Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@petra191919 ja som z PD, ale Dr.Borkovu si neviem vynachvalit...je super...ja byvam na severe a ty?
@matilde111 ja bývam na starom sídlisku, na severe mi býva sestra, tak tam tiež často chodím....už máš vybraté meno pre malinkého??
@majuskan ja chodím tiež na Unikliniku, ale ku Perkáczovi a idem na poradňu 14.6. takže deň po tebe a ide mi robiť prietoky a ster, tak som zvedavá. Hudec je dobrý, mi sa tak trochu poznáme, rodil mi malého prvého a kamoška robila u neho sestričku, Beáta, len odišla nedávno do Talianska,ale už sa aj vrátila 😀
@petra191919 Ano? skoda, aj ked nie na poradni, ale teda mooozno v porodnici sa stretneme... 🙂 Sestricka sa vratila z Talianska, to je super, lebo je veeelmi pracovita, svedomita a zlata, teda ak sa vrati na ambulanciu. teraz je tam miesto nej moja spoluziacka-zdravotacka Peťa. Mne maju robit odbery. ak hlavne koli anemii a snad sa dozviem aj vahu drobcekovu, aspon pribliznu. prajem pekny dník!
@majuskan no to neviem či sa stretneme v nemocnici, lebo ty máš termín 13. a ja 20.7.,tak asi nie...sestrička sa síce vrátila z Talianska, oni sa tam chceli vrátiť bývať,tak dala u Hudeca výpoveď,ale boli tam len mesiac a nakoniec sa vrátili naspať na SK, ale robiť tam už asi nepôjde, teda ešte celkom nevie. Ja som tiež anemická,ale to ja stále,aj tlak mávam stále nizky. A prietoky ti už robili? dúfam, že aj mne povie váhu malého, môj mi robí sono každý raz ako mám poradňu.
@barca127
ahoj... tak aj som dnes 6ehlila hodinu a pol a u6 mam po tom ... dnes som bola aj v nemocnici sa pozriet na izby a celkom su pekne zajtra pojdem na ten monitor dnes sa mi nehccelo vstawat... sa mi dobre spalo kedze prsalo....D mno ale jasne oni musia vediet co robia...>D
@januska712 ahoj mno takj to mas dobre ze sa ti fajne spalo ja osm sa zobudila o sierstej ked dosiel manzel a uz bolo po spanku,stihla som si aj umyt okno v kuchyni nejako som na to mala chut a teraz ma bolia nohy jak fras a to chcem vecer zehlit tak uvidime 🙂) mno ja sa na odd. moc nechystam pozriet kedze uz viem ako to tam vyzera 🙂
@barca127
no tak an okna bz som si ja uz teraz asi netrufala...a u nas aj tak cely den prsi tak by som ich mala za chvilku take iste... ja som sa bola kuknut ale uz sa bojim wiac a wiac ja som rada ze mam to zehlenie za sebou a teraz ma caka len balenia veci do porodnice a potom uz len cakat kedy to na man pride>D 🙂
Ahojte ...kedy ste zacali prat vecicky pre babo???...ja uz mam nakupene,len neviem kedy s tym zacat....som uz na materskej ale akosi som este rozlietana a mame sa aj stahovat, ale neviem ci prat uz teraz alebo az ked budeme prestahovany...co bude asi az tesne pred porodom 🙂
@milla11 @luc771 Ahojte baby, dnes som bola prvy krat na Kramaroch. Zobrali ma ako prvu presne o 7.20, napojili ma na monitor (odzvy srdiecka - sleduju sa tym ci uz su kontrakcie alebo nie). Trvalo to cca 10 min. Sestricka mi este zmerala tlak, skontroloval moc a poslala prec (ranny moc treba priniest zo sebou). Mala som pris o 9.00 - vtedy zacina doktorka ordinovat. Takze som cakala 1,5 hodiny. Potom ked prisla doktorka, islo to tam ako na beziacom pase. Skoro nic mi nerobila (ani ultrazvuk, ani prietoky - proste nic). Iba ma pozrela zospodu, opytala sa ma ako sa citim, strcila mi tehotensky preukaz do ruky a isla som prec. Cele moje vysetrenie trvalo cca. 3 minuty. Takze som bola sklamana, ulravuk som nemala robeny ani nepamatam kedy, velkost maleho tiez neviem, ako je otoceny tiez nie (vzhladom k tomu, ze sa tam toci ako hodiny). A asi sa do porodu nic ani nedozviem. Takze baby, necakajte od toho, ze sa nieco dozviete. A to som si myslela, ze mesiac pred porodom budem lepsie sledovana.
