Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@gadget.tt - stoličku sme kupili Ikeacku, tri kamošky nedali na nu dopustiť, že je fajna a načo platiť trikrat tolko za inu obyč. stoličku...
no a autosedačku začínam pozerať a to tiež na odporučanie kamošiek isto Romer
je dobre mať kamošky ktore maju baby 😉 jedna ma 4 mes., druha 6 mes. a jedna rocne, tak chodím iba ku nim na rady 😀 😀 😀
Ahojte!
Tak my budeme mať stoličku ešte po mužovi,takú,ktorá sa dá prerobiť na stolík so stoličkou.A autosedačka-vajíčko malému začína byť v pleciach tesná,tak dúfam,že vydrží ešte nejaké 3 mesiace.A zatiaľ som pozerala len barároch,tak uvidím dovtedy snáď budú aj lepšie ponuky a aj cenovo,ešte sa neviem rozhodnúť,ktorú veľkosť kúpime a značku,uvidíme. 😵
@gadget.tt no doteraz som dochádzala do roboty autom denne 120 km a teraz od januára sa uvoľní rovnaké miesto tu blízko na 15km od nás, a do marca by počkali na mňa, tak aj keď s ňou nebudem môcť byť do 3 rokov sústavne, ale z dlhodobého hľadiska to bude aj pre ňu lepšie, budem mať na ňu viac času poobede, nebudem strácať 2 hodiny cestovaním. A budem ju môcť nosiť do jaslí a keby bol nejaký problém, tak len sadnem do auta a o 5min. som pri nej z roboty. No a samozrejme, tých biednych 190€ čo je RD by nám nestačilo na naše náklady, takto jej aspoň budem vedieť aj v budúcnosti zabezpečiť všetko, čo potrebuje, myslím finančne. Bude chodiť do súkromných jasličiek, štát mi na ne prispeje mesačne 230 € a ja doplatím nejakých 30€. Bojím sa len, že bude často chorá, ale tak skôr či neskôr si tým bude musieť prejsť, možno bude lepšie, keď teraz skôr a v škôlke už bude mať vybudovanú imunitu, dúfam! 😀 No dnes sme skúsili mrkvičku zmiešanú s mm, urobila som len nejakých 40 ml, skoro všetko zjedla. Myslím, že nám pomohlo, že je zvyknutá na lyžičku, lebo som jej ňou dávala probiotiká a tie sú sladké, tak jej vždy chutili....😀 Dúfam,že to aj zajtra pôjde takto hladko a že si to nerozmyslí.....
cauky babenky, mala bude mat onedlho 5 mesiacov a vcera som jej kupila dve kase, jednu od Nutrilonu - obilno-ryzovu a druhu od Nestle mliecnu s prichutou bananu na dobru noc. Chcem sa opytat, kolkokrat mozem do dna dat malej kasu, ked este len zaciname? Rano som jej dala par lyziciek kase Nutrilon a na vecer sa chystam Nestle na dobru noc.diky
@katren uz včera som jej skusila dat kasu na dobru noc, a dnes rano obilno-ryzovu. Myslis, ze dnes pred spanim jej mozem dat este na dobru noc, ci to uz bude na nu vela? predsalen zaciname... aj ked nevidim na nej ziadne zmeny, ze by jej ta kasa uskodila, skor by som povedala, ze jej chuti 🙂 ale nenasyti ju asi velmi, lebo este po tom pije mliecko 😀
@gadget.tt ahoj mi sme dostali chicco a je perfektna ja ju využívam uz hrozne dlho lebo sa da opierka na chrbat polohovat skoro az do lahu takze malemu je tam super aj ked v nej akurat nepapa su tam bezpecnostne popruhy, ten stolik na jedenie tam teraz nemam da sa odoberat a cela sa da super zlozit takze je aj velmi skladna. taku klasicku drevenu by som uz za tuto nevimenila ani zasvet taze asi tak.
prosim vas baby, vasi drobci hned chceli pit z flase? musime prikrmovat, a nas maly zatial odmieta um. aj cajik pije len s lyzickou, lebo z flase nechce.
ako ho mam naucit na flasu? doktorka vravela, ze ked bude hladny, tak bude pit aj z flase, tak neviem ci ma skusa ci co ☹ co mam robit?
