Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@janicka83 ahoj, no nasa sa tiez teraz v noci zacala budit castejesie, preto som si to chcela precitat....
baby, no som to precitala a klobuk dole...ta kniha je pisana ako keby deti boli stroje...ja som si z toho zobrala nejake poznatky, ze v noci ju nebudem zakazdym prikladat, ked sa zobudi a vecer ju manzel prestal nosit na rukach a celkom fajn...my by sme to nezvladli aby nam na jednoizbovom byte hodinu plakalo babo...nasa ma taku makkulinku deku , a ona sa k nej prituli, trosku sa este hemzi, ale potom zaspinka....ale ona aj cez den mi nastastie sama zaspavala, aj ked boli obdobia, kedy som ju musela ukludnit, ked bola nervoznejsia..držím prsty maminám, ktoré toto podstupujú, dúfam, že robíte dobre...🙂
@lubkasungirl my sme tiež prvý večer obidvaja s manželom plakali s ňou, tak srdcervúco plakala, aj keď nie veľmi dlho.....ďalšie noci by už mali byť stále lepšie....😀
@nika1985 toto presne poznám, máme doma rovnakú hysterku.....rozčuľuje sa na všetkom, nerváči a vždy musí byť všetko tak, ako si to ona predstavuje, inak je zle....no a teraz sa učíme, že niekedy bude aj tak, ako chceme my, rodičia.....tak sa jej to veľmi nepáči, ale bude si musieť zvyknúť.....určite Vám to nepôjde z jedného dňa na druhý, ale pekne postupne by sa to malo zlepšiť.....držím palce. Inak my tiež chodíme na plávanie od jej troch mesiacov, ale toto nie je kurz, môžeš ísť hocikedy, stačí sa prihlásiť cez internet......tak chodíme zhruba každý druhý týždeň, veľmi sa jej tam páči, pekne sa potápame, vôbec sa nebojí vody. Dúfam, že jej to vydrží aj ďalej a nebude taký antitalent na plávanie ako jej rodičia.....😀
@nika1985 No ja som to pochopila podľa tej knihy tak (a následne aj úspešne aplikovala), že sa má dieťa samé naučiť zaspávať v postieľke. A keď sa to naučí, potom sa dá spoľahnúť na to, že v tých konkrétnych časoch bude zaspávať aj na inom mieste, teda pri zmene prostredia.
My sme tiež kočíkovali, ale asi pred 2 týždňami som začala túto metódu čisto len v postieľke, aby vedela, že keď ju položím do postieľky, má spinkať. Spinkáme od 9:30 do 11:30 a poobede od 14:45 do 16:00. Niekedy sa tie časy málinko odlišujú , ale snažím sa ich dodržiavať. Včera sme boli urobiť testovaciu jazdu v kočiariku, celé poobedie sme boli v nákupnom centre a o 15:00 moje dieťa odpadlo a prebrala sa krásne o 16:00.
Myslím, že v knihe je popísaný prípad, keď potrebujeme ísť nakúpiť v čase, keď má dieťa spať (keď začíname túto metódu a dieťa ešte nie je nastavené na také pravidelné samostatné zaspávanie). Odporúčajú nejaký čas aplikovať metódu a ísť radšej na nákup v čase, keď je dieťa vyspaté.
A k tomu plaču, detičky jednoducho plačú, lebo nevedia rozprávať. Ale tie 2 hodiny plaču, čo nás to stálo, som rada obetovala za terajšiu moju a malej spokojnosť.
Inak aj teraz ešte občas trocha protestuje, ale nejdem k nej skôr ako o 10 minút a dovtedy vždy zaspí.
Ale beriem, že niekto nedokáže túto metódu aplikovať a je mu ľúto nechať dieťa plakať. A tie naše detičky tak rýchlo rastú a o chvíľu nás už aj tak nebudú potrebovať...
referujem, takže v noci sa mi budil štandardne - dosť často, musela som ho kojiť - tak zničená som ho už nechala pri sebe. Najprv skúsime zaspávanie cez deň a večer a potom aj v noci, lebo už fakt nevládzem... 😉 A dnes mi doobedu zaspal polhodku bez placu, teraz spi znova - uvidim dokedy. No dúfam, že tá dĺžka spania sa upraví, lebo predtým spával aj tri-štyri hodky cez den a včera len hodku a pol - bolo vidieť na ňom, že je totálne zničený - podráždený, nervózny... 😒
@nika1985 určite to skúúste ... držím vám moc palce 😎
Ahojte baby!
Držkám vám palce,aby ste zvládli to samostatné zaspávanie.Náš zaspí sám cez deň na posteli v kuchyni aby vedel že je deň,stačí mi ppri ňom sedieť reve len keď je hrozne unavený a on nechce spať napriek únave,tak ho ponosm trochu na rukách,dm mu čajík,potom cumlík a zaspí.Proste potrebujú deti cítiť bezpečie,že ich neopustíme,keď zaspia.A večer keď je unavený tak ho prezelečiem,prebalím a dám do postieľky z mliekom,keďže dovtedy vyhladne a zaspí po vypití mlieka dám mu cumlík a otočí sa nabok a spinká zobúdza sa len okolo 2 a 5 poprípade ak ho bolia zuby dám mu gélik a spí ďalej,občas je to horšie ke´d sa pokaká,alebo mu treba grnúť,vtedy je hore aj pol hodku kým zaspí späť,ale to je už nadránom.
