Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@lubkasungirl Ahoj, my papame rano MM, potom ovocnu vyzivu s postruhanou piskotou, potom MM ( to ma casto, lebo zakazdym zaspava na prsku, takze vypije ho za den dost a po obedjansom spanku ma zeleninu, my davame zemiak, mrkvu, brokolicu, tekvicu, karfiol a tento tyzden pridam aj masko kuracie k tomu....a potom zvysok dna MM, obcas dame do rucky piskotku, alebo kukuricnu chrumku, ale top je korka z chlebika 🙂
Mne malý už cez deň MM nechce, len ráno a potom až večer keď ide spať a v noci. Inak prikrmujeme - papá všetko, ovocie, zeleninku, ryžu, mäsko. Inak odporúčam pre deti čerstvú divinu - najlepšie mladé mäsko, je veľmi zdravé a chutné. U nás je najobľúbenejším mäskom.
a ked ste zacali prikrmovat tak kolko vam zjedli?
@1lussy1 Na pretáčanie má čas do ukončeného 6. mesiaca. My sme mali problém, keď sa nám nechcela pretáčať na ľavý bok, na to mala čas do 4 a pol mesiaca. A presne v deň, keď toho 4 a pol mesiaca mala sa začala pretáčať na ľavý bok ako keby sa nechumelilo. Tak neboj, ono to príde, máte čas 🙂. Inak jedna fyzioterapeutka vravela, že nie je dobré, ak sú detičky veľmi popredu v pohybových aktivitách, lebo tie ich svalíky na to ešte nie sú pripravené.
@lubkasungirl ja este tiez kojim, a prikrmujeme uz vyse mesiaca. z ovocia mal banan a jablcnu vyzivu.
@olinecka22 nas maly zo zaciatku skoro vsetko vypluval, ale postupne papal viac, a teraz spapa na obed cca 120-160ml.
baby kolko ml zeleninky, ovocia, a kase spapaju vase deti? kolko by mali take deticky vlastne papat? a podla coho pripravujete papanie, mate nejake recepty?
@rianka7 my sme zacali novym rokom, takze my spapame tak 50-80 ml podla toho ako co mu chuti a dotlaci sa mlieckom, postupne by (podla knihy) mal spapat az 150-200 g a tak isto aj masovo zeleninovy prikrm aj ovocny... samozrejme, ze postupne sa zvysuje davka a nie vsetky deticky budu papkaci... Ja mám casopis výživa detí od narodenia do školsého veku a tam su recepty, tak budem davat odtial...su tam aj vzorove jedalnicky, zavadzanie lepku a podobne, celkom fajn to je, ak by si chcela nejake recepty mozem poslat...
ahojte ja by som sa chcela spytat ci vam deticky vypiju menej mlieka ako ked papali len mliecko....lebo ja davam prikrm len poobede a ostatne jedenia mliecko a to mi uz nechce vypit ani tolko kolko vypil v 4 mesiaci (tj.150ml mlieka) ked prikrmujem tak mu davam jablcko, bananik, mrkvicku a to vydrzi aj 3hodky....
pre pochopenie (lebo niekedy pisem ako tatar) - rano mliecko, za 3hod mlecko, za 3hod prikrm, za 3hod mliecko, za 3hod mliecko a potom vecerny spanok
@rianka7 ahoj! my sme na začiatku zjedli okolo 50ml zeleniny, teraz jej dávam podľa toho, čo jej chutí, čiže ak dávam tekvičku s kuracím mäsom, tak tej zje aj okolo 160 ml a napr. kupované jedlá jej až tak nechutia, takže jej stačí niečo vyše 100ml. Poobede si dávame výživu, tej zje ale podstatne menej, jednu fľašku tak na trikrát. Ale aj tam podľa toho, o čo ide. Jablková jej až tak nechutí, lebo je kyslejšia (kupujem nesladené) zato banánu by si dala hocikoľko, ale ten musím obmedzovať, lebo ju z neho zapeká. Teraz som jej začala primiešavať do ovocia aj detskú sušienku, tak ju to viac zasýti, dúfam. Na večeru jej zarábam kašu, teraz jej zachutila vanilková, tej spapá tých 100-150 ml podľa toho, kedy jedla výživu, niekedy vyhladne viac, inokedy menej....určite jej stačí to, čo zje, lebo niekedy mám pocit, že jej praskne pri zápästí ručička, také tam má špekáčiky....😀
@rianka7 ahoj som si ho kupovala z netu, len kvoli tym receptom, nakolko ja nemam fantaziu na taketo veci 🙂 , do tyzdna od objednania mi prisiel... je tam vselico od receptov - vyziva dojciat, batoliat , deti v predskolskom veku, napojov az k celiakii, alergiam, vitaminom... pre mna ako maminku prveho dietata celkom poucne 🙂
@lutia no rada by som ti ho naskenovala len nemam skener, ale mozem ti aspon recepty nafotit a poslat na mail, ak mi ho napises... pripadne si ho mozes objednat na http://forum.mamaaja.sk/vyziva/ a stoji 2,70 uz aj s postovnym, ma 114 stran...