@tintinamartina ahoj, vcera sme boli na poradni, a nas maly pribral iba 300g za 7tyzdnov ☹ takze asi bol mrzuty preto, ze bol hladny, chudacik maly ☹ mame davat um, a aj zeleninku postupne. problem je ale v tom, ze neviem ci sa nauci na um. dnes vobec nic nespapal, ani z flase, ani z lyzicky. netusim ci ho naucim na flasu. on aj cajik len s lyzickou pije, z flase totalne odmieta. neviem v com moze byt problem. tvoj malicky ti hned chcel z flase?
@rianka7 júúúj, to mi je ľúto 😢 😢 😢
vieš čo, skús fľašku takú makkú, ktorá sa dá stlačiť a tým pádom mliečko cez cumel jemne strieka. ja tak doslova štopem môjho malého. z avenťáckej mi nepije, proste nesaje...ani zo žiadnej inej. no a pri tejto síce bojuje, ale maminka je silnejšia 😠 , no a takto sa síce krmime aj 15min, tých 120ml, ale vačšinou to dáko zje. my prikrmujeme večer o 21h, aby lepšie spal. cez deň stačí moje mliečko. a aký ste starý? veľmi vám držím palček... ešte sa popýtam báb dookola, ako naučili deťúre na fľašky.
@rianka7 ma tvoj maly aj dudlik alebo nie??? lebo ak by mal, tak by si mohla skusit flasku s cumlikom takej znacky akej ma dudlik...ja som mojej malej davala hned od 2. tyzdna pit cajik z flasky, takze si zvykla hned od zaciatku na flasu a tym padom aj teraz ked ju prikrmujem UM, tak nema problem...ale zasa je pravda, ze musi byt ozaj hladna, aby mi to mlieko chytila, skor sa napije caju ako by mala chytit flasu s UM, lebo na kazde mam iny typ flasky 😒
@tintinamartina 1.12 bude mat 5 mesiacov. prosim ta, a to akej znacky je ta flasa? ja ani neviem, ze su take flase 😕
@janicka83 ano, ma aj cumel. to mu je jedno aky, teraz ma asi treti, a v pohode, s tym nevymysla. mali sme aj klasicky okruhly, aj ortodonicky.
@katren my mame flasu MAM. a cajik sme skusali aj zo znacky BABYNOVA.
☹ ☹ ☹ budeme skusat dalej, ale asi to bude tazky boj.
@renca31 tak to je jasne, taka sanca sa nepremrhava... ako pises, budes aspon skor s malou... my budeme cestovat z HC do TT, tam ho dam na strazenie a hned po praci si ho zoberiem,.. ake podmienky musia byt splnene na ten prispevok od statu??... neboj sa mozno bude malicka casto chora, ale zase bude velmi sikovna a mudra, bude "nasavat" vsetko okolo...
mam za sebou tretie kojenie s revom... niečo si cucla ale bol to boj.....
ja vobec neviem co idem robiť, som z toho na prašky ☹ ☹ ☹
@sliver máš dosť mlieka? u nás to tak bolo keď som mlieko nemala
@martina2001 - mam isto dost, stale nosím vložky do podprdy ktore mením každu chvílu čo su mokre, aj ked som pri kojení stlačila prsník tak mliečko tieklo...
@sliver mne sa mala zlosti pri kojení väčšinou večer a to keď je pustená telka alebo druhá dcéra šantí okolo nás...vyskúšaj maximálne ticho, či to nebude vtom alebo u mňa ešte zaberá kojenie v spálni, lebo je tam naučená spinkať....skús aj tieto možnosti, ak si ešte neskúšala...mne sa tiež mala dnes jedovala, tak som vypla telku a trošku ju ťapkala po riťke, aby sa ukľudnila a nakoniec aj zaspala
@gadget.tt no pevne dúfam, že jej to prospeje.....podmienky tam nie sú žiadne špeciálne, vlastne riaditeľka jasličiek vystaví faktúru každý mesiac, tá sa predloží na úrad a štát preplatí jasličky max. do sumy 230€ s tým, že nemám nárok na tých 190 €, ale tak všetko sa nedá.....😀 myslím, že sa to volá príspevok na starostlivosť o dieťa alebo tak nejak, určite je o tom veľa článkov na internete....myslím, že aj Ty by si si mohla uplatniť, ak Ti opatrovateľka dá oficiálny príjmový doklad o prijatej platbe...http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?...

67 cm a 6900 g! 🙂 Môže prísť mrkvička a tekvička! 🙂