Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@mirkavas drzim palce, ja mam tiez termin 31.7. a dnes som bola u lekara, mam ist na prijem v piatok. drzim palce
@sliver no z toho som, že mam stach zo spinalnej anest., a či budem vediech dycht, ked mam zapchaty nos, kašlem a kycham, že ako to cele zvladnem..... a ay sa malička potom odo mna neobrala. Celkovo, ja som taky panikar. Ked som rodila syna pred 3rokmi, mala som celkovu anest., tak som spala, ale teraz 😒 Vtedy som noc pred porod nezažmurila oka, tak som to prezivala, či bude všetko ok 😉 Ved su to naše deturence, tak o koho sa viac bať, ak nie o nich 😕
@laurinka21 juj, tak to aj tebe uz bude fajn, budeme to mat za sebou.... Držim pršteky aj tebe, nech je to čim skor a nech ste zdravučky 😉
@mirkavas - ale jasné že sa bojíš pôrodu, nebojkaj, budeš vedieť všetko!!! sestričky ti pomôžu... budeš tam mať drahého? ak hej tak aj on
bude to možno ťažšie ako keby si bola zdravá ale isto zvládnete!!!
@laurinka21 - ďalšia?
zoberte ma baby so sebou... aj ja už chcem ísť.....
@mirkavas ahoj! ja som minulý týždeň rodila sekciou a vybrala som si spinal, je to pre bábo lepšie, neboj, neodpadneš, aj ja som sa toho obávala, ale bola som rada, že konečne necítim bolesti! a vôbec nič necítiš ani nepočuješ! a zotavovala som sa oveľa rýchlejšie, ako tie, ktoré boli úplne uspaté. Takže určite odporúčam spinal! 🙂
@sliver 😉 musime to zvladnut, pre naše pokladiky sa vytrapime 🙂 len nech su zdrave tie naše babatka...
manžel nebude pri porode, on ani nechce, ma z toho strach... on ked vidi lekara ta uteka.... asi pri porode by odpadol a museli by zachranovat aj jeho 😀 😀 😀 pravdu povediac ani ja ho tam nechcem, a ani neviem prečo, bola by som nervozna kvoli nemu asi 😀 😀 a tvoj bude?
Ved aj tebe sa to krati.... a asi ti odchadza hlien. zatka, plodovka tak vraj neodteka. Ja som to mala pred 3tyz. asi a lekarka ma presviedčal, že to je moč aj pot, kedže teraz potne žlazy produkuju ovela viac potu a my sa tam dole potime viac 😉 ja som jej stale vravela, že si to nemyslim, ale ona svoje 🙂 asi mala pravdu. A ty ani sa nenazdaš a uz pojdeš, možno z dna na den, nikdy nevieš... vid moj priklad 🙂 Prajem nech je to čim skor
@renca31 tak gratulujem k babatku 🙂 a nebolela ta ihla do chrbta??? zabrala ti po 10 min. a tak začali rezať?? lebo lekar mi pri prvej sekcii odporučal celkovu anest. a prebratie bolo hrozne a aj tie bolesti, hned nato som kychla a myslela som, že mi stehy potrha, taka bolest. Hned mi pichli dajaku injekciu na tlmenie bolesti... ale aj tak. Tak verim, že aj ja sa z toho lahšie zotavim, tak ako ty, ako keby som mala celkovu 😒 Potom vam dam vediet.
A babo si hned videla jak ho z teba vybrali.... považili pomerali .... aj informovali hned o stave baba?? apgar skore, a tak?? rozpravali sa s tebou sestričky počas sekcie? či jak to tak, že si nič nepočula???
@januska712 ano byvame na boriku,ty ?
