icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

zora256
3. aug 2011

@januska712 Ahoj!
Náš spinká vždy po kojení asi tak 1-max2hodky,potom ho prebalím nakojím a spí ´dalej.Od včera večera ma bolí ten nástrih neviem prečo asi sa intenzívne hojí či čo,tak teraz ani sedieť nemôžem,lebo to tam ťahá alebo čo ☹ .Tak sú niektoré predavačky také lenivé.My sa kúpeme večer pred spaním,tak mi neožije,zvykol si,že po kúpaní dostane cicinu a ide sa spať 🙂 .Tak sa majte krásne! 😉

maruska.s
3. aug 2011

@emily3 dakujem za odpoved a upokojenie 😉 uz mam zase len take spinenie...

maruska.s
3. aug 2011

@katren dakujem za odpoved, mate pravdu...vsak je to stale este v tych 6tich tyzdnoch 😉 ...inak,uz zase mam len take spinenie...

lubkasungirl
3. aug 2011

Ahojte maminy, ako Vám spia Vaše ratolesti v noci? U nás sa striedajú lepšie a horšie noci - niekedy sa zobudí raz, dvakrát - inokedy trikrát za noc. Cez deň nám Tomáško veľa spinká - aj 4 hodiny, napapá a znova aspoň dve tri hodky pospí. Všimla som si, že v noci nespí, keď máme koliky... Ako ich vy riešite? My masírujeme brušino a pijeme feniklový čajík - ten sa nám zatiaľ osvedčil. Máte aj nejaké lepšie rady? Juj, je mi tak ľúto zlatíčka, keď ho bruško bolí... 😒 😉

januska712
3. aug 2011

@zora256 ahoj tak ja som ich nakoniec ani nekupula... Nikde ich tu nemaju... Tak mi v jednej lekarni odporucila hemodin extra tak vyskusam to a uvidim či zaberie... NASA malicka si uz ako tak zvykla cez noc sa budí pravidelne každé tri hodiny.... A cez den jej dám ked je hladna aj skor ale dnes je uz od rána hore tak uvidim aka bude noc🙂

zora256
4. aug 2011

@januska712 Ahoj!
Aj náš sa budí aj vnoci už každé 2 hodinky,len ráno akosi pospí aj 4hodinky.Dnes ideme do poradne tak som zvedavá koľko váži,a merala som ho tak narástol už 2cm má 51cm.Tak aj bruško pribralo,tak hádam aj pribral.A ako sa máš?Ja od železa mám hnačky,tak sa pri vp veľmi nenamáham a aj jazva sa mi pekne hojí som pozerala včera.Tak sa majte krásne! 😉

januska712
4. aug 2011

@zora256 Ahoj J my ideme dnes do poradne🙂 aj ja som zvedava kolko pribrala🙂 ja uz mam vsetko zahojene az na tu zlatu zilu uz mi je ale lepsie ked som na vp... Tak dufam ze sa to zlepší že uz nebudem mať bolesti... Potom daj vediet ako dopadla poradna🙂

dankamat
4. aug 2011

@januska712 aj ja mam problem so zlatou zilou ☹ ja sa liecim uz 2. tyzden, je to lepsie ale stale to nepreslo. Len keby som blbosti nejedla. Ale mne pomaha vlaknina v tabletach a rano jogurty.

zora256
4. aug 2011

@januska712 Ahoj!
Tak nám poradňa nedopadla podľa mojich predstáv,malý schudol,kedže min.mal 3480g dnes mal 3400g,neviem či tie látkové plienky sú ťažšie či čo,min.sme mali tie a dnes papierové,a tak musíme ísť na merania pon.stred.a pia.budúci týždeň,a to ho kojím takmer každú hodinu,niekedy po 2hod.a vždy po prebalení.A vy ste ako dopadli?

januska712
4. aug 2011

@dankamat Ahoj aj ja papam blbosti ale uz si davam pozor čo zjem.... Aj mne je už lepsie ale stále nemozem povedat že má to už netrápi... A čo pouzivas ake lieky?

dankamat
4. aug 2011

@zora256 to ti vážili malého s plienkou??? Však to sa deti holé vážia.
@januska712 ja jem iba tu vlakninu a mam krem Faktu - je dobry len ho treba pravidelne pouzivat.

