icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

renca31
7. feb 2012

@ewana ahoj! niekde som čítala, že pri takýchto deťoch je jedna celá dávka príkrmu 150 - 200 ml....ale tak môže to byť rôzne, každé dieťa je iné.....veď mu daj, koľko si zažiada, ak bude veľmi priberať, pediater Ťa aj tak stopne na ďalšej poradni.....ja som už bola napr. upozornená, že by sme nemali prekrmovať, pritom až tak veľa toho nezje, ale vtedy ešte vstávala v noci každé dve hodiny na kojenie a bolo to teda na nej vidno.....teraz sme prestali s nočným kojením, resp. sme ho obmedzili na 1 nočné kojenie a už vidím, že nie je taká tučnučká ako bola....😀

renca31
7. feb 2012

@dai ahoj! podľa toho, čo píšeš sa mi vôbec nezdá, že by ste boli motoricky pozadu, ak som tu dobre čítala, tak väčšina detí, ktorých maminy tu sú, dokáže toľko, čo vy.....😀, max. sa dvíhajú na štvornožky a pohupujú sa...... tiež som počula o tom sedení, ale keď niekedy sa normálne malá pýta, že chce sedieť a tak pekne sa vie pohrať posediačky. Ja ju dávam do stoličky na kŕmenie, keď jej je už na zemi dlho a tam sa pekne pohrá.

zora256
7. feb 2012

@dai Ahoj!
Nuž mi ani jednu dávku nemáme zaočkovanú,a nemáme predčasniatko,ba až týždeň po termíne som rodila.Uvidím,budúci týždeň v stredu ideme za druhou pediatričkou či nás väzme,dúfam,že hej.

Baby!
Ktorým bábätká mali hnačky zo zúbkov,mali vodnatejšiu stolicu?A koľkokrát za deň?Boli spavejšie,a mrzutejšie detičky?
Baby,ako sa prejavuje u pol ročných hnačka,ako taká,ktorá nie je od zúbkov ako to rozoznám?A čo ste im dávali papať?Ja som mu dala ryžovo-banánovú kašu i tak sa mi vykakal vodnaté.Zatiaľ len raz od vtedy,zatiaľ kakáva dva razy za deň,je to ok?A keď idú zúbky mávate aj vy tak,že jedno líce má teplé červené a druhé normálne?
Vopred díky za odpoved. 🙂

1lussy1
7. feb 2012

@renca31 ahoj prosim ta a ako si ju odstavila na nočne kojenie?

ellenie
7. feb 2012

cavte babenky, jak to mate u svojich ratolesti s dennym rezimom? ako vam chodia spat? a co v noci? moja raz prespi celu noc a potom zase nie 🙂 posledne dni sa furt v noci zobudi a nezaspi, murci, kope, pretaca sa zo strany na stranu, az to s manzelom vzdame a dame jej mliecka 🙂 odkedy by uz dieta nemalo v noci papat? 🙂 P.S.: Podotykam, ze sa jej deru zubky, pravdepodobne, takze beriem do uvahy, ze sa budi v noci aj kvoli tomu 🙂

lutia
7. feb 2012

@zora256 ahoj, my mavame stolicu vodnatejsiu teraz ako tento den a uz som kakali 3krat 🙂 a to vzdy ked mu dam cistu plienku 🙂 :( takze dufam ze tiez je to zo zubkov, dva dni pred sme boli velmi uplakany tak som davala geliky (aj to som si myslela ze to je zo zubkov) a teraz len to hnackovanie...takze ciham kedy sa ukaze dalsi zubok 🙂 a vcera sme mali stolicu normal taku hustejsiu...(aj to sme asi 3krat kakali za ten den)

renca31
7. feb 2012

@1lussy1 no večer pred spaním sa nakojila, ak vstala, nevybrala som ju z postieľky, tak si sem-tam aj popklakala, chodila som ju utišovať, ale nevybrala som ju, ani som jej nedala mliečko, až najskôr o druhej v noci....po niekoľkých nociach už asi prišla na to, že je zbytočné plakať, aj tak nič nedostane, takže teraz vstáva okolo 3-4 nadránom, vtedy ju nakojím a potom ešte spí do nejakej 7-8. Stáva sa, že sa niekedy ešte zobudí, ale ak nie je sú ešte aspoň 2 hodiny nadránom, tak jej nedám cicík......ak sa stalo, že dlhšie plakala, tak som jej dala napiť vodičku, keby bola náhodou len smädná.....je to záťaž na nervy, aj na rodičov, ale oplatí sa, odvtedy som konečne vyspatá.....

