icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

renca31
18. aug 2011

@tintinamartina ahoj, aj my máme tie kvapky, vigantol 2 kvapky denne a kanavit dve kvapky mesačne. Vraj ich predpisujú len deťom, ktoré sú kojené, lebo príkrmy obsahujú tieto vitamíny, ale materské mlieko nie.

lubkasungirl
18. aug 2011

@gadget.tt Inak vyzera, ze podla letacikov mas pravdu! Paneboze, to uz aj lekarnikov mam kontrolovat??? Ci lekarka sa zmylila??? Prosim ta, napis mi presne, ake mas ty davkovanie... 😒

renca31
18. aug 2011

ahojte maminy! so závisťou Vás čítam, ako pekne Vám detičky spia a že všetko môžete jesť......ja pomaly nič nemôžem, malá zo všetkého kričí od bolesti. Vlastne žiadne ovocie ani zeleninu, len varené, alebo zaváraniny, ale aj z varenej zeleniny len mrkvu a zemiaky. Minule som zjedla jednu olúpanú broskyňu, no nikdy viac.....celý druhý deň bola malá na rukách a kričala od bolesti. Od troch týždńov sme na Espumisan kvapkách, dávam jej ich pred každým kŕmením, tak sa koliky trošku zlepšili, predtým plakávala celé poobedie v kuse, ale ani teraz nemôžem povedať, že by plakala málo. No a o zaspávaní ani nehovorím, cez deń len keď ju hojdám v autosedačke, alebo v kočíku, to podľa nálady, niekedy len na rukách a keď ju položím, je hneď hore. No a večer okolo 8:00 sa zavesí na prso, v lepšom prípade zaspí okolo polnoci, ale boli sme už hore aj do druhej. A to sa nemôžem vzdialiť, aj keď práve nepije, lebo sa hneď preberie a už hľadá a keď tam nie som, hneď spustí plač. Zo začiatku som skúšala ju nechať s plačom aj v postieľke, aj zaspala, ale len na pár minút, vždy sa prebrala a plakala ešte viac......poviem Vám, bolo to vytúžené dieťa, ale keby som bola vedela, čo ma čaká...no neviem....napíšte, prosím, či má ešte niekto doma takého diablika, možno mi bude lepšie.... 😀

gadget.tt
18. aug 2011

@lubkasungirl my to mame podla letaku, 1 kv za tyzden vigantol a 2 kv za tyzden kanavid a na krabicke z lekarne mame na pisane len 1x24 hod a 1x tyzden ... kto sa ma v tom vyznat ... pozerala som na nete a davkovanie je rozne

renca31
18. aug 2011

@puncs ahoj, no konečne vidím, že aj niekto iný má doma takého čertíka ako ja. Tiež sme na tom podobne, že s ňou ideme niekam, len keĎ spí, lebo akonáhle sa preberie, tak plače. Prestane, len keĎ ju nosíme a môže sa obzerať....no hrôza, vraj po treťom mesiaci sa to upraví, už na to čakám ako na spasenie, len neviem, čo bude, ak zostane taká aj ďalej.... ☹

lubkasungirl
18. aug 2011

@gadget.tt Tak ja už ozaj neviem... Skoda, ze moja pediatricka ma dovolenku.. 😒

sliver
18. aug 2011

@renca31
ahoj Renca, nebud smutna, aj my mame doma taku certicu 😒
tiez vytuzene babo, dlho ocakavane a nakoniec po IVF a takto nas trapi... Bojujem s nou denno denne a neviem ako dlho to este vydrzim, manzel chodi do prace a po veceroch preraba dom tak na malu nema vobec cas, tak sa trapim sama a vecer uplne odpadavam.... kazdy mi hovori nech spim ked spi ona ale ked ona nechce spat a ak aj zaspi tak sa zachvilu budi....
mna trapi este aj kojenie... ona robi rovno cele disko na prsniku, mna to boli a ona rozhadyue rukami, prisava sa na aj 5krat, odskakuje a prisava sa nanovo...
som cakala od kojenia o moc viac... doteraz som si hovorila ze budem kojit dovtedy pokial sa bude dat, no neviem neviem....

