icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

puncs
11. aug 2011

@januska712 ,@mimi147 - ahojte, u nas je tak isto. po kupani nikdy nezaspi malá, niekedy o 9-tej al.10-tej zaspi. neplace v kuse ale place. ked ho vezmeme do naruci je ticho, a sleduje vsetko. pla mna neboli jej brusko, len nevie/nechce zaspat. ani sa necudujem ved cely den mi spinka. u nas je problem v tom ze ked je hore vacsinou place, ale ak zobereme do naruci je pokoj....ale nechcem ju nosit stale

tintinamartina
11. aug 2011

@mimi147
ahoj, ja som mala takýto istý problém s prvou dcérou, dnes m už 11 rokov. tiež vždy ožila večer po kúpaní. potom mi dr povedala, aby som kúpala v priebehu dňa a postupne znižovala čas. tak som začala kúpať o 14h, takto sme to robili 2 týždne, potom som posunula čas o hodinu, čiže o 15h až sme sa dostali na 19h a malá už potom po kúpaní búvala v pohode. hlavne je potrebné dať dieťaťu režim cez deň aj za tú cenu, že drobca musím zobudiť aj keď búva. môj malý má 3 týždne a tiež kadečo skúša na náš. ak mi cez deň prespí viac ako 8h, tak o to neskôr mi večer zaspí. takže ho budím po troch-štyroch hodinách spánku. zatial nám to funguje.

zora256
11. aug 2011

@shawn7 Ahoj!
Ťažké to je stými svokrami.Najlepšie sa s nimi zriedka vídať,ja k mojej nechodím od kedy som porodila,ona občas príde,len pozrieť malého,väčšinou mi vtedy spí 🙂 ,tak sa dlho nezdrží.
@katren Ahoj!
Na pleci aj mne väčšinou drieme,a cumlík len chvíľku berie,potom vypľúva.A občas ani mne nechce spať alebo nevie od únavy zaspať,tak vtedy ho berem na prechádzku a potom spinká aj 4hodinky.

zora256
11. aug 2011

@puncs Ahojte baby!
Mne malý aj pri kúpaní drieme,ja ho kúpem vždy pred tým ako sa navečeria,po vyspinkaní,a potom ho oblečiem dám do postele k sebe a dám mu jesť a potom spinká.

dooscoby
11. aug 2011

zora256 ako sa mas? pozeram ze sa trapis s kojenim. mne tiez maly kaka pocas kazdeho kojenia a robili my to aj starsia dcera a je to normalne, kojene dieta moze mat stolicu kazdy krat alebo aj raz za tyzden. skus stranky
www.kojeni.net. podla mna z mm sa neda chudnut, ono aj ked kojis sa da davat napr.gastrotus co mu das pred kojenim a ono to mlliecko zahusti v brusku. podla mna ze dieta kaka kazdy krat neznamena ze z toho chudne, moj by bol tiez potom vychudnut. popripadne sa porad s laktacnou poradkynou lebo lekari su daktori este v dobe spred sto rokov. aj babka my hovori juj ty musis mat dobre mlieko ked maly pribera 😀 a pritom sa vie ze dobre a zle mlieko neexistuje. kazde je site dietatku na mieru

dooscoby
11. aug 2011

shawn7 nedavaj UM...ono je tak ze detickam v brusku vyziva ide cez pupocnik a crievko im nefunguje a ked sa narodenia tak zrazu musia vsetku tu potravu spracovat. prdiky, problemy s kakanim, grganim ma skoro kazde dieta. pokial pribera aspon 150gr tyzdenne tak dostava vsetko to co potrebuje. hold tie deti potrebuju z toho vyrast. jedna znama ma synatora ktory mal silny reflux a dostala to zahustovacie mliecko a kojila.ja mam doma placka, tiez sa trapime ale verim ze casom z toho vyrastie, ved ani my neplaceme cely den 🙂

lubkasungirl
11. aug 2011

@lucyka1 Tie kvapky su pre dieta ci pre matku? 😉

katren
11. aug 2011

@lubkasungirl Espumisan L...je to pre dieta 😉

lucyka1
12. aug 2011

@lubkasungirl pre dieta 🙂

akinorev30
12. aug 2011

Baby ahojte, mám 4 týždne po pôrode a nástrih ma stále bolí ☹ . Hlavne keď dlho chodím, alebo stojím. Neviem, či je to normálne. Ešte stále ma aj pobolieva brucho, niekedy viac niekedy menej. Ako ste na tom vy?

