icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

s_helienka
25. feb 2011

@maricom super, ze sa na to pozeras, ak ano, vzdy je niekto, kto je na tom horsie... tak ale aj tak dufam, ze toto tehu ti prebehne menej utrapene 🙂

rianka7
25. feb 2011

kocky kolko kusov veciciek s kratkym rukavom kupujete na prve mesiace?

maricom
25. feb 2011

@rianka7 cca 7-10ks body s krátkym rukávom, dávala som pod overal na spinkanie, iné veci ani nie je treba, lebo prvý mesiac je aj tak v perinke(podľa počasia a teploty), a potom už bude pomaly aj chladnejšie, takže nejako extra iných vecí s krátkym rukávom nie je treba, ja som dodržiavala aj šestonedelie - žiadna návšteva, tak som malú fešáčikovala iba k doktorke, ale tak to sme už aj dhý rukávik a kabátik (narodená je 25. august).

Niečo určite kúpim, radšej naobliekať ak mu bude chladnejšie ako nemať do čoho vyzliecť 😉

@s_helienka ďakujem, teraz som každú chvíľku zas chorá, totálne odlišné tehotenstvo, bolo mi aj zle, tak hádam rebrá sú už porozťahované a teraz to zvládnem lepšejšie 🙂

katren
25. feb 2011

@rianka7 ja musim s kratkym nakupit tiez, lebo mala je decembrova a vsetko ma len s dlhym.........ale nebudem vela....tiez tak do 10ks

lucia26r
25. feb 2011

ahojte dievčatá. Tak dnes návšteva sona 🙂 vyzerá to na dievčatko, žiadny pipík tam nebol, ale na sto percent mi to lekár nepotvrdil. zavadzavala pupočná šnúra. malinké je v poriadku, kope o sto šesť, videla som aj očká všetko 🙂 ale už chcem mať potvrdené pohlavie na sto percent, tak som sa objednala na 4D do Hlohovca, trinásteho som tam ako na koni.
A neviem akého svalnáča to v brušku mám, ale mne sa hýbe v brušku už dva týždne, aj viditelne aj citelne 🙂 a je to moje prvé bábo, tak na mňa vôbec neplatí teoria, že prvorodičky začínajú pohyby cítiť od dvadsiateho týždňa.
ja ich mám zjavné už skôr ako od osemnásteho.

lusia13
25. feb 2011

aj ja by som uz chcela citit pohyby tesim sa nato no zatial nic aj ked niekedy sa mi nieco zda ze by to mohlo byt aj ono, ale nie som si tym ista. pockame a uvidime 😉

akatka
25. feb 2011

@lusia13
Neboj, coskoro to zacne. Uz ked mas obcas len pocit, tak sa to bude len zlepsovat. Ja som pred 3dnami necitila skoro nic a teraz uz castejsie citim take simranie alebo slabe vibrovanie v brusku 🙂 Lekarka sa ma v stredu pytala ci uz citim pohyby a vravim, jej ze zatial ani nie... A od vcera mam pocit, ze citim a dnes uz tiez 😵

zuzula221
25. feb 2011

@lusia13 no ja tiez som stale hladna... najem sa a o 20 minut som zas hladna 😒 ... veru veru neviem... ak to pojde takto dalej, tak ma budu musiet gulat 😀

rianka7
25. feb 2011

@maricom @katren diky kocky 😉 nechcem toho zbytocne vela nakupit, a tiez som si nebola ista, ci takym malym babatkam mozem vobec dat s kratkym rukavom aj ked bude teplo.

rianka7
25. feb 2011

ja som tiez zacala byt viac hladna, a vidim to aj na vahe 😒 aj brusko mi uz riadne vykuka 🙂

lenkasan
25. feb 2011

@rianka7 Moja doktorka mi povedala raz svätú pravdu,že mám malú obliekať tak seba + toršku viac.Teda keď som ja mala len tričko s dlhým rukávom,tak drobec zniesol aj mikinu.A v lete bola malá často len v plienke.

