Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
ahojte dievcata ked citam ake mate uplakane babatka je mi vas luto...ale viem cim prechadzate,nas prvy taky bol,po veceroch sa musel vyplakat a do roku a pol som ho uspavala na rukach... a tento druhy je taky ze ani neviem ze ho mame 😀 😀 😀 taky dobrucky,kazdemu robi radost...dam ho do postielky, prikryjem a hned spinka,ked je hladny tak neplace len rucicky si cicka 😀 ked sa zobudi,hodinku maximalne sa prebavi na hracej deke alebo v postielke a uz ide spinkat..uplne radost s takym babatkom...tak nezufajte dievcata,nie kazde babo je zle..to dalsie bude uplny opak,uvidite 😉
@sliver Ahoj!
A ten Baby Calm koľko stojí,sú to kvapky?
@sisanka Ahoj!
Tak zatiaľ to nie až tak zlé,dása pomasírujem mu bruško a pritom mi aj zaspí,cez deň v kočíku,a večer na kolenách,no to aké je ďalšie Bohužiaľ sa asi nedozviem,keďže podľa lekára ďalšie mať nebudem,kôli polycystickým vaječníkom,čo už ☹ ,ale tak s mojím bratom si mama užila,takže si vavím,nie je to až tak zlé,len dúfam,že mu pomôže buď Baby Calm alebo Espumisan.
@zora256 ahoj,co ty vies,mozno sa vam este zadari..ved kolkym dr povedal ze nemozu uz mat deti a mali 😉 starsi tiez nebol nejako extra zly,len vecery bolio hrozne...cez den bol dobry,aj pospal dobre,len si strasne zvykol na ruky a zakazdym som ho musela na rukach uspavat a to som si vravela ze je este dobry lebo kamaratky mali aj take ze plakali dnami nocami im deticky...to som si myslela ze Denisko je dobry ale ked mam teraz Oliverka tak az teraz vidim ake je dobre babo 😀
@zora256 - 4ečka čosi, do 5 ečiek
to su kvapky 100% pripravok feniklu a este nejakych byliniek, ja nan nedam dopustit 😉 jedna flasticka nam vydrzala mesiac ale to som davala pri kazdom kojeni, ak budes davat napr. iba vecer tak vydrzi dlhsie...
PCO nie je dovod preco by si nemala mat druhe dietatko 😉
@sisanka - iba tisko zavidim tichucke baby, moja place stale, sama sa nehra, iba ked sa s nou rozpravam a to iba polhodinu, potom je jej uz dlho a chce robit nieco ine...
kocky poradte mi ako naucit princeznu na kocik 😒
do kocika ju mozem dat az ked spi a tiez ked sa zobudi v kociku tak place a place kym ju nevyberiem...
bozinku a ja som mala take predstavy ako budem kocikovat stale a prd.... neda sa to s nou, chodim iba okolo domu aby som bola hned doma ked spusti nareky 😖
@sliver ahoj! ako keby som to bola písala ja.....aspoň zo začiatku to bolo také aj u nás, teraz je to už lepšie, máme nastaviteľný kočík, tak jej dávam hlavičku trošku vyššie, aby na mňa videla z kočíka a rozprávame sa....ale ak sa jej nepodarí zaspať, tak tiež dlho nevydrží....zlepšilo sa to, keď som jej do kočíka zavesila farebné hrkálky, tie si aj po zobudení obzerá a usmieva sa na ne...ale tak nič netrvá večne, takže tiež jej to dlho nevydrží....no a ak ju dám do kočíka už unavenú, tak mi pekne zaspinká....ale ďaleko od domu s ňou tiež nechodím....🙂
@sisanka Ahoj!
To že ja som tie vaječníky mala také už predtým,ale sa to zhoršilo,a vtedy lekár liečil môj cyklus a už nás posielal aj do Česka na umelé oplodnenie,len muž mi nič nechcel preto urobiť,už sme boli rozhodnutý začať vybavovať adopciu,keď som otehotela,bol to pre mňa zázrak aj je,tak neviem,aj dúfam,ale ak mi lekár nepomôže zas nejakými liekmi,keďže moje hormóny nechcú pracovať normálne,tak sa bez liekov asi nezaobídem.
A to revanie malého,už aj cez deň jesto,proste mi ani jesť poriadne neje,len sa hrá s cumľom na fľ+aši,zje 60-90ml a dosť odgrgne si chvíľku je smejo potom rev a musím v kočíku ho kolísať zaspí max na 30minút a znovu to isté,už zajtra musím do lekárne,aj teraz som ho na 4 razy uspala a trvalo to hodinu,je mi ho ľúto,a aj mojich krížov z navlačovania.Dnes sa mi už vykakal a také zelené ako kaki tráva takej farby a ani nie tak veľa ako zvykol,žeby bolo mlieko slabé aj Nutrilon HA 1 😕 Myslela som,že len materské môže byť slabé.A to vykakal na 4 deň.