lutia
7. feb 2012

@ellenie maly vydrzi byt hore cca hod alebo hod a pol ked sa zacne nehrat tak viem ze je cas na spanie ale sledujem cas kedy sa zobudi...a potom spi presne 30min 🙂 v noci sa tiez castejsie budime asik to tiez kvoli zubkom lebo predtym uz spal po celu noc bez "chcenia dudusky" ale nepapame len podam dudusku a spinka dalej alebo si podebatuje a pokracuje v spani...

dai
7. feb 2012

@renca31 ja to porovnavam dost s dcerkou, asi s tym musim prestat 🙂 mala uz v 6-tich pekne lozila - ale tak to asi tie dievcatka su celkovo motoricky sikovnejsie... ja tiez maleho davam do stolicky - mame taku polohovatelnu, ze v nej je ako vo vajicku - ti neurologovia zakazuju samostatne sedenie, v polohe vajicka mozu byt....

zora256, co si ja pamaetam tak za hnacku sa povazuje az viac ako 9 vodnatych stolic za den... pri zubkoch je to rozne - ja som niektore zuby mojej dcery ani nepostrehla a niektore sme si poctivo odhoruckovali

ellenie, my spime 3x za den po cca. 30 - 40 minut, noci su ale velmi rozne - niekedy spime krasne, inokedy sme hore kazdu hodinu - myslim ze to nocne spanie sa u normalnych deti upravi az po 1 roku ( moja dcera napr. este teraz poriadne neprespi noc a to ma 4 roky - ale zas ona od mala nejaku potrebu spanku nemala 😀 )

gadget.tt
7. feb 2012

@dai no tak to budeme asi aj my pozadu, my sa este ani nepretacame, teda ukazal mi to, ze sa pretocit vie, aj z chrbatika aj z bruska, ale neprevracia sa iba vynimocne... len sa mierne otacame na brusku, nelozime ani sa nepohupujeme...ale sedime pekne uz... a mozem sa opytat, ze ake vysetrenia vam robili?? na zaklade coho zistili, ze by ste mali byt pozadu??? bo my sme celkom zivy, nozickami trepeme stale, a staviame sa na nohy o 106 ... a aj cvicite nejako?? dik za odpoved...

dai
7. feb 2012

@gadget.tt moj malinky je predcasniatko, takze mi musime chodit pravidelne do rizikovej poradne - v ramci toho chodime na rozne vysetrenia, takze aj neurologicke - prve mu robili po narodeni,teraz chodime kazde 3 mesiace - u neurologa robia vlastne komplet vysetrenie svalstva - podla toho zistia ci je svalstvo moc napnute, v poriadku alebo uvolnene - my mame take uvolnene - nato su take specialne hmaty - teda pri lahsich formach - tie ma naucili rehabilitacne sestry este v nemocnici... teraz pri poslednej kontrole nam povedali ze sme uz viac menej v poriadku - ja malemu vek nekorigujem, teoreticky by som mohla o mesiac, ale pride mi ze bude ok, takze ho porovnavam s rovnako narodenymi detickami.
co sa tyka tych cviceni, teraz napr. na poslednej kontrole u neurologicky v ramci poradne mi ona ukazala nejake hmaty ako ho mozem podporovat aby sa lepsie pretacal, ako mu nozicky ukladat a ako ho drzat aby si zvykal na polohu stvornozky etc. ....

maly je inak tiez zive babatko, tiez kopka neustale, pritahuje sa do sedu etc. ... ako pisem, naposlednej poradni nam povedali ze sme uz viacmenej na urovni rovnako narodenych deticiek, len ja mu stale davam ten plus mesiac co sa narodil skor, nech sa uci pomalicky 🙂

zora256
7. feb 2012

@lutia Ahoj!
Tak pesne,aj náš bol urevaný a dnes už kakal aj náš 3krát a aj tebe kaká keď ho ukladáš večer a pred vstaním ráno okolo 6-7 nadránom?A dnes spinká viac ako posledné týždne,už spal 2krát po 40min.a teraz som zvedavá koľko bude,včera už dokopy 3h spal a to pre včerom a asi aj mesiac dozadu už len 1,5-2h spával dokopy.Je mi to zvláštne,ale tak veľmi dúfam,že sú to zúbky,mi ešte ani jeden nemáme vonku.A to Ti pred tým ako mu vyšiel prvý zub bol takto isto?A koľko dní?

