icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

katren
26. okt 2011

@stanusa999 no tak ja mem este vacsieho stuplika ako ty....my este nemame ani 5kg 😀

stanusa999
26. okt 2011

@janicka83 No ani prvej dcere som si nic z toho nerobila, ved kazde babo je ine, nizsie, vyssie, chudsie, tucnejsie, vlasate, plesate...ale kazde je krasne 🙂 ja som tiez spokojna,s tym aka je,len nech je zdrava, ostatne je nepodstatne 😵

renca31
26. okt 2011

@stanusa999 ahoj! aj moja malá je plne kojená, my budeme mať 8.11. štyri mesiace, ale na poslednej poradni v troch mesiacoch mala 5700 g a 62cm. A každý sa čuduje, aká je veľká, takže neboj, nie sú to drobci, len je rozdiel, keď je niekto na UM alebo na MM. Moja je skôr veľmi dlhá, už musíme nosiť číslo 68 a ani z tých nám nie sú všetky dobré ale len do nožičiek, rúčky musíme všetky vyhŕňať! 😀
v noci spíme hrozne, ťažko zaspáva, a potom sa každé dve až tri hodinky budí na papanie. Najhoršie však je, že si vždy okolo jednej v noci zmyslí, že ona je vyspatá a ani na rukách nevydrží, ani v postieľke, len kričí a prestane len ak sa s ňou rozprávame a hráme. Ale povedala, som si, že v noci sa spí, nehrá sa, tak ju počúvame ako kričí, až kým neprestane. Včera v noci vydržala hodinu kričať....no čo už , dúfam,že ju to raz prejde.....a to som ju už aj cez deň začala budiť, lebo vtedy mi v noci spávala ešte horšie....takže cez deň doobeda 30 min, po obede spí dve hodiny v kočíku - vtedy ju musím zobudiť, lebo by ťahala aj ďalej a potom podvečer si zvykne na prse ešte zdriemnuť 30min, vtedy ju tiež niekedy musím zobudiť, lebo potom by mi večer nechcela zaspať...už som to skúšala nechať ju spať, koľko chce a dopadlo to tak, že sme boli celú noc hore. Takže možno si niekto myslí, že je drastické budiť bábo, ale raz sa to naučiť musí a už predsa nie sú najmenšie tie naše detičky....😀

mitka2007
26. okt 2011

ahojte.kazde babo ma aj ine spalovanie.napriklad kamoska len koji a maly jej neskutocne pribera a zase ja davam UM a priberame velmi pomaly.v pohode obliecieme 0-3 mesiace a stale nam je to na brusku volne.zato,ale ideme do dlzky 🙂

lubkasungirl
26. okt 2011

@mitka2007 len sme chceli vyskusat, lebo hocikedy uz mam pocit,ze som totalne vycucana 😀 😀 😀

lubkasungirl
26. okt 2011

Baby je to s tym priberanim velmi individualne - nas ma cca 7400 gramov, je hlavne kojeny, len cca 1-2x do dna este davame UM. A nato ze vela vygrcka, dost sa na neho lepi mliecko :P

gadget.tt
27. okt 2011

Cauty kocky, tak uz sme po ockovani aj my... som bola prekvapena ako to krpec krasne zvladol, vobec sme neplakali a ani teplotka nebola a spinkali sme tak ako bezne...(hned ako sme prisli od dr. som mu supla viburcol a nurofen sirup, dala studene obklady a natrela octanom a vecer ked isiel spat som mu dala preventivne paralen cipok) je to moj velky chlap 😀 a mame presne 7000 g a 63 cm a stale se iba kojime... jaaaj je to moja laska velika.,.. 😵

tintinamartina
27. okt 2011

aj my sme konečne po očkovaní, 22.10 sme mali tri mesiace. malý to zvládol dobre. v noci sme mali zvýšenú teplotu, ale iba do ´38 a aj doobeda ešte kusok, ale nedala som mu nič. dr hovorila, že do 38,5 nemáme dávať nič, nech sa drobec skúsi s teplotou popasovať sám. tak sme vyskúšali a drobec zvládol 🙂 aj v noci búval tak ako inokedy. tak som rada, že to máme za sebou,,, inak čítam, že u sú poriadne veľké detičky 🙂 my sme plne kojení a vážime 6350 a meriame 63 cm. pôrodná váha bola 3650 a 57 cm, ale niekedy mám pocit, že málo priberáme... v kuse sa mece.....

