Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@stanka79 Nic sa neboj, tie krce su normalne akurat mi o nich hovorila aj koegina z prace co je v 10tt, ze sa bala ale aj ja ich mam...je to potom normalne.
Baby ja vas normalne nestiham 12str od kedy som tu bola naposledy. Ta praca mi ozaj lezie na nervy. Nikto nevie, ze som tehotna a ta kolegina, co je tiez nemusi robit niektore veci a hadajte koho poslu nech to urobi za nu. Samozrejme, ze mna. Najradsej by som im to vykricala ale nemozem, aby som neprisla o pracu, co zacinam 20 Dec. Do vtedy nikomu ani muk. Strasne som unavena a vpraci pobehujem ako spinave pradlo, nemam cas si ani vydychnut 6hod namahave prace a ja mam len 15 min prestavku aby som si v klude vypila caj. No a teraz, ked uz konecne som doma, musim bezat po malu do skoly a este travit 2 hod s malej otcom.....taaaak by som si uz lahla ason na chvilku....vecer som doma a mozem spat, nic z dna nemam a rano o 6 sa budit zase do prace.Vsetka robota doma stoji...len sa to kopi a kopi...
ahooooj no takze sono bolo a videli sme. je to pekne tam kde to ma byt a ma cca 4mm.... 😀 vlastne bola to len taká bodka, ale krásna.. švagrina čo bola so mnou potom povedala, ze jej az slza vyšla.... 😉 ale co je lepsie pán doktor bol uuuuplne uzasny, je to novy primar porodneho ci ako sa to pise a od noveho roka by malmat aj normalne ambulanciu.... tak rozmyslam, ze k nemu prestupim!! bol mily,a aj mi nieco porozpraval a sam od seba ma zavolal na dalsie sono 6.decembra ze mi urobi foto... 😀
@lenka.s ja neviem ale mám pocit, že aj v sociálke v tom majú chaos, aké myslela to iné poistenie, ja som u terajšieho zamestnávateľa už 10 rokov v kuse a teraz mám od konca oktobra to dobrovolné to akože ked nestihnem tak mi to dorátajú z toho pôvodného.,?
no ja som volala na soiálku do ba lebo tu mimo to nevedeli presne ani medzi sebou a tá pani na inf. ohľadom materského vraj aj to dobrovolné musí byť 270 dní do pôrodu inak nieje nárok z neho na materskú dávku.
@lenka.s ahoj a nemôžeš nám to sem skopírovať čo si napísala to zo stránky pána Mihála lebo potom ak som to pochopila správne tak ked mám dlhodobo platené od zamestnávateľa a dala som si teraz to dobrovolné a budem si ho poctivo platiť do pôrodu tak aj ked nestihnem na tom dobrovolnom 270 dní tak dostanem vyššiu materskú ???
@embabuli tiez len ten vacok ... 🙂 ale aj tak, ukazali mi, co je maternica a kde to je vsetko a tak... dolezite je to ze to je tam kde to ma byt.... 🙂 uz len cakat ci sa to ujme , ale kedze MYSLIME POZITIVNE , tak verim ze buduci tyzden zacne bit srdiecko a ze teda toho 6.decembra uz uvidim krasneho drobca.. 😀 doslova drobca... 😀 juuj a velmi dufa, ze tomu primarovi schvalia ambulanciu do konca roka, hned sa k nemu nasackujem...vzdy som tvrdila, ze k chlapovi nieee..ale tak...viacej som sa hanbila, ze tam bola svagrina nez ze tam bol on ako chlap...a urcite mam z neho lepsi pocit ako z mojej doktorky.... 😉
@embabuli no ja budem tiez nejak tak... resp nieco pred 7tt...lenze tento doktor tak ci tak podotkol, ze Ružena (moja gyn.) nerobí sono až niekedy v 4.mesiaci.... 😖 😠 ma hnevá tá pani.. ja som dnes inak tiez kludna, rano som sa trochu rozculila, ale uz som to babamv praci povedala, tak sa vytesovali a tak.. 😉
@veronkaj jasne, najdem a skopirujem, ked budem stihat, je tam tusim vynatok zo zakona ... z tej stranky mi to ale nebolo celkom jasne, tak som sla do poistovne za panou, ktora konkretne schvaluje a vyratava naroky plynuce z dnp a povedala som jej, v akej som situacii, konkretne na mojom pripade aplikovala vysvetlenie, vytlacila z pc moju kartu klienta, z nej vytiahla udaje a povedala, ze odporuca podat prihlasku na dnp s maximalnym vymeriavacim zakladom .... a kedze nesplnim poziadavku 270 dni, bude mi chybajuci pocet dni priratany z poistenia z pracovneho pomeru (ktory vsak v mojom pripade bude uz toho casu skonceny) + bude vyratana druha davka materskeho z mojho sucasneho vymeriavacieho zakladu zo zamestnania .... podavat mam 2 ziadost o materske ... 1 u zametsnavatela a druhu na oddeleni dnpo ... z toho vyplyva, ze nedostanem maximalnu matersku, ale bude "ponizena" (tento pojem pouzila teta v poistovni) o moju mzdu, ale ze i tak bude vyssia .... fakt teraz uz neviem, co si mam mysliet, lebo ta pani mi tvrdila, ze staci mi tych 26 tyzdnov, ak som uz predtym mala ine nemocenske poistenie, napr poistenie vyplyvajuce zo zamestnania ....