@mirkavas - no ved to že sa stále bojím aby bola maličká zdravá a aby bolo všetko v poriadku... ja si to pretrpím, nevadí, vydržím všetko len kvôli maličkej tak ako aj ty 😉
jo už sa to kráti a dufam že to príde čo najskôr... aj ja sa utešujem že plodovka tak nemôže odtekať ale aj tak sa bojím... aj mne tvrdil že je to moč ale nie je... lebo to nie je žlté a ani nemá zápach... zátka mi tiež tak divne odchádza teda ten hlien... tak postupne asi 4 som už našla hlien....
môj drahý bude pri mne a dúfam že to zvládneme... tiež som už bola na tom tak nech nejde lebo teraz sme mali dva falošné poplachy a on tak strašne stresoval že ja som bola vklude a on mal fest stres tak som mu už aj navrhla že nech nejde ale on chce..... tak uvidíme 😉
budem na vás zajtra veľmi veľmi myslieť nech je to TIP TOP 😉
@lien_ka ahoj,ja cakam chlapceka a rodim v tn,teda mbe vo svrtok povedali,ze otvorena na jeden prst a krcok 1,5cm a ze mozno odrodim uz cez vikend ale nic sa nedialo,teda bolesti ma uz chytaju riadne a tvrdne brucho ale potom sa to vzdy ukludni.mala som strasne bolesti v slabinach ale zacala som brat homeo a zabrali,je mi ovela lepsie.ty si priamo z tn?
@barca127 Ahoj tak aj Ja som rada ze mam mliecko aj tebe drzim palceky aby si mala mliecko tak to uz asi na teba pride kazdu chvilku ani sa nenazdas a budete doma traja a potom budes rada ked si oddychnes a ked sa budes nudity🙂
@adusased my byvame na vlcincoch
Ahoj maminky,tak ja mam dnes termin,no zatial to nevyzera zeby som sla rodit,brusko este neni uplne dolu..i ked vo stvrtok som bola u lekara,tvrdil mi ze cez vikend by som mohla porodit a nic..zajtra idem do nemocnice do poradne,tak dufam ze to dobre dopadne,lebo dnes sa necitim vo svojej kozi,asi sa to uz pomaly rozbieha...bola by som rada keby som porodila bez vyvolavacky,kamosku trapili 12 hodin a nakoniec isla cisarskym a toto ja zazit nechcem..no ved uvidime,ako sa Lili zachova🙂ci necha maminku trapit sa
Ahojte, tak mi to už máme za sebou, máme krásnu dcéru s mierami 3450g a 53cm
@babula ....ahoj! Ja som z Trenc.Teplic, ale soms a sem len privydala, tak neviem, ako to tu chodi, preto som sa chcela spytat niekoho, kto ma uz skusenost s TN nemocnicou... Ty si odkial? Ja mam termin az 6.8., ale tak by som si zelala, aby sa drobec narodil do konca jula... No ma to vo svojich ruckach, tak uvidime, kedy sa mu zachce na svet. No a vam drzim palce, nech vsetko hladko prebehne!
Vidim, ze uz mate doma Adamka....aj toho si rodila v TN? A bola si spokojna? ....lekari, sestry, starostlivost, komunikacia a tak? D.
@lubkasungirl ahoj, ako ti dnes dopadlo ctg?? kedy ta beru, alebo čo povedal lekár??? alebo ty uz rodiš 😉 😉
ja mam prist zajtra rano 7.15 na príjem 😨
ahojte baby, tak sa som bola dnes v nemocke na kontrole, vsetko ok, len ze mam malo plodovej vody a krcok otvoreny na prst, takze mi budu musiet pomoct a zajtra idem na prijem a budu vyvolavat porod. Keby som mala so sebou aj zbalenu tasku, tak by si ma tam uz aj nechali 🙂 .Joj, mam strach ☹, dufam, ze ta vyvolavacka zaberie hned a ze ma tam nebudu dlho trapit....tak mi drzte palce a potom sa ozvem, ked prideme domov. Tak Vam vsetkym cakatelkam prajem lahky a rychly porod.
ahojte kočky, tak už i ja som mama 🙂 14.jula sa nam narodil synček Adamko
@januska712 mno tak to materske mliecko je fakt na nezapletenie a to doslova ved je to zadarmo a nerhovortiac o vyzivivej stranke....mno uz by to mohlo na nas prist ale dnes to tak nevyzera po tom vcerajsku dnes je klud aj mala je nejaka kludna asi nevladze po noci 🙂 len stale mi tvrdne brusko
@alexksa - ahojky,, zajtra ti veľmi držím palce!!!
mám otázočku? na sone ti prišli na to že máš málo plodovej vody? už ti to spomínali aj predtým že máš menej vody? cítiš to aj nejak, napr. že by si mala tvrdé bruško a malý sa málo hýbal? nemala si poslednú dobu nejaké úniky vody?
