icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

barca127
30. apr 2011

@mirus2202 no to je fakt veľa aj o psychike naozaj....ja som strašne chcela už vypadnúť z roboty lebo to tam začalo byt dosť o hubu a už mi všetko liezlo na nervy...

mirkaradko
30. apr 2011

@barca127
@mirus2202 tak ja mam termin 25. 7 🙂 celkovo sa snazim mysliet pozitivne, mna take nepekne nalady prepadli az v tehotenstve, dufam ,ze ma necaka poporodna depsresia...a dufam, ze ten nas drobcek je len spachtosko....poradnu mam az 16.5. mozno sa uz aj dozvieme co cakame :D
@zora256 dufam, ze fak t len viac spinka :D a ked sa narodi tak mi to vynahradi :D

lusia30
30. apr 2011

@mirkaradko
@mirus2202
@barca127 Ahojte
aj ja mam termin az koncom jula...konkretne 28 🙂...moj certik kope stale...ci som v praci alebo v klude sedim, ci vecer lezim pri telke, niekedy aj v noci...ale to pomenej...na stastie ma vacsinou necha vyspat 🙂...ale ked to porovnam s prvym tehotenstvom tento skriatok je oproti dcerke stale v pohybe...ale ja som rada...aspon som pokojnejsia 🙂...i ked su dni kedy je kludnejsi...kazde tehu je ine...to je pravda...ja este pracujem...i ked su dni,kedy by som najradsej zostala doma...ale potom si poviem...ved snad este ten mesiac vydrzim...ved uvidim co povie dr. v stredu na poradni...uz by som aj bola rada, keby ma poslal na sono...to budem 27+6tt...ale asi to bude az na buduce ☹...aby som sa uistila ze v brusku mame chlapceka...bo sa priznam ze vela veci som uz nakupila v modrom...tak snad sa to uz nezmeni 🙂

mima1311
30. apr 2011

Ahojte ,mam sice termin v auguste ,ale uz 1-veho ,tak dost mozne ze pojdem na radu uz v juli 🙂
Kedy ste pocitili prve pohyby tie ,co mate termin na konci jula ????
A od kolkeho tyzdna sa chodi na poradnu 2 x do mesiaca ....dakujem 🙂

mj30
30. apr 2011

@mima1311 ahoj ja som prve pohyby pocitila v 18 tt a vtedy sa to pre mna stalo take naozaj skutocne 🙂 a s tou poradnou zatial neviem, zatial chodim raz do mesiaca, ale zda sa mi, ze od 30 tt 🙂

mima1311
30. apr 2011

@mj30 ...dakujem za rychlu odpoved 🙂 nechce sa mi to moc prepocitavat ,nevies nahodou datum ???? lebo neviem ci sa moja dr.sekla ,vypocitala mi termin podla prvych pohybov na polovicu augusta a ked to zadam na nete do kalkulacky ,tak je to v polovici jula ....ja som pocitila 13.2 prvy pohyb ked som si uz bola ista .....

mj30
30. apr 2011

@mima1311 no ja som mala prve pohyby 1.3. vsetko znacim 😀, ale to som si uz bola ista, mozno bolo nieco aj predtym, ale nevedela som to presne identifikovat a myslim, ze na termin vplyva viac faktorov ako len pohyby, kamosko menili termin asi 3x lebo je to vraj aj dako podla ultrazvuku neviem ti to povedat presne som tehotna prvy krat, druhy krat uz budem mudrejsia 😀 😀 😀

mima1311
30. apr 2011

@mj30 Ano viem ze je viac terminov ,prvy podla MZ ...ten mam 8.8 ,potom podla prveho scrining. ultrazvuku ten vraj byva najpresnejsi a to mam 1.8 potom este podla 2 ultraz. to mam 3.8 a podla pohybov ....to sa vypocitava podla toho ci si prvorodicka alebo viacrodicka 🙂 ,prvorodicky poväcsine pocituju neskor ...mna len metie ,ze ked si to pocitam na nete vyslo mi to v polovici jula a dr. napisala v polovici augusta ,zrejme sa preklepla 🙂 tak som si chcela byt ista a porovnat si to s vami ....musim jej to v najblizsej poradni povedat 🙂

