, priedusky ☹

sandy5
3. feb 2011

@tinal @s_helienka baby drzte sa s tymi chorobami a nech ste cim skor fit!!!

sandy5
3. feb 2011

@tinal no mne sa snivalo len raz, ze bolo moje babo uz na svete, ale mojmu muzovi uz viackrat. Sranda je, ze sme nikdy nevedeli, ci to bolo dievca alebo chlapec. Ty si mala co v tom sne?

tinal
3. feb 2011

@sandy5 No teraz sa pokúšam rozpamätať, čo to bolo. Ale neviem ani ako som ho volala ani nič. Iba si pamätám že bolo v postieľke zakryté a odkrývala som ho. Oblečenie tuším malo tyrkysové. A teraz som si otvorila snár a tak význam mať dieťa znamená radosť a šťastie. A že keď si ho v sne videla na rukách ženy, budeš mať dievča a keď na rukách muža, budeš mať chlapca, len ja si toto nepamätám, či ho niekto mal na rukách. :(
@s_helienka Neviem, čo ti poradiť, najlepšie by to bolo vyležať. Skús si aspoň vypýtať nejaké lieky od lekára a chodiť teda do práce. Inak zo zdravotného hľadiska, človek, ktorý sa nechce liečiť liekmi, tak mi mal zvýšiť spotrebu cesnaku, to je prírodné antibiotikum. A po práci prísť domov a nejako sa vypotiť.

s_helienka
3. feb 2011

@tinal hej hej, ved aj vcera som prisla domov a hned po veceri (cibula) do sprchy a postele... len potit mi moc neslo... dnes skusim nieco vymysliet s cesnakom... mozno hrianky alebo tak nejak alebo kupim kyslu kapustu... mimochodom, ta mi teraz velmi chuti... aj polievky... asi kazdy druh... diky inak 😉