katren
4. aug 2011

@dankamat nam maleho tiez vazia s plienkou....nasmu staci, ze mu rozbalis plienku a uz cura kam moze....

januska712
4. aug 2011

@dankamat aku vlakninu? To si si kde kupila? Ja som si dnes kupila nový krem byvalej spoluziacky sestra robi v lekarni tak mi poradila čo sa im tam najviac predava🙂 tak uvidim či mi to pomoze... Len škoda ze som to skor nezistila lebo uz som do toho dala 30 eciek a to som mohla využít na nieco iné no nevadí...🙂

dankamat
4. aug 2011

@januska712 normalne tablety Vlaknina, ja mam od walmarku - v lekarni sa to da kupit. No snad to coskoro prejde ☹
@katren ale potom plienka robi rozdiely vo vazeni, lebo taka ocikana plienka ma niekedy aj 100g. My sme aj v porodnici, aj na poradni vazime bez plienky.

januska712
5. aug 2011

@dankamat oki skusim sa na to opytat🙂 aj my sme vzdy vazili malicku holu...vsak jasné tam sú potom rozdiely🙂 a ako sa inak máte? Mas dosť mliecka?mne malá vydrzala spat celu noc až teraz sa zobudila... Tak sme si fajne pospinkali🙂

dankamat
5. aug 2011

@januska712 no ucime sa na rezim... cez den spi velmi malo a v noci nastastie dobre spinka, ale kazde 3 hodiny papa, malokedy prespi, obcas sa podari 🙂 Tak to ti zavidim, ze si sa vyspala. Ja mam mliecka az az, mne normalne tecie, tak pouzivam musle na zachytavanie mliecka a za den nazbieram aj 60-80ml z toho co mi len tak odtecie.

zora256
5. aug 2011

@dankamat Ahoj!
Áno splienkou asi sa lekár bojí,že mu to tam pociká náš anjelik 😀 .Tak to Ti závidím,mne začalo odchádzať včera mliečko ☹ a tak som si dnes už dala aj čaj pre kojacie aj homeopatia,čo mi ostali,tak len dúfam,že sa spustí znovu a tomi predtým ešte aj vytekalo aj vložku do podprsenky som mávala vždy vnoci plnú až som malla aj podprsenku od mlieka a teraz nič sucho,niečo vyťahá malý a nestačí mu tak Nutrilon Ha 1 mu musím robiť 50-60ml a potom je kľudný a spí 3hodinky.Tak som zúfalá 😢 ,a to som chcela hrozne kojiť aj 6mesiacov.Ale tak je hlavné aby bol malý spokojný a rástol,musím sa s tým asi zmieriť.Tak sa majte krásne! 😉

januska712
5. aug 2011

@dankamat ahoj... No ja som sa po dlhom case dobre vyspala... Nasa malicka sa tiež vacsinou budí každé tri hodiny ale dnes som bola milo prekvapena....ja mam tiež mliecka až až.... Ale ja si dávám tie podprsenkove vložky a niekedy ani tie nestacia... A to kde si si kupila tie musle?

heln
5. aug 2011

@zora256 odporúčam klasickú meltu, také dva deci denne, ak si dáš viac, budeš mať mlieka na rozdávanie....

dankamat
5. aug 2011

@januska712 Ja som to videla v nemocnici u jednej baby a nechapala som co to ma, tak mi povedala, ze ked koji z jedneho prsnika, tak z druheho jej tecie mliecko a tak si ho zachytava. A ja som tiez pouzivala tampony, ale premokli mi a stale som mala mokre tricka (co dost blbo vyzeralo). Tak som si to kupila - ja som to kupila v bazariku, aj tu som to videla, ja som si to na mimibazare kupila (nove je to dost drahe) vola sa to zberace mlieka - ja mam zn. Avent. Ako som spominala ja denne zachranim 60-80ml mliecka a v noci to malemu ohrejem ked sa mi nechce kojit, kedze ja ho aj hodinu niekedy kojim. Je to velka pomoc a takto ti to zbytocne tampony pohlcuju.
@heln aj ja pijem meltu, asi preto mam dost mliecka 🙂 mne aj vinea pomahala.