janushkabb
12. aug 2011

ahojte baby,
ako tak pozerám a čítam tak máme väčšinou také isté starosti a radosti z tých našich drobcov..
Moja Ema tiež spinká počas dna,pravidelne každé 3-4 hodinky sa budíme na kojenie,ale je spokojná..niekedy si musí poplakať aby sa nepovedalo že je velmi zlatá 😀 ..ale ten plač prenič-zanič poznám..takže ju nechám vyplakať a potom je už tíško..netrvá to dlhšie ako 5 minút...v noci spinkáme úžasne -klop,klop-aby som nezariekla..v noci sa zobudí 2-3 krát a spinká stále...aj naša malá okukáva všetko čo ju zaujme - vtedy je úplne rozkošná..a keď sa usmeje,zamračí alebo dokonca zaškúli - no až do plaču od šťastia mi niekedy je 🙂 ...a od narodenia vie hned aj prostredník ukázať 😀 ...neviem ako to robí,ale vždy sa trafí a ukáže ho tomu komu by som aj ja najradšej niekedy 🙂 ..čo sa týka toho kakania počas kojenia - to máme aj my..prdkáme,kakáme jedna básen...niekedy máme problém si odgrgnúť po kojení a ked sa nám to dlhsie nedarí len ju položím bokom do postielky - aby sa náhodou neudusila...ale inak som rada že je taká dobručká a kludná - vraj to má po mne 🙂
Baby - že je úúúúžasné byť mamou???

dankamat
12. aug 2011

@akinorev30 no ja som nastrih po porode asi na 3-4 den uz skoro vobec necitila a teraz mi to zacalo akoby trpnut... ako ked injekcia vyprcha alebo nieco podobne. Tiez sa bojim co to je... kamoska hovorila, ze ona to aj teraz po niekolkych rokoch citi hlavne ked je zmena pocasia. Ale brucho ma nastastie neboli.

muska4
13. aug 2011

ahojte spolocnicky terminovky... 🙂 moj maly sa narodil 28.7 a chcem sa spytat, ci uz je vhodne nastavovat ho na rezim den-noc. ked ho kojim cez den, tak na neho hovorim, je pustena hudba a spinka v bodoch iba prikrity, v noci je to po tme, bez svetla a zvukov v perinke...a tak sa chcem spytat, ze kedy je vhodne s nastavovanim casu...a co sa tyka prebalovania, tak kedy, ked maly cika a kaka aj pred aj po kojeni...tak ho nechcem velmi prebalovat po papani, aby sa nezobudil, ale zasa dat ho spat pokakaneho???? dilema 😲

mididen
13. aug 2011

ahojte julovky.. ja som sem moc neprispievala, len sem tam citala, ja som rodila 3.7. syna Lukaska, cize mame 6 tyzdnov... no, az teraz mam cas sem prispiet .. tiez sme sa vytrapili, aj depky, unava aj hladovka - dilema co jest (uz som na povodnej vahe), a kedy a kto mi to ma navarit, ked cely den si ziadal maly byt na rukach ..alebo na prse... tiez som mala 0ky prsia, ale cim viac prikladate, tym viac mlieka by sa malo tvorit, nie? aj kolikou sme presli .. a vobec nepoznam take, ze dieta spi cez den 3 hodiny .. mozno dokopy za cely den (aj s tymi pauzami pocas dojcenia) inak len plakal a plakal islo ho roztrhnut z tych krcov .. nepomahal ani Espumisan, ani Sab Simplex - to je len na spanie ... ale tych citlivejsich, zas krce zobudia a placeme dalej 😉 a vobec by som nedavala tie "sracky" preventivne!!
Rezim mame taky, ze cez den sa bavime, a papame, a sem-tam si pospime hodinku-dve ...
a vecer ho okupem, nakrmim - po tme, a spi so mnou v posteli ..je to jednoduche aj pri nocnom dojceni .. (2x za noc)
moze byt? 😀

gadget.tt
14. aug 2011

Ahojte baby, nema niektora nahodou skusenost s tichym refluxom??? My ho pravdepodobne mame, bo maly po kazdom papani place, chrci, vygrcka uz aj natravene mliecko a moze byt iba vo vodorovnej polohe, nakolko ak ho nemam na pleci tak sa mu mliecko vracia do pusiny... a to si odgrgne akko stary chlap :D....na poradnu ideme az o 10 dni... na prvej poradni sme pribrali za dva tyzdne 960g, co sa aj Dr. cudoval nakolko sa iba dojcime... tak som zvedava ako dopadneme na najblizsej.
a je mozne ze prve 3 tyzdne sme boli bez problemu a reflux sa objavil az potom???