@slniecko612 @milla11
diky za info, no takto nejak mi to tiez opisovala svagrina ze to bude prebiehat, take 2minutovky u lekarky a baby idu ako na pase... nic estra fakt netreba cakat, asi len kontroluju ci sa neotvarame a hotovo, tym monitorom zistia ci je babo ok a tym to hasne.... Bola si tiez u Ferakovej ? Dostala si rovno termin poradne na buduci tyzden ? inak ja mam v knizke este stlpcek ultrazvuk v 36tt ale mne ho moja doktorka uz nerobila, neviete ci je to povinne ? vam ho vasi lekari robili ? lebo ja som bola naposledy v 32tt kde maleho merali, merali sa prietoky a potom uz nic...
@milla11
tak to sa mozno fakt uvidime, lebo ja idem rano na 8:00 na monitor potom poradna ale bohvie kedy ma zoberie, mozno budem cakat aj do 9-tej. Cvicit som tam este nebola, kym som chodila do prace tak mi to casovo nevychadzalo a teraz na materskej sa mi nechce kvoli tomu chodit do Blavy lebo byvame mimo, v Hainburgu. myslela som ze to spojim s poradnou ale vysla na piatok kedy sa prave necvici tak zasa nic... Inak to fakt je anesteziolog len ut-št ? ja som tam chcela ist v piatok, ja mam poznacene ze su tam kazdy den
do 12-tej 😒 tak to skusim omrknut zajtra po priprave pre oteckov...
@slniecko612 a na monitore bola rovna ciara? ziadna kontrakcia?
ja som dnes bola tiez v ruzinove -a na monitore tri kontrakcie (ale mne tvrdne bruccho uz dlllllllllllllho) ale krcok drzi - tuk tuk tuk...a pozrel mi doktor aj prietoky,krcok....
ahojte aj ja cakam miminko v juli ale dnes ma doktorka nepotesila nas malicky velmi tlaci hlavickou dolu a uz sa zacinam pomalicky otvarat takze sa moze aj skor narodit ale aspon ze vazi 2,5kg a na buduci tyzden ma caka poradna na antolskej kt.sa velmi bojim ☹ tak by som chcela poprosit o radu kt.chodite na poradnu na antolsku nejaku dobru doktorku alebo doktora
@katkaajurko Ja tam mam dva grafy. Jeden je pravdepodobne tlkot srdiecka a druhy su asi kontrakcie. V podstate ano, je to taka rovna ciara. Ja som tam nemala ziadny vykyv.
@luc771 Ano, bola som u Dr. Ferekovej. Vypada byt v pohode (vzhladom k tomu, ze som tam vela casu nestravila, tak to neviem povedat naisto) aj ona aj sestricka. Boli na mna mile. Ano, termin na buduci tyzden som dostala presne taky isty ako dnes. Inak ja mam v knizke tiez este 36 tyzden na ultrazvuk, ale moja doktorka mi ho nerobila. Ja som bola naposledy na ultrazvuku v 29 tt. A co sa tyka prietokov, tak neviem o tom, ze by mi ho robila, nic mi nehovorila, a mna to nenapadlo sa opytat.V podstate ani neviem, ako sa to zistuje.
@slniecko612 Ahoj Slniecko, dakujeme za info. Ano, tieto vysetrenia prebiehaju takto /moja kolegyna tam rodila pred 3 tyzdnami, takze vsetko viem od nej/. Mozes si vyziadat ULT navyse - ale neviem za akych podmienok /kolegyna na to mala zdrav.dovod/. Ja som si zaplatila 1 ULT navyse este u mojho povodneho gynekologa, ale uz by som to nerobila - povedal mi vahu a len ma zbytocne vystresoval, ze maly je velky a aj tak su tieto merania nepresne a to ako je otoceny zistia na ULT pred porodom, kedy to uz je aj potrebne. Inak mi lekar nic dokopy nepovedal a ani viac povedat nechcel a stalo ma to 10€.
@ninan2
cauko, tak ked to neni povinne tak v pohode, ja len ci na mna nezabudla, teraz mi bude stacit aj ten monitor 😀
no tebe za tie prachy by mal robit ultrazvuky kazdy druhy tyzden 😀 aj ja chodim do sukromneho centra ale vela toho ide cez poistovnu, rocny poplatok je minimalny, moja doktorka robi navyse utz za 10€, raz som tak bola hned na zaciatku tehu lebo som sa nevedela dockat 10tt kedy sa uz robi povinne...