tintinamartina
5. aug 2011

@zora256
mliečko sa ti rozbehne, často prikladaj drobčeka, aj ja s tým mám problém a sem tam musím prikrmiť, ale nevzdávam to. mne pomáha kľud, pri kojení pijem bud mlieko, alebo vodu a pravidelná strava. aj keď mi moc nechutí, ale všimla som si, že keď vynechám obed, alebo večeru, dostaví sa problém s mliečkom. 😒
tak sa len držme a nevzdávajme to s kojením 😉

tintinamartina
5. aug 2011

@heln naozaj melta pomáha??? ako si ju pripravuješ??? viem, že niekto ju varí, niekto iba zaleje ako klasickú kávu...
aj ja by som prijala viac mliečka, niekedy keď spí tri hodiny, tak sa mi stačia prsia naliať, ale ak sa zobudí skôr a je hladný, tak sem tam musím dokrmiť 😒
Ďakujem 🙂

barca127
5. aug 2011

ahojte babule chcem sa spytat po kolko vam drobci tak vypiju????

januska712
5. aug 2011

@dankamat Ahoj tak ja o Tom pocujem prvý krát a to ti je dobré aj mne pretecu tie vložky a kolko krat a hlavne. Ked som s maličkou vonku.... Pozriem to na nete alebo si to kupim vsak to je dobre si aspon zachranim mliecko...inak aj ja pijem mlieko každé ráno a dávám si tam caro to chutí ako ta melta... A nemusíš to varit a mam dost mliecka🙂

heln
5. aug 2011

@tintinamartina 🙂 áno, pomáha.... to nám vraveli aj v pôrodnici, že jednej mamičke tam ocino doniesol každý deň plnú termosku a mala toľko mlieka, že chodila darovať...
ja to robím ako je v návode, ale pôvodný sáčok nemám, tak si nepamätám presne množstvo, ja dám zovrieť pol litra vody, keď zovrie, vysypem tam polievkovú lyžicu melty a vypnem, ono to ešte trošku povrie a keď prestane vrieť tak prelejem cez sitko. trochu si osladím, my sme to pili doma, takže mne to chutí, keď to niekomu nechutí, tak sa môže doliať mliekom.

januska712
5. aug 2011

@barca127 Ahoj ja malicku kojim a ja ju nechávám 15-20. Minut na jednom prsniku podlá toho ako tahá a potom zasa ju dám na druhý a vela krat sa mi stane ze sa aj sama odtrhne ked.ma dost

heln
5. aug 2011

@januska712 mne napríklad caro nechutí 😒

barca127
6. aug 2011

Ahoj potrbujem poradit ako co najefektivnejsie vyliecit popraskane bradavky bez toho aby som musela jeden z prsnikov odstavovat.Mam strasne ragady na bradavkach kojenie je pre mna utrpenim ale velmi by som v nom chcela pokracovat.Skusala som aj odstavit prsnik kym sa to nezahoji ale nevydrzali sme malej nestacil ten jeden a odstriekane mlieko flaskou odmietala.

heln
6. aug 2011

@barca127 ahoj, predpokladám, že máš bábo dlho na prsníku keď kojíš. presne s tým som prišla z pôrodnice ja. viem o akom utrpení hovoríš. takže odporúčam, kŕmiť na jednom prsníku tak 15 minút a potom vystriedať, ak je bábo hladné, tak znova len 15 minút. medzitým vetrať (chodiť len v tričku bez podprdy), natierať - v lekárni sú rôzne mastičky, ktoré netreba umývať. po pár dňoch by sa to malo zlepšiť. dúfam, že Ti to pomôže. kým to prejde, len zaťať zuby.

gadget.tt
6. aug 2011

@barca127 ahoj skus cievku CN-01 (pripadne vacsiu, aby islo viacej mliecka, v lekarni poradia), kupis to v lekarni, stoji to asi 0,50 €, ja som to pouzivala v nemocnici, aby si maly nezvykol na flasu... je to cievka, ktoru zasunies do flase, babatko sa prisaje na tvoj prsnik a potom mu cievku vsunies do pusinky a taha mliecko z flase... ak mas velmi bolestive prsia, ta to skus cez prst.. svoj prst mu vsunies do ust aj s tou cievkou...
inak asi potom uz len klobuciky na bradavky... ale tie ze nie su moc dobre..