Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@olinecka22 nie, to su take gulicky, davam rozpustit do cajiku
http://www.boiron.sk/lieky_chripka.html
ja uz pozeram aj po inych, ze dam do lekarnicky....
@olinecka22 ahoj mala ti moze kychat aj z prachu oni este nemaju taku sliznicu vyvinutu a ked sa mi tam dostaneprach tak to potrbuju proste vykychnut
@olinecka22 ahoj! moja malá kýcha od narodenia. Min. počet kýchnutí naraz je dva, ale väčšinou je to tri až štyrikrát po sebe....ja som si už zvykla. V nemocnici mi povedali, že to je tým, že pri odgrgnutí sa jej dostane niečo z potravy do nošteka a z toho kýcha.
Baby, otazka do plena, keďže som si prečítala predchádzajúcu stranu- mali by tu byť júlové bábätka, ale čítam, že vy už prikrmujete? :o
@katren ahoj, ja som tiež uživala to oscillo, ale neviem, či to pomohlo :D ale prečo jej to davas preventivne?
@rianka7 a nemas nahodou vo svojom okoli mamicku, ktora ma rovnako stare babo ako ty a dava UM??? by si si od nej mohla vypytat na skusku jednu davky, ci by ti nebola ochotna dat a skusit dat malemu, ci nebude nieco ine chciet papat...ja si pamatam, ze prva dcera mi na nutrilon ani usta neotvorila, on proste smrdi, tak potom som zvolila sunar a ten jej bol dobry...viem, ze pri takychto babatkach by sa mlieko nemalo striedat, ale pokial ti ten Nutrilon nepapa, tak vyskusat nieco ine, mozno mu to ozaj "nevonia" a tym padom ani nechuti...alebo skus este zavolat doktorke, ze maly nechce papat vobec Nutrilon, co ti na to povie, mozno predpise ine mlieko, teraz je toho na vyber vela, Nutrilon je jedno z najdrahsich mliek (teda aspon myslim) a vacsinou pediatri po nom siahaju...no neviem inak poradit, ozaj len vyskusat ine mlieko, ked to takto vobec nejde 😉
@olinecka22 Musí kýchať, to sa musí tiež vyčistiť. Prach, mliečko, slniečko to všetko funguje ako u dospelých.
@majkamrugi ahoj, ja mam pediatricku zameranu na homeopatiu, my tiez preventivne uzivame osccillo, dokonca cela rodina, lebo ked jeden nieco donesie, tak sa to potom automaticky moze nalepit na jedneho z nas .... a teraz toto pocasie je take vselijake, clovek nikdy nevie....a homeo zabera hlavne vtedy, ked este nie si chora, ze len na teba nieco zacina liezt...teda aspon u mna to takto funguje...a ja tiez prikrmujem, nakolko mala malo priberala, dosiahla 4 mesiace a zrejme je pre nu lepsie dat prikrmy ako UM ....
@matsches tak potom je vsetko o.k.joj aka som rada vze je to v poriadku ked kycha 😀
@majkamrugi no my sme mali riadne sople nadchu vsetci, takze pokym jej nebude treba este sopliky vysavat sem-tam, tak budem davat....
@majkamrugi ahoj tak mi sme mali 26 mesiace my este neprikrmujeme stale sa cisto kojime a urcite do konca piateho mesiaca by som chcela len kojit,ale pediatricka nam doporucila davat teraz od skonceneho stvrteho mesiaca dvakrat tyzdenne stvrtinu piskotky tak s tym sme zacali uz
@katren hm, my sme tiez mal, teraz o dva tyzdne dokonca zacala kašľať. Ale nemala horúčky, tak do nošteka mi lekárka dala taku vodičku vytierať, sem tam som jej tam dala trochu masla- je to ináč super vec na podráždenú sliznicu...A teraz ked kašlala, tak len zábaliky...nechcem jej hned davat lieky, aj ked su to homeopatika...nech si trosku imunitu aj vybuduje to babo...tak nech ste cim skor zdravi
@barca127 ...hm, to som zvedava, že dokedy nam bude staciť kojit...citim, ze niekedy vypije aj druhu mliekarničku moju, ale zatial len kojim. hm...sama som zvedava, co mi najblizsie povie lekarka
@majkamrugi ahoj! aj ja som plánovala len kojiť do konca 6. mesiaca, ale nejako sa mi zdalo, že je malá akási nepokojná a tak som skúsila mrkvu s MM a ona mi na prvý šup zjedla celú dávku, čo som jej namiešala do Via pohárika, okolo 50ml. Tak som si povedala, že keď jej chutí, tak prečo nie.....😀Zatiaľ jeme len zeleninku, postupne skúšame stále iné druhy a momentálne mi zje 130ml dnes to bola cuketa so zemiakmi.....inak najnovšie vraj už aj pediatri doporučujú začať s príkrmami aj pri dojčených deťoch medzi 4-6 mesiacom....ale určite Vám nič neutečie, a ak Vám ešte stačí mliečko, tak to je super. Dúfam, že ju budem môcť ešte dlho kojiť, v podstate sme vynechali kojenie len na obed, všetko ostatné je ešte stále MM.