zuzula221
25. feb 2011

@lenkasan presne tak... to aj mne bolo pri malom povedane... to co mas oblecene ty, tak drobcekovi o jednu vrstvu navyse 🙂

rianka7
25. feb 2011

@lenkasan ja si naozaj pripadam v tychto veciach ako novacik, ani neviem ako babo obliect 😒

janka987
25. feb 2011

@katren ahojik, ja idem 21.3. na 3D do HC, chcem sa len spytat, co si mame zobrat zo sebou, treba aj ciste DVD? Sestricka mi vravela, co si mam zobrat,ale vtom zhode som zabudla, co treba... 🙂

dooscoby
26. feb 2011

janka987 ano zober si so sebou CD ale este si tam cinkni lebo viem ze od nas vyzadovali presny typ CD tak sa radsej este spytaj..bolo to 2 roky do zadu tak uz si presne nepamatam...ale ak idem k dr. Brectanskemu tak mozem len odporucit...skvely pristup kvalitne foto a este ti urobi kompletne premeranie babatka co ti aj vytlaci....ja som tam skoro bola hodinu

dooscoby
26. feb 2011

baby je mozne aby som pribrala za mesiac skoro 5kg....od zaciatku tehotenstva mam na sebe cca.7 kg co sa my zda strasne vela hlavne preto ze prve mesiace som nepribrala skoro nic....nechcem vediet na akej vahe skoncim a to sa este neprejedam....a aj brusko mam podla mna dost velke ach jo musim sa nato popytat lekara...ja mam ten morfologicky v stredu tak som zvedava ale babo citim uz cca.od 18 tyzdna nie pravidelne ale skoro kazdy den

inac tehotenske oblecko moc neriesim.dnes kupim jedny nohavice a asi staci....toto je druhe tehotenstvo a na tych par mesiacov sa neoplati robit velke nakupy a s vybavickou tiez opatrne...keby ma nebrzdil manzel tak mame dnes doma kopec zbytocnosti 🙂 ...ziadne flasky, odsavacku, parny sterilizator a ine vymozenosti sme nekupili a nebolo ani treba....cize radsej kupte ked bude nutne

katren
26. feb 2011

@janka987 Treba ti iba uterak. Dr ta riadne natrie gelom,aby sa mu dobre robil utz 😉

lenkasan
26. feb 2011

@rianka7 Ale veď to si každý tak pripadá.Pri malej som urobila toľko vec "zle"...ale naučíš sa.Neboj sa.
Každý chce pre svojho drobca to najlepšie a niekedy prídeš na to,že nie najlepšie pre teba je najlepšie aj pre malé.
Ale si zlatá,že sa zaujímaš.JA keď som čkala mojuprvú dcéru,tak sa mi kamošky smialy,že som bola ako "encyklopédia".Všetko som mala naštudované.Strašne veľa som čítala.Prečítala som všetky MAMA a JA.A vo veľa veciach mi to pomohlo.Aj pri pôrode aj pri výbere kočíka...atď.
Ale radšej si kúpp menej vecí a potom si dokúpiš.
Ja som mala veľkú výbavičku pre malú,ale keď ma pustili s pôrodnice,tak som prišla domov..uvarila,povysávala,okúpala som sa apoobede som išla do mesta s malou kúpiť košielky,lebo som zistila,že sú fajn a že ich mám málo.Je super keď porodíš na leto.Ja teda o mesiac skôr.Bude teplúčko,tak nemusíš byť doma.Uvidíš čo ti bude chýbať,čo sa ti dobre oblieka a to si kúpiš.Ja som mala asi 4 takých polodupačiek ,ale nedali sa medzi nožičkami rozopínať.
No tak to bola pre mňa úpná zbytočnosť.Lebo ke%d som ju prebaľovala a musela som ju prevracaťa rozopínať na plieckach,tak sa vždy pogrckala,tak som ich potom vôbec nepoužívala.Buď som jej dávala normálne nohavice,alebo dupačky čo sa dajú medzi nožičkami porozopínať.
A už kupuješ výbavičku? Už máš kočík?

