icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

renca31
18. feb 2012

@1lussy1 ja len nechápem, načo dávala hneď antibiotiká, keď ani nevedela, z čoho má tie horúčky....ak to je šiesta choroba, tak na tú sú antibiotiká úplne zbytočné, tá prejde sama.....čo sa týka výsypu, neviem poradiť, my sme ešte nemali, ale myslím, že zora to tu spomínala a ešte niekto......

frick
18. feb 2012

@1lussy1 No zrovna sme ju prekonali asi v stredu nám konečne zmizli vyrážky.Sú to také drobné červené bodečky skôr sa to podobá osýpkam ale tie si asi tiež nevidela lebo vraj sa už nevyskytujú.Ale ak je to šiesta choroba to fakt netreba antibiotiká. skúsim sem dať fotky ja som si to na malom odfotila už ani neviem prečo 🙂 mal to najprv na tvári potom trup a na ďalší deň chrbátik a končatiny inak nám dr.dala len fenistil kvapky jeho to na tvári svrbelo

lemge
18. feb 2012

@frick aj my sme mali siestu chorobu,presne taketo vyrazky.maly bol taky purpurovy..ked sme isli na pohotovost,radsej nas strcili do infekcneho boxu..-. 😀 ale tiez nam nedali atb. 😉

frick
18. feb 2012

@lemge No my sme šli ku doktorke tam ľudí veľa plná čakáreň aj na chodbe sme stáli.A zrovna išla dr.okolo nás na vécko .a že čo máme.Pozrela do kočíka popýtala sa či to má aj na tele a poslala nás domov že fenistil že šiesta choroba ale povedala to po latinsky 😀 Tak mi to bolo smiešne že pracuje za chodu ale dobre nám to padlo inak by sme tam aj 3 hoďky čakali 😀
inak je to vírusové ochorenie a prenáša sa to vraj vzduchom alebo aj slinami ale asi to dostanú len malé deti. Neviem môj starší 6 ročný to nedostal. to len pre info 🙂

lemge
18. feb 2012

@frick no ked dosiel doktor do toho boxu,tiez hned dodal-to je nic-siesta choroba 😀 tak mi vtedy odlahlo...moja dcerka ma 3,5r.tiez sa nenakazila 😉

dai
18. feb 2012

tiez myslim ze na 6-tu chorobu antibiotika neidu - teda moja dcerka ju mala a ako to samo prislo tak aj odislo... teraz na vianoce inak obe moje deti prekonali kiahne a tiez sa to riesilo len fenistilom - ziadne antibiotika, nic ( len malinkemu vyskocila teplotka, tak mal 2 dni nurofen...)

majkamrugi
18. feb 2012

Ahojte baby, vy tu riesite nocniky a nam sa este stale nepodarilo malinkej chytit moc do skumavky...mate nejake rady? Rano sme si aj budik davali, aby sme ju hned vyzliekli a cakali, ci sa vycika a hodina presla a nic..aj som ju kojila, aj trosku sprskovali nozicky- ako keby tusila, zé cakame na jej ciku...a dnes poobede som ju nechala minutku na posteli a taku ciku mi tam pustila 🙂

katren
18. feb 2012

@majkamrugi kup si sacok v lekarni na moc.....prilepis, zabalis do plienky a mala sa vycika 😉

barca127
19. feb 2012

@majkamrugi ak mozes tak si kup tie sacky akj vsak musis mat moc sterilny tak len do skumavky.Na ake vysetrenie ten moc potrebujete?este ti poradim pust jej k tomu vodu nech curka a jemne jej poklopkavaj prstamipod bruskom na mechur to by malo pomoct.

olinecka22
19. feb 2012

@majkamrugi ahoj!ja ked som malej mala zobrat moc tak som jej do umyvadla napustila vodu,potom som jej prilepila sacok a nozky som jej ponorila do vody a do minuty uz aj krasne cikala do sacka 😀

nika1987
19. feb 2012

@1lussy1 a co povedala lekarka?ze co to je? ci to len tak nasadila antibiotika???? aj my sme mali 6. chirobu....3 dni teploy a potom sa vysypal....o 3 dni bolo po vsetkom