zora256
7. feb 2012

@dai Ahoj!
Ďakujem,to mi odľahlo,tak dnes zatiaľ 3x kakal vodnaté,a horúčky mi máva už dosť dlho ale nie každý deň asi zo 3x za týždeň,zato bolesti a hryzenie hočoho rýchlo do úst,máva a aj géliky míňame ostošesť už 5-te máme otvorené za tento mesiac,myslím od 10.1.-10.2.Od výplaty do výplaty.A za dva mesiace sme aj panadol minuli jednu fľašku kvôli horúčkam aj šiestu chorobu mi mal znej už raz.Tak už by som nedbala keby zúbky boli už vonku. 😵

lutia
7. feb 2012

@zora256 nie dnes sme kakali pred ranajsim spanim - hodinu pre ranajsom zobudeni, potom sa pokakal ked sme dopapali mliecko, t.j. okolo 10hod a zatial posledny krat pred obednajsim jedenim t.j. okolo 13hod... aj ja dufam ze su to zubky, viac slintame (ale nie az tak tako pisu ine mamicky ze menia kazdu chvilu podbradnicky)... a o prvom zube sme sa dozvedeli tak ze som mu nahodou dala do pusinky kovovu lyzicku a bolo pocut cink (lebo sa mi zdalo ze ma moc ostre vrchne ale nakoniec to boli spodne a teraz je viac zretelne vidno ze su to dva vedla seba) preto som bola prekvapena aky bol v nedelu... ze bol taky umrncany a stale si nieco daval do pusinky (ukludnil sa ked som mu potrela gelikom dasienka alebo sa pozeral na mikrovlnu - ma svetelny display a vela tlacitok) tak stale len hutam ci to su zubky alebo nieco ine...asik casom uvidim

renca31
7. feb 2012

@dai no práve že ja mám obyčajnú stoličku, v ktorej musí sedieť normálne, ale veľmi sa jej v nej páči....tak ju v nej nechávam na chvíľku po jedle, lebo keby som ju hneď dala na zem, tak sa mi okamžite pretočí na bruško, tlačí si naň a nakoniec sa vždy pogrcká....to penové puzzle bolo už ogrcané asi každé jedno.....😀 máme aj lehátko, no v poslendom čase v ňom neobsedí, hneď sa rukami vytiahne do vzpriameného sedu a to sa bojím, že mi vypadne, lebo to má len trojbodové pásy....

renca31
7. feb 2012

@zora256 no neviem, ja som počula, že vlastne tie horúčky nie sú zo zúbkov, že to má väčšinou iný dôvod, len organizmus je viac zaťažený, keď idú aj zúbky a preto aj menšie virózy, ktoré by sme si inak ani nevšimli sú sprevádzané v takýchto prípadoch horúčkami. No ale neviem, sa mi to nezdá, ak si dobre pamätám, tak Vám už od cca troch mesiacov idú zúbky a ešte stále nemáte ani jeden a horúčky trikrát do týždňa??? nespomínala si to lekárovi? a to vážne 5 gélov za mesiac???? ja som kúpila jeden a použila som ho asi dvakrát.....ale tak viem, že detičky nie sú rovnaké a ani nereagujú rovnako, ale ja sa snažím obmedziť používanie gélov aj sirupov proti horúčke, len ak je to veľmi nutné....čiže určite nie vždy, keď je malá umrnčaná, čo býva teda dosť často.....a to, že berie všetko do úst, podľa mňa nič neznamená, moja to robí od začiatku, čo dokáže chytiť predmety do rúk a ochutnať musí všetko....čo sa týka tej stolice, ak máte do dňa len 2-3 krát, tak by to nemal byť problém....

peony
7. feb 2012

@zora256 obcas vas tu citam a niekedy sa mi rozum zastavuje...ako mozes dat tak malemu dietatu tolko paralenu a gelikov???ja suhlasim s @renca31 ,skus sa poradit s pediatrom.Moja ma vonku 2 zubky a dalsie sa jej zatial netlacia,ale v puse ma vsetko od 3.mesiacov, obcas je nervozna,ale nepcham do nej geliky so zamienkou,ze zubky idu...kazde dieta je ine,kazda mama chce svojmu dietatu len dobre,ale obcas treba asi aj radu prijat 😉

katkatt
7. feb 2012

@renca31 ja som starsieho odchovala na Hollandii 😉 drahsi, ale kvalitny, davala som od 8-9. mes., ale teraz som citala, ze kojenym detom staci aj od roka davat jogurty, nekojenym skor, tak sa najblizsie planujem opytat doktorky, co ona na to, ale viacere slovenske biele plnotucne jogurty su fajn, ja osobne Activiu nepovazujem za kvalitny jogurt, ale mali sme take obdobie (v roku a pol?) ze ziadny iny jogurt nechcel a dokazal spraskat 3 Activie za sebou, stale pytal "atiju" 😀

