Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@kackacatko - moja bývala tiež fest hladná tak som začala dávať viacej príkrmov, teda iného jedla ako kojenie, tiež by som kojila asi každu hodinu a nestačilo, tak som jej začala dávať každu chvílku len tak niečo na prehryz, napr. pol banánika, piškotky, trošku presnidávky, rožtek do ruky na žužlanie a tak...
tiež som myslela že máme laktačnu krízu ale prešlo to.. asi jej moje mliečko už tolko nestačilo...
a ešte raz sa nám to stalo ked jej išli zubky, to by sa kojila aj stále... asi ju to ukludnovalo na dasienka...
baby stvornozkuju uz Vase poklady? nas uz startuje na styroch ako raketka a prisusi ho hned na brusko, sranda z neho 🙂
@sliver
@olinecka22
Dakujem za odpovede, uz sme zacali dávať poobede dalsi zeleninovy prikrm a od buduceho tyzdna jej pridám na desiatu nejake ovocie. Tak snad sa ten moj hladosko konecne napapa. Co sa týka tej krupicovej kase, moze sa davat od 6. mesiaca, napr. do polievocky zavarit 1 malú lyzicku detskej krupice.
@lubkasungirl - naša neštvornožkuje, zatial iba "ručkuje" 😀 😀 😀 taká sa na ručičkách a na štyroch peruje, dá sa na 4 a hompála sa a náramne ju to baví 😀 😀 😀
@lubkasungirl aj naša už štvornožkuje ako o dušu...a keď ju chytím za obe ručičky,dáva také kroky, akoby ju nahanali 🙂 no už začínajú byť z nich malí beťári...teraz už len pozor, aby nespadli, alebo niečo nezhodili na seba 🙂
@lubkasungirl presne tak začala aj moja asi tak pred dvoma dňami, najprv sa postaví na štvornožky, začne sa húpať a potom vyštartuje, ale hneď padne a potom lezie tak, že sa rukami ťahá a nožičky ťahá za sebou.....manžel povedal, že sa plazí ako kukláči z protidrogovej jednotky...😀 😀😀 no všetko musím dávať preč, lebo včera som ju pristihla, že vybrala spod stola takú obálku z Happy foto, v ktorej boli fotky a kým som ju od nej zobrala, už chýbal roh a síce som je z úst povyberala papier, ale asi nie všetko sa mi podarilo, niečo asi aj prehltla....no čo už...bude aj horšie....😀
dnes vecer ideme 1x na kasicku od hami merunkova.tak som zvedava ako jej bude chutit.drzte nam palce 🙂
@olinecka22 a moja este nestvornozkuje a zatial to vyzera ze este tak skoro nebude stvornozkovat
@lubkasungirl my este nestvornozkujeme a je mozne, ze ani nebudeme a stvornozkovanie preskocime a pojdeme rovno na nohy... nasemu sa ani plazit nechce... dnes sme boli aj na poradni a vsetko je ako ma byt, len sme lenivejsi...
baby teda ani my ešte nestvornozkujeme ani sa neplazime a ani na brušku sa nám moc nepáči takže asi ani tak skoro nebudeme tymto sa pridavame do klubu lenivejších 🙂
@lubkasungirl aj nas maly uz stvornozkuje 🙂 asi som to uz spominala, ale on je neustale v pohybe. neposedi dlhsie ako minutu. iba obcas ked ho nieco zaujme tak vydrzi najviac takych 5minut. myslela som si, ze ked sa uz bude vediet sam posadit, ze bude aspon chvilu v klude, ale kdeze. ani hracky ho uz velmi nebavia. teraz ho zacalo bavit staviat sa na nozky. dnes sa tak tesil...dala som ho do postielky, on sa postavil, posadila som ho, on sa postavil, a to robil viackrat dokolecka 😀
caute,my tiez este nestvornozkojeme....
Ahojte baby ako je to u vas s nocnikom? Davate deticky na nocnicek? Moja je taka zlata rano ako vstane ju dam na nocnik a ona sa predstavte si vykaka.- Robime to asi tyzden a uz je to pravidelne velmi ma to tesi len neviem dokedy to vydrzime, Drzte palce 😉
@mata455 ja este na nocnik nedavam, zacnem asi az okolo rocika - (v lete, bude to jednoduchsie), nakolko vtedy si deticky zacinaju uvedomovat co je kakat a cikat, ale zalezi aj od dietatka... ja sa poucim zo svagrinej, ktora krpca davala okolo 7 mesiaca na nocnicek, vzdy sa vykakal, avsak nastal nejaky zlom a teraz si na nocnik ani nesadne- ma 15 mesiacov... nech si plienky este uzije ....hi 😀
Ale ked Vam to takto pekne ide, tak to je super, drzim palceky nech vam to uz vydzi stale...