barca127
18. aug 2011

@renca31 @sliver ahoj mno tak aj my mame strasny problem s kolikami nejem takmer nic len stale to iste dookola zaidnu zeleninu skoro ani ovocie mno hruza a k tomu este taktiez problem s kojenim teda s baradavkami ktore su v strasnom stave momentalne nekojim odstriekavam opat aj dokrmujem uz som bola na tom ze prejdeme na nutrilon pretoze mala po nom nemala take stavy bolesti ale dnes ma teda doktorka odhovorila tak to este skusime tiez same mali espumisan zo zaciatku pomohol potom uz nie tak nam teraz dala sabsimplex uvidime aj ked si nemyslim ze to bude nejaky zazrak

zora256
18. aug 2011

@katren Ahoj!
Tak varenú kukuricu zbožňujem aj ja,a minule som si aj ja dala. 😀
@tintinamartina Ahoj,predpísal aj nám.Vigantol raz denne jednu kvapku, a Kanavit,kým som kojila len tak 2 kvapky raz týždenne.A teraz ako prikrmujem tak raz mesačne 2 kvapky.

zora256
18. aug 2011

@barca127 Ahoj!
Tak som bola i ja sttým,že už bude len na nutrilone,len na mňa tlačí i pediater aj alergologička,že mám aj kojiť,že každá kvapka je vzácna,tak aj zobere bradavku a saje tak kojím,ak nie,tak odsávam,a dávam mu čajík feniklový Hipp,tak nemá koliky ani problémy s vetrami,tak skús ten čajík,mu dávaj po nutrilone ešte.

barca127
18. aug 2011

@zora256 ahoj mno tak teda asi dam na rady doktorky ale zatial len odsavam a cakam ako sa mi bradavky zahoja lebo inac to je kolotoc co sa mi zahoji tak mala vytiahne mi bradavku a je to opat na svete..paaani to kojenie je narocne :(

renca31
18. aug 2011

@sliver tak to už naozaj neviem, čo by som robila sama, u nás keď manžel príde z roboty,tak mi s ňou veľa pomáha a ešte vedľa mám aj mamu, tá tiež, ak nerobí, tak mi ju popestuje....no nič nám nezostáva, len dúfať, že sa to po troch mesiacoch zlepší! 🙂
barca127 ja sa tiež pokúšam odsávať mlieko, napr. zajtra idem ku gynekologovi na kontrolu po šestonedelí a mama bude doma s malou, tak jej nechám odsaté mlieko, aby ju mohla nakŕmiť, ak by som sa dlhšie zdržala, ale ja mám práveže problém s tým, že po odsávaní ma strašne bolia bradavky, potom je to bolesť aj pri kojení. Zo začiatku ma bolievali aj pri kojení, ale našťastie sa to upravilo. Ale malá tiež veľa grcká a má kŕče z mojho mlieka, už mi viacerí hovorili, aby som prešla na UM, ale ja nechcem, pokiaľ budem mať dosť mlieka, tak to využijem....mne sa dosť neskoro spustilo mlieko, zo začiatku som musela prikrmovať UM, lebo som ho nemala dosť, ale asi tak na tretí týždeň po pôrode sa už spustilo tak, že ho bolo dosť a UM sme vynechali úplne. Ale kŕče mala aj pred tým, keď dostávala aj UM, síce aj vtedy pila aj MM, len ho bolo menej....tiež som už na to myslela, že Espumisan asi prestal pomáhať, lebo také 2-3 týždne sme nemali žiadne problémy a teraz to znovu začalo, tak od zajtra skúsim prejsť na Infacol, ten si dosť pochvaľujú mamičky, tak dúfam, že aj nám pomôže.....
Baby a vaše deti grgajú hneď po papaní, ja ju niekedy nechám aj pol hodiny odgrgnúť a nič, potom ju položím a tak hodinu po kŕmení alebo aj neskôr sa mi vygrcká....tesne po kojení jej len zvykne vytiecť nadbytočné mliečko, lebo ona sa vždy tak napapá, že sa to už asi do nej nezmestí....vraj je celá po mne, tiež som bola pažravá a potom mi tieklo mlieko ešte aj z nosa.... 😀

