icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

zuzula221
4. feb 2011

babenky moje stretli ste sa uz niektora s niecim takym, aby tehulka spinila od 12 tt raz do tyzdna?

zuzula221
4. feb 2011

@salinka28 gratulujeeem k dievcatku aj ja by som chcela babenku, lebo uz chlapca doma mame 😀

tinal
4. feb 2011

@tamtamka26 To mi je ľúto, že sa stalo také niečo zlé. Ale ako to správne povedať aby to nevyznelo zle? Každá firma alebo spoločnosť, či nemocnica má nejakú čiernu ovcu, čo vie viac pokaziť ako pomôcť. A mám kvôli jednému človeku zavrhnúť všetkých tam? Ja viem, že sa ma to osobnostne netýka a že možno by som a ja uvažovala inak na tvojom mieste, ale už som počula na nitriansku nemocnicu aj to, že chirurgiu volajú mäsiarstvo a podobne. A moja neter tam bola ako maličká operovaná. Aj ja mám doma dve zdravotné sestry, ale nerobia v nemocnici ale na Zobore.

sandy5
4. feb 2011

@zuzula221 nerozmyslala si ist k nejakemu inemu lekarovi, ked tvoja doktorka povie, ze to neni mozne. Ved sa zblaznis do jula... A nemas hematom alebo polypy?

zuzula221
4. feb 2011

@sandy5 ona je fakt zlata... snazi sa vypatrat dovod, ale fakt sa jej to nedari... a ani na pohotovosti ini lekari nevedia z coho to je... a hematom a ani polypy som nemala, ja uz fakt neviem :(

martina2001
4. feb 2011

@zuzula221 ja som to mala len 2x po mesiaci skoro presne som špinila jednorázovo, a pýtala som sa doktorky tak dôvodom môže byť aj tvrdá stolica, nemala si ju pred špinením?

sandy5
4. feb 2011

@zuzula221 tak pripadne ci ona nepozna niekoho ku komu by ta poslala...

martina2001
4. feb 2011

@sandy5 nedá sa to stále zistiť, dôvod špinenia, mňa konzultovalo celé oddelenie a aj primár z inej nemocnice a dôvod sa dodnes nenašiel. Bolo podozrenie na hematóm, ale nepotvrdil sa. V tehu ti stačí malý tlak, ktorý ty ani nepostrehneš a máš prasknutú žilku a špinenie je tu.
@zuzula221 jáááj a sex? aj po orálnom sexe môže nastať špinenie, podľa citlivosti

tamtamka26
4. feb 2011

@tinal no veď aj napr. na Antolskej v BA zomreli vlani 2 pacientky pri pôrode, takže všade sa môže niečo prihodiť... ja by som len bola rada, keby je prístup doktorov zodpovednejší... mňa nakoniec aj zle vyčistil, 2 týždne od pôrodu ma chceli poslať na kyretáž, čo som tak krvácala, zostali tak kúsky placenty 😖 tak to som už fakt nemala slová. a čo sme sa nachodili s malou po doktoroch, čo všetko si musela vytrpieť. len za nejakého babráka, z ktorého nakoniec urobia prednostu!! no comment!

janka987
4. feb 2011

ahojte, kamaratka mi poslala link na tento clanok... http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...

tinal
4. feb 2011

@tamtamka26 Radšej nech je teda na takom poste ako keby sa mal dostávať do priameho kontaktu s ľuďmi a rodičkami. Tak aj vatové tampóny poniektorý zabudli pri zašívaní a rôzne veci. Len sa nestresuj a nerob si hororové závery vopred! Je mi to naozaj ľúto, že s malou nie je dobre a že si musela veľa vytrpieť, ale musíš veriť, že druhé bábo príde na svet zdravé a aj ty budeš v poriadku!

tinal
4. feb 2011

@janka987 No vidíš, ja ti stále hovorím, že si sa správne rozhodla! 😉 Prečítala som si článok a je to zaujímavé, že nezmenia pri opakovanom teste dobu tehotnosti. Aký má potom význam opakovaný test?

sandy5
4. feb 2011

@martina2001 no to mi jej asne, ale ked ona spini kazdy tyzden... to by musel byt nejaky pravidelny tlak... proste zahada

tamtamka26
4. feb 2011

@tinal no ale bohužiaľ chodí aj k pôrodom.... 😖

zuzula221
4. feb 2011

@martina2001 no nemala som ani tvrdu stolicu a ani sex :(
@sandy5 ona sama nevie co to moze byt a preto nevie kde ma poslat... tiez je z toho zufala, lebo je to moja znama a kamaratka, takze viem, ze sa fakt snazi, ale ja uz sa tak obavam vsetkeho, ze az.... a nic ine nerobim len sa kontrolujem... snazim sa byt optimista a stale si hovorim, ci to nie je viac prekrveny krcok... uz som to tu viackrat pisala, ale myslela som si, sa to takto pravidelne nebude opakovat... ja fakt uz neviem 😒

sandy5
4. feb 2011

@zuzula221 tak uz ti ostava len verit, ze je to proste nejaka anomalia, ktora ale babatku neublizi a proste to brat ako to je. a hlavne sa nestresovat... ja viem, ze to sa lahko povie a tazko spravi... a nech uz je tu leto a drobci su vonku

zuzula221
4. feb 2011

@sandy5 si zlata.... ale aspon keby som nemala bolesti... keby islo len o spinenie tak to clovek aj tak mozno bere... ze ked ma nic neboli nic sa nedeje... ale ja mam aj bolesti ☹ ... cely tyzden nic nic nic a vzdy v piatok alebo najneskor v sobotu zacnem mat bolesti a spinit (ale to len raz si najdem spinave spodne pradlo a potom zas nic iba tie bolesti) 😖

janka987
4. feb 2011

@zuzula221 a lekarka ta neuvazovala poslat do nemocnice na sledovanie? Dufam, ze si aspon PN...