@mata455 ani ja nedavam este na nocnik tiez by som chcela zacat az dako okolo 1 roka.
podla mna je este priskoro na nocnik.ved si este nevedia uvedomit,co je to cikat a kakat....
ja dávam na nočník 😉
viem že si to ešte neuvedomuje ale nech si zvyká že tam má sedkať... lebo kamoška to neriešila že sama bude chcieť no dieťa samo nebude chcieť nikdy, no a teraz má dva roky a nemože ju tam dostať...
Sonka si to síce neuvedomuje ale vždy ráno kaka ked vstane, tak ju tam posadím, vykaká sa (vykadila by sa inak do plienky), umyjeme zubky, teda dáme kefku do ust 😉 a ideme papkať...
to je všetko o návykoch a len oboznamovaní si vecí a prostredia, ideme aj k zubárke preto, síce skoro a nebude jej isto nič robiť ale zubárka povedala že prvé tri roky si tam deti chodia zvykať na prostredie nech sa menej bojí....
jemine, to fakt uz riesite nocnik? ja som teda dost velky odporca tohto bezcielnewho vysedavania - mam pocit ze je to skor o maminach nie o detoch ☹
ja som malu vobec nedavala sediet - ona ani nikdy na nocnik nechodila - v 2-och rokoch sme jej dali na narodky skusobne nohavicky - asi 3x sa pocikala, 2x pokakala - do tyzdna sme boli odplienkovany a chodili na na velky zachod ( mala nechapala preco by mala chodit na nocnik, ked nas videla vzdy chodit len na zachod )
podla mna navyky urcite dieta musi mat, ale vsetko s mierou - my sme boli u zubara 1x v roku, potom kazdy pol roka ale naozaj sa tam malej pacilo az teraz ked mala 4 roky, dovtedy to odrevala...terazz chapala preco tam ma ist a kedze chce mat pekne zubky tak isla dobrovolne,,, detto s tym cikanim - uz vedela co od nej chceme a preco, vedela sa sama vypytat a bola pohodka,,,
mojej kamosky syn, ktory, ako jeho mamina s hrdostou rozpravala , uz v 8-mich mesiacoch cikal len do nocnika - zial teraz ma 4 a pekne cika aj kaka do plienky... nocnik totiz kvoli tomu nutenemu vysedavaniu znenavidel 😠 ja osobne som mala vzdy pocit ze by mi tam mala nachladla keby ju tam necham 30 minut sediet 😢
@mitka2007 @dai netvrdím že učím na nočník, len ju tam posedím kým sa vykaká ráno a to je tam asi 10min... viem že si neuvedomuje čo je cikanie a kakanie... nenútim ju tam bezcielne vysedávať... len načo bude zbytočne kadiť do plienky ked viem presne kedy kaká...
http://najmama.aktuality.sk/clanok/1505/bezplie...
@sliver ja som vela o tej bezplienkovej metode citala sliver ale staviam sa k tomu skor negativne - ja teda mam 2 deti, musim stihat upratat, malu vychystat do skolky, vyzdvihnut ju, nieco navarit, aj jej sa venovat... neviem si predstavit cele dni kukat na maleho aby som zistila kedy chce cikat a kakat... ja neviem, ako som uz pisala, pride mi to ze tu ide skor o maminy - aby sa mohli pochvalit ktora ma ako super hyper sikovne dieta, druha vec je ze chcu usetrit korunky za plienky - tomuto dovodu rozumiem, ale tvarit sa ze tym robim nejak dobre dietatu alebo ho na nieco ucim je podla mna naivne... 😔
no ja si myslím, že kým nevieme samé sedieť, tak neobsedíme ani na nočníku....ako ich tam nechávate, keď nesedia ešte samé??? 😀 my už na takéto veci času mať nebudeme, ale možno v jasličkách sa naučí, keď bude vidieť ostatné deti vysedávať na tých mini záchodíkoch, čo tam majú..... 😀
ahojte baby prosím vás mal niekto z vás šiestu chorobu?lebo moja mala najprv vysoke teploty tak sme boli u doktorky dala jej antibiotika a bola aj trochu vyhádzaná na tele teraz už teploty ustúpili a je vyhádzana tak viac a neviem či sú to vyrážky ako u šiestej choroby alebo nie.Ak ste mali akí bol ten výsyp?

@kackacatko nas jedalnicek je asi takyto:rano mlieko MM,desiata ovocie alebo presnidavka,obed zelenina s meskom a potom uz iba mliecko MM.