@majkamrugi tak aj ja som zvedava ale uz aj keby tak pomaly mozme prikrmovat takze je to uz fajn ja som neskutocne rada ze sa stale kojime hlavne po tych strasnych zaciatkoch by som nepovedala ze to potiahneme tak pekne
@barca127 aj ja zatial iba kojim a asi 1,5mesiaca som musela kojit s klobucikmi co sa mi mala nemhla vobec prisat.
@olinecka22 mno ja som mesiac musela odsavat a davat flskou pretoze som mala bradavky v takom hroznom stave a potom sa mi mala nechcela vratit na prsnik a ked som myslela ze sa nam to ani nepodari tak zo dn na den sa prisala 🙂)
ahojte baby chcem sa spytat na kolko davok je na slovensku rozdeleny Prevenar.......ja zijem totiz v anglicku a dneska moj maly dostal uz 3 davku do noziciek.....
@rianka7 Ahoj!
To Ti robí stále?Môj máva obdobie keď horko ťažko zje 30-50ml,a inokedy zas 60-90ml,aj teraz ešte stále nezje 150ml celé,necháva 10-20ml.
@olinecka22 Ahoj! A aj ostatné,tak náš kakáva každý 4 deň,od kedy sme na Nutrilone začal každý 3 deň,a od 3 mesiaca,už len každý 4 deň,občas má za deň dve pokakané plienky.
@katren Ahoj!
A koľko guličiek dávaš?To je na soplíky,alebo aj na odkašľanie?
@rianka7 Ahoj!
Veľkosti sú 1 je od narodenia do 6 mesiacou,a 2 veľ.je od 6 mesiacou do 1 roka,potom sú malé dierky na čaj stredné na mlieko a najväčšie na kaše.A sú guľaté cumle,mama cumle,podobné bradavkám,a poloploché cumle,sú silikónové a tie žlté,je toho veľký výber.Ale keďže ty máš problém stým,že Ti z fľašky nechce papať,tak by som volila podobné bradavke,my sme z dôvery dostali fľašku Lovi a tá má taký cumeľ stým si mi navykal na fľašku,stojí asi približne okolo 7 eu.Skús,ak ju máte,alebo dostaneš aj kúpiť,Mne nemal problém z Nutrilonom,preto,lebo aj v nemocnici ho stým prikrmovali,kým sa mi mlieko rozbiehalo.Veľa šťastia vám prajem! 😉
@monram to ti neviem povedat, lebo v poradni sme boli 22.11. a teraz ideme az pred vianocami, ale myslim, ze ano, ma take gulatejsie licka a zatial jej vsetko chuti, aj zelenina, aj ovocie, aj kase. Kasu jej davam navecer, aby bola viacej sytejsia v noci, ale je zvyknuta vstavat 3x v noci, takze ani kasa nepomoze, aby sa nezobudila... 😉
ahojte,baby ten moj synator mi nechce poriadne po tom ockovani papat.perd tym mi bez problemov vypil 6x denne 160ml a teraz ledva 100ml.ach,mam z toho hlavu v smutku ☹ ☹ ☹ ☹ 😢 😢 😢 😢

je normalne ze mi mala kycha aj ked nema sopliky,
@katren a to je daky sirup alebo co to oscillococcinum?