zorina82
4. feb 2011

aj ja som rodila v Nitre pred 2 rokmi,mala som šťastie na dobrého doktora,aj ked to skončilo sekciou po tolkom trápení,nemožem nič zlé povedať na nitr.porodnicu až na 2 nepríjemné sestričky,inač všetko v pohode,keby som bývala v Nitre alebo v okolí,určite by som šla do Nitry.No potom sme sa krátko po narodení malého presťahovali sem,trocha lutujem.

salinka28
4. feb 2011

@zuzula221 Možno to bude znieť hlúpo, ale čo si mám predstaviť pod špinením? Hnedastý výtok?

salinka28
4. feb 2011

@zuzula221 Inak díky za gratuláciu, Ty ešte nevieš, čo to bude?

sisanka
4. feb 2011

@zuzula221 to mi je luto ze stale mas tie problemy...ja som trosku krvacala asi ked bola v 5tt a tak som sa dolakala..ale doktor povedal ze to nic nie je...a hlavne chvalabohu sa to uz neopakovalo...ale tak napriklad som uz aj take pocula ze niektore zeny mali mrchu aj do 5mesiaca alebo dokonca pocas celeho tehotenstva a babo bolo zdrave...len sa hlavne nestresuj...
a este sa chcem opytat na to 3D/4D..kam ides?do nemocnice?...uvazujem aj ja nad tym,musim sa na poradni doktora oyptat ako to funguje u nas v nemocnici..ci sa objednat abo netreba...

sisanka
4. feb 2011

inak kocky este sa chcem opytat...aky mate Rh faktor???ja mam negativny a manzel ma pozitivny...a vselijake clanky som sa docitala ze moze byt problem ak nase male bude po manzelovi mat pozitivny..ze moze moja krv ist proti krvi babatka...

sandy5
4. feb 2011

@sisanka no ja mam tiez negativny a manzel pozitivny. ale pri prvom to vraj nie je problem. len mi sleduju v krvi protilatky, to by mali aj tebe, pise sa to aj do knizky. A pri druhom by ti mali aj nieco pichnut pocas tehotenstva aj po porode

zorina82
4. feb 2011

@sisanka my sme obaja negatívny, v jednej knižke som čítala,že sa v takom prípade podávajú matkám injekcie Rh imunoglobulínu ,že tým sa predchádza tvorbe tých protilátok,ktoré možu poškodiť krvinky dieťaťa...ale neviem presne,čo sa vtedy robieva.

zuzula221
4. feb 2011

@janka987 ona vravela, ze to zatial nevidi na hospitalizaciu kvoli tomu, ze s babatkom to zatial vyzeralo v poriadku a aj s palcentou... a ona vie, ze doma mam jedno dieta a moj muz robi v zahranici a vie, ze ho nemam pri kom nechat... ano som na pn

@salinka28 no pred dvoma tyzdnami som mala jasno cervenu krv... pred tyzdnom a aj dnes to bol hnedy vytok... a zatial nam nepovedala dr. co to bude... lebo teraz ked som bola na poradni, tak mi utz nerobila

@sisanka no to som aj ja pocula, ze niektore zeny maju akoby mrchu pocas tehu, ale im sa to neopakuje kazdy tyzden... mavaju to raz do mesiaca a ja sa stresujem tyzdenne 😠
ja som dnes volala jednej lekarke v KNM... dala mi to cislo jedna znama... vraj robi aj 3D a aj 4D utz... objednala som sa na buduci tyzden vo stvrtok o 13.00, ak chces dam ti to cislo 😉
a Rh faktor mam pozivitny 🙂

sandy5
4. feb 2011

Baby zelam vsetkym krasny vikend 😉

sisanka
4. feb 2011

@sandy5 lenze ja som uz druhykrat tehu...a pamatam ze po porode mi nieco pichali ze az sa mi netvoria protilaktky ked budem znova tehotna...tak snad bude vsetko ok...popytam sa doktora ale tak ten to z tych vysledkov krvi vidi,nie?...🙂

sisanka
4. feb 2011

@zuzula221 este sa popytam mojho dr...uvidim co mi povie,nejako sa mi nechce ist do KNM..a mozno sa bude dat ist aj do cadce do nemocnice...

sisanka
4. feb 2011

@zorina82 jj to som citala aj ja...ale tiez som citala ze u nas na slovensku to nie je moc zauzivane pichat ten imunoglobulin..