katren
7. feb 2012

@zora256 skus trosku porozmyslat aj nad tym, ci to nie je crevna chripka.....my sme mali minuly vikend...Dominicka mala aj 2 dni horucky, boli sme u dr. a ta vravela, ze to dostavaju cele rodiny a je to velmi teraz rozsirene....a teda my mame este Paralen sirup co Dominika dostala a nie ze by sme minuli tolko 😕 😕 😕

zora256
7. feb 2012

@lutia Ahoj!
Tak môj chvíľu po papaní kakal cez deň.A ráno opol 6 sa zobudil s revom,mliečko nechcel dala som mu cumeľ a ľahla som si keď videl že som zaľahla do postele,tak sa otočil na bok a spal ďalej,tak potom vstal o 8 a už nechcel ležať dvíhal riťku a bol pokakaný,nuž dnes to bolo 3x,do dnes len 2 krát mával.A slintá už od 3 mes. ale vposlednom čase musím mať dve podbradníky s foliovou spodnou stranou tie mením a keď uschne jeden tak mením,ale len 2x za deň.A to besné hryzenie,ako psík,hrozne vrčavo rýchlo pchá hočo do úst a keď nepomáha tak palček,aj chladiace hryzátka mu dávam,to ho na chvíľku upokojí,a dám mu cumeľ,a keď mrnčí,tak zaberie len panadol ale aj to trvá 15-20min.kým začne pôsobiť.Tak len dúfam,že čoskoro mu vyjdú,dve spodné sa mu tlačia a od min.týždňa má opuchnuté ďasno,tak len čakám....nič iné nám neostáva,len vydržať. 😵

zora256
7. feb 2012

@renca31 Ahoj!
Tak náš lekár,je na všetko lenivý,aj to nechápem ako počúva,keď mi má už 6 mesiacov pomaly soplíky,alergologička dala mu libenar,je to lepšie,ale aj pokašliaval a lekár,nato pozrel a povedal,to je len z počasia má trošku červené hrdlo to prejde.Takže darmo by som ktomuto k...i šla,budúci týdeň mením lekára,tak ho dám ňou prezrieť,a aj k alergologičke máme ísť.A tie stolice má len 2-3 krát denne.Nuž a zo zúbkami,je to dlhá doba,čo sa mu navezovali,a teraz už má opuchnuté spodné ďasno.Tak som si myslela,vtedy že mu idú,keďže hrozne slintá odvtedy,ja sa vtom moc nevyznám,keďže je to prvé dieťa.Ale nevadí,ako mm vraví,čím pozdejšie vyjdú,tým pozdejšie vypadnú 😀.
A stými hračkami,mô si len od 6 mes.dáva hračky do úst,dovtedy si ich len obzeral a rozhadzoval.
@katren Ahoj!
Tak môj nemá horúčku,len raz za čas,a nevyzerá na črevnú chrípku,keďže má chuť papať a aj sa hrať,a nevyzerá na chorého,a má mi len 2-3x stolicu,to ešte ok.Koľko mala vaša Dominika?

zora256
7. feb 2012

@peony Ahoj!
Zdá sa Ti to moc?Dávam mu gélik,len keď je urevaný,a panadol keď má 38 a viac stupňov,alebo keď už nič nezaberá na bolesť,ty by si zniesla,keby Ti dieťa revalo od bolesti?Nuž a jeden Panadol sirup je na 20dávok,a na dva mesiace nie je tak veľa,podľa mňa,ešte mi ho poradila detská sestra,že radšej mám dať Panadol ako géliky,lebo géliky sú len na vytiahnutie peňazí z vrecka,keďže len chvíľkovo zaberú,a ja mu gélik dávam,keď je rozzúrený,a pchá si ruku do úst pred spaním,to ho ukludní a zaspí.Takže tie géliky nie sú závadné sú z harmančeka,a len chladia chvíľku.

