icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

katren
5. feb 2012

@nika1987 u nas v sukromke uz 2 deticky prekonali siestu chorobu.....nie je to vylucene....
mne mala Dominike tiez 2 dni teploty, ale k tomu hnacky a nakoniec sme mali crevnu chripku....

kristinka681
6. feb 2012

@nika1987 my sme uz mali siestu chorobu, ked mala mala skoro 4mesiace, tiez jej nic nebolo len 3dni vysoke horucky az 39,5 a na stvrty den sa vysypala cela,to preslo za nejake 2-3dni a bolo po chorobe, a este mala zvacsene uzlinky na krku

tintinamartina
6. feb 2012

ahojte, ani my ešte celkom dobre nesedíme ale niet sa kam ponáhľať...
maminky ako vyzerá váš denný jedálniček???

gadget.tt
6. feb 2012

@tintinamartina Ahoj, tak mi mame rano mliecko okolo pol siedmej, o deviatej ovocie (banan, jablko, hruska sme skusali), vyzivy... obed o 12tej-masko+zelenina, pripadne ryzovu kasa+mrkva,rozna zeleninka+zltok, polievku-vyvar slepaci, zeleninovu, olovrant a vecera zatial iba mliecko, ale chystam sa uz aj na olovrant, to bude ovocie... davam 2 dni masko, potom 2 dni bez maska, opat dva dni masko, jeden den zltok, uz som skusala aj biely jogurt, - celkom aj papal, budem davat iba biely s roznym ovocim, ale to asi az na veceru... pocas dna, voda, albo cajik a na prilepsenie, kukuricne chrumky a piskotky, pripadne chlebik...🙂

renca31
6. feb 2012

@tintinamartina ráno sa kojíme, na desiatu máme ovocie so sušienkou, na obed mäsko so zeleninkou, olovrant mliečko, večera kaša (kupované, resp. krupica), pred spaním a v noci mliečko....pijeme vodičku, sem-tam pomedzi jedlami kukuričné chrumky.....

renca31
6. feb 2012

@gadget.tt jogurt akej značky ste skúšali? aj ja by som už chcela dať, ale neviem, ktorý by bol najlepší...som počula, že Hollandia jogurty sú dobré pre deti, alebo radšej Activiu?

sliver
6. feb 2012

spávaju detičky s vami v spálni? čo myslíte, kedy je čas na detskú izbu?

kackacatko
6. feb 2012

@rainbow1 Mali sme ten istý problém, odkedy som mojej zobrala cumeľ a postupovala podľa tej knihy, v noci mi spí od 20:00 do 5:30, to sa napapá a pospí ešte do siedmej. Dosť som sa bála, že čo to bude, keď jej vezmem cumeľ, ale pochopila som, že cumeľ bol ten, ktorý ju rušil v spánku. Držím palce, nech sa vám podarí dobre spinkať 🙂.

majkamrugi
6. feb 2012

@kackacatko uff...a ako ste vecer zaspali?nechybal jej? ja by som asi tiez chcela zobrat, ale neviem ako, lebo to ju ukludni....pouzivame ho len pred spanim, pocas dna jej nechyba ani...

erov
6. feb 2012

@kackacatko a nepouzivas cumel vobec alebo len na spanok jej ho nedavas? moja malinka zaspava pri prsniku :( potrebuje sa ukludnit a potom ked este nespi tvrdo ale je kludnejsia tak jej dam cumel.

majkamrugi
6. feb 2012

my este si sami nevieme sadnut, ale ked hram na klavesy, alebo sedim na gauci, tak pri mne sedka ked ju drzim...ale len chvilku...kamoska davala babatko sedkat, aby ho mala na ociach a slecna mala skoro bude chodit a nevie si sadnut....vie sa postavit, kolenackovat, ale nejak sa nevie sama prekoprcnut na ritusku, len tak na bok ako morska panna 🙂
baby, co ste pisali, ze lenive babatka- aj nasa Ami je taka, ale dostala na vianoce taku hraciu deku a tam sa zacala potom kotulat trosku viacej- chcela si dostat hracky...ale tiez ma svoje dni, kedy sa nechce prekoprcnut, len mrnci 🙂

sisanka
6. feb 2012

@tintinamartina my mame rano a doobeda iba mliecko...na obed zeleninka,masko,ryza,cestovina,vlocky-nieco z toho vzdy ukuchtim 🙂 poobede na olovrant ovocie alebo nejaku vyzivku a vecera kasa-vacsinou krupicova lebo tie kupovane mu nechutia a pomedzi to piskotka,marina,rozok a cajik...a kojime sa vzdy pred spanim...

