Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
ahojte maminky, tak sa hlasime, už aj my máme prírastok, 22.7. sa nám narodil náš chlapček s mierami 3650g a 57 cm. pôrod bol únosný, dokonca nemám ani šitie, bez nastrihnutia. tak som rada, že mám o starosť menej, len keby miečka bolo viac, sem tam musím dokrmiť, ale dokrmujeme iba striekačkou, 100ml vytiahne odomňa a necelých 20 ešte spapá. našťastie v noci nám mliečko stačí.
@jamocka4 @tintinamartina gratulujem mamky k babatkam, prajem skore zotavenie a vela mliecka a neskor vela trpezlivosti...a zlate babatka 😉 😀
nasa mala je zlata, ale uz aj ju zacina tlacit brusko, budi sa splacom, mrvy sa...a potom je to totalna nakladacka do plienky... zajtra idem s nou prvy krat k doktorke..( dr. bola na dovolenke) som zvedava kolko pribrala, dufam ze ma aspon porodnu vahu...a inak som teraz doma s troma detmi, starsi su na prazdninach, tak sa to da...a dnes spali vsetci traja naraz...tak som mala chvilu cas na relax... 😉
@tintinamartina gratulujem, riadneho dlhana mate 🙂 😉
ahojte, tak aj my už sme konečne doma 🙂 náš malý drobec sa narodil 26.7. o 23:00 cisárskym. Vážil 3150g a meria 48 cm 🙂
@jamocka4 Ahooooj mamina, srdečne Vám gratulujem 🙂 cmucik bábätku a zo srdiečka prajem obom veeeeľa zdravíčka. Takže ste sa nejako poponáhľali, nie??? 🙂
Prosím, viete mi poradiť? Môžem kojiť z bradavky ktorá trochu krváca? Nebude vadiť bábu tá krv?
@januska712 Ahoj!
Ja už nemám žiadne bolesti,len sem-tam ma štípe asi od toho,že už 13 deň krvácam a je to dlho nosiť vložky. 😒 Ináč som už v pohode.A kojím vždy keď sa malý zobudí po prebalení.A dnes mi akosi veľa spí,len dúfam,že si nezamení deň s nocou 😖 .A ty?Ako bolí ťa ešte niečo?Majte sa krásne! 😉
@heluienka
@jamocka4
@tintinamartina Gratulujem maminky k bábätkám! 🙂 Veľa zdravíčka a radosti,skoré zotavenie a veľa mliečkavám prajem! 😉
ahojte maminky ako sa mate????v piatok sme mali prvu poradnu a ,aly vazi 4300g..pribrali sme za necele tri tyzdne kilo tak som rada...stale sa plne kojime,mliecka je dost...len vecer po kupkani sme trosku mrzutejsi...sem tam sme v noci hodku hore ale neplaceme tak sa to zatial da zvladnut...dufam ze nebudu vecerne kolikove place ako pri deniskovi...ale co ma hneva je ze mne este neodpadli stehy a maly ma zajtra 4tyzdne...uz ani nekrvacam len ta nitka co tam mam ma hneva...nie a nie odpadnut... 😠 a to mam dokopy 3 stehy...zvlastne...nastastie to neboli...
ahojte kočky prosim vas poradite mi niektora? stava sa vam niekedy, ze sa vam akoby vytrati mliecko v noci? cez den mam dost ale v noci maličko 😒 drobec je potom mrzuty nema co papat.
Ahojte maminky 🙂 chcela by som sa Vas poradit ohladom krvacania...po porode som asi 2tyzdne krvacala, potom to bol taky hnedy vytok, potom taky biely, ci zlty ci aky 🙂 potom asi zo 3 dni nic...teraz sme zacali uz 4tyzden a zase mierne krvacam...len trosku,fakt malinko, ale znova je to krv...je to normalne, alebo nie? Neviete mi niekto poradit? dakujem 😉
@zora256 Ahoj tak ja bolesti takto necítím len po velkej potrebe... A teraz som uz nebola od piatka a bojím sa aj ist ked ti mam pravdu povedat.... Dnes som bola v lekarni si kupit tie cukriky ale ta paní bola nejaká zaspata nechcelo sa jej hladat tak mi povedala ze to nemaju ... Zajtra pojdem do druhej snad tam ich budú mať... Mne malicka cez den spi a večer ked ju okupem tak ožije a sme hore do pol noci🙂
@januska712 ahoj presne viem ako sa citis ze sa bojis ist na velku...ja som to iste zazivala po prvom porode..ale ver mi,radsej zatni zuby a chod...lebo potom to bude este horsie...a skus jest vela jogurtov a vela pit,az nemas tvrdu stolicu...hm ten nas maly je taky isty ako tvoja mala 🙂 tiez po kupkani ozije a je hore...ale zase nie az do polnoci...tak do 22h max. a ked zaspi spi do 4h...a potom je zas hodinku hore a potom spi az do obeda...ale s prestavkami nakojenie samozrejme 🙂
@emily3 Ahoj, prosim Ta, pises ze s malou ides k pediatricke az teraz - to je ta 1. kontrola po prepusteni z porodky? Totiz moja pediatricka ma do konca tohto tyzdna dovolenku a zastupuje ju ina. Rozmyslam, ci by sa tych par dni nedalo uz na nu pockat, ze to tak bude lepsie... Mojej malej nic nie je, ziadne problemy nema, je uplne OK, tak mozno by to bolo v pohode, co myslis?