zora256
27. okt 2011

@stanusa999 Ahoj!
Mne sestrička vravela,že musí byť pekne hladké,iba tak zaočkujú,a vy keď to máte hladké tak ok.My to máme už na prasknutie,tak ho stále sledujem,keď reve,ale ho bolia zrejme ďasná,lebo potom ako mu natriem calgelom sa aj usmieva,už mu očné aj viedieť bieliť sa končeky,ach jaj a tie vraj bolia najviac,ale nechápem,prečo tie idú ako prvé uňho,dolu nič ani necítiť a predné hore tiež,len vedľajšie 3,4,5 a 6.5a6 sú vidieť.

lucylulu
28. okt 2011

Ahojte viem ze som tu skoro nepisala ale aj tak vam chcem poprosit predtym ako date zaockovat svoje deticky precitajte si viac o vakcinach co v nich je ake su vedlajsie ucinky po ockovani a co mozu sposobit vasim detickam .Nie je to sranda a aj ked na slovenskuje ockovanie povinne da sa tomu vyhnut len treba vediet svoje prava a co vlastne davate do detickiek za toxicke latky a chemikalie a nie je to vobec nutne .pisem to v dobrom nikoho nechcem urazit ani poucat co ma robit kazda mama vie co je pre jej dieta najlepsie ja chcem len 😖 upozornit vakciny su riedne s....... 😠

mitka2007
28. okt 2011

@lucylulu s... tak aspon dopis 😖

katren
28. okt 2011

@lucylulu myslim, ze uz je dost neskoro takto orodovat, kedze uz vacsina deticiek ma za sebou uz aj preockovanie...

renca31
28. okt 2011

@lucylulu ahoj! a ty si v pôrodnici nesúhlasila s tým, aby Ti malého zaočkovali proti TBC? ja som tiež nad tým rozmýšľala, ale nakoniec som si nechcela robiť problémy, lebo už pri otázke, či niekto to očkovanie už u nich odmietol, sa na mňa sestričky pozerali ako na čudáčku.....a nakoniec som si povedala, že keď sme to prežili my, tak to prežijú aj naše deti....a zase by som sa bála riskovať, aby moje dieťa schytalo niektorú z tých chorôb, proti ktorým je možnosť očkovania.....nehovorím, že budem pre ňu vyberať nejaké ďalšie nepovinné očkovania, ale tie, ktoré sú povinné som sa nakoniec rozhodla risknúť a zostáva mi len dúfať, že nebudeme patriť medzi tých pár prípadov, u ktorých sa prejavia vedľajšie účinky...myslím, že je to povinné z určitých dôvodov a necítim sa byť odborne až taká zdatná,aby som spochybňovala rozhodnutia lekárov, aj keď si o našom zdravotníctve myslím svoje....😀

katren
28. okt 2011

@renca31 my sme dali navyse aj rotavirusy...u obidvoch....minuly vikend sme chytili virozu, najprv vracala Dominika v piatok, mm v sobotu a v nedelu som ja vobec nevladala, prevracala som celu noc, taktiez ma prehanalo a to sa mi uz Dominika vyskierala, ze chodim s kyblom vsade....ze mama be mi hovorila....ja som to niesla najtazsie...Dominicka sa vyvracala 3x a Misko viac kakal, to bolo vsetko, po vikende im nic nebolo.....fakt to zvladali ukazkovo, nie ako ja.....ale ci to bolo tym, ze boli zaockovani, neviem....ale ako som v pondelok volala dr., ze ci mam nieco v lekarni kupit, tak dr. na mna ze nie, ved su zaockovani a zvladnu to ovela lepsie akok nezaockovane deti....a veru, pravda, lebo ja som vyzerala fakt horzne 😝

renca31
28. okt 2011

@katren no asi to bude nejaká epidémia, lebo aj tu u nás som počula od viacerých, že im je zle, hnačka a zvracanie...ale tých rotavírusov je vraj strašne veľa druhov a očkovanie je len proti niektorým, tak som počula, že to až také účinné nie je, a počula som viac prípadov, že to deti chytili aj napriek tomu, že boli zaočkované. Vraj sa to odporúča, ak človek berie dieťa na dovolenku do zahraničia a tak....ale rozhodnutie je naozaj na každej mamine, či a aké očkovanie dá svojmu bábu......
baby, na inú tému: chodíte niekto, prip. sa chystáte na plávanie s vašími detičkami? nejaké skúsenosti s ponáraním, my ideme prvýkrát v sobotu a už som sa toho načítala až-až, názory sú rôzne.....

