Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
ahojte dievcata... akurat som sa vratila z nemocnice ☹ ... polezala som si tam par dni... kvoli tomu spineniu a tym bolestiam... nadopovali ma magneziom a povedali mi, ze to je tym, ze babatko je o tyzden vacsie a maternica nestiha pruzne reagovat.... a aj placentu mam trosku nizsie a ked sa natahuje maternica vraj mi asi praskaju cievky a z toho spinim a mam bolesti 🙄 ... tak uvidime, ze vraj sa zvacsovanim maternice posunie placenta vyssie a prestane to... tak uvidim 😵
@luc771 a to kolko trva? to zisteie? ja mam setriaci rezim, a tusim to stoji nejakych 20-30 €... tak radsej vydrzim... skor si myslim, ze to morfologicke si niekde priplatim, lebo mi to podla vsetkeho pripada ako velmi dolezite vysetrenie, a ked je to na antolskej tak, ako pisala sandy, tak ich mozem okaslat... teraz len zistit, kolko to stoji niekde, kde to robia poriadne 🙄
@s_helienka no je to je to drahsie, aspon tam kde chcem ist ja lebo to mam 5min peso z prace to stoji 72€, vysledky mas do 5 dni.http://www.geneton.sk/slu_prenatal.html
Skus sa pozriet kvoli tej morfologii tu http://www.gynfiv.sk/ ja som tam bola na 3/4D utz, prijemne prostredie nie ako v nemocnici ale netusim kolko to tam moze stat, ja som za utz v 16tt platila 17€ ale ze to bol nejaky maly, potom mam ist na velky v 25tt ten je tusim drahsi ale odrataju mi z neho cenu toho maleho ci co, nejaka akcia...
@s_helienka no podla mna je to vo vsetkych nemocniciach tak.... mne moja doktorka povedala, ze na tie 3 velke ultrazvuky ma musi posielat niekam inam, aj ked ona svoj ma. neviem kvoli comu. A sama mi povedala, ze vsetci vedia ako to tam vyzera, ze tam neni na nic cas :( takze mozno mi to pozrie aj ona. Ale ak by mi nahodou vysli zle vysledky z krvi tak som rozhodnuta si morfo zaplatit bud u Cunderlika alebo Holana oni dvaja su na to fakt odbornici. Ozaj a na tu Antolsku ked sa budes objednavat tak volaj skoro rano, lebo potom tam uz sestricka nedviha telefon
Ahojte baby, nestalo sa vám teraz niekedy, že pri kýchnutí vás hrozne pichlo v podbrušku??
Mne sa to stalo predvčerom a bola to hrozná bolesť. Neviem, či teraz na to moje kýchnutie reagovalo bábätko alebo čo to bolo.
Baby chcem sa spytat, aj vas teraz viac nafukuje ako pred tehu ? u mna je to hrozne, vcera som mala na obed kuraciu polievku s kopcom varenej zeleniny, neskor som si dala dve jablka, podvecer som bola cvicit a mala som hrozne krce, najprv som sa zlakla ze co to je a potom ma napadlo ze to bude crevami, no cvicitelka na cvicenii chcela od nas stale podsadenie panvy a posilovanie panvoveho dna, ja som v mojom stave nemala sancu a brucho som mala o dost vacsie ako rano, akoby som bola v 7mesiaci, dnes je to ok ale bojim sa co zas bude poobede 😕
@luc771, ahoj, aj mňa strašne nafukuje. Bruško sa mi vždy poobede alebo večer o dosť zväčší. A najhoršie to je, keď sa naobedujem, tak mám pocit, ako keby som šla prasknúť, a to som pritom moc toho ani nezjedla. Jem celý deň ale po menších dávkach, ale aj tak mám vždy večer bruško ako keby mi šlo explodovať 🙂
Je to asi tým, že bábätko sa zväčšuje a na črevá je čím ďalej menej miesta 😉
Ja som mala včera krče tiež,no obedovala som segedínsky guláš s knedlami,až do večera som mala s tým problémy,tak ma to bolelo,že som si až chvílami myslela,či to už nie su kontrakcie 😀,nepríjemné,bolo to zapríčnené z jedla čo je pochopitelné,ale podcenila som to kedže doteraz som mohla jesť skoro všetko,nemala som s trávením okrem nevolností takéto problémy.Dnes mi je už lepšie,ale budem na to brať väčší ohlad.
Pri kýchnutí si radšej chytím brucho
@zuzula221 to je v podstate dobra sprava, ze? konecne vies, kvoli comu... a co papas, ked tak rychlo rastie? 😀 tak ti prajem, nech sa to cim skor da do poriadku, lebo aj ked konecne vies dovod, asi by si uz chcela mat pokoj... 😉
@luc771 budem trochu nechutna - treba sa skusit aj inak popohybovat ako na cviceni a uvolnit tie creva a vyprdkat sa... mozno si na tom cviceni este viac tlacila na creva... skus ine pohyby, mozno sa ti to "uvolni"
ja napriklad ked sedim, hoc aj cely den v praci, tak skoro vobec mi netreba cikat a ku koncu dna mam brucho "o 5 mesiacov" vacsie a ked vecer lahnem, tak sa to vsetko uvolni a chodim na wc kazdych 30 min... a to asi preto, lebo to je jedina poloha, kde maternica dovoli vnutornostiam pracovat ako maju... no u kazdeho to bude asi trosku ine 😖
@salinka28 aj mňa pri kýchnutí vie pichnúť v brušku, hlavne ked ležím. Preto teraz ked ležím a chce sa mi kýchnuť, radšej sa vždy posadím a chytím si brucho. A ked stojím, tak si chytím bruško tiež. Niekedy ma vie pichnúť v brušku aj ked sedím a prudšie sa postavím, ale to len niekedy.
@luc771 o nafukovaní mi ani nehovor, večer mávam brucho niekedy ako balón 😀
@s_helienka
😀 ja mam tiez osvedcenu polohu v lahu ktora mi zvycajne pomoze, aj na cviceni sme nieco podobne robili ale to som bola v strese aby zo mna nevyletel nejaky zvuk 😀
@luc771 :D esteze nechodim na cvicenia hihi
ahojte babenky, na 99% budeme mat chlapceka 😵 neskutocne sa tesim. len musime prist aj buduci tyzden, lebo pani doktorka nemohla skontrolovat tvaricku, lebo je drobcek otoceny dole hlavickou. inak bolo vsetko v poriadku.
nie je este skoro, aby bolo babo otocene dole hlavou, ci to sa este moze premiestnit? asi blba otazka, ale ja som z toho jelen.
@luc771 vysetrenie trvalo 10 minut, co sa mi zdalo dost malo, kedze co som citala, asi by malo trvat dlhsie. uvidim kolko budem este buduci tyzden. ukazovala mi nozicky, rucky, prsteky sme pocitali, semenniky 😀 viac mi toho povedala, ale uz som aj zabudla ☹ na papieri mam rozpisane: poloha, placenta, plodova voda, koncatiny, brucho, hrudnik, hlava, nejake NF (to ani neviem co je), dalej mam pripnuty este nejaky papierik. a babo ma 330g.

@s_helienka ja uz som rozhodnuta ze ked to nebude vidiet tak si to pojdem dat zistit z krvy, uz dlhsie nevydrzim cakat 😀