mirus2202
30. apr 2011

@barca127 tak u mňa to začínalo byť podobné a nakoniec ma doma prehlasovali moji traja zbojníci,lebo oni sa rozhodli,že chcú bračeka,tak som si povedala,že vypadnem z obehu na nejakú dobu 😀

mirus2202
30. apr 2011

@lusia30 Ahoj, no ja som cítila prvé pohyby už v 17tt , ale to aj preto,že už som viacrodička a mám veeeeľmi veľké bruško už od začiatku,ale to som mala aj pri dievčatách 🙂 ... neviem to presne definovať,ale myslím,že od 30tt každé dva týždne a potom posledný mesiac už každý týždeň ......

lusia30
30. apr 2011

@mima1311 ahoj mima...ja som citila prve pohyby 18.2. take jemnucke...to som si este nebola na 100% ista...ale potom 20.2. boli uz take riadne...takze to bolo asi v 17-tom tyzdni...toto je moje druhe tehotenstvo...a pri dcerke to bolo v 18-tom tyzdni...takze priblizne rovnako...mozno par dni rozdiel 🙂 a termin mam vypocitany podla poslednej menstruacie a to je 28.jula...je pravdou,ze dr. mi meni v knizke sem tam v ktorom tyzdni som ( zalezi podla velkosti babatka...zo zaciatku bolo o tyzden vacsie a potom zasa o tyzden mensie...tak mi to vzdy prisposobuje...takze mam knizku dost poskrkanu 🙂...ale termin porodu zatial nemenil...a myslim,ze asi budes skor rodit v tom july...niekedy mozes citit pohyby uz aj v 16-tom tyzdni...a nevadi,ze si prvorodicka...niektore maminky to citia skor a niektore neskor...niekedy ani nezalezi na tom ci si prvorodicka ci nie...ale myslim,ze podla tych pohybov budes asi rodit skor v tom july ako az v auguste...

pimma
30. apr 2011

ahojte 🙂 vcera som bola na ultrazvuku na prietoky a zistili mi,ze prietoky v pupocniku su v dolnej hranici normy. o 2tyzdne idem na kontrolu,ale dost ma to vystrasilo. stalo sa to niekomu? inak ja mam asi 4 terminy porodu,ale tie co su podla ultrazvukov,tak su dost podobne

mima1311
30. apr 2011

@lusia30 .ahoj ....ja uz cakam tretie babo 😀 mam uz skoro 12 rocnu dcerku a 10,5 rocneho syna a teraz maleho benjaminka na stare kolena 🙂 ..mne termin tiez posuva hore dole ale skor to vychadza prv ako podla mz ...a ty v knizke mas aj termin podla pohybov ? kolonka na to je ...mam tam zapisane vsetky tri terminy a dokonca este pripisane dalsie ,tiez to mam take doprepisovane ...mna len zmiatlo to ked som si knizku doma pozerala ,ze dr. sa musela v mesiaci pomylit ...ja som citila 13.2 tak skoro ako ty 🙂 .

mima1311
30. apr 2011

@mirus2202 ahoj ,toto si asi odpovedala mne 🙂 aj ja mam strasne velke brucho ,uz od zaciatku tak dako vybehlo ,teraz sa uz ani obut neviem 😀

lusia30
30. apr 2011

@mima1311 ja mam len jeden termin v knizke...dr. mi prepisuje len tyzdne za kazdym ked pridem na kontrolu 🙂...pohyby mam zaznacene len krizikom od 17 tyzdna ze su...ale podla pohybov termin zaznaceny nemam...ja tam mam len ten jeden podla ms...