no tu je to .... "2. Nárok na nemocenské pri PN alebo na materské z DNP je len vtedy, ak v posledných dvoch rokoch pred vznikom PN alebo pred pôrodom trvalo DNP (hoci aj prerušovane) aspoň 270 kalendárnych dní. Do toho sa započítavajú aj dni iného, už ukončeného nemocenského poistenia." .... ale toto je pre pripad uz ukonceneho ineho nemocenskeho poistenia, ak je dnp ako pokracovanie .... zial, moj pripad, kedze ma planuju prepustit ....
zo stranky mihala: "4. Pozor, ak od posledného prihlásenia sa na DNP do začiatku výplaty dávky uplynie menej ako 26 týždňov, dávka sa nepočíta podľa bodu 3. ale je daná ako 55% z minimálnej mzdy deleno 30, teda aktuálne ako 55% z (295,50/30) € na deň.
Poznámka: Preto je napríklad dôležité pri otehotnení prihlásiť sa na DNP najneskôr v 8.-mom týdžni tehotenstva, aby pri nástupe na materskú v 34.-tom týždni bola dodržaná lehota trvania DNP najmenej 26 týždňov - samozrejme toto má zmysel vtedy, ak pred aktuálnym DNP mala budúca mamička nejaké iné nemocenské poistenie tak, aby v posledných dvoch rokoch pred pôrodom trvali nemocenské poistenia v súčte najmenej 270 dní.
"
Pozor, ak ste v posledných dvoch rokoch nemali žiadne nemocenské poistenie, musíte sa v SP prihlásiť ako DNPO ešte pred otehotnením! A to preto, lebo podmienkou na získanie materského je, aby ste boli nemocensky poistená aspoň 270 dní v období dvoch rokov pred pôrodom.
Tehotenstvo trvá približne 40 týždňov, to je 280 dní - preto zdôrazňujem: ak chcete mať istotu, že materské mať budete, treba sa v SP prihlásiť pred otehotnením.
Ak ste ale v období posledných dvoch rokov pred otehotnením mali nemocenské poistenie - napríklad mali ste zamestnanie, dobrovoľné nemocenské poistenie alebo ste boli povinne poistená SZČO, s prihlasovaním do SP ako DNPO sa ponáhľať nemusíte. Stačí, ak sa ako DNPO prihlásite najneskôr v 8.-mom týždni tehotenstva. (prečo do 8.-ho týždňa si vysvetlíme ďalej).
Treba si samozrejme spočítať, či trvanie dobrovoľného nemocenského poistenia do dňa pôrodu, spolu so započítaním predošlého - už skončeného - nemocenského poistenia za dva roky dozadu, bude spolu najmenej požadovaných 270 dní.
...... ha tak dala som si tu namahu a ooratala som nas...je nas tu 29.... 🙂
lenka.s, embabuli,veronikaj,dandeska,stanka79,monilik,petra53,diorka,ivulik20,2mama2, poeny, maxiberuska, lemage, anicka24, tamtamka26, alex2201, cervena_ciapocka,flyangel, nawal, miskadusko, alex21, papulka, maria30, pisuliatka, rianka7, bubukvietok, majka225, asands...a ja... 🙂
tak ktovie, ci je toto ustaleny pocet alebo sa to este zvysi...ak som na niekoho zabudla, ospravedlnujem sa... kym som prebehla vsetky strank, tak mozno sa niekto stratil medzi riadkami... 😉
No baby moje, ja odchádzam. už som totálne grogy. Ideme spinkať lebo skoro vstávame ☹ Prajem vám pekný večer a dobrú nocku 🙂
Cavte julovky, gratulujem vam, julove babatka su najlepsie!

aj ja sa lúčim odchádzam z práce, idem na nákup a trochu sa domov vystrieť, dúfam, že mi bude potom lepšie, majte sa krásne, zajtra tu zas kuknem