katren
28. okt 2011

@renca31 veru tak, je toho dost....ved aj nasi to chytili a su zaockovani....nam dr. vysvetlila, ze ockovane deti to lepsie znasaju a menej koncia v nemocnici, ale je to indi-vindi....a mas pravdu, rozhodnutie je na kazdej mamine 😉

lucylulu
29. okt 2011

Ahojte ako som povedala nepisem sem casto hlavne koli casovemu posunu ale citam vas casto.Ja ockovanie odmietam a neockujeme hlavne na zaklade toho ake mnozstva sa tu v usa detickom davaju, skusenostiam a hroznym reakciam ludi a aj priatelov .Len pre zaujimavost do 15 mesiaca zivota tu dostanu deticky spolu az 36 vakcin v ktorych je az 50 virosov.Ja viem ze nie je to lahke povedat nie ale ked som zistil presne co ktora vakcina obsahuje kolko tazkych chemikalii tak som sa rozhodla bojovat a uplne je mi jedno kto ako sa na mna pozera a co hovori.Je toho strasne vela ohladom vakcin stravila som mesiace pri pc a stretnutia z dr. a naozaj uz to nie je ako pred 50 rokmi.Len jedno ked si pozriete statistiky kolko vlastne deticiek sa nakozilo v danych krajinach je to mizive percento skor ich zrazi auto.Nechcem sa nikoho dotknut ale chcem len ukazat mamickam a otvorit oci tu je stranka na ktorej najdete mozno pomoc http://www.slobodavockovani.sk/ a mozte sa zapojit aj do peticie slobona volba ockovania.vsetkych zelam len to naj 🙂

sisanka
29. okt 2011

ahojte...keby bolo to ockovanie dobrovolne tak zaockovat nedam,ale kedze je povinne tak fakt nemam zaujem sa dohadovat s uradmi...nam Oliverka zaockovali uz aj druhy krat....a neviem ci je to tym alebo pocasim,nejako stale soplikoval na zeleno,dokonca aj teplotky mal..take ze kazdy druhy-treti den 37,5.aj ocko nejake zapalene..uz som bola na prasky z toho...dr nam dal nejake kvapky tak to preslo,sopliky su priesvitne a teplota zmizla...myslim ze to mal z ockovania,ze mu to oslabilo imunitu a stale dookola sme chori,ja Oliverko aj starsi syn a mm tiez...choroba sa nam tu nejako drzi a najhorsie ze ja pri nich ani nemam cas si sama zajst k dr...
inak idete uz dokrmovat???ja uz nad tym rozmyslam kedze naposledy sme za 2tyzdne nepribrali,len sa kojime, ja mam mlieka dost,maly aj viac kakal,mame probiotika,upravilo sa to ale rozmyslam ze by som mu vecer zacala dovat mliecnu kasu....az sa zasyti na noc lebo sa zacal castejsie budit....co vy na to???

janicka83
29. okt 2011

@renca31 ahoj, ja som chodila so staršou na kurz plávania, ale keď sme začínali, tak už mala 10 mesiacov...ale chodila s nami pani, ktorej dcérka mala 4 mesiace a niektoré veci zvládala lepšie, lebo bola ešte taká malinká....ako ležanie na vode a vnímanie zvukov cez vodu bolo krásne na nej sledovať...to ležanie na vode napr. moja nechcela už robiť, už bola dosť veľká a bolo ju ťažké presvedčiť, že sa jej nič nestane, ale potápanie bolo úplne super...zvládali to všetky detičky, ktoré s nami boli v kurze, len rozdiel bol aj ten, aké malo náladu to dieťa...niektorým išli zúbky, tak boli mrzutejšie...ale neľutujem, že sme tam chodili...síce sme prešli len 2 lekciami, ale stačilo to, nakoľko nám financie už nedovoľovali viac chodiť a nakoľko som ešte aj z dediny a cestovať 2xdo týždňa do mesta v zime nebolo bohviečo...ale už rozmýšľam, že pôjdem aj s druhou na kurz, len čakám, kým dám staršiu od marca do škôlky a potom pôjdeme .... ja odporúčam 🙂