alexksa
26. feb 2011

@dooscoby ahoj, no ja som na tom rovnako....od zaciatku tehu som pribrala 7kg, a to som isla zo zaciatku pekne po mesiaci po 1 kg, a teraz posledny mesiac zrazu skoro 4kg.....no lekar mi nevravel nic na morfol. bolo vsetko ok, pohyby citim, takze sa tym az tak netrapim. Ale myslim, ze sa zacnem krotit trosku so sladkostami, lebo myslim, ze to je pricina....ale inak jem vsetko a casto lebo som hladna......a brusko mi rastie o sto sest, zda sa mi kazdym dnom vacsie....ja nosim uz tehu nohavice 2 mesiace kvoli brusku, tak obdivujem tie, ktore si este mozu obliect nieco povodne a az teraz zacinaju nakupovat tehu veci.

janka987
26. feb 2011

@katren dakujem 🙂

miriamab
26. feb 2011

@lucia26r ja citim pohyby uz od 15tt a to som tiez prvorodicka.na zaciatku som nevedela, ci je to ono, ale postupne sa to zosilovalo, takze boli to pohyby 🙂.

lusia30
26. feb 2011

@lusia13 neboj to je ono...ja som druhorodicka a tiez som zacala pocitovat pohyby az v 18-tom tyzdni...a tiez to zacinalo ako u teba, ze som si nebola ista...chvylocku vyckaj a budes babatko citit az az...neskor ti ani spat neda v noci 😉

lusia30
26. feb 2011

@lucia26r gratulujem k dievcatku 🙂 ...myslim,ze to tak bude aj na 4D-cku 🙂...a tie pohyby su individualne...moze to byt aj skor aj neskor...a niekedy nezalezi na tom ci si prvorodicka alebo viac 🙂

lusia30
26. feb 2011

@zuzula221 ani mi nehovor....ja uz som pribrala 6 kg...a to som sa pred nedavnom vytesovala,ze ako to ide pomalicky...a teraz behom dvoch - troch tyzdnov som pribrala tusim 4 kg...a to sa mi zda velaaaaaa...do porodu budem ako velryba 😝

lubkasungirl
26. feb 2011

Ahojte,
pridávam sa do klubu tehuliek čakajúcich na letnú nádielku v júli 2011, konkrétne 16 🙂 Mám pocit, že je to silný termín, lebo sme už tri babenky s rovnakým termínom u jedného gynekológa v Prešove :D

rianka7
26. feb 2011

@lubkasungirl vitaj medzi julovkami 🙂
@lenkasan dufam, ze sa naucim co treba, lebo deticky mam rada, len s nimi nemam vobec skusenosti. kocik este nemam, to si musim pozistovat, lebo netusim aky vobec kupit. vybavicku som zacala kupovat minuly tyzden, ale tak pomalicky, zatial iba z tesca, boli zlavy, tak som to chcela vyuzit.

lubkasungirl
26. feb 2011

dakujem 🙂

lubkasungirl
26. feb 2011

@lubkasungirl inak ja tiez este nic nemam - akurat jeden vacik na spanie, jedny pancusky a troje ponoziek :D

lenkasan
26. feb 2011

@rianka7 Veď to je super.Tak treba začať...pomaličky sa vytešovať.Neboj sa keď máš detičky rada,tak ti pôjde od ruky a za rok už budeš "profi" mama... 😉
Ja už má skoro všetko.Lebo mám aj dcéru a kým sa cítim ako tak, tak všetko kupujem.A kočík ma odradilo,že modely 2011 majú menšie hlboké vaničky ako minuloročné modely,tak už som si aj kočík poriešila.

lucyka1
26. feb 2011

@janka987 ahoj. ja tam idem 23.3. na 3D. potrebujes len uterak. on ciste dvd ma tam.