icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

renca31
8. feb 2012

@barca127 ahoj! moja tiež spí cez deň len polhodinku, dlhšie len vonku v kočíku potiahne....takže doobedu spí vnútri polhodku a poobede ju dávam von do kočíka, vtedy potiahne takú 1,5 až 2 hodiny.....a to je všetko, potom už len večer....

barca127
8. feb 2012

@renca31 mno nam ale aj v kociku pospi polhodku a potom hrtozny krik :( volakedy aspon v kociariku pospala ako ty pises aj dve hodinky ale poslednu dobu je to hroza

lutia
8. feb 2012

@barca127 my uz dlhu dobu spime len 30min cez den...a tak po hodine bdenia ho dam do postielky a zas si pospi 30min...no co ale stane sa ze niekedy si potiahne aj na hod ale to len raz za den....asik dospava 🙂)

nika1985
9. feb 2012

@sisanka
@renca31 caute na koniec plavania sa necaka dneska v noci ma totalne vytocila zas sme boli hore 2hodiny a revala a revala a mam k tomu zdravotne problemy takze nevladzem. Teraz som ju ulozila po hodinovom placi zaspala ale este s dudlom inak sa asi nebude vediet ukludnit. Vam sa ako ukludnia deticky? Na obed ju dam von a vecer zas pokracujeme. A aj v noci nemam na to nervy som ochotna ju kojit ale max tak 3x za noc nie kazdu hodinu alebo aj pol hodinu. ☹

nika1985
9. feb 2012

@renca31trosku tomu nerozumiem kolko ju mozem nechat polakat kym ju vezmem a nakojim hlavne v noci. A este zmenila si jej aj miestnost ako je to tam pisane alebo spite tak ako doteraz lebo nasa spi s nami v spalni v postielke.

sisanka
9. feb 2012

@nika1985 aj nas maly spi s nami v spalni...takze cez den ak nezaspi sama do hodinky tak ju treba vziat a udrzat az do dalsieho spanku aby nezaspala...a vecer k nej budes chodit v intervaloch,naprv po 3.min potom po 5. a potom po 7. a zase po 7. az kym nezaspi...dobre je nevyberat ju z postielky...mne ked vecer zaspi a zobudi sa po takej pol hodinke tak ho urcite nekojim...kojim az ak sa zobudi tak po polnoci...alebo ak uz aj my spime aby nikoho nepobudil 😉 ale ak chces aby prespala celu noc tak tie intervaly skusaj aj v noci a o chvilku si zvykne a prespinka celu noc 😉

renca31
9. feb 2012

@nika1985 presne ako píše sisanka, aj naša spí s nami v spálni, ak sa v noci zobudí skôr ako o druhej, tak ju nechám v postielke a chodím ju upokojovať, ak plače v tých istých intervaloch, ako večer pred spaním...ale väčšinou už v noci neplače...to, že kedy ju najskôr nakojíš v noci, si stanov ty sama a postupne predlžuj intervaly medzi jednotlivými kojeniami. držím palce a hlavne pevné nervy! 😀

dankamat
9. feb 2012

Bože baby čo to tu čítam... mne malý nespal cez deň viac ako hodinu ani nepamätám kedy ☹ kde berú energiu tie deti?

miskadusko
9. feb 2012

Mne spí do obeda iba nejakú pol hodinku až hodinku- na obed si potiahne dve hodinky a potom sa snažím ju nejako prebrať a pobede spíme hodinku ...a večer už o pol siedmej ukladám, takže si v podstate nesťažujem ...🙂

lemge
10. feb 2012

ahojte,pozeram,ze viacere sa riadite podla knihy kazde dieta sa vie naucit spat 🙂 moj krpec od novembra sa budi kazdu hodinu.v podstate som si aj zvykla,len niektore dni to na mna tak dolahlo,ze som bola uplne ko 😒
tak pre povzbudenie
🙂
predvcerom vecer som bola nejako nabita energiou a vobec sa mi nechcelo spat.povedala som si ze to vyskusam-nedam malemu cicik v noci.....zobudil sa asi 4 razy,samozrejme mrncal,ale nereval...zakazdym som mu pohladkala hlavicku,upokojil sa trochu a zaspal 🙂
ale co ma postihlo tuto noc som ani v najtajnejsom sne nedufala!maly vecer o 8 zaspal sam a prebral sa az o 3.00, 🙂 didu som mu nedala,len trochu mrncal..
o 4.30 sa zas prebral,to som ho uz nadojcila...

