Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@heluienka ahoj,ja by som tiez pristala mat chlapa pri porode ale ten ked vidi krv tak odpada a nechcem aby este jeho kriesili a pokial to na mna pride rano tak bude aj tak v praci...ale budem rada ked aspon po porode ho budem mat pri sebe🙂 znama dnes prisla z porodnice a malu mala oblecenu v bodach,navrch dupacky,rukavicky a ciapocka a zabalena bola v zavinovacke..
@mj30 no oni to nemaju na turnusy, on robí od pondelka do piatku. a práve, že teraz ma moc kolegov dovolenky, takže musia makať aby to stíhali...
No tvoj ked je živnostník, tak si môže aj trochu zariadiť ked potrebuje volno, ale na mojho sa vlastne neda prakticky spolahnúť, lebo im menia tu robotu aj z hodiny na hodinu.. No ale aspoň, že tie víkendy je doma, budem toho malého musieť nejako cez ten víkend z brucha vystrnadiť 😀
No ja by som si teda sama do auta nesadla, pri mojom stresovaní za volantom 😀
Ale jasné, všetko nám dobre dopadne, musíme veriť 😉
@zora256 ahoj mno na cviceni to je take laight trosku sa ponatahujeme a potom precvicujeme dychanie na loptach aspon kus sa prevetram...dnes bolo strasne teplo teraz vecer kus sprchlo z tepla tak parada....boze ja mam pocit ze tieto posledne dni budu teda utrpenie bude sa mi to strasne tahat ale nejako uz musime vydrzat....co sa tyka vahy tak to mas paradne ja som pribrala uz 16 kil a k tomu som zacinakla na dost vysokej vahe cize teraz mam co robit so sebou
@heluienka no to by si toho mojho musela poznat toho ked sa spytas kedy pride tak povie za 15 minut, ale skor su to 2 hodiny, na neho co sa tyka casu nie je spolah 😠 ja soferovanie milujem, je to moj zivot, ale ked si predstavim kontrakcie a to si ich ani neviem poriadne predstavit, tak neviem, neviem 😀 ja by som to kazdej z nas priala, aby sa dietky narodili tak ako sa maju a aby boli hlavne zdravucke 🙂 a vyzera to u teba tak, ze by to mohlo byt teraz?
januska712 ako pisali baby daj si homeopatika radsej...mne uzasne zabera oscilo alebo paragrim ale skor to oscilo ci ako sa to vola spytaj v lekarni a neublizi to ani malickej
babo v perinke no moj je ako cenculik ...oni este nemaju termoregulaciu a ked bolo tak chladnejsie tak mal body dlhy rukavik a na tom este overalik ..inac ked bol v kratkom tak kychal ako male maca aj teraz je prikryty perinkou a ma body kratky rukav,nohavice,ponozky a este kosielku ..ono je to tak plus minus ze babo by malo mat o jednu vrstvu viac ako my rodicia
@mj30 no čo chlapy, sú chlapy... 😀 ja mám vodičský ale neviem, mám zo šoférovania strach, nemôžem si pomôcť. Manžel šoféruje tak ako keby to vedel od malička, takže ja sa radšej nechám odviezť, aj ked ma stále nahovára aby som šoférovala... no ja začnem ale až ked bude malý starší 🙂
no to je fakt, čo to vlastne tie kontrakcie majú byť, mna občas poriadne zabolí v podbrušku, . kríže ma pobolievajú, ale ináč nič. vôbec to nenasvedčuje tomu, že by sa mal malý narodiť v najbližsom čase.. Kope ma tuším stále, takže neviem ani kedy stíha spať.
Ozaj máš zazmluvneného lekára? ja nemám idem rodiť do trnavskej nemocnice. Gynekoš na mňa pozeral 😨 , že či som blbá, že som si nezazmluvnila, ale ja myslím, že to neni potrebné, sesternica tam rodila a v pohode..
@januska712 Ahoj!
Tak ja som si zvykla dať z Homogene9 1 tabletku a cmúľať a zvyklo ma to prejsť,a ak ešte zvyklo škrabať v hrdle,tak ďalšiu pozdejšie,tak je na ňom písané,že 5 tabliet sa smie za deň,ak sa dobre pamätám,ale na krabičke si prečítaš.
malý je akýsi lenivý,a ja by som už tak veľmi chcela už porodiť,aby som nemusela pondelok k lekárovi a odtiaľ sa d ať odviezť do nemocnice,lebo to by nebolo fajn,keby my tam praskli vodu,ja chcem aby samo odseba,prišiel pôrod,hoci dnes vnoci,ale akosi aj poslíčkovia zmyzli,len riedku stolicu mám a občas ma kosti bolia v slabinách a tlačieva občas malý na krčok,ale nič iné.Tebe to ako vlastne prišlo celé?
