Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@lutia aj ja davam ovocne jogobelu a celkom jej chutia 😀
@monram ahoj, ja budem davat cesku Hollandiu -selsky (gazdovsky) biely jogurt alebo aj Tami Zivy biely jogurt na striedacku s inymi bielymi, smotanovymi - zvolensky, tami (v baleni coop jednota), aj rajo,obcas mozno aj Activiu, o ktorej kvalite ale nie som velmi presvedcena. Citala som, ze kojenym staci aj od roka, tak sa chcem opytat doktorky zajtra, ze odkedy ona odporuca. Starsiemu som davala tusim od 8 mes.
Ahojte!
Dáva niekto bio kravské mlieko detičkám?Ja uvažujem že vyskúšam,len nie som si moc istá 😒 ,či sa môže,mama mi tvrdí,že my sme také pili hneď ako nemala mlieko a tu sme,nuž neviem sa rozhodnúť,kedy začnem,kozu ideme kupovať,ale ešte len malú,a tá až narok bude dávať mlieko,ak sa okotí.Dáva niekto Ha2 mlieka Nutrilon,alebo Milumil?Náš také papá zatiaľ,našťastie nemá alergiu,len oslabenú imunitu zajtra ideme na výtery z nosa,a potom mu dajú niečo na soplíky.
Ja som skúsila puding jahodový z 3,5 obchodného mlieka a Dobrú mamu jahodovú jogurt a tiež mu chutia🙂
@zora256 ja by som ešte normálne nedávala. To až tak od 1roka, a ak dávaš teraz HA mlieko tak to je úplne iné. Naši majú normálne sušené mlieko Bio Babylove.
Kedysi nebolo tolko alergii, ani nevedeli že môže byť aj alergia na mlieko, a ked ma oslabenú imunitu tak radšej normálne mlieko ešte nie
@zora256 ja dávam kravské mliečko plnotučné od 6-7 mesiacov.Viem že sú na to rôzne názory.Malému chutí len to.Varím mu také jedlá aby mal čo najviac železa a vitamínov aby nemal nedostatok.Dávam mu aj pribináčik ale len občas a aj jogurty zatial len Activiu a tie brobiotické.Ale je to na tebe.
@zora256, my síce pijeme Beba 2 mlieko, ale malá miluje varenú krupicu z obyč. kravského mlieka
@janula18 ja si myslím, že tých alergií je tak veľa práve z dôvodu, že deti nie sú na nič zvyknuté, všetko, čo bolo kedysi OK je dnes nepovolené, milión druhov sušených mliek, firmy sa len predháňajú kto z koho, takže si myslím, že každý si musí zvoliť tú svoju zlatú strednú cestu
@monram my papáme jogurty zvolenské smotanové hlavne ochutené, ovocné, vanilkové, na striedačku aj pribináčky - veľmi ich má rada
nam dnes lekarka schvalila mlieko-tak od zajtra ideme na to :P
Ja uz tiez sem tam davam jogurt zvolensky alebo sabi teraz som kupila activiu a tiez rajo mnam duo s puskotou.simonko miluje jogurty ale vraj sa ma davat az okolo 10 mes. Tiez este kojim ale aj tak davam obcas. A pribiaciky a podobne "zdrave " veci by sa mali az po roku. Tvaroh zatazuje oblicky no ale to je na kazdej z nas 😉
@frick Moj maly sa kazde rano budi o piatej, skusala som mu dat mliecko okolo pol deviatej, ale vacsinou vela vygrckal...takze o 5 ma ranajky a vydrzi tak do 8.30-9.00 a davam ovocie (aby vydrzal do obeda dam mu bud banan alebo jablcko/hrusku a do toho mu dam chlebik)
@janula18
@frick
@rainbow1 Ahojte!
Ďakujem baby za rady,nuž vyskúšali sme a spapal,a pritom čo sa týka HA mlieka on mi papá aj obyčajný Milumil,Ha som mu dávala na noc,keďže je ľahšie,lebo je bez bielkovinymliečnej,ale často sa mi budí vnoci,nuž tak pri ďalšej príležitosti papania vnoci mu dám na skúšku kravské mlieko,že na koľko ho zasýti,aby som sa aj ja aj on vyspali,lebo zajtr aideme na výter nosa k detskej na pol 8 a on vsáva pred 6 max o 7,a jedáva mi v poslednom čase vnoci aj zo 3-4x,a to sa mi ako 5-6 mesačný budiaval 1-2x a viac ako 150ml mlieka nezje naraz☹A ja som sa stala alergičkou práve kvôli diétam,takže ako jedna zvás písala,že nemajú sa obmedzovať bio potraviny ako kravské mlieko,lebo práve kvôli tomu sú deti alergické,a najmä ak všetko sa do nich budete snažiť pchať po 1 roku,všetko pomaly sa má zavádzať,ako to vie zjesť a odsledovať ako reaguje na potraviny,a s tvarohovými by som počkala pre istotu kvôli obličkám ako je aj pribináčik,miláčik,jednotáčik,termix,to všetko je tvaroh,nuž odporúčajú deťom dávať smotanové jogurty a nie tekuté napodobeniny ako je aj activia,tie sú na trávenie,a v smotanových je všetko aj bifidusesensis,či čo to je,proste všetko.Ja by som activiu vôbec deťom nedávala,len ak by ho bolelo brucho,kvôli tráveniu,nadúvaniu.