@sliver Ahoj!
Tak dúfam,že sa nám podarí,lekár vravel,že prirodzene sa nám nebude dať splodiť,ale ináč zas môj muž nechcel ani teraz a nebude chcieť nikdy.Tak len dúfam,že Pán Boh nám dedá,aby malý bol jedináčik a pošle nám aj druhého anjelika. 😎
Mali sme aj mi obdobie keď do kočíka mi malý nechcel a spieral sa,ale tak ho poriadne pokolíšem,dám mu čaj a cumeľ a kolíšem ho kým nezaspí,a potom už len pomaličky tlačím kočík,a je vpohode,skús sa nedať a kolísať ju dlhšie trpezlivo,a možno,že jej je to cudzie,chce to zvyknúť si na rytmus kočíka.Veľa šťastia vám prajem! 😉
@zora256 ahoj..nechapem co nechcel tvoj muz urobit?nechcel aby si sla na umele oplodnenie?radsej si adoptovat?...hm zvlastne ved to by bolo cudzie dieta a po umelom oplodneni vase...divne,keby nechcel adopciu tak to pochopim....ale muzi su zvlastne tvori,ja toho mojho tiez niekedy nechapem 😀
hm mlieko asi slabe nie je ale on malo pije...nam sa zatial este nestalo zeby sa vykakal nazeleno,klop klop...aj ked sa mi zda ze tiez nejako menej pije, teda ze parkrat potiahne a je napapany,bud poriadne potiahne alebo mu to staci..neviem...ale neplace od hladu,ani na zeleno nekaka....tak to neriesim 😉 a s tym spanim v kociku,mne tiez nejako tam spat nechce..ked chcem ist vyzdvihnut starsieho zo skolky a ist s kocikom tak mam co robit..najskor ho pred domom uspat a az potom mozem ist 😀 😀 😀 aspon ze celkom rychlo zaspi,len nejako nerad sa prevaza,ked to hrka tak sa mi hned zobudi alebo niekedy zas ked sa dlhsie nevozi...divneeeee co tie deti chcu v tom kociku 😀
@renca31 @sliver Kočky ja to mám s kočíkom podobné. Nie je deň kedy by mi v kočíku nerevala ako keby ju rezali. My chodíme von každý deň cca o 14:00 a neriešim či je unavená alebo nie. Skrátka chcem aby si na ten kočík zvykla, ale zatiaľ sa mi nedarí. Ďaleko od domu nechodíme aby som sa s ňou hneď mohla vrátiť, ale je to o hubu, lebo nemáme výťah a bývame na 3 poschodí, takže ma vždy dobre naštve keď sa vytrepem von a ona začne plakať. Zvyčajne sme vonku iba hodinu ☹, už mi vonku plakala hádam vo všetkých potravinách - už ma všade poznajú. A keby len plakala ale ona RUČí ☹ . Ale na druhú stranu musím povedať, že posledný mesiac sa vie krásne prehrať s hračkami na hrazdičke takže doma je viac menej pohoda.
@zora256 Ahoj tak nás trápia koliky vlastne už od začiatku...brali sme na to espumisan ten pomohol len nacviľku teraz mame Sabsimplex brali sme ho do každého krmenia terazt už len do každého druhého..pomaly sa nám to teda upravuje už nemá záchvaty bolesti každý deň ale asi tak každý tretí ale zas keď začne plakat tak to až manžel plače s ňou nie len ja je to niečo naozaj strašné
@barca127 neplacte s malou..ona to vyciti!!..ja som tiez plakavala a niekedy sme az nervy chytali pri starsom a vobec to nepomohlo..akurat bol maly este viac nervny...viem ze sa to niekedy neda a pustia ti nervy ale skus fakt vydrzat a zachovat si chladnu hlavu a nenervacit sa a neplakat..aj mala potom bude lepsia...mladsi ked mal asi mesiac tak tiez par dni bol taky nevrnejsi a plakaval,som sa ale zatala a stale na neho pekne a milo rozpravala a za par dni sa aj on polepsil a teraz ked nespi tak sa smeje 🙂
kocky, aj vas pozyvam 😉
http://www.plantex.sk/plantex-stromy/kalendar-s...
a ako to vyzeralo naposledy...
http://www.piestanskydennik.sk/pozvanky/ci-jabl...
ahojte mamicky chcem sa opytat ako casto papaju vase deticky.....mam na mysli umele mliecko....mate nejaky rezim alebo im davate stale ked si pytaju.....???
@sisanka Ahoj!
Ten mm on by asi nijak ani do adoptovania by sa určite nehrnul,keby na to prišlo,len ma určite chcel umlčať,že stým vtedy súhlasil,proste vyhlásil,že buď prirodzene alebo nijako.A stým papaním to môže byť,on mi vnoci zje 150ml ale cez deň 70-90ml a po 1 hodinke znovu 70-90ml a potom až po 3 hodinkách aznovu sa to opakuje,proste na dva razy zje 140-150ml.Tak konečne koliky zažehnané infacol sme kúpili je proti kolikám,nadúvaniu,meteorizmom a len kvapka do úst pred jedením amá pomarančovú chuť 50ml 5,89eu,zdá sa mi výhodnejšie a lepšie ako Espumisan,tento je už od novorodeneckého veku.Tak dnes mi pekne zaspal bez revu 🙂 .
