Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
len ked my malú nebereme na svadbu tak preto sa pýtam na flašku že ktorá je taká najlepšia že pripomína prsník to len jednu dávku by sme jej chceli dať
@1lussy1 ja som kojila a dokrmovala aventkou a malá nemala problém
@1lussy1 mne prvá dcéra pila mlieko iba z Aventovej fľašky, teraz táto druhá chytí aj Mam fľašku...ale s touto druhou som už absolvovala aj svadbu aj pohreb, pri pohrebe sme kojili v aute, tento víkend na svadbe som ju kojila v rohu miestnosti otočená chrbtom ku všetkým...a nemôžeš to vyriešiť tak, že na kŕmenie by ti ju priniesli a potom zasa vzali domov??? teraz čo som bola na svadbe, tak tam sme mali veľa malých detičiek, dokonca kojené, my sme malú nemali kam dať, tak bola s nami, ale jedni mali 6mesačného najskôr zo sebou, potom prišli rodičia, s malým sa poprechádzali po meste, doniesli nakojiť a potom už išli s ním domov...druhej babe zasa malinkú tiež rodičia doniesli, dala jej papať a zasa ju vzali domov... 😒
Ahojte dievcata, my sa tiez chystame na svadbu o 2 tyzdne a premyslam co si obliect kedze este tiez kojim..najskor som myslela ze sa navleciem do siat co som mala pred rokom na svadbe ale zistila som ze su mi cez prsia uzke a navyse keby som chcela kojit tak sa musim cela vyzliect 😀 😀 😀 dufam ze si stihnem este daco kupit lebo nejako stale nie je kedy,davame stresne okna do kuchyne a malinky je nejako stale chory este od toho ockovania..tri dni mal teplotky, potom pokasliaval a teraz po dvoch tyzdnoch ho zase teplotky chytili vcera...v noci mal 40C (po odpocitani 39,5C), som myslela ze sa mi nieco stane...ale nastastie pekne pijeme a davame cipky tak snad to prejde a nebude to nic vazne..o chvilku ideme k lekarovi..
@renca31 Ahoj, chcem sa spýtať, či sa ti malá ešte tak ráno pučí. Ja som čakala že sa to pomaly začne zlepšovať, ale robí to stále a dokonca niekedy začína už od jednej ráno a napriek tomu sa ráno nevykaká. Nevyzerá, že jej to vadí, akurát, že my sa vôbec nevyspíme, lebo ona pol noci vzdychá a pučí sa 🙂
ahojte baby chcem sa spýtať ako vám zaspávajú vaše detičky?Mne malá nechce večer zaspať uspávam ju na tri razy a cez deň mi vôbec nechce spávať v postielke a odvtedy ako sme prišli z pôrodnice prvý týžden to bolo dobré spinkávala v postielke ale potom sa to zmenilo.A vôbec sme ju nemali často na rukách lebo som s nou bola doma sama
@1lussy1 Ahoj nas maly tiez cez den nechce spavat v postielke, vsade inde je mu lepsie a nema problem zaspat....len v postielke nie, tam ju vzdy iba prelozim ked zaspi...ale v noci je to bez problemov, po kupani sa napapame, povieme si uspavanku a polozim do postielky a uz si krasne sam zaspi...
@1lussy1 Ahoj naša malá zaspáva v postieľke viac menej bez problémov akurát, že sa často budí s plačom a vtedy ju beriem na ruky a znova uspávam na rukách. Samozrejme, že z tej postieľky nie je nadšená a ešte len sa nahnem nad postieľku tak už plače, ale to je len taký plač na oko, potom prestane keď zbadá hračky. Často sa mi stáva, že sa malá v postieľke trepe ale vtedy stačí ju pohladiť alebo chvíľu držať za hlavičku.
@akinorev30 ahoj! ja to riešim tak, že keď začne vzdychať, tak ju nakojím a potom je na pár hodín pokoj. Mne sa zdá, že to robí vždy, keď sa blíži čas dojčenia......😀 Inak momentálne máme zase obdobie, že kakáme raz za dva-tri dni.....