baby, mne krpec spapa na obed len cca 70 ml prikrmu, viac nechce 😉 a to ma uz 9 kg
no dievcence,moj spapa rano za jeden a pol polievkovej lyzice kasu,potom cca za nejakych 40 minut 130ml mliecka,na obed spapa celu taku tu Ikeacku misku zeleninky,o hodinku na to 60ml mliecka a potom na olovrant a veceru po 160 ml mlieka.samozrejme,ze sa stane ze nie vzdy spapa vsetko,ale nenutim ho.ved hadam vie kedy ma dost.poradnu mame az 23.1 tak som zvedava kolko vazi,ale poviem vam ze uz ho nevladzem tolko nosit na rukach.
@1lussy1 Ahoj!
Tak náš sa tiež nepretáča,nič si ztoho nerob,každé bábo má iné tempo vo vývoji.Náš sa pri naťahovaní otočí na pravú stranu na ľavú sa mi netočí a úmyselne keď sa chce otočiť na stranu tak mu zadoček zaostáva,ale tak si myslím,že má čas do 7 mesiaca sa snáď bude aj kotúľať😀
Ahojte!
Tak aj môj menej papáokolo 90-120ml namiesto 150ml,ráno mi len kúpenú výživu zje polovičku niekedy aj celú 190ml ak dlhšie nejedol,a ak okolo 6 tak len polku,doma robené nechce a zeleninu a mäso som len párkrát skúšala a nechcel,tak mu dávamzatiaľ ovocie a nabudúci týždeň skúsim zase nejakú zelleninu a mäskovú výživu.Koľkokrát vám papajú mliečko mne cez deň max 4krát vydrží 2-2,5hodky na 90-120ml mlieku na výžive aj 3 h.Dávam mu jeho obľúbené občas aj nové,banán ten jediný zje doma vymixovaný a jablko domáce nechce ani z piškótou.A kúpené má rád tekvicu,marhuľu,jablkovo-vanilkovú,jablko z mrkvou,jablko,jablkovo-marhuľovú,broskyňu,skúšali sme čučoriedkovo-jablkovú a jahodovú tie sa mu nepáčia.Mäsko so zeleninou to na dvakrát zjedol aj to nie celé niečo nechal.A ryžovo-vanilkovú a ryžovo banánovú kašu mi nechce vôbec.Takže máme vyberajúceho papkáča.
@mitka2007 Ahoj!
To máš pravdu sú lenivý,podľa mojej mamy ja som bola taká istá,ale čo už 😀 ,ja si myslím,že majú čas sa hýbať veď každý sa len ponáhľa a beží celý svet,tak veď nak si užijú,že si môžu dovoliť si poležať,a nemusia nič,veď sú deti narodili sa slobodnými aspoň tie 3 roky nak si robia ako chcú,veď v škôlke a v škole budú musieť robiť čo im prikážu a potom v práci,no nie🙂
@mitka2007 moja mala sa pretoci s bruska na chrbatik iba sem tam a ked sedka a pada tak ide rovno na brusko.ja si hovorim tiez co nevie etraz bude vediet neskor a je zasa sikovnejsia v inych veciach 😀
@olinecka22 no mojmu sa to podarilo minuly tyzden.odvtedy to skusa,ale akosi to nejde.potom sa na to vykasle a len tak si lezi,sem tam zdvihne hlavicku,popozera sa.pohodacik 🙂
ahojky, môj maly sa tiež nechce prevaľovať- jedine čo robi je, že ak je niečo na boku tak sa za tým naťahuje a tak si poviem, že aspoň niečo 🙂 a pritom zdvíha zadoček tak to beriem, že to je malý krôčik k tomu, aby sa začal pretáčať 🙂 a keď ho dám na "koníka" a dám mu nejakú hračku pred seba tak nôžkami pohybuje ako keby chcel štvornochovať aj keď je na mieste ale sú tam náznaky - nôžky dá pod zadoček 🙂 vystrčí ho do výšin a snaží sa pohnúť (niekedy sa mi zdá, že ten cm sa z miesta posunie 🙂 )
baby moze sa stat ze mi mala nevytiahla vsetko mlieko s prsnika?

@lubkasungirl ja davam uz aj ovocie...banan alebo jablcko...bud poobede s piskotou alebo niekedy mu primiesam trosku aj vecer do kase-napr. banan, ale to len pre chut...kojime sa,prikrmujeme od 4.mesiaca a nema problem s nicim zatial,aj masko sme uz zacali davat a vsetko mu chuti 😉