@mimi147 Ahoj!
Tak u nás je stále horúco,a ja len v nútri ležím alebo sedím pri notebooku,aj mm je na poobednej,takže úplne sama som,preto by som šla vnoci alebo ráno rodiť,a budúci týždeň bude na rannej,ale tak to mi je jedno,lebo ak do pondelka neporodím,tak pondelok mám ísť do nemocnice.Ty máš ešte poradňu budúci týždeň?
Ja ak neporodím,tak cestou do nemocnice sa zastavím ešte u gynekológa.Tak veľa šťastia vám prajem! 😉
@janushkabb Ahoj!
Tak stou rodinou to mám aj ja,ale keby len oni sa denne pítali ale aj susedia,a dedinčania,i mm v práci,tak som už mala depku znich včera i dnes,ale tiež mi pomohol plač,ale už mám aj ja dosť toho,už by som to najradšej mala za sebou,už som si i z mamou pohovorila o 2-3 dňoch po príchode z pôrodnice,že mi príde pomôcť v domácnosti.Tak už len aby sa malý vybral už na tento svet.Držím Ti palce,aby si to mala čím skôr za sebou,jedna moja známa,bola včera otvorená na 1cm a v stredu jej odišla voda,a neviem či už do teraz porodila,lebo ešte aj dnes ráno čakala,aby sa otvorila na tých 10cm.Tak Ti želám rýchly priebeh pôrodu,aby si sa toľko netrápila. 😉
@katren Ahoj!
Tak to isté je i somnou čo sa týka rodiny i známych na FB píšu,vždy tý čo o mňa počas obyčajných všedných dní ani nezakopnú a pítajú sa stále či som celá,a mňa to tak s...e,či čo som sa mala už rozpadnúť či čo,tak ak takých vidím hore na FB,tak radšej zdúchnem a to som ešte v čase,veď do termínu mám 4dni a o jeden menej keďže pondelok tak či tak musím ísť,ak dovtedy by nešlo od seba.Tak Ti prajem aby sa Ti bábo vybralo už von.Ináč ja to fakt nechápem,buď rodia o týždne skôr alebo o týždne neskôr,a nikto nie v termíne.
@barca127 Ahoj!
Tak ja som mala na začiatku 72kg a teraz mám 75-76kg ja som počas prvých 4mesiacov schudla 5kg,to preto je rozdiel len 3-4kg,ale aj tak som mala nadváhu,tak po pôrode,dúfam,že budem mať aspoň 65kg a už zvyšných 5kg by som snáď do roka dala dolu.Veru,tieto posledné dni sú hrôza,čakám akoby na spásu 😒 ,ale tak dúfam,že sa ráno nezobudím zo sklamaním,ale že už pôjdem rodiť.Teraz akési bolesti idú na mňa,tak sa bojím dúfať,že by to už začínalo skutočne,lebo keď sa začnem tešiť,tak to po hodinke prejde,ja nechcem aby prešli,chcem aby mi odišla voda,alebo keby sa stupňovali sťahy do 15min,ravidelných aspoň,aby ma sanitka vzala a napríme prijali do nemocnice,keďže to mám na 59km a najbližšie,tak to nie je sranda,na nete som čítala,že najsôr ošetrujú svoj okres v LV,ale tak náš okres nemá pôrodnicu,tak to máme akože na ulici rodiť,či čo,taký politici,ach škoda reči.Tak sa držkajte! 😉
@heluienka mna dako neboli nic, len spat sa mi v noci neda, lebo vtedy ma fesanda diskoteku a cez den spokojne odfukuje 😀 a ja som zbita ako pes ☹
no soferovat by si mala bude sa ti to hodit ked bude malinke na svete a budes potrebovat niekam s nim ist a manzel nebude doma
lekara zazmluvneneho nemam je to podla mna dost penazi a podla mna ziadny doktor nechce rodicke zle, ja som sa rozhodla rodit v BS tak dufam, ze to stihnem
ahojte kocky, takze aj my to uz mame za sebou 🙂 🙂 🙂 1.7. sa nam narodil krasny syncek 😵 😵 😵 myslela som, ze budeme prenasat, no nakoniec sme to stihli den pred terminom 🙂 islo to celkom v pohode, aj ked som mala silne kontrakcie a vtedy vravela, ze radsej chcem cisarsky 😀 ale nakoniec sme to zvladli. ked vam daju dietatko, ako viacere vravia, na bolesti zabudnete 🙂
@zora256 nakoniec som sla do nemocky, nechali si ma tam, a na druhy den som porodila krasneho chlapceka 😵
vsetkym dalsim mamickam blahozelam 🙂
@rianka7 Jééj ako ti len závidím, že to máš za sebou. Ja už z toho začínam byť nervozna a tiež tajne dúfam, že to malá stihne do termínu, aby som sa vyhla vyvolávačke. Tak ale čo už, je to na drobcoch 🙂 . Gratulujem k synčekovi a želám hlavne veľa zdravia.