katkatt
18. aug 2011

@tintinamartina Vigantol 2 kv. kazdy den a Kanavit 3 kv. raz za tyzden - ale pozeram, ze taketo davkovanie Kanavitu tu ani nikto nema 😕 ci mate niektora? ...maly je kojeny

katren
18. aug 2011

@renca31
@barca127 kocky, ak vam drobcekovia grckaju vase mliecko, neprechadzajte hned na UM....treba si vypytat v lekarni NUTRITON, to je na zahustenie vasho mliecka...nas tiez velmi vracka moje mliecko, tak som sa na to pytala a dostala takuto radu 😉 je to prasok, ktory date do vasho mliecka, on ho zahusti a potom date drobcekovi 😉

tintinamartina
18. aug 2011

@renca31 ahojky,
ani môj malý niekedy neodgrgne a potom aj po hodine si grcne, nie vždy a nie veľa, ale stáva sa nám to. koľko ti spapá malá??? teraz som objednala klinový vankúšik, tak uvidíme, či nám pomôže. 😒

tintinamartina
18. aug 2011

@katkatt
ja mám presne také isté dávkovanie a malý je tiež iba kojený... 🙂

miyya
18. aug 2011

@barca127 ahoj tak som si prečítala tvoj príspevok o bradavkach a čo máš s nimi?? Lebo mne sa dokola vracia mykoza a kvasinky na bradavky. dostala som to od synčeka ked mal žabky z nemocnice a stále sa mi to vracia aj teraz pri malinkej. Začína to svrbením bradaviek a potom mi uplne sčervenaju a urabia sa mi natom také ranky. Dávam si nato kremik na kvasinky a zaberá to a ani to nemá chuť tak si to neumývam aby ma malá stále nenakazovala ale su aj tabletky nato.treba sa spýtať pediatričky.

renca31
18. aug 2011

@tintinamartina ahoj! no ja neviem, koľko mi malá vypije, lebo ju kojím z prsa, zatiaľ som jej ešte nedávala odsaté mliečko, zajtra bude možno premiéra! 🙂 ten klinový vankúšik je načo? ja som kúpila ten s čerešnovými kôstkami, vraj pomáha na bruško, keď sa zohreje v mikrovlnke, ale u nás nezabral.... ☹

renca31
18. aug 2011

@katren ahoj! a keď kojím normálne, tak ten Nutriton asi neviem použiť, alebo áno? 🙂

barca127
18. aug 2011

@miyya ahoj tak mne mala uz od zaciatku urobila strasne ragady (ranky) prestala som koi tomu aj dojcit potom ked sme opat zacali tak sa to vratilo zacali ma boliet prsia aj medzi kojeniami tak to poradkyna zhodnotila tiez na mykozu davam si na to momentalne len gencianovu violet

sisanka
18. aug 2011

baby ten vigantol sa musi uzivat kazdy den..je to vitamin D ktory sa ziskava zo slnecnych lucov a z jeho nedostatku vznika u babatiek krivica...cize je dost dolezity a musi sa uzivat v mliecku aby sa pekne vstrebal lebo napr v cajiku nema ucinok...cize kazde dieta by ho malo uzivat rovnako a ten kanavit ma kazdy inak...my mame napr 1kv raz tyzdenne...asi to zavisi od toho ci je dieta kojene alebo nie ako pisete...