Baby!
Vaše detičky už majú očkovania zasebou tie do stehienok dve dávky?
my nie,lekár vraj nemá na vykcíny,že si budem musieť kúpiť a dať preplatiť poisťovňov,chcem sa vás opítať,tak viem,že ak si neželám zaočkovať,že nekúpim tú vakcínu,tak budem musieť platiť pokutu,či sa to už zmenilo?Nepozerala som správy.Ďakujem vopred za info 🙂
@monram autora neviem, normálne sa to dá stiahnuť cez net, zadaj do vyhľadávača.... ja len odporúčam, kiež by som tú knihu čítala pred 11-timi rokmi pri svojej prvej dcére 😖
@lubkasungirl len vydrž, si na dobrej ceste... 😀 😀 😀
@zora256 no ja zasa viem, ze momentalne tie vakcíny nie sú...my teda máme 2 očkovania za sebou, na konci apríla nás čaká posledné a to si moja pediatrička kúpila už na konci novembra túto tretiu dávku, lebo bolo avizované, že ich bude nedostatok....teraz ju má uskladnenú u seba v ordinácii pre našu malú, ale zasa kamoškina malá, tá už mala 1 rok a tú tretiu dávku mala už mať pichnutú, ale nie sú proste vakcíny, tak sa čaká...tak potom neviem, či váš pediater nemá na to peniaze alebo ju proste nemôže zohnať 😒
ahojte baby, dlho som vas necitala ale pozeram, ze uspavate :D tak sa chcem spitat ako sa vola ta kniha? nejako sa nemozem docitat....myslim ze to bude nieco aj pre nas...lebo nam nejako v dava zabrat zaspavanie...
@mirkaradko tusim ze :Kazde dieta sa vie naucit spat.
dakujem dievcata...ale neche mi to otvorit a ja som antitalent do tych programov a manzela mam v praci 😀
babenky, moja mala ma pozajtra 7 mesiacov a este neváži ani 7 kíl, mám sa obávať?
@lutia
@janicka83 Ahojte!
Tak ako píšete aj ja tak viem,že sú povinné,ale nechápem,keď sú povinné,tak prečo ich niet.A môj pediater keď mňa posiela kúpiť,tak zrejme dostal by aj on,len nechce 😒 ,proste týto lekári sú hnusný,lenivý vydierači tuná u nás,neviem ako uvás ale náš malý nemá ani prvú dávku a už bude mať o 2týž.7 mesiacov a mal ju mať do 6 mes.Tak aj pediatra budem meniť 15.2.pretým sa spítam budúcej pediatričky či ns väzme a cestou od alergologičky sa unej zastavíme po žiadosť o vydanie kartotéky,lebo bez nej ju k nej nepošle ☹ ,hrozný to lekár.
baby ak by ste niečo nové počuli o očkovacích vakcínach prosím dajte vedieť,vopred ďakujem.
@ellenie ani moja mala ešte neváži 7 kg a nič si z toho nerobím...priberá tiež veľmi pomaly, ale pokiaľ mi na to pediatrička nič nepovedala, tak je to zrejme v poriadku...minule som pozerala jednu tabuľku v knižke, kde bola písaná min a max. vaha a este aj priemerna a pod hranicou minimalnej nie je, tak je to zrejme v poriadku... na 7 mesiacov je dolna hranica priemernej vahy 6,0 kg, horna hranica 9,5 a priemerna je 7,7- toto je pisane pre dievcence, tak si myslim, ze sa nemas co strachovat....moja ma nejakych 6,3, papa pekne, kaka pekne, je vesela, na nohy sa stavia, pekne sedi a to ze nepribera tabulkovo, no co uz .... asi ma dobre spalovanie, pretoze toho neskutocne vela cez den spapa .... a ja davam tiez bud rozok papat alebo korku z chleba, ale ziadne maslo ani mliecne vyrobky este nedavam.... 🙂
babulky a uz vam deticky pekne sedia?my este nie ☹ ale starsi tiez zacal sediet az v 8.mesiaci tak si ztoho hlavu nerobim...akurat sa zacal davat na stvorknozky a pohupovat 😀
a s tym priberanim..my sme tiez tak trosku menej priberali...na poradnu ideme bud.tyzden tak dufam ze tych 8kg budeme mat kedze papame veeeela 🙂

Takže - my už to znova skúšame - začali sme včera večer, bol to hodinový plač, chodil ho upokojovať môj manžel. V noci som ešte nič neriešila. Doobedňajší spánok trval len pol hodiny po 40 minutovom plači, popoludňajší spánok trval tiež pol hodiny po 15 minutach plaču, potom k večeru ešte pospal znova polhodinku. Ukladanie na nočný spánok bolo zatiaľ až prekvapivo pokojné - možno aj kvôli totálnej únave drobca - po nakojení som ho pobozkala a uložila do postieľky - napodiv neprotestoval, po polhodke sa trošku prebudil, pohladkala som ho a ZATIAĽ spí ďalej, tak som zvedavá, čo bude... Inak táto metóda je BRUTÁL, normálne už mi šlo do plaču z toho, ako sa trápi, celý bol spotený...