Dobre ranko zienky, tak zase sme k tomu nasemu dnu blizsie, len nech to odsypa 🙂))
Ahojte buduce maminky. Ja som mala termin v utorok a prenasam uz 4 den. Malinkej sa akosi nechce.....Ak do pondelka neporodim, tak sa mam zastavit za lekarom a posle ma do nemocnice. Este aj moj gynekolog ma teraz dovolenku a zastupuje ho dost divny lekar. Zatial to vobec nevyzera, ze by som isla rodit. Bolesti nemam. Uz zacinam byt z toho cakania aj nervozna, nehovoriac o tom, ze sa ma kazdu chvilu vsetci tiez vypytuju, ci som este stale doma a co este nerodim....Ako by som to ja mohla ovplyvnit....
@akinorev30 @mj30 @zora256 dakujem pekne 😉 vola sa Marek 😵
ahojky,tak ja mam termin 19,ale tiez by som to mala uz najradsej za sebou,bo tie horka-katastrofaaa!!! ja by osm spala v noci super,keby som nemusela chodit kazdu hodinu na wc :D inak,ja tym ultrazvukom a vahe baba moc neverim,bo cele tehu bola mala vacsia o tyzden a pol a zrazu na poslednom ultra bola o dva dni mensia,tak uvidime,ked sa narodi 🙂 ja sa tiez uz neviem odckat,ked ten den pride..z porodu zatial vobec nestresujem,nejako to snad zvladneme🙂 u mna tiez zaidne naznaky zatial,brusko hore,poslickovia nikde,aj doktorka povedala,ze na porod to zatial nevyzera:D tak uvidime,kedy to pride🙂
@zora256 Ahoj mno tak ja uz mam teraz vahu vasciu ako moj manzel 🙂) ale co narobime po porode budem musiet kus na sebe popracovat inac to nevidim. inac s tymi nemocnicami to je hruza teraz ako ich zatvaraju ,hlavne tie porodnice a pritom su niektore uplne zrekonstruovane a s dobrzm menom, ja som rada ze mam porodnicu priamo v meste 🙂) a ty ako dnes sa citis?
ahojte thulky a gratulujem novym mamickam a baatkam...strosku spehujem, ja mam termin zaciatkom augusta, tak sa mi to tiez nebezpecne blizi...ze ako sa vam dari 😉
@heluienka stynm obliekanim, mala som malu koncom augusta a to sme sa tiez potili, v porodnici mala len kosielku a bola zabalena v perinke, to uplne stacilo, pripadne bola aj rozbalena..takze dupky nebudete potrebovat v porodke... a staci im body s kratkym rukavom a pripadne ponosky, take lahke.... ked je babo naobliekane sa poti a ma potnicky..a nie je dobre ked je prehriate 😉 a pripadne prikryte plienkou 😉
baby drzim vam palce, urcite porodite, nebudete tehotne vecne .... 😉
@zora256 ahoj... mno tak držim palce aby to an teba už konecne prišlo do pondelka.. dakujem velmi pekne doma som mala ešte propolku tak som si dala tu a dnes uz mam pokoj s hrdlom uwidim ako v noci... dnes ideme konecne s malickou an prechadzku... tesim sa vsak uz tyzdne som doma zatvorena... na mna to prislo az v nemocnici vsetko ja som mala doma len strasne bolesti ze som uz nevladala ani sediet ani lezat proste nci tak ma drahy odviezol do nemocnice a doktor mu aj powedal že medzi 22:00 a 23:00 bude malicka na svete a narodila sa o 21:35 tak sa trochu aj trafil:D:D
@rianka7 ahoj gratulujem k syncekowi:D:d aj ja som porodila 1.7. o kolkej si rodila,?? ja az o 21:35 ty si to uz asi mala vsetko za sebouD:D: prajem veľa stastia a hlavne veľa zdrawicka.:D
@dooscoby ahoj dakujem velmi pekne tie leiky som mala este doma.. tak som si dala jednu tabletkua uz mi je lepsie uwidime ako bude v noci:D: a ako sa mate??,
ahojte babulky..tak my uz sme na svete 🙂 Oliver sa narodil 5.7. o 7.48h a mierami 3600g a 51cm... 🙂

@katren no to urcite nie, ale zvladneme to, sme predsa silne zeny 😉 😎