katren
7. feb 2012

@zora256 moja mala 37,5 cely den, hrala sa, nejdla vsetko ako obvykle....len mala horucku...teda ani tak nevyzerala, ze je chora....Dominicka kakala asi 5x denne....az ju zadok stipal, takze sme aj poriadne natierali...doteraz tam ma pupaciky a nevieme sa ich zbavit 😠 😠

katren
7. feb 2012

@zora256 jaj a vecer jej to stuplo na 38,5 a viac sme nemali......ale mali sme horucku od obeda do obeda druheho dna.... 😒

sisanka
8. feb 2012

@zora256 ja som si tiez myslela asi od 4.mesiaca ze malemu idu zubky...ale to ze zacne dieta slintat viac ako inokedy nie je dovod si hned mysliet ze idu zubky....dieta od 4.mesiaca zacina fyzilogicky viac slintat-tak mi povedal nas dr...pokial nema napuchnute a cervene dasienka tak zubky este nepojdu.. 😉
myslim ze aj tyhc 20davok panadolu za 2mesiace je vela..telicko si zvykne na lieky a potom nebudu zaberat...my mavame tiez zvysenu tepltoku sem-tam,tiez neviem z coho,vzdy som si myslela ze zo zubkov ale nie...ale nepchala som malemu cipky len preto ze mal teplotku,treba vela pit,kontrolovat teplotku a ked je viac ako 38.5C a neklesa az potom dat liecik....nemyslim ze tvoj maly place od bolesti,myslim len ze si az moc zvykol ze ked zaplace tak ho bud vezmes na ruky alebo dostane nieco prijemne do pusy-gelik...neviem ako zaberaju tie gely ale nam pri Deniskovi nijako,mali sme asi 2 ale aj tak sa mi zdalo ze neucinkoval,dietatku staci nejaka hracka,hryzatko aby si pomasirovali dasienka,alebo skus mu ty palcom... 😉

danka.k
8. feb 2012

@zora256 nepchaj do malého panadol stale. Sice nie som doktorka, ale príde mi to čudné ze tvoj malý máva viac krát do mesiaca teploty z ničoho nič a ty to riešiš panadolom stale. By som išla za doktorkou nech mu vezme krv a zistí prečo je to tak. A ako sisinka napísala slintanie nesignalizuje, ze ide zuby, nám by potom išli od 2 mesiacov, do úst si stale všetko pcha ale vidím na dasnach ze zuby to nie sú. Ja mu tiež dám gelik na ďasná niekedy ked reve a už neviem prečo, ale jeden gel máme už 3 mesiace a dávam fakt raz za čas. Keby som mu mala dať vždy ked reve tak natieram od rana do večera. Aj ked je to len nejaký harmancek či čo nie je dobre aby si dieťa na to zvykalo. Keďže máš prvé dieťa a nevieš dobre čo a ako tak fakt skús zobrať do úvahy rady od maminiek čo majú viac deti, poradia ti len dobre. A na teplotu je veľa babskych receptov.

peony
8. feb 2012

@zora256 zda sa mi to moc...aj ja som davala malej gelik,ked jej isli zubky a mam ho este skoro cely,lebo sa ho dava naozaj len troska a je tam pisane,ze sa moze len 3xdenne.A mas pravdu,nezniesla by som,aby moje dieta takto trpelo.V kazdom pripade,ak ma tak casto teplotu,tak to nie je v poriadku.Sama pises,ze mava sopliky a zacervenane hrdlo.Ved uz to je znak,ze dieta je chore.Vymen lekara velmi rychlo.Ja som ti to nepisala v zlom,len som ti chcela poradit na zaklade vlastnych skusenosti...tiez neviem vsetko,ale ak mam problem,tak sa ho snazim riesit 😉

olinecka22
8. feb 2012

@ellenie ahoj!aj moja mala sa v poslednej dobe budi pomaly stale v noci a si tiez myslim ze nam pojdu zubky ,lebo mi prespala celu noc a cul sa budi s takym placom ze ju musim kolkokrat najskor utisit a potom dat mliecka.a tuto noc mi bola hore kazdu hodinu od 01:00.a zabuvala konecne normalne o 05:30 a buva zatial az doteraz

zora256
8. feb 2012

@katren
@sisanka
@danka.k
@peony Ahojte baby!
Ďakujem za rady🙂Pekný deň vám prajem! 😉

barca127
8. feb 2012

Ahojte babule ako čítam tak pomaly učíte svoje detičky ako spať.Ja som si knihu prečítala na nete ale som z nej pravdupovediac tak trochu jeleň 🙂, naša bambula cez deň veľmi málo spinka začali sme ju dávať pekne aj cez deň do postielky a odišli, zaspí pomerne pekne sama ale o pol hodinku je zobudená a ptoom nie a nie opäť zaspať neviem ako na ňu aby si pospala dlhšie, potom je mrzutá lebo jej ten spánok určite chýba.V noci zaspávame krásne okolo osmej už bubá a spí až do štvrej kedy sa zobudí na papanie.Napapá sa teda riadne a pospí ešte do ten šiestej no potom mi nechce vôbec papať, neviem čím to je.Alebo žeby nechcela ráno prsník?Ale čo iné jej mám ponúknuť?????