@1lussy1 ahoj! naša malá zaspáva len na rukách, aj to s ňou musíme chodiť, sedieť sa nedá. Cez deň zaspí na rukách a potom ju položím do lehátka, ale spí max. hodinku, väčšinou však len pol hodinku. NO a večer ju uspávam tiež na rukách, potom ju uložím do postieľky, kde sa väčšinou tak trikrát zobudí, tak ju zase beriem na ruky a tak dookola, až kým nezaspí úplne. Potom nadránom pri prvom kojení už zostáva pri mne v posteli.... 😀
@renca31 hm mne sa nezdá, že by to bolo spojené s časom kojenia............teda aspoň u nás nie, lebo aj keď ju nakojím tak v tom pokračuje a zdá sa mi to ešte horšie tým že dvíha nohy sa jej potom to mlieko vracia a zase grcká. Hovorila som to aj doktorke ale ta mi nevedela povedať, či to súvisí s kolikou. Snáď ju to prejde po tom treťom mesiaci. 😅
@1lussy1 ahoj tak nasa bambulka nam zaspava okolo deviatej skoro kazdy den, my ju vecer 19-20tej okupeme potom nakojim a je este hore lezi pri mne pri telke a o deviatej zaspi nemusim ju nosit na rukach len pri nej lezat niekto musi a davat jej cumlik ak jej vypadne potom ju len prelozim do postielky a tam spinka ...v noci sa budi len na kojenie a potom ju polozim naspat do postielky ale musim jej chvilocku drzat cumlik kym nezaspi
@akinorev30 no u nás to prestane, keď sa napapá....ale aj ja čakám na ten koniec tretieho mesiaca ako na spasenie, len aby sme potom neboli sklamané.... 😀
ahojte.citam ze mate debatku o svadbach ja som 17 bola sestre trochu som sa obavala ako to bude ale bolo to z malym super do obedu som stihla kadernicku tak som dosla domou nakojit maleho a tak som sa sla dat nalicit ku kozmeticke a bolo to jednoduch maly bol z manzelom no doistoty som si odsala mlieko a pripravila jednu davku do flase v chladnicke. potom som ho kojila v takej miestnosti a nakoniec sme vidrzaly do pol 2 v noci ale je pravda ze sa z kocikom dalo byt mimo hlavnej saly kde hrala hudba a mal mi ho tam aj kto postrazit kym sme si z manzelom trosku zatrsali. caka nas o par tyzdnou dalsia svadba a vobec sa uz neobavam. takze tolko moja skusenost.
Ahojte!
S tým uspávaním,my máme tak,že cez deň ľahšie zaspí,dám mu fľašku z mliekom s papá,zaspí ak vzdychá,zdvyhnem ho odgrgne a položím ho a spinká dnes spinkal tak 2,5 hodinky,v kočíku max hodinku spinká,väčšinou pol hodinky,a večer keď sním nejdem von po 1,5 hodinke je mrzutý a musím ho kolísať na rukách a prechádzať sa snímkým zasí,a vstáva každé 3-4 hodinky jesť,prvý krát po uspaní,my spí najviac 4-6 hodín v kuse,potom len 1-3 hodinky a stále sa budí ráno o 7:15 a to ho začnem uspávaťväčšinou o pol 7 večer.
A stou fľašou aj mne si najskôr na fľašu zvykal na Lovi fľaške,dostali sme ju z dôvery a potom si zvykol aj na antikolikovú Nuk fľašku sú super,žiadne koliky nás netrápia musím odklopať aj na čaj máme tiež Nuk antikolikovú,a pije granulovaný Hipp feniklový čajík.A je usmievavé bábätko,a stým kakaním,aj my mávame každé 2-3dni raz poriadnu dávku 😀 .
@lusia13 jeeej to ste boli az tak dlho?,no neviem ci by nas drobec tak dlho vydrzal a navyse keby bol hluk a vecer by nebol vo svojom tak neviem neviem ako by zaspal...a kedze mame este jedneho trojrocneho tak nejako neuvazujeme o tom ze budeme dlho...ratam tak do 21h...aj to budem rada...
Ahojte!
Aj vaše bábätká sa strhávajä pri spánku a revú pred ním?Náš sa asi zas niečoho zľakol reval a reval aj hodinu,a nič mu nebolo dobré, tak som ho poutierala uhlíkovou vodou,ale ani to hneď nezabralo,ešte že máme kalendár nad posteľou v kuchyni a eraz je tam archaniel Michael,tak sa mu začal usmievať a bľabotať,potom chcel papať a dala som ho do postieľky a spapal mliečko a spinká,ale rúčky sa mu strhávajú aj nožičky občas a niekedy i mrnčí,som zneho hotová ☹
@zora256 Ahoj, náš Tomy sa niekedy strhne zo spánku - skríkne až sa zobudím, no hneď potom spinká ďalej... Predpokladám, že má zlý sen alebo ho niečo zabolí, resp. nejaký zvuk vystraší... 😉
Ahojte baby!
No nám sa začalo kolikové obdobie,večerné revanie,plakanie,ak mu hladkám bruško podľa hodinových ručičiek sa ukludní a zaspinká,ale hrozne sa napína,aj nožičky,a aj menej papá,akosi má menšiu chuť,zje max 140ml,a väčšinou len 90-120ml a to už utorok bude mať 10týždňov.
A ako je to u vás?

@1lussy1 tiez by som to neriesila flaskou....my sme dojcili v aute tiez, ale mame tmave skla, bez tych by som si asi netrufla 😅 a ako pise @renca31, treba dat pozor na vyber siat.... 😉