5 hodin spanku 🙂 to bola slast 😀

olinecka22
10. feb 2012

ahojte baby!mne mala spavala si od 4-6,5mesiaca celu noc a teraz sa mi zacala v noci akosi budievat.a niekedy ju staci pohladit po licku alebo po rucke aalebo jej iba dat dudku a buva dalej a niekedy sa zobudi s takym placom ze ju musim najskor utisit aspon 10min a potom nakojit a potom buva tak do 4-5h a to uz sa iba napapa a zabuva dalej a buva tak do 8.ale ja si myslim ze sa tak budieva kvoli zubkom ze nam idu.a ked sa uklada na nocny spanok tak zabuva iba pri mne a ked uz vidim ze uz zadriemkala tak ju prelozim hned do postielky a ked tak tam ju este utisim a zabuva. 🙂

kackacatko
12. feb 2012

Dievčatá, dávate už svojim drobcom krupicovu kasu? Ide mi o zavedenie lepku. Doktorka nám kázala zaviesť lepok do 6. mesiaca a potom dávať potraviny s lepkom az po 8. mesiaci. Len nerozumiem, keď som ho uz raz zaviedla, tak načo čakať na 8. mesiac?

katren
12. feb 2012

@kackacatko krupicovu kasu nedavam, lepok sme skusali zuzlanim korky z chleba alebo roztek....a nevadi nam 😉

renca31
12. feb 2012

@kackacatko ja som sa lekárky pýtala na krupicu, povedala mi, že stačí od roku....ale chlebík alebo rožok že jej už mám dávať ochutnať a nejaké cestoviny tiež môžem hodiť do polievky, nejaké 2-3 ks......takže asi každý lekár inak...ale ja som jej už predtým dvakrát dala krupicu s plnotučným mliekom a nič jej nebolo....😀

katren
12. feb 2012

@katren
@renca31 tiez sme mali polievocky s rezancami 😉

katren
12. feb 2012

@kackacatko tebe som chcela 😀

kackacatko
12. feb 2012

@katren
@renca31
rozmyslam, co jej davat na olovrant, este pohanka mi napadla, zajtra vyskusame

sliver
13. feb 2012

@olinecka22 - mne sa tiež začala teraz budievať, ako nespávala celu noc nikdy ale teraz len tak z ničoho nič začne plakať, pohladkám ju po líčku a búva dalej... alebo dám dudku... tiež uvažujem že idu zubky aj ich hladám no stále nič lebo presne toto robila v 5.mesiaci ked sa jej tlačili dolné dva... tak čakám tie potvory z hora 😀 😀 😀

rianka7
13. feb 2012

baby nas maly expert sa posledne dni stale niekde stvera, stavia sa na nozky. uz ani v postielke nemoze byt bez dozoru, aby sa nahodou nebuchol. v piatok som bola pri nom, no sekunda nepozornosti a odcvakol si z jazyka, ked sa buchol do postele. fest som sa zlakla, aj dost krvi mu islo 😢 ked viac otvori pusu, tak mu to este vidno ☹

renca31
13. feb 2012

@kackacatko my sa na olovrant zatiaľ kojíme, snažím sa to kojenie rozložiť tak, aby som od marca, keď nastúpim do roboty mohla kojiť ďalej, chcela by som čo najdlhšie, ale bojím sa, že mi odíde mlieko, lebo dosť často sa stáva, že prsník odmietne malá a pritom ani cumlík ani fľašu s cumľom nepoužívame.....a keď sa aj napije, tak za necelé dve hodiny je hladná ako vlk....ale tak snažím sa kojiť aspoň ráno, na olovrant a pred spaním, príp. raz v noci, ak sa zobudí.....dúfam, že nám to vydrží čo najdlhšie....

