Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@danka.k on ked nejde na obed spat tak je strastne zly a nervozny,aj vecer potom place ze nechce ist do postele a zle zaspava...a takto ide trosku neskor ale pekne zaspi...a byvame so svokrovcami cize ja ked idem spat Oliverka tak on zatial zuteka aj dole k nim a potom nie a nie zaspat 😀 ale aspon je tu klud ked ide Oliverko spat....inak teraz som ho dala do postielky spinkat...place tam uz 8minut ☹
takze dnesne doobedne spanie dopadlo takto:maly plakal asi 20min...som uz musela k nemu,nakojila somho este,zaspal...dala do postielky,zacal plakat..hladkala som ho,utisil sa,odisla som,kulkal sa,napravila som ho,prikryla a potom uz nejako zaspal...keby je mm doma tak mi nedovoli ho nechat plakat...ale verim ze budeme zaspavat pekne sami,poobede pokracujeme 😉
@olinecka22 ahojky, m y sme tiez mali....dala nam taku mast ako vazelinu- salicilova mast, ci ako, to sme mali natriet 2-3 hodiny pred kupkanim a potom vycesat...len nasa ma take haro, tak kym som jej to natrela a potom zmyla...no katastrofa :D ale ubudalo z toho....davala som jej to tri dni, potom este trosku mala a postupne to samo vymizlo....sem tam sa este objavi..
@katkatt jej, to je super...my to takisto planujeme...uvidime, ako jej bude chutit, lebo babka jej potajme dala malinky kustik bananika a sa skoro pozvraciala- jej to vyplula :D ale tiez planujeme vodicku davat...dufam, ze jej bude chutit 🙂
@pimma ahojky, mne lekarka povedala, že vraj je novum, ze ked kojis babo, tak je lepsie davat mu pomalinky lepok ze si zvykne a mliecko ho chrani...nam kazala dat napriklad korku z chlebika obhryzat...ze to je aj na zubky, aj na lepok....ale nasa nema este ani zubky, a ked osm jej dala, tak sa ksichtila a vypluvala, co jej to vobec nechutilo 🙂
dnes som bola s malou doktorky a mame prospan a libenar do nosteka 🙂
moj zaspava sam v postielke doobeda spinka hodinku a poobede hodinku a pol,vecer ide spat okolo 19.00-20.00 a spinka do 05.30-06.00 kedy ako,ale teraz mal infekciu v hrdle a zapal priedusiek,to je uz chvala bohu ok,lenze na to alergia na antibiotika cize je zasa nespokojny a niekedy uspavam aj na rukach a v noci sa tiez budi chudatko moje. 😢
@sisanka v tomto asi neporadím.....aj Renatka sa stále pretáča a už som jej celú postieľku musela prekryť dekami, lebo sa jej medzi mriežky zachytávala ruka, príp. sa mi krížom raz zasekla tak, že mala celú tváričku pritlačenú k mrežiam a nevedela sa pohnúť, to bolo revu....väčšinou zaspí potom vyčerpaná na bruchu, lebo sa už nevládze otočiť späť....😀
@sisanka držím palce, potom napíš, ako Vám išlo zaspávanie večer.....inak ja chodím upokojovať najprv po 3 min, potom po 5 min a potom každých 7 minut, ale väčšinou už tých 7 minut nemusím ísť, lebo zaspí......ale stalo sa už, že cez deň nezaspala vôbec, po hodinke som to potom vzdala a bola hore až do ďalšieho spánku....včera v noci sa mi zobudila o 00:00 a plakala do 2:00. až potom som jej však dala prso, lebo nechcem, aby si zase zvykla, že mi bude už o polnoci buntošiť, že chce jesť, toto mi robievala 5 mesiacov a konečne som ju odnaučila, a zrazu včera skúšala zase, či dám...tak sme boli trošku hore, chodila som každých 7 minút utešovať a keď boli už dve hodiny a ona to ešte stále nevzdávala, tak dostala čo chcela a bol pokoj až do 8:00....😀možno sa to niekomu zdá byť drastické, ale ona v noci nie je hladná, je to len obyčajný zlozvyk, že si potrebuje cucnúť a spí ďalej....