Pýtam sa preto lebo mám pocit že mi stále niečo odteká a bojím sa či mi postupne neodteká plodová voda... brucho mám fest tvrdé a maličká sa málo hýbe tak stresujem a neviem či to mám riešiť alebo čakať do stredy do poradne....
Držím ti veľmo palce nech všetko dopadne čo najlepšie!!!
@sliver pokial mas tvrde brusko a menej castejsie pohyby, tak necakaj a ries to....ja som mala tiez malo plodovej vody na poslednej poradni a hned si ma tam nechali a dali vyvolavacku....nechcem ta strasit, ale ked mas pocit, ze ti odteka plodovka, tak chod na pohotovost s vlozkou a na gynekologii maju nieco na zistenie, ci to je plodovka alebo nie....
Ahojte, tak dnes nas pustili z porodnice... 13.7.2011 sa nam narodil krasny syncek s mierami 3250g a 50 cm... rodila som s EPI a mozem len odporucit, cely porod trval 5 hodin,. sice bol vyvolany, nakolko som bola tyzden po termine, alo prebehol v perfektnej atmosfere plnej vtipkovania, nakolko som nemala ziadne bolesti... mala som aj manzela pri porode a mozem iba odporucit, velmi rychlo ubehol cas pocas prvej doby porodnej....
teraz sa len tesime z maleho klbka.... byt mamou je narocne, ale uzasne....
cerstvym mamickam gratulujem a buducim prajem vela sil k porodu...
@mj30 Ahoj 🙂 ako sa máte babyyy? 😉
tak my sme dnes boli na poradni a skoro ma šlahlo, verdikt doktorky: malý vysoko, pôrod daleko 😒 a to sme tam čakali 4 hodiny, kým sa jej uráčilo konečne prísť.. tak ja už neviem, či sa tomu malému tak nechce ísť von alebo čo...nič nepomáha... v noci som sa skoro vôbec nevyspala, bolelo ma v podbrušku, ja že už budem aspon trochu otvorená a nič, vobec... takže štvrtok idem zase na poradnu a do nedele ked nič, tak do nemocnice a vyvolávajú..ach jo..
kúpila som si aj ten čaj z ostružiny malinovej, lebo doktorka povedala, že to mám vyskúšať, ale moc tomu neverím...
a vy ste ako strávili víkend? 😉
@sliver rovnako ako katren ti odporucam ist cim skor na pohotovost a dat si skontrolovat, ci ti naozaj neodteka plodova voda. Mne pri poslednom porode zacala odtekat plodova voda doslova po kvapkach - v noci som sa zobudila s vlhkymi nohavickami, tak som si dala pre istotu vlozku. Hned rano som sla do poradne, tam mi vlozku sestricka obliala nejakym roztokom, ktory potvrdil, ze ide o plodovu vodu. Poslala ma rovno na prijem. Nakoniec som porodila na dalsi den. Este pred porodom mi kvoli hroziacej infekcii nasadili antibiotika a tie som uzivala este niekolko dni po porode. Urcite to nezanedbaj, ak je to plodova voda, babatko moze ohrozit infekcia, ktora sa tam moze dostat cez naruseny plodovy obal.
@heluienka ahoj no my sme mali tiez dnes tu poradnu pasy ok aj vsetko ostatne tak uvidime a zabili sme tam tiez cely den a zajtra si mam ist vybavit interne vysetrenie, ze to je rutina ak by nahodou cisarsky, tak ma potesili ☹ dalsi den zabity v cakarni
ja si aj tak myslim, ze sa to u teba rozbehne same od seba, primar vravel, ze maju byt burky, vtedy, ze sa rodi strasne vela deti aj takych ktorym sa velmi nechce tak sa nebojkaj 😉
no vikend bol u nas pracovny som uz ani nevedela ako sa volam, ale aspon v nedelu sme si dali trosku volno
@mirkavas Ahoj, fíha, tak to ma predbehneš - mňa poslali domov, nastupujem v stredu, takže sa uvidíme 🙂

@zora256 Drzim palce aby to uz bolo a nech je porod co najrychlejsi 🙂)