dankamat
14. aug 2011

@muska4 Ahoj gratulujem k syncekovi. My mame rezim od zaciatku uz z porodnice, ze cez den sa zabavame, rozpravame, nosime a pod. a vecer ho kojim pri tlmenom svetle, pretoze my mame v spalni hroznu tmu. A ja ho prebalujem pred papanim, ale je pravda, ze mne nekaka tak casto. Je to na teba kedy ho prebalis, lepsie je pred aby si ho potom nezobudila, ale ja by som ho napr. pokakaneho spat nedala (nikomu by to nebolo pohodlne).
@mididen suhlasim s tebou, ani ja nedavam malemu nic "preventivne" obcas place, ze ma krciky, ale ja ho radsej pomasirujem a prejde mu to a hned zaspi. Aj moj maly niekedy cez den spi po kazdom papani a niekedy cely den vobec nespi, je to rozne 🙂
@gadget.tt fiiha, tak to ti krasne pribral... mne maly tiez obcas grcka aj po hodine papania, ale len trosku... ja som sa pytala Dr. a ona povedala, ze ak dieta pribera, tak z refluxu dieta vyrastie bez akejkolvek liecby. Mozno len treba regulovat kolko spapa. Mozno sa velmi prepapa a potom to vyvrati. A nam sa to tiez objavilo len v 4 tyzdni a teraz uz len obcas grcka - mozno raz za den, ale len trosku.

lubkasungirl
14. aug 2011

@mididen Nam na koliku tiez tie kvapky nepomahali - zachranila nas bratrancova zena, ktora nam poradila Babycalm kvapky a tie ozaj funguju - nam malickeho poriadne ukludnili a zmiernili mu bolesti!!! 🙂

tamtamka26
14. aug 2011

@mididen no ja som začínala byť zúfalá z nespavosti malého počas dňa, čítala som, že v ich veku by mali spať 16-20 hod. denne. môj za deň spí hádam 2 hodky dokopy.... ale ste ma ukľudnili, že nie som sama na tom tak biedne... našťastie, keď nespí, tak pozerá okolo seba, neplače, ale spokojnejšia by som bola, keby spí... v noci papá každé 2 hodky - od tej polnoci začíname, takže niekedy aj 4x za noc 😒 . my máme 7 týždňov....

zora256
14. aug 2011

Ahojte!
Tak piatok malý mal už 4070g a hlavičku 36,5cm.Dnes sme mali krstiny,tak už aj tie sú zanami.Ako baby?čo máte nové?My až o mesiac máme ísť k pediatrovi a keď bude mať malý 6 týždňou na sono koxy.Dúfam,že nebudú treba ortopedické nohavičky.Majte sa krásne! 😉

zora256
14. aug 2011

@lubkasungirl Baby!
Čítam,o tých kolikách čo tu píšete,náš pije feniklový granulovaný čqajík a pekne sa vyprdká a nemá ťažkosti nafukovaním,skúste Hipp je od 1 týždňa z dojčenskou vodou.

sisanka
14. aug 2011

ahojte maminky my budeme mat uz 6tyzdnov a dnes nas malinky siel spinkat okolo 20.30h...prespinka mi pekne celu noc,budi sa okolo 4h,nakojime sa a spinka dalej do 7-8h...lenze to bolo ked zaspaval okolo 22h tak som zvedava ako bude dnes spinkat...a trosku si uz aj zvykame na vecerny rezim...uz tretiu noc zaspava sam v postielke co sa tak neskutocne radujem lebo prveho som do roka uspavala na rukach!!! 😠 maval koliky a zvykol si na ruky...teraz nas koliky netrapia,musim zaklopat...a este sa chcem opytat ako je to s vami po sexualnej stranke???...

akinorev30
15. aug 2011

@sisanka Ahoj, my sme na tom so spaním podobne ako vy. Malú nakojím o 21:00 a spí cca do 4: 00. Je to super a považujem to za malý zázrak,len dúfam, že to nezakríknem. Od začiatku malá zaspáva v postieľke a dúfam, že to tak aj zostane. Čo sa týka sexuálnej stánky tak ja som ešte v šestonedelí tak sa o nič nepokúšame, ale sama som zvedavá ako to bude prebiehať po "prvýkrát" a či to nebude bolieť. Mne štichy nevyberali, mali by mi vypadnúť sami, ale zatiaľ vypadol iba jeden.