1lussy1
19. feb 2012

@nika1987 ona bola už mierne vysypana aj pred teplotammi a lekarka jej dala antibiotika lebo mala aj červené hrdlo a nezdali sa jej teploty

akinorev30
19. feb 2012

@sliver Ahoj, presne zastávam tvoj názor. Ja malú tiež dávam na nočník už od 6. mesiacov. Presne ako píšeš, každé ráno sa budíme na to, že chce kakať a tak vytiahnem nočník a krásne sa vykaká, dokonca jej to ide ľahšie ako keď tlačí do plienky. Nie je to bezcielné vysedávanie, samozrejme, že sa v takomto veku nedá zachytiť každé cikanie, ale je mi jasné, že na 99% cikáme po každom papaní a kakáme dvakrát denne v tom istom čase. Prečo by som teda nepoužila nočník? Je to všetko o zvyku a aj keď si to teraz ešte neuvedomuje verím, že nám to časom pomôže rýchlejšie sa naučiť na nočník. Používam látkové plienky a príde mi dosť od veci, keď viem, že bude kakať a ja ju nechám nech kaká do plienky teda pod seba. Mne to už dokonca pre ňu príde ponižujuce. Sme 4 kamarátky s deťmi od 5-9 mesiacov a všetky kakajú výhradne do nočníka.

nika1987
19. feb 2012

@1lussy1 hmmm tak to neviem potom ci to bola 6.choroba....a pomohli antibiotika?kolko ma mala/y?

lutia
19. feb 2012

a tu 6chorobu maju vsetky male deticky?

frick
19. feb 2012

@lutia tiež som nad tým uvažovala. moja neter ju mala ako 5 ročná.

sliver
19. feb 2012

@akinorev30 - dakujem, veľmi si ma potešila 😉 dodala si mi energiu... ináč aj my látkujeme 😉 😉

@nika1987 - prosím ťa čo je to 6.choroba?

nika1987
20. feb 2012

@sliver je to virus...dieta dostane vysoke teploty vacsinou 2-3 dni a potpm da vyhadze male cervene fliaciky...tiez tak 2-3 dni...

mitka2007
20. feb 2012

my uz mame treti zub.... 😀 😀 😀 😀

mata455
20. feb 2012

My este nemame ani jeden zubok zatial sa len 😝

frick
20. feb 2012

ja už ani nehľadám vzdala som to 🙂 keď sa objaví tak sa objaví.Ale zatial sa im nechce 🙂

mitka2007
20. feb 2012

....a vsetky su dolne 😀

majkauk
20. feb 2012

@1lussy1 my sme tiez brali antibiotika a tiez sa mi maly vysypal......je to asi alergia na penicilin,nikto mi to zatial nepotvrdil,vraj treba este raz dat tie iste antibiotika a ked sa zasa vysype tak uz je to alergia.

majkauk
20. feb 2012

@frick zeby aj moj maly prekoanal tu chorobu?.........presne take mal vyrazky......ale preco sa vysypal 3 dni po brati antibiotik,kedze mal zapal priedusiek tak ich bral.....

gadget.tt
21. feb 2012

@mitka2007 my este ani jeden 😀

sisanka
21. feb 2012

babulky davate uz jogurt??ja by som chcela zacat lebo sa mi zda ze maly pije malo mliecka tak chcem viac mliecneho zaradit do jedalnicka..len neviem aky jogurt,biely smotanovy..a to len taky cisty?ci niecim ochucujete?dakujem za rady 🙂

gadget.tt
21. feb 2012

@sisanka ahoj my davame uz jogurtik, biely-s vysokym obsahom tuku, ochucujem max. nastruhanym ovocim, ci roztlacenym bananom... striedam, aby stale nepapam to iste...

mata455
21. feb 2012

My si pochutnavame na rozku rozmocenom v mliecku a je to pre nas pochutka 😝

frick
21. feb 2012

@majkauk je to možne ale ak mal aj priedušky chytené tak antibiotika hej.No ešte som čítala že sa vraj občas môže pridružiť kašeľ aj nádcha k tej chorobe.

frick
21. feb 2012

@sisanka my papáme Activiu.