gadget.tt
6. feb 2012

@renca31 dala som mu z Lidlu taky fajnovy, velke balenie 400g, a obsahuje 10% tuku, a dobre chuti, nie je horky... mam kupenu aktiviu-bielu nesladenu, ale tu som este nedavala, viem, ze davaju aj sladenu, ale zatial mu netreba, ked nevie ako to chuti... najlepsie aby obsahovali kulturu...

renca31
6. feb 2012

@gadget.tt OK, ďakujem! tak asi aj my vyskúšame activiu, tiež neplánujem ešte dávať sladené.....😀 vo štvrtok ideme na poradňu, tak sa spýtam lekárky, či už môžeme jogurt a potom ideme na to....😀

katren
6. feb 2012

@gadget.tt
@renca31 ja som skusila dat liznut Active bielej sladkej, ale netvaril sa nadsene, tak som to nechala tak....
@sliver spavaju s nami, keby bolo miesto, od zaciatku spia v detskej....

sliver
6. feb 2012

ja som niekde čítala že jogurt sa može od 7.mesiaca....

renca31
6. feb 2012

@sliver aj ja som to tak čítala, a je to už aktuálne, keďže pozajtra dovŕšime 7. mesiac, a v podstate ak už v siedmom mesiaci, tak sme ho teoreticky mohli jesť už aj teraz, nie? lebo toto je 7. mesiac, pozajtra začíname už ôsmy.....😀

sliver
6. feb 2012

@renca31 - sa nevieš dočkať 😀 😀 😀
ja som neriešila nejaké dni... ked sa malo niečo od xxx a bolo tri dni predtým tak som už dala a čo....

lutia
6. feb 2012

@majkamrugi aj my mame dudusku len ked spinka a niekedy ked bol moc nekludny tak bola aj cez den ponuknuta ale vtedy len troska pocmula a vypluje ho....ked je na rukach alebo sedka (ale nie samostatne) tak ho na 100% vypluje 🙂))

kackacatko
6. feb 2012

@majkamrugi My sme ho len na spinkanie používali, cez deň jej tiež nechýbal. Cumeľ som jej vzala ráno, takže doobednajšie zaspávanie bolo kruté, plakala 40 minút s tým, že som k nej chodila v tých časových intervaloch. Poobede sa to opakovalo, tiež 40 minút plač. Ale večerné zaspávanie už bolo bez plaču (najskôr kvôli únave). Počas ďalších dní už bola pohoda, málokedy plače a do 10 minút vždy zaspí. V noci som ju rovnakou metódou odučila od nočných kojení, lebo keďže sme odstránili cumlíček, kojila som ju viackrát za noc. Po jednej noci pochopila, že cici dostane až ráno a konečne sa s manželom vyspíme 🙂. Podľa tej knihy to ide fakt rýchlo. Len treba mať pevné nervy a odhodlanie.

kackacatko
6. feb 2012

@erov No keďže sme ho používali len na spinkanie, ani mi nenapadlo jej ho ponúknuť teraz. Ale možno by sa drobček potešil :D. Ale radšej ju nebudem dráždiť, keď sme ho už raz dali preč.

zora256
6. feb 2012

Ahojte baby!
Je tu niektorá taká maminka,ktorej drobček ešte nie je zaočkovaný okrem TBC,ničím iným povinným očkovaním ,ktoré malo byť už do 6mesiacov zaočkované?Nuž náš ešte nie je,najskôr preto,že nemá zahojené ramienko po očkovaní z TBC a naposledy zato,že nemá lekár na vakcínu,také dôvody mi pediater povedal.Zo správ viem toľko,že niesú vakcíny.Ako ste vy natom?