dankamat
15. aug 2011

@sisanka aj my uz mame 6 tyzdnov...to mas uzasne, ze maly ti tak pekne spi - my kazde 3 hodiny papame 😒 aj v noci. A vam uz presli koliky?
No po sexualnej stranke je to pre mna ako prvorodicku dost zvlastne, lebo som momentalne frigidna 🙂 ale vraj je to normalne ked zena koji, lebo nemame tie spravne hormony 🙂 Ja si pockam este na vyjadrenie Dr. po kontrole, ci je vsetko ok a potom veeelmi pomalicky chcem skusat, lebo ja mam z toho dost strach, ze co a ako bude. Ty to uz poznas, ked mas 2. dieta ale pre mna je to nieco nove.

dankamat
15. aug 2011

@akinorev30 stichy ti nemusia vypadat, vsak teraz davaju tie co sa vstrebavaju... ale mne napr. vypadli uz 2 hned v 2. tyzden po porode.

sisanka
15. aug 2011

@dankamat my sme ani koliky nemali...to ze je sem tam po kupkani mrzutejsi za koliky nepovazujem po tom co sme si prezili rpi prvom synovi... 😉 ten sa potreboval vyrevat kazdy den vecer tri hodky vkuse a potom bolo az dobre 😀 a nic nepomahalo,ani na rukach nosit,nic....
no my sme sa s manzelom uz pokusali ale zatial to nedopadlo najlepsie...po prvom porode sme sa milovali uz 4tyzdne po porode a to som bola pozasivana riadne a teraz ked som mala len tri stehy tak sa nejako neda,to asi preto ze jeden je na nespravnom mieste a vsetko brzdi 😀 😀 😀

sisanka
15. aug 2011

@akinorev30 neviem ci som to nase dobre spanie vcera nezakrikla 😀 maly ma zobudil trikrat ale nejako som to aj cakala...uz dlho pekne v noci spinkal a po takej dlhsej dobe vzdy nastane jedna horsia noc 😀
mne zatial nic nevypadlo a uz asi ani nevypadne...dlho mi tam dole trcala normalne taka dlhsia nitka a stale som cakala ze odpadne ale nakoniec sa zrastla,som ju stale sledovala lebo som sa bala v sprche az ju nahodom neodtrhnem,to by bolo bolesti 😀 😀 😀

barca127
15. aug 2011

ahoj babule tak mi hlasime uspesny navrat na prsnik po tyzdni 🙂 dufam ze to nezakriknem...teraz nas vsak zacali trapit koliky kazdy vecer aspon hodinku neskutocneho boelaveho placu na ktory nic nezabera teda vcera som si s malou aj ja pobucala mno strasne nieco

dankamat
15. aug 2011

@barca127 @sisanka baby ja neviem ci moj maly ma koliky alebo nie, ja to nejak neriesim - proste je to dieta a place - ja to beriem tak. Ale neplace zase nejak tak strasne, zeby sa nevedel nadychnut, ale tak normalne a nie zase hodinu vkuse. A nam velmi pomaha, ked ho drzime na rukach a hopkame na fitlopte. V tej sekunde je ticho a plac prestane nech je aky chce silny. Mozno ten hopkavy pohyb mu nejak dobre robi. Skuste aj vy - mozno pomoze 😉

sisanka
15. aug 2011

@dankamat nasmu pomoze ked ho vezmem na ruky a dam do zvislej polohy,ako ked odgrguje...asi sa chce len poobzerat 😀 a ked sa utisi dam mu cumlik,pomaly polozim takeho kludneho do postielky,prikryjem ho a on si uz pekne sam zaspinka... 🙂

katkatt
15. aug 2011

ahojte mamicky, ja hlasim strasnu unavu 🙂 lebo uz som si aj odvykla v noci vstavat ... ale aj tak som rada, lebo Filipko papka kazde 3 hodky vo dne, aj v noci (cize spim take useky 2-2,5 hod.), starsi jedol kazde 2 hodinky den, aj noc, tak dufam, ze tomuto vydrzia tie 3hod. intervaly 🙂 .... pozajtra poradna, tak som zvedava, ako pribera 🙂 ..inak tiez sa trapime s bruskom, ale davam aj kvapky (Infacol) a zda sa, ze pomahaju...
@dankamat pozor na tu fitloptu, je silne navykova 😀 my sme so starsim hopsali kazdy vecer do roka a cez den aj do 18 mes. .... a dokonca aj cez den som ho uspala na lopte, nalozila do kocika a vozila vonku kym sa neprebudil - iba tak nam spal normalne... teraz sme este nezacali hopsat, len pohojdavame na rukach a nosime po byte ... uvidime, ako sa vyvinie situacia 🙂