@katkatt na túto tému je tu jeden článok -https://www.modrykonik.sk/fotoblog/luciferova/c...
@katulka2222 ďakujem už to tak robím len som chcela vedieť či je to ok.Keďže mi ráno vypije tých 200 tak vydrží do tej 9 a dám ovocie s piškotkou alebo také aby bolo sýtejšie 🙂
@zora256 s tou Activiou mi to radila doktorka a pokiaľ by mu to pomáhalo na bruško tak je to len dobre lebo my s ním máme problémy ešte stále a pomáha mu aj na stolicu lebo ju má tuhšiu 🙂
@frick Ahpj!
No na to trávenie a stolicu je dobrá,tak zrejme preto vám ju odporúčala detská🙂.Ináč všade čítam,že smotanové máme dávať detičkám,hoc ani ja mu nedávam zatiaľ smotanové,len dobrú mamu,tá je predca pre deti jahodovú som zatiaľ skúšala,lebo čokoládové a kakaové až od roka,lebo zapekajú.
ahoj babule tak aj ja ssa chystam os osmeho mesiaca davat uz aj jogurt smotanovy biely.....mliecko plnotucne mi kazala doktorka davat do krupice ci na pripravu inych veci,ona je toho nazoru ze uz teraz je zbytocne varit s UM ved aj tam je zlozka z kravskeho mlieka a ze nie je dobre ze deticky su velmi dlho od vsetkeho chranene a ptoom ked sa po roku zacne tak sa s tym nevedia vyrovnat....my sa este trosku kojime ale uz len malinko pripada mi ze mala si da len tak od smadu cez den a rano ked vstane tak o nieco viac,u nas je problem ze nechce pit tekutiny a odmieta stale akukolvek flasu
@monram ahoj,uplne s tym clankom suhlasim. Ani moj 2,5 rocny este nejedol Pribinaka.Naco, Chutia mu jogurty, tak naco tie umeliny. Jasne, ze keby ho dostal alebo si sam obcas vyziadal, tak dostane 🙂 ale ked nepyta, tak neponukam. My kupujeme kvanta Bio Hollandie (ten ma sice len 3,5 percenta tuku, ale citala som aj o smotanovych jogurtoch, ze nie je smotana ako smotana...), ale ked obcas zje aj tu kontroverznu Activiu, tak to neriesim. A malemu dam jogurt po 10. alebo az po 12. mesiaci.
baby ja ako vas citam, tak som nezodpovedna matka. mala mi papka uz takmer vsetko okrem bravcoveho maska a tazkych jedal. a bola som vcera pri hematologovi a ten sa mi vyjadril ze mala uz moze papkat takmer vsetko tak ako mi tak ze sa nemusim bat skusat, ...tak ma trosku ukludnil, lebo aj napriek tomu ze papkame vsetko mam vycitky ci to este neni skoro..ale na to ze je riadny papkac vazi 7200g ...
@mirkaradko ja by som sa opytala radsej pediatra ako hematologa 😉
baby ake topanocky a papucky ste kupovali / budete kupovat detom? a aku velkost? to mam zmerat nozicku, a od toho o kolko vacsiu? ja sa do toho nejako nevyznam...
@rianka7 vraj sa kupuje tak že keď obuješ na nôžku musí za ti za pätu zmestiť ukazovák čiže asi 1 cm väčšie. Ale čo sa týka môjho budeme kupovať asi sa krajčírskym metrom a zmeriam vnútro topánky lebo on ani za svet nožku normálne len skrčí prsty a som nahraná. 🙂 A a doktorka nám kázala také aby mal fixovaný členok čiže vyššie len si to neviem predstaviť v lete lebo sandálky sa vraj na prvé krôčky nemajú.
@rianka7
@frick na vhodnu prvu obuv su rozne nazory, to nejdem rozoberat, len jeden tip ked dieta nechce skusat, da sa noha (chodidlo) obkreslit na vykres (ked dieta stoji), vystrihnut a tak skusat topanky a ten min. 1 cm vzadu ma byt volny. Najlepsie je urcite normalne vyskusat,ale nie vzdy dieta spolupracuje.
Baby a čo si myslite o tych celokozenych topanockach? Myslím tých, čo majú aj podrazku makku koženu? (typ Liliputi). Lebo niektorí doktori hovoria, že práve tie sú dobre na prvé krocky, kvôli formovaniu klenby... Mali ste ich niektorá pre predchadzajuce deticky?
@rianka7 ja som malej len nedavno kupila papucky a som jej zobrala 13,5

@monram Ja ešte nedávam, kedže kojim. Ale ako prvý by sa mal vraj dať biely jogurt, najlepšie pridať na začiatok za lyzicku do ovocia a postupne zvysovat dávku. Každopádne čokoľvek čo obsahuje tvaroh by sa malo dať až po 1 roku.