@slniecko612
Ferakova by mala byt v pohode, ja som bola u nej na preventivke pred tehu, aj som o nej pocula ze je velmi mila a ludska pri porode, ale za tych par minut verim ze si ju clovek ani nestaci vsimnut, prietoky ti pozerali urcite na poslednom utz a mas ich zapisane aj v knizke, neviem uz ktora je to skratka v tom utz-kovom stlpceku... neviem ci sa to da odsledovat aj cez monitor...
@milla11
ja som si to pozerala teraz na stranke a tam je napisane kazdy pracovny den tak to este zajtra pojdem skontrolovat a ak bude aj v piatok tak si to vybavim az potom, nechcem tam zajtra zdrzovat manzela este aj kvoli tomuto, myslim ze mu budu stacit 2 hodiny u Jandovej 😀
tu je stranka
http://www.fnspba.sk/Nemocnica-Kramare/kramare/...
@petra191919 20.jula sa nam narodila prva dcerka a toto leto uz bude mat 4 rocky. a je pravda, ze tipujem skorsi prichod synceka na svet ako mam termin, uvidime... prietoky mi este nerobil, tak snad v pondelok.
monulik88 tiez chodim na Antolsku ale lekara nemam vybraneho...predtym som do poradne chodila k dr.Janacovi a ten bol oki a teraz kedze bol na dovolenke som presla k dr.Federovej a vyzera byt mila a aj sestricka je fajn..podla mna oni su tam plus minus vsetko dobri lekari...viem ze vela bab chodi k Rozenbergerovi toho si pochvaluju a Dubcakovu tiez....len ta byva vraj dost busy...ved si tam zbehni alebo pozri na nete ze kedy ma kto poradnu a chod sa spytat ci by ta zobrali
mne robili ultazvuk minuly tyzden na Antolskej na zaklade odporucania mojej gynekologicky ktorej sa nezdala placenta a behaju my dake hodnoty z krvneho obrazu tak teraz chodim do poradne kazdy tyzden...o 2 tyzdne mam znovu ultrazvuk plus buduci tyzden odber a poradnu...nasadili my zelezo,daco na lepsiu funkciu pecene a kyselinu listovu papat rano a vecer takze mesiac pred porodom so vyfasovala lieky a beru my krv kazdy tyzden ☹ ach jo a to my dnes zahlasila ze som len 36 a mam vydrzat aspon 37 pritom tvrdila ze vsetko je oki a som na cca.2prsty otvorena
@majuskan mňa pri prvom zašívali v 26tt a potom som ešte 4 dni prenášala, no a teraz uvidíme, ale myslím že to bude toho 20.7. lebo viem presne termín počatia 😀 tak by to malo vyjsť, aj ked každý mi vraví, že mám strašne veľké brucho a stále sa pýtajú či už idme rodiť,alebo či tam nemám dvojičky,ale mne sa zdá normálne, presne také som mala aj pri prvom, celé ho mám vpredu, typický chalan 😵
@januska712 ahoj mno tak ja som vcera nakoniec zehlila nieco vyse styroch hodin chcela som to uz dotiahnut cele mala som teda dost ale uz mam pokoj aspon...ja som musela uz pomaly sa pustit do tyhc okien kedze boli strasne spinave po robotnikoch co nam robia bytovku a uz konecne sa spratali urobil by to aj manzel ale celkom sa mi do toho chcelo este ostali dva okna tak uvidime ako s nimi....ja sa esteporodu stale nebojim nejako velmi ako obavy mam ale ze by ma z toho chytala panika tak to nie ale myslim ze aj kt omu dojde 🙂
@zora256 Tak to mas este 11 dni.a je iste ze uz 20 budes rodit? Nevydrzi male este? Hlavne nech ste zdravi. A nech to dopadne dobre. Budem drzat prsty 🙂
Ahojte buduce mamicky.....
chcem sa vas opytat, ci ste uz absolvovali predoperacne testy....pretoze mne dnes zacal 37tt, babatko je otocene hore hlavickou od zaciatku 17tt......a este mi moj lekar nespravil ziadne testy...... Babatko sa vraj ani neotoci, lebo ma malo miesta avody...
dakujem za odpoved

@milla11 mno ja by som to mala mozno aj skor uz len som musela cakat kym sa mi urobi skryna ,teraz je aj tak kus viac pod mrakoma prsi takze mi to vyhovuje