Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@janushkabb ahoj! ja som si tiež neni istá, ale sem-tam mi už tvrdne bruško, síce bolesti ešte necítim, tak neviem, či to už sú tí "poslíčkovia" alebo nie....ale v tomto štádiu by to už malo byť normálne.....
@ada222 ahoj! na toto som už myslela aj ja, že možno mi aj postupne odteká a ani o tom neviem......🙂 ale potom som si povedala, že by som si to hádam vo väčšom množstve všimla a aj tak sa stále dotvára, nepamätám si presne, ako som to čítala, ale asi tak, že ku koncu sa už denne musí obnovovať, resp. častejšie.....a potom lekár by si na UZV mal všimnúť, keby bolo extrémne málo plodovej vody, či nie?
baby, dnes som bola na prietokoch....tak som sa tešila, že sa niečo nové podozvedám, že aké sme veľké a tak, no to bola rýchlovka, že som ledva vyliezla na posteľ už som aj mohla ísť, že je všetko v poriadku nič iné ani nepozrel, len tie prietoky odmeral..... ☹ škoda, síce idem k svojmu lekárovi vo štvrtok, ale ten má len taký slabší ultrazvuk, z ktorého mi nevie povedať váhu plodu a tak...takže to už dokonca tehu ani nebudem vedieť, aké je bábo veľké???? ☹
POSLICKOVIA
Ja som už mala raz take bolesti v krizoch, ze mi to pripadalo, ako nieco "podozrive", no preslo to. A zvykne ma teraz niekedy pichat v maternici, alebo take akoby stahy sa mi objavuju... 😉
@januska712 no tak ja osm sa akurat vratila z poradne,som to paradne stihla bo akurat burka sa prihnala,v poradni vsetko ok mala je velka ako ma byt,vahu mi vsak nehovoril on mi nikdy nevravi,vzal mi aj vyter tak uz mam pokkoj,objednal ma zas az o styri tyzdne ak bude vsetko v poriadku, ja som este dala prat dalsiu varku tak dufam ze nevyhodi prud ta burka
@majkamrugi Ahojja budem rodit v TT mam termin 7.7., takze sa asi nestretneme...
renca31 ja by som pockala aspon ten tyzden mozno aj dva....a ak von tak pomalicky najprv na par minutiek a postupne predlzovat...mozno ine maminy maju iny nazor ale ja som v tomto taka ze ved nic tomu drobcovi neutecie....casto krat vidat maminy co uz chodia s mesacnym popripadne dvojmesacnym babom kade tade...mozno to dakomu vyhovuje ale podla mna pre babo nevhodne ved jeho imunita je este slabucka a dozvie co moze kde chytit
Ahojte kocky, my mame termin 6.7. a renca31 - ja som bola v piatok tiez u lekara, pozeral prietoky a hovoril mi aj vahu - a iba ma zbytocne vystesoval, ze je maly velky. Mojej kolegyni sa to stalo rovnako - tou vahou ju len vystresovali /napr. tesne pred porodom vraj 4 400 a nakoniec jej mala mala 3 700/. Takze nebud z toho smutna, aj tak je to dost skreslena informacia. Vsetky vas pozdravujem 🙂
Kocky, ste tu niektora z BA, ktora budete rodit na Kramaroch okolo 6.7.?