gadget.tt
13. feb 2012

@renca31 jaaj uz sa nam to krati, ten nastup do prace ..:((( ... ja tiez idem 1. marca... my sme zatial rrovnako s tym kojenim, ale od buduceho tyzdna budeme papat uz aj olovrant...kojit chceem tiez aspon do roka a pol, ak by to slo, no uvidime, ja mam v praci 30min. na kojenie, tak to budem vyuzivat, jaaaj no som zvedava ako to budeme zvladat, uz teraz mam z toho obavy...

janicka83
14. feb 2012

@gadget.tt @renca31 baby, tak vás obdivujem, že idete od takýchto malých drobcov do práce, ale zrejme nemáte na výber....ja som tiež plánovala pri prvej, že pôjdem po roku, ale nenašlo sa pre mňa miesto, tak potom som to vzdala, nakoľko ma nevolali, že ma potrebujú a naplánovali sme si druhé....a teraz si zasa vravím, že pôjdem po 2 rokoch do práce, ale zrejme to bude veľmi ťažké....ani nie kvôli tomu, že už som dlhšie doma, bo už aj psychika robí svoje, nakoľko zo mňa bol taký workoholik, ešte som aj po večeroch doma pracovala, ale vidím, ako sa to dieťa psychicky vyvíja medzi 2 a 3tím rokom života a čo všetko je schopné sa naučiť a aké robí pokroky.... 🙂

kackacatko
14. feb 2012

@renca31 No to je aj náš problém, stále je hladná. Kojíme sa každú hodinu, okrem obeda, asi máme laktačnú krízu ako hrom. Včera som je vyskúšala dať pohánku so zemiačikom a celkom jej o chutilo. Teda ono jej to chutilo hlavne preto, že som sa tvárila, že akú dobrotu to vyjedám z jej pohárika a potom som akože dala ochutnať aj jej 🙂. Moja hladná zlatuľa 🙂.

renca31
14. feb 2012

@gadget.tt ani nehovor, na nič iné nemyslím, len stále rátam dni, koľko ešte môžeme byť celý deň spolu...myslím, že so mnou to bude horšie ten prvý deň, ako s malou, ona ešte ani nebude vnímať, že som ju nechala v jasličkách (aspoň dúfam,), len ten pocit, keď ju tam prvýkrát nechám...no asi to bude otrasné, ale hádam si rýchlo zvykneme obe.....

renca31
14. feb 2012

@janicka83 no dúfam, že tie pokroky a vývoj budem môcť sledovať aj ja, hoci s ňou nebudem celý deň, ale tak ak jej chcem zabezpečiť všetko, čo bude potrebovať, tak niekto musí zarobiť na to aj peniažky.....a keďže sme boli s manželom dlho len sami dvaja, vytvorili sme si určitý štandard, ktorého by sme sa nechceli vzdať ani teraz a na to potrebujeme výplaty nás oboch.....a možno by bolo ťažšie nechať trojročné dieťa, ktoré už všetko vníma intenzívnejšie prvýkrát v škôlke.....dúfam,že jej tie jasličky len prospejú a bude samostatná a nestratí sa vo svete....veď aj naše mamy mali len pol roka materskú a potom išli späť do roboty a predsa sme tu....😀

renca31
14. feb 2012

@kackacatko a vy sa ešte neprikrmujete, alebo ako? myslím, že už je najvyšší čas, hlavne, ak je taká hladoška, že chce cicík každú hodinu......😀

kackacatko
14. feb 2012

@renca31 Ved to, ze prikrmujeme. Na obed zje cca 170 gr. porciu aj s maskom a to ju ako tak zasiti. Ale okolo pol piatej poobede je hladná neskutočne a ani kojenie nezaberie, preto jej dávam už aj olovrant.

renca31
14. feb 2012

@kackacatko tak to by jej už mohlo do večernej kaše potom vydržať, nie? 😀 my máme príkrm na desiatu (ovocie), obed (zelenina s mäsom) a potom večeru (kaša) ....

ellenie
14. feb 2012

@gadget.tt
@renca31
ja som do prace uz nastupila 1.2., hlavne kvoli peniazkom 🙂 ja mam ale tu vyhodu, ze mozem pracovat z domu, takze nie som ukratena o malicku, lebo ta lezka alebo sedka vedla mna a "pracuje" so mnou 😀

kackacatko
14. feb 2012

@renca31 No tak takýto jedálniček jej zavediem aj ja a bude sýta baba 🙂