katren
18. aug 2011

@renca31 da sa pouzit, je tam napisane aj pouzitie do vody a podavanie lyzickou 😉

miyya
18. aug 2011

@barca127 tak ta vodička ti nepomôže. davaj si ked tak canesten ale velmi tenulinké vrstvy lebo ti to spáli bradavku a neumývaj pred dojčením.lebo to ťa bábo stálo nakazí tou mykozou. Mne už canesten nezaberá ja si dávam fungicidin masť teraz a tá neni ani taká agresívna k bradavkam a kombinujem ti emaste s obyčajným kremom na bradavky,lebo sa mi tie bradavky dosť šúpu ked mám mykozu. Ako s fungicidinom mi obrovská mykoza odišla za 4 dni a to som od bolesti plakala pri dojčení. Pozor na odsávanie aby potom bábo neodmietalo bradavku.Mne moja laktačná zakázala odsávať ale že si mám dať paralen od bolesti. Ako teraz sa to dá,ale pritom prvom som ho kojila s malíčkom v ustach čo som si aspon tie najväčšie rany držala....brrr

Ale vtedy som bola aj u kožnej a ta mi dala omnoho agresivnejšie kremy a to som musela aj umývať ale potých kremoch sa to nevrátilo,az teraz :( tak isto ked sa mi to vráti,tak kašlem nato a natrem si to niečim silnejším....

miyya
18. aug 2011

@barca127 mam na to od detskej doktorky take tabletky (tusim Fungolon), ktore rozpustim v troche vody a tym jej vytieram ustocka, bradavky a vsetko, co ide do pusinky. minule to lepsie zabralo, teraz ma bolia uz nejak dlho tie bradavky. vytieras aj malej pusinku? lebo ona to ma urcite tiez, aby ste sa navzajom stale nenakazovali...

toto mi odpručila kamoška z MK,tak som to sem okopírovala. Dúfam,že som ti pomohla. viem čo je to za trápenie,ale ked vydržíš,tak sa stane dojčenie po čase príjemným. Ja som prvého dojčila 2 roky a aj napriek takýmto trápeniam 🙂

zora256
19. aug 2011

😉 Ahojte baby!
Vy sčím prikrývate bábätká v kočíku?Našmu je teplo pod paplónikom a to je len v dupačkách,nič okrem plienky pod tým nemá,a ešte čiapočku,a deku zas musímzložiť na 4 aspoň aby sa zmestila do kočíka.Ďakujem za rady.

gadget.tt
19. aug 2011

@zora256 Ahoj ja v kociku prikryvam iba plienkou, a tiez ma iba body kratky rukav a ponozky, nam aj sestricka u dr. povedala, ze ak bude taketo horko tak ho mam obliect ako seba, ze im je tiez horko... my mame aj potnicky takze asi mu horko naozaj je... pokial ma teply zatylok tak mu nie je zima....aj keby mal mierne studene rucky.. to babatka mavaju, ale neznamena to, ze im je zima....

sliver
19. aug 2011

@zora256 ja zakryvam detskou dekou, tu netreba skladat lebo je akurat do kocika
oblecene ma body s kratkym rukavom a dole puncochacky 😉

lucyka1
19. aug 2011

@katren my sa mame tiez fajn, malinky je dobrunky, stale by sa len pestoval na rukach 😀 papame nutrilon uz 120ml. tiez pekne spinka, kaka aj prdka. je zlatunky. aj v noci pekne spi od 20.00.h. do takej tretej rano a potom az okolo 7.00. a potom kazde tri hodinky. poobede si lubi pospinkat aj 4-5hodin. takze vcera som sa mohla pekne opalovat vonku a adamko pekne buval v kociku vedla mna v chladku a martinko sa pri mne zase kupal v bazeniku. aka parada!!!! 😀 😀 dnes je to s tym pocasim trosku horsie, teraz prsi.... ☹

zora256
19. aug 2011

@gadget.tt
@sliver Ahojte!
Ďakujem za rady,tak aj ja mu dám len body s krátkym rukávom, a plienku. 🙂 A ak bude len trošku chladnejšie,tak deku.

zora256
19. aug 2011

@lucyka1 Ahoj!
Aj my sme začali papať už 120ml nutrilon,a koľko krát Ti kaká,náš len raz za deň,a predtým kým som ho len kojila po každom jedle kakal,zdá sa mi to málo.Díky vopred za odpoveď.