@majkamrugi ahoj, ja budem rodit v TT, termin mam cca. ako ty 🙂 dnes bola exkurzia v porodnici, kazdy prvy pondelok v mesiaci o 14,00 byva, julovu este stihas 😉
@barca127
mno u nas pršalo riadne dlho takmer cely den prestalo asi az okolo pol šiestej... drahy prišiel tak mi zawesil pradlo ... ale uz mi bolo lepsie tak som tiež hodila ešte jednu varku a tu som si uz teraz aj sama zawesila... boli sme aj na prechadzke a teraz len oddychujem idem rano do poradne.. aj men minuly tyzden robila doktorka vyter a snad vsetko dopadlo dobre ked mi newolala... ja uz teraz chodim kazdy tyzdne k mojej doktorke...:(
dankamat to mame presne na den.to je ale malo pravdepodobne ze to aj bude v ten den 😵 moju dceru som rodila az v 42tyzdni a to tiez len mi museli porod vyvolat, inak by som bola asi tehotna ako slon dva roky.. 😎
@majkamrugi ahoj, aj ja budem rodiť v tt, termín mám 14.7. 🙂 dnes na poradni doktor povedal, že všetko ukážkové a malinká nevyzerá, že by sa mala pýtať skôr, vraj bude približne okolo termínu 🙂 tak sa teším, aj keď už by som to chcela mať za sebou čím skôr. najprv som nechcela ísť do tt, ale čo už človek navymýšľa... hádam bude dobre, bude pri mne kamoška medička, čo tam má akurát v lete stáž, tak hádam všetko dobre dopadne 😉
@milla11 Ahoj, ja mam termin sice o par dni skor - 3.7. - a idem rodit na Kramare. Teraz v stredu idem prvy krat aj na kontrolu na Kramare. Tak som zvedava, ako budem spokojna.
@milla11
@slniecko612
Caute baby, ja mam termin 5.7. tiez idem rodit na Kramare tak sa mozno stretneme 😉
idem v piatok na monitor a prvu poradnu k dr.Ferakovej, slniecko potom mi hod prosim nejake info ako to v stredu prebehlo, ci si dlho cakala , pocula som ze aj dve hodiny si to tam baby odsedia ze treba prist skor... potom chcem este stihnut sedenie s anesteziiologom kvoli epiduralke. Vo stvrtok idem s manzelom k dr.Jandovej na pripravu pre oteckov vy uz to mate za sebou ?
@dankamat
to ti fakt posuvaju termin kvoli velkosti plodu ? lebo aj nas maly je podla utz o 8dni vacsi ale lekar mi povedal ze to neznamena ze pojdem skor rodit ale ze bude vacsie babo, ze to je geneticky dane kedze sme s manzelom vyssi...
ale ked mam pravdu povedat tym meraniam moc neverim lebo babo ako take sa zvazit podlat toho neda, odhaduje sa to podla merani, susedina dcerka mala mat nieco okolo 3,5kg podla utz no ale mala len dlhsie nohy, meria sa stehnova kost a nakoniec sa narodila nohana s vahou 2,9kg 😀
ahojte kocky,idete niektora rodit do trencina?citam,ze chystate veci a perete,ja som rads,ze uz som si vsetky nacystala ldbo v tomto teple a pri malom by som to uz asi nezvladla.a prvy sa narodil skor,tak uvidime co bude teraz...
@luc771 Ja idem na ten monitor v stredu rano o 7.20 a na kontrolu tiez tusim k dr. Ferekovej (c. dveri 222?) Inak rozmyslala som, ze ci mam hned po tom monitore zoberie aj na prehliadku, alebo budem musiet cakat. Ale ked hovoris o dlhom cakani, tak asi sa pripravim na dlhe cakanie. Tomu anesteziologovi si sa objednavala, alebo si tam ides sadnut a ked bude mat volne ta zoberie? Ja som sa akurat dnes dohodla s dr. Jandovou na pripravu otecka na pondelok 20.6. Boli sme uz sice dohodnute na 13.6. ale u manzela uz zacinaju dovolenky, tak toho 13-teho tam ist nemoze, tak nas prehodila na 20.6. Dufam, ze to stihne a ze neporodim skor. Sice chcela by som porodit skor, ale az tak skoro zase nie 🙂
@januska712 mno tak ja by som teda uvitala kontroly terraz uz castejsie ako raz za mesiac ale doktor to asi nepovazuje zta potrebne...jeden doktor je taky druhy onaky kto sa potom ma v nich vyznat...mno a mozno mu nie som sympaticka tak ma nechce tak casto vydavat 🙂) o tyzden tam vsak aj tak musim ist ukoncit tu marodku a vziat si papier na matersku tak aspon budem vediet ze ako dopadol vyter...mne este nerobil ani prietoky doktor...mala som teraz horsi krvny obraz,malo zeleza aj som si to myslela lebo v poslednom case som bola strasne stale unavena achcelo sa mi len spat tak mi napisal zelezo som zvedava ci to pomoze
@slniecko612
ano dvere 222, ja si myslim ze jedna rada bude na monitor a dalsia na poradnu...