@renca31 no to asi tak aj nas - no manzel by mal tu nocnu pohotovost asi so mnou, takze to by mi tazko presla takato metoda 😀
@renca31 fuuuha tak to si ju pekne ucis...nase dnesne zaspavanie dopadlo nijako...cez den spal 4krat!!!nechapem..inokedy spi tak hodku a pol doobeda a hodku a pol poobede..spal aj dnes tak ale potom este spinkal dvakrat po pol hodku,stale zival a ocicka zmolil...som myslela ze kvoli tomu pol hodinovemu placu ale potom som zistila ze mal teplotku 39C takze som to vzdala dnes a pekne mu dala cicik nech to vyspi..a zajtra smer dr 😖
ahojte baby!ake ovocie davate detom okrem bananu a jablcka?
@olinecka22 - naša Sonka miluje hrušky, ma ich najradšej, je to samý cukor 😉
@lubkasungirl no obcas sa aj my v noci pochytíme, ale on si dokáže vyspávať aj keď malá plače a našťastie nemusí ráno skoro vstávať, lebo chodí až na 9:00 do roboty a väčšinou do jednej v noci aj tak nespí......😀
@olinecka22 no ovocie okrem jablka a banánu teraz asi žiadne nezoženiem, takže dávam výživy rôzne - broskyne, marhule, jahody, hrušku, slivku....všetko nám chutí.....😀
@renca31 od zubkov asi nie...po nich este nie je ani chyru ani sluchu....asi zase nejaku virozu chytil od starsieho..Oliverko je teraz nejaky nachylny na choroby ale dr nam povedal ze mu nechce davat atb nech sa telicko trosku s tym popasuje a aspon bude mat organizmus odolnejsie a vytvoria sa mu protilatky...lae keby sa to zhorsilo tak mame dosjt,zatial ma len soplik a tu teplotku,trosicku aj hrdielko ale nic vazne...
@renca31 Mne to nepríde drastické, deti nevedia hovoriť, tak komunikujú plačom. Ja aplikujem na malú to isté (idem podľa knihy, na ktorú tu bol odkaz - Každé dieťa sa vie naučiť spať) a konečne mi začala normálne spať. U nás bol problém v tom, že sme mali cumlíček a akonáhle sa prebudila bez neho, tak bol vresk a koniec spania. Niekoľkokrát za noc som v postielke hľadala rýchlo cumeľ, len aby som jej ho rýchlo dala do pusy. Teraz spinká krásne. V noci sa budí o tretej na kojenie a to je všetko. Sem- tam sa ešte prebudí aj mimo tohto času, ale len si niečo zašomre, zamrnčí a spí ďalej. Takže ďakujem za link na knihu. Nám to pomohlo 🙂.
@sisanka Môj manžel by tiež ťažko niesol plač malej, tak som to urobila vtedy, keď nebol doma. A teraz sa čuduje, že malá večer tak v pohode zaspáva.
@sisanka na to pretáčanie... ja malú ešte stále dávam do perinky, ale zaväzujem už len strednú šnúrku, tak sa nepretočí a aj keď sa v noci odkope, bruško má v teple 🙂
@renca31 a nebola malinka len smädna? ale klobuk dole, ja by som to nevydržala...a susedia asi tiež nie :D
@majkamrugi dala som jej vodičku aj dvakrát za tie dve hodiny, takže ak by jej vadilo len to, mohla spať ďalej...a našťastie bývame v rodinnom dome, takže až ku susedom to hádam nebolo počuť....v lete by to bolo horšie, pri otvorenom okne....😀
baby, neviete niekto ako sa da dojčiť babatko v babyšatke?
baby - drzte palce - prave sa ucime zaspavat podla knizky Kazde dieta sa vie naucit spat... 😉
Momentalne sa uz 45 minut hraje potichu sam v postielke a az teraz mu zacina dochadzat, ze to nie je o hrani... 😀
takže slávnostne oznamujem, ze koncim s touto metodou - maly chytil taaaky hysak - reval mi 45 minut az sa triasol - tak toto uz mu nespravim nikdy viac - a myslim, ze bude teraz mat nocnu moru z postielky... ☹

@danka.k pozeram ze mame rovnako stare deticky...starsi bude mat tiez teraz vo februari 4 roky 😉
no ja rozmyslam ze od dnes ideme na to..my zaspavame po leziacky spolu v mojej posteli pri kojeni...a potom ho prenesiem...no ale idem dnes skusit ho nakojit a dat do postielky nech aj poplace..vecer nebude nikoho budit lebo starsi chodi spinkat neskor...