Ahojte baby, tak vo stvrtok 28.7. presne o 12tej hod. sa nam narodila Sofia 🙂 Miesto narodenia Banska Stiavnica, hoci sme z BA, a nelutujem, je to naozaj super porodnica, prijemne prostredie a mily ochotny personal, najma na novorodeneckom oddeleni. Mali sme k dispozicii nadstandart, a manzel tam bol cely cas so mnou a pomahal so vsetkym, co bolo fajn. 🙂
Inak porod sa dal prezit, o pol 2 v noci mi odtiekla voda, a o piatej rano co sme prisli do porodky som bola iba so slabymi 5-min. kontrakciami otvorena uz na 6 cm. O 11tej bol presun na porodne kreslo, a o 12tej bola mala na svete. Cely porod bol okrem zaveru uplne prirodzeny bez akychkolvek liekov, iba ku koncu som uz moc nevladala tlacit tak mi dali oxytocin. Zial bol potrebny dost velky nastrih, takze ma sili v celkovej narkoze, a doteraz mam dost velke problemy sediet aj chodit 😒
Malinka je inak super, budi sa viac-menej iba na jedenie kazde 3 hod, resp. ju musim budit ja casto 🙂
@lubkasungirl
Ved ja som vravela,ze to bude na prelome mesiacov.🙂 zatial sa drzime,zvykame si na seba,mliecko este nemame,tak sme mrzuti sem-tam,ale inak sa to da.a vam sa ako dari?
@jamocka4 Ahoj, takže vyslo to presne 🙂 Rodila si normalne ci cisarskym? Ako sa citis? My sme tiez mliecko nemali, casom pride, teraz ho je viac a viac. Nas Tomasko je zlate babo, len sem-tam koliky ho zlostia, masirujeme brusinko :P
@sisanka Ahoj tak dnes som to uz prekonala a bola som na velkej potrebe s bolestami ale zvladla som to... Uz som mala aj menej krvacania tak snáď mi to uz coskoro prejde dnes dom si dala aj obkladvako si mi poradila cítím sa lepsie... Tak nasa malicka je kazdy den hore do pol noci ona má totizto problém lebo nevie ako má zaspat kedze celé dni sa vozíva večer ked vidí ze sa nič nedeje tak je hore🙂 ale ja som.si uz zvykla... zajtra ideme na poradnu tak dom zvedava kolko pribrala🙂
@ninan2 ahoj, ja som volala do toho strediska..vedela som ze nasa dr. ma dovolenku...tak som volala zastupujucej..a ta mi povedala ze ked je to 5 dieta, ze nemusim chodit..max. ze mi predpisu Dvitamin a Kvitamin... a nasej dr. som volala vcera...a dohodli sme sa, ze mam prist dnes... tak poradna dopadla dobre..mala vazi 2865g takze uz ma viac ako porodnu hmotnost.... 😉
@emily3 aha tak... Hm, no zavolam zajtra teda tej druhej doktorke a uvidi sa co povie. Kedze pre mna je to prve dieta 😀 A ake mala miery pri narodeni? Nasa iba 2970 gramov a 50 cm. Schudla na 2670 pri prepusteni. Dufam, ze tiez pribera pomaly... Mozu byt nejake problemy s tym, ze je to taka nizsia vaha?
@katkatt
Ďakujeme, ale na pohľad by som mu povedala, že má max 50cm, neviem kde je tých zvyšných 7 cm 😉
@ninan2
gratulujeme k vášmu prírastku 🙂
@karin1234
ahoj, mne sa to stáva podvečer, tak som pre istotu kupila bebu a keď sa mi zdá, že je mliečka málo, tak dokrmujem po striekačke, nie flašou, aby si nezvykol, že tečie bez námahy. ale po striekačke spapá iba 20ml, potom si ho ešte priložím k prsníku a drobec zaspí. ono to nie je tým, že nemáš mliečko, ale tým, že predné mliečko tečie lahšie než to zadné a drobcom sa nechce až tak ťahať, hlavne keď sú rozospatí, takže len vydržať, tieto deťúre sú prefíkané 😉
dobrá pomoc je ak máš doma váhu zvážiť pred papaním a potom po papaní. alebo si ce deň odsávaj mliečko, v chladničke vydrží 24h a dokrm ho v noci vlastným mliečkom. na mňa to môj drobec skúšal takto keď sme prišli domov z pôrodnice tak asi 3 dni, ale teraz už pekne ťahá, kým sa nenapapá a striedame pri jednom chovaní obidva prsníky, niekedy dookola a dookola, kým nie je spokojný 🙂

Ahojte.tak sa hlasim aj ja-volam sa Anastazia,narodila som sa 1.8.2011 o 10:00,vazim 3350g a meriam 53cm.