A stým kočíkom my nemáme problém,to som písala sliver,ona má ťažkosti s ním,náš len dlho nespí v kočíku,mne pekne zaspí v kočíku aj tíško pozerá cez strešný vetrák von a aj vedľa mňa na stromy,domy čo zazrie z toho uhla,a spí väčšinou kým ide kočík,a už pomaly pol hodinku aj prespí keď stojí doma kočík,max 1 hodinku.
@barca127 Ahoj!
Tak viem,je to hrozné,ako napínal nožičky a celý ako luk a reval hrozne a slzy mu tiekli,až som bola zneho hotová,že som mu nevedela ani masírovaním mu pomôcť,ale teraz je už ok infacol som mu dávala dnes kvapku pred jedlom a ten je na koliky,metorizmus,nadúvanie proste na všetko.Espumisan je len na nadúvvanie,tak preto vám nepomohol,a unás mali len tieto dve,tak preto som toto vzala,a neľutujem,má pomarančovú chuť a malý ho pekne spapká a ešte aj hľadí potom na fľaštičku,akoby čakal ešte 😀 .
@majkauk Ahoj!
Ja mu dávam,keď píta,lebo mne cezdeň sa nadvakrát naje,od kedy ho bruško bolieva,a potom je až o tri hodinky.Proste zje 70ml a o hodinku ďalších 70-80ml a potom o tri a vnoci pred spaním,a potom keď sa zobudí o 23-24-tej zje 150ml a potom o pol 4 a o pol 7 zje150ml potom cez deň takto rozhádzane,snáď sa upraví.Prečo vaše ako papá?
@zora256 moj papa cez den kazde 3 hodinky,ale keby som mu davala tak spapa aj kazdu hodinku trosicku ale ja pockam pokial vyhladne a vtedy vypije svoju davku,pred spanim okolo tej 19.30-20.00 sa napapa a potom vstava az okolo 01.00-02.00 a potom nad ranom okolo 05.00-06.00....v noci papa proste ked vstane ale cez den mu to kontrolujem .
ahojte. z nasim malym v kociku nemame ziadny problem najeme sa odgrgneme a uz ideme vonku nemusim ani uspavat ani hojdat nic. a ak je vonku teplo tak sme von cely den na dvore a raz do dna sa ideme prejst. nerozumiem ako vasi drobci nechcu byt v kociku .
ten baby calm sa moze po otvoreni uzivat 1 mesiac pise to na krabicke.
ahojte kočky, tiež máme problém s kočíkom, doteraz tam pekne spinkala a aj keď nespinkala, tak pekne ležkala bez kriku (ešte aj kamoška hovorila, že aká je hodnučká), ale tak týždeň dozadu sa to zmenilo, myslím, že je to tým, že bábatka sú vnímavejšie a nechcú len tak nečinne ležať v kočíku, chcú pozerať svet okolo. Lebo keď je unavená tak tam zaspinká, ale keď je vyspinkaná, tak tam proste ležať nechce, keď ju zoberiem na ruky je ticho. Musíme vydržať až budú sedieť, potom ich posadíme a môžu sledovať dianie okolo 🙂 . A tiež nesmiem pri kočíkovaní zastať a chodiť po hrbolatej ceste, lebo je hneď hore. Pekný večer.
@zora256 ahoj ja neviem kolko mne vypije..ja ho kojim viacmenej cez den na poziadanie a v noci sa zobudi po polnoci a potom az rano okolo 7h...vtedy asi vypije najviac a cez den ako kedy 🙂
ked mal asi mesiac tak bol trosku placlivejsi a mysleli sme si ze ma vetry tak sme preistotu kupili sabsimplex...a som si povedala ze mu budem preventivne davat ale dala som mu asi dvakrat vecer pred spanim..neviem ci to bolo tymi kvapkami alebo nahoda ale potom som mu uz nedavala,nezdalo sa mi zeby ho bolelo brusko...ale viem ze pri starsom sme mali aj espumisan a vselijake kremy proti vetrom a bud nic nezaberalo alebo proste vetry nemal (vobec nemaval tvrde brusko) a musel si kazdy vecer odrevat 😀
ahoojte..koľko vážia teraz vaše bábatka??
My sme mali pred tyzdnom 6,380g teraz je to uz 6,5 kg....
no my máme 4 kg, ale sme predčasne tak preto sa pýtam 🙂

@zora256 - my sme mali koliky uplne od zaciatku a skoro po kazdom papani plakala kym jej to vytravilo....
uzasne nam pomohol BabyCalm pred kazdym kojenim...