mj30
30. apr 2011

@mima1311 ja mam dakeho divneho doktora zaznacil mi to tam raz a od vtedy nic, aj na pohyby sa len spytal, ale nezaznacil ich, je daky divny bola som s nim spokojna, ale pocas tehotenstva ma sklamal aj na velky ultrazvuk chodim radsej do Martina a radsej si ho zaplatim a viem o malinkej vsetko. Po porode asi zmenim doktora ☹

barca127
30. apr 2011

mno ja som cítila pohyby myslím že až okolo 20 týždňa ale ja som bola silnejšia najmä na brušku tak si myslím že to je najmä tým...môj doktor mi ani nezaznamenával dátum prvých pohybov čiže ani termín nemám vypočitávaný podľa toho...mám len podľa PM a podľa ultzrazvuku tak neviem...ja by somsa skôr pridržiavala ternínov podľa PM a USG kedže pohyby sú skôr subjektívne 🙂 a hlavne u prvorodičky ktorá ešte nevie čo má očakávať

malinovka333
30. apr 2011

@mj30 ked sa ti tvoj dr. nepaci kludne ho zmen,ja tak isto som mala vraj pomaly jedneho z najlepsich dr v Nitre,mozno bol dobry pokial som neostala tehotna.sklamal ma na plnej ciare, tak som v 23tt od neho bez slova odisla, nastastie terajsi dr nepotreboval kartu,teda oni si to od neho vyziadali ale pochubujem ze to poslu,zevraj do pol roka by to mali poslat,som rada ze mam teraz tohot, sono robi uplne super,vsetko mi ukaze, popise,pomeria,povie aj bez toho aby som sa ho spytala,a ked sa nieco spytam odpovie ako clovek,a nie jak henten ked som sa nieco spytala pozeral na mna ze co sa to pytam,dobreze mi nevnadal, tak ti odporucam odid ak nie si spokojna,lebo je to fakt rozdiel ist tam raz za rok na preventivku,zoberie ti ster,spravi napr vnutorne sono,a pokial ti nic nie je dalsi rok mas pokoj,ale ako som tam zacala castejsie chodit,akoby mu to vadilo. Tiez mi mal urobit velke sono v 20tt a sono mi nerobil skoro 2 mes vobec.tak som si zaplatila u ineh a potom som odisla.

januska712
30. apr 2011

@zora256
dakujem welmi pekne... uwidm ako to dopadne potom ti dam vedieť:D::d mno moja terza akosi začina kopať ze ma až poboliewa brucho:D::D a inak ako wies ked ty maly čká??? lebo ja to vobec necitim::::.... a mozno ze aj hej ale newiem že to je čkanie...

mirkapb
1. máj 2011

@mirkaradko Ahoj, ja mám tiež termín 25.7. a tiež cítim pohyby ako kedy, niekedy cez deň cítim len také štuchnutia, ale niekedy sa rozkope riadne, niekedy mám tiež strach, a to som už druhorodička. Pri prvom sa mi tiež zdalo, že málo kopká, ale on bol len asi taký lenivejší, aj potom ked sa Adamko narodil, bol také kľudné bábenko

mj30
1. máj 2011

@malinovka333 ahoj no tu je problem odist pokial si tehotna este mozno keby na zaciatku tehotenstva, tak to taky problem nie je, tu velmi neradi preberaju doktorov pocas tehotenstva a ani dako neviem ku komu by som isla, na nikoho tu dako nepocujem nic dobre ☹, take moje svetielko pocas tehotenstva je ten doktor z Martina, skoda, ze nebyva niekde tu blizsie, hned by som isla k nemu 🙂

lusia30
1. máj 2011

@malinovka333 ahoj...ty si z Nr?...ak ti to nie je blbe mozem vediet o akych dr. ide?...ja chodievam tiez do Nr. ku lekarom...tak som zvedava, ze ktory su aky...ci sa aj nahodou nejedna o mojho...i ked ja som s mojim celkom spokojna zatial 🙂 a na sono tiez nechodievam velmi casto...moj je toho nazoru,ze ak nie su tazkosti babatko netreba zbitocne ozarovat....zo zaciatku som bola casto,ked ho merali a podla toho urcovali datum porodu...ale potom som bola v 12-tom tt a potom v tom 20 a teraz by som mala ist okolo 30...ale neviem ci ma posle teraz v stredu ked pojdem na poradnu to budem 27+6 tt...alebo asi az na tu dalsiu poradnu...ale uz by som toho nasho drobceka rada videla....aj som zvedava ci sa nahodou nemylili, ked mi povedali,ze to bude chlapec...ale snad nie 🙂