gadget.tt
29. okt 2011

Caute baby to tie co kojite uz naozaj rozmyslate nad prikrmami?? a nie je to skoro?? ja zacnem az po pol roku, zatial teda nie je dovod...a probiotika mame aj my bo sme nejako hnackovali ale to preto, ze sme brali antibiotika, uz je to ovela lepsie, nemame hovienko pomaly az na krku, ale udrzi sa v plienke...he he :D

tintinamartina
30. okt 2011

@sisanka s tým dokrmovaním sa zoberám aj ja. máme síce iba 13 týždňov, malý je iba kojený,ale v posledné noci mám pocit, že je v kuse hore. vy ste aký starý?

tintinamartina
30. okt 2011

@gadget.tt pri prvej dcére som začala po treťom mesiaci s príkrmami na noc, ale to aj preto, lebo som stratila mliečko. teraz pro synovi mliečko mám, ale na noc už uvažujem, že mu niečo šupnem. doteraz som ho kojila na noc naposledy o 8h a vydržal do 3h ráno a potom sa budil okolo 6h a teraz je hore o polnoci, o 2h, o 4h. tak neviem, či je to zubkami, alebo čím...

sisanka
30. okt 2011

@tintinamartina bude mat 4mesiace...5.11...cize potom by som zacala davat kasicky...ale neviem,teraz 3 noci zase spal pekne...asi sa budil vtedy lebo bol chory,stale kakal a potreboval asi viac mliecka...a teraz mu uz tie probiotika zabrali tak je to znova v norme...uvidime,este mam tyzden cas na rozmyslenie 😉

gadget.tt
30. okt 2011

@tintinamartina ahoj, tak aj my ked sme sa papali o pol osmej vydrzali sme do pol druhej a potom sme papali az okolo pol piatej, ale teraz sme hore pred polnocou okolo druhej a pol piatej, cize presne tak ako ty.... myslim si, ze to nie je mlieckom, ale asi to budu tie zubky... ved vyskusaj mozno sa mu to bude pacit a bude syty a vydrzi dlhsie... ja aj cez den kojim kazde 2 hodinky ak teda nespi, ale je to lepsie bo cez leto to bolo kazdu hodinu :D

zuzanka1309
30. okt 2011

@stanusa999 Ahoj, ja by som hneď menila 🙂 náš malý je iba kojený má 7 kg a 71 cm 😉. Mám čo robiť keď ho treba nosiť na rukách alebo vyberať z vane, lebo vanička mu je už malá na šantenie. Neboj ona to dobehne :o)

renca31
30. okt 2011

@janicka83 Ďakujem, už sme aj boli a malej sa to zatiaľ veľmi páčilo, normálne sama ponárala tváričku do vody. No my to máme tiež až 40 km, takže veľmi často si to nebudeme môcť dovoliť, ale našťastie tu to nefunguje tak, že sú lekcie, ale voľne sa dá prihlásiť, kedy Ti to vyhovuje. Tak sa už teším na budúcu sobotu, by sme chceli ísť zase.....😀

renca31
30. okt 2011

@gadget.tt ahoj! ja zatiaľ nechcem prikrmovať, tiež sa len kojíme a zatiaľ sa mi zdá, že nám to stačí, no uvidíme, na ďalšej poradni, keby nepribrala, resp. pribrala len máličko, tak možno niečo skúsime ale inak by som chcela vydržať čo najdlhšie len na MM.....inak probiotiká berieme aj my už vyše mesiaca, a je nám oveľa lepšie, aj čo sa týka bolestí bruška a aj stolica sa nám pekne ustálila a je pravidelnejšia, než bola predtým.

majkauk
30. okt 2011

ahojte je tu nejaka mamicka uz po druhom ockovani??

sisanka
30. okt 2011

@majkauk my sme uz po druhom ockovani...preco?

januska712
30. okt 2011

@zora256 Ahoj Ja ju len kojim...ale uz mi spinka dobre cez noc,))) to mala len take svoje dni asi,)) Ja jej uz na desiatu davam mrkvicku a ta jej teda poriadne chutí🙂) tebe aspon cez den pospi ale moja mala nevie co je spanok cez den,((