anesteziologovi ze sa netreba objednat, staci prist, da vyplnit nejaky dotaznik a d papier na zaplatenie. Neviem ci epi vyuzijem ale chcem ju mat zaplatenu dopredu keby nieco...
tak to mas celkom natesno tu pripravu 🙂 ja tiez tajne dufam ze pojdem skor, uz ma to nebavi v tomto teple, dva tyzdne skor by mi vooobec nevadili, aj tak si myslim ze mali bude valibuk tak priberat moze aj doma v postielke 😀
@majuskan ano veru chlapčiatko čakám...a to mydlo majú v lekárni, alebo bežne v drogérii?
@matilde111 mydielko je na predaj zial iba v Bratislave, manzel tam chodi na tyzdnovky a chysta sa urobit objednavku, leebo je vhodne aj na intimnu hygienu, nedam nan dopustit, krasne vonia... 😎
no v 37 tt som sa zacala otvarat a za tyzden som porodila ale vobec mi nevadi ze to bolo skor,maly mal 3600g.teraz mam termin sice 30.7.ale na vdlkom sone mi povedali,ze 20.7.tak uvidime
@katkatt Ahoj, to je supiš...my sme aj plánovali, že by sme šli, ale manžel šiel náhle do práce a ja som včera nebola úplne fit... 😠 Ty si bola? Bolo veľa ľudí?
@mimi147 Ahoj 🙂 A k akému doktorovi chodíš? ja mam ďalšiu poradňu až 4. júla a konečne už mám čas riešiť bábätkovské veci, tak sa snažím trošku z toho vymotať🙂 Naposledy mi lekár povedal len, že všetko ok a malinká rastie- už má okolo 1600 kg. Sm rada, keďže mi všetci hučali, že som málo pribrala. Aj keď na moju váhu pri narodení si netrúfame ( 4300 kg🙂 Tak sa snažím 😀 a tiež budete mať dievčatko 🙂 Aké máte meno? Ty si teda nezazmluvňuješ lekára, čí? pekný dník 🙂
@gadget.tt AHoj, tak držím pršteky nech to dobre všetko hlavne dopadne a boli ste silní 😉
@katarina194 Ahoj.
Tak notebook dam opravit az po 10.6.,lebo teraz nan nemam peniaze,ale uz mi je lepsie aj brusko mam uz dolu,tak do 20.6. by sme hadam vydrzali a potom uz mozme rodit.Podla tyzdnou a vyvinu to uz budem na konci 37tt.Tak sa aj vy drzte.
@romanecka Ahoj.
O tom caji som citala aj ja ale nesmie sa pit skor ako v 36tt lebo sa stalo ze skor sa rozbehol porod.

@simba13 ahoj! no možno niečo bolo vo vzduchu, lebo mne bolo včera tiež nanič! akurát som len navarila a povešala opraté vecičky a celý deň som len vylihovala. Ani sedieť sa mi dobre nedalo, lebo som sa nevedela poriadne nadýchnuť....a stále ma oblieva horúčava, potím sa strašne aj v noci, keď malá nekope, tak vstanem preto, že mi je teplo a potom cez deň dospávam, čo sa dá....ale mám taký pocit, že to už ani nebude lepšie.... 😀