helka193
Odpoveď bola odstránená
mirus2202
1. máj 2011

@mima1311ahoj, no nemozem sa obut ani ja poriadne,tenisky ani nesnurujem a tesim sa,ze sa blizi leto a budu len slapky 😀 teraz,ked ma niekto stretne,tak sa hned pyta,ze kedy uz a ked poviem,ze v juli,tak neveria vlastnym ociam a usiam 🙂

mima1311
1. máj 2011

@mirus2202 no mne zas nikdo neveri ze v ktorom som mesiaci a ze na mne tio vobec nevidno ,ze kde to dieta nosim ....taaaaak ma to vie vytocit ,vsak vidim kolke mam brucho ,fakt mi strasne zavadzia a v posteli uz ani nehovorim ,ked sa chcem otocit na druhu stranu tak si musim najprv sadnut a tak sa zvrtnut ....uz aby to ubehlo ,si este tolko dni ani neviem predstavit ...ja som pribrala neskutocme mnozstvo kil ,priberam 3 kila mesacne a islo mi vsetko do noh a ruk ,brucho zacalo rast az teraz ale tiez nejako rychlo 😖

lusia30
1. máj 2011

@mirus2202 ja som na tom podobne...uz cakam kedy bude teplucko a nebudem sa musiet zohybat pri obuvani 🙂....a brusko mam vacsie ako kamoska ked isla rodit dvojicky...si pripadam ako riadny sud...uz som pribrala asi 11 alebo 12 kg...a co to este bude do konca jula si neviem ani len predstavit 🙂

zora256
1. máj 2011

@mirkaradko Ahoj!
Tak je to možné,že potom keď už bude na svete bude stále chceť vašu pozornosť,a nebude chcieť spinkať.Ale tak nalepšie ba bolo,keby boli stredné,že by aj spinkali,aj boli hore. 😉 Tak Ti prajem pohodové tehu!

zora256
1. máj 2011

@januska712 Ahoj!
Tak,že rovnaké malé pauzy a rovnako krátky pohyb cítiť asi tak pár minút.Sú to jemnučké akoby hopkanie na jednom mieste.Mňa na boku,keď ležím,tak poriadne kope,presne na tom mieste,kde ležím,tak si pod brucho dávam na bok ruku,lebo je to dosť nepríjemné,iné je keď sedím,alebo stojím,tak to nie je také nepríjemné.Tak príjemné tehu!Ozaj odoberáš neaký mamičkovský časopis?Ja mamaaja je fajn,dostali sme teraz macíka vetíčko.

zora256
1. máj 2011

@helka193 Tak tú izbičku so žirafou som videla v mamaaja časopise,tak je pekná a celkom fajne vás vyšla,dobré ceny,tak ste určite spokojný.My baldachýn nechceme,aby sme videli z postele na malého,tak to kupovať nebudeme,ale zato je to pekné.My matrac ešte len budeme kupovať.Ozaj pozerala si vedierka na kúpanie,alebo budete vo vaničke kúpať?ja sa neviem rozhodnúť na www.mamaaja.sk v e-shope medzi hygiena a zdravie,tam majú za 24,40 a kýblik na kúpanie nejako podobne,ale vaničky sú tam okolo 30eu až 50eu.Tak neviem aké ceny sú za vaničky v obcodoch,ale tie sú moc drahé.

zora256
1. máj 2011

@lusia30 Ahoj!
Ja som na sone bola na zač. na potvrdenie 5tta 4dnipotom v nemocke mi robili v 9tt,u lekára ešte v 12tt,20tt a aj mne sa zdal v 28tt,že je to akosi zriedka lebo ďalšie robia od 30ttdo32tt a tak som si zaplatila v 28tt,lebo tak od 20tt do 32tt je dosť.Ja keď pôjdem do poradne budem v 32tt.Tak ak si aj ty tak myslíš,tak si daj tiež spraviť ako aj ja. 😉