zora256
6. feb 2012

@sliver Ahoj!
Tak náš spáva snami,aj my sme spali s našimi,keďže sme bývali po rozvode u starkých v jednej izbe tak až do 14rokoch som snimi spala,takže sa malého neponáhľam dať osobitne,až keď bude druhé bábo,tak keď druhé bude chodiť do škôlky,tak vtedy dám osobitne obe aby nebolo ani jedno samé v izbe,keďže máme len dve spálne,budú v jednej spolu,a tak si ľahšie zvyknú spať vo svojej izbe.

1lussy1
7. feb 2012

ahojte baby prosim poradte ako by som odučila malu v noci od cicíku ved ona je hore skoro každu hodinu ☹

dai
7. feb 2012

@zora256 ahoj zorka,
my nemame zaockovane TBC - kedze mam predcasniatko, moja pediatricka mi to neodporucala - na 2-he ockovanie pojdeme az teraz v 7-mich mesiacoch - pediatricke som volala ci ma vakcinu, nasa nakupila dopredu aby mala pre babatka ...

dai
7. feb 2012

dievcata este len teraz som nakukla do tejto temy, a kedze nestiham pri malom citat do zadu, chcela som sa spytat, co vsetko dokazu vase deticky - my sme hypotonicky, takze myslim ze budeme trosku pozadu motoricky, len by ma zaujimalo kolko 😉

dai
7. feb 2012

inak este k tomu sedeniu - my chodime k 2-om neurologom kvoli tej hypotomii a predcasnemu narodeniu a obaja mi tvrdia ze nemam maleho davat sediet aj ked sa udrzi ( moj maly sa zatial sam len pretaca a na brusku toci dokoliecka, ked ho posadim - co som teda skusala, tak sa uz udrzi , ale teda nerobim to 😔 ) - zevraj to detom poskodzuje chrbticu - budu ju mat krivu v dospelosti. Deti by mali sediet ked sa vedia sami posadit - to len citujem mojich neurologov ( 1 statny z rizikovky a 1 sukromny...)

ewana
7. feb 2012

ahojte baby, chcem sa spýtať, že koľko Vám drobčekovia spapajú napríklad takej polievočky alebo kašičky? Lebo môj je riadny žrút, spapá plnú misku, to je tak vyše 200 ml, a ešte by si aj dal, ale neviem či aj toto nie je veľa, a nechcem ho prekrmovať, a nechcem aby bol tučný 🙂 Mlieka mi vypil v 5. mesiacoch 210 (7 odmeriek) a ešte by si aj dal, ale normálne ho obmedzujem 🙂

dai
7. feb 2012

@ewana podla mna pokial prospieva tak mu nebran v papani, asi to teraz prave potrebuje - deti maju obdobia ked zacinaju lozit, chodit a tak, ze potrebuju zvyseny prijem... pokial nie je nejaky obezny tak nato kasli a pekne mu davaj 😉
moja dcera jedla nenormalne mnozstva vsetkeho co nezjedlo ju 😀 doteraz ma take dni ze sa nevie dojest, ale strieda sa jej to uz aj s dnami, kedy do nej nedostanem nic, jednoducho si berie co potrebuje... nikdy pritom nebola tucna, teraz vazi 16kg pri 108 cm v 4-roch rokoch, ako rocna mala ledva 9kg ale ako pisem, mlieka sa nevedela dopit, prikrmy isli na dracku 😀 ako hovori moj muz, drahe ju satit aj zivit 😝

syncek teraz papa asi 170ml mliecka 4x za 24 hodin, k tomu asi 150ml prikrm na obed a na veceru tolko isto kase...

lutia
7. feb 2012

@ewana ahoj, my papavame tak od 120 do 150 ml mlieka, a kasiciek a prikrmov davam vody alebo jedla okolo 150g (tak isto ako mlieka) a staci mu to...niekedy sa hneva ze ma malo mliecka ale ked si odgrgne tak je spokojny 🙂