icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

erov
3. apr 2012

@1lussy1 ahoj, aj ja som uz mala M minuly mesiac prvy krat, tento zatial stale nic neprislo,hoci uz je po 28dnoch.stale kojim. malicka pije rovnako ako ked neboli prikrmy,cize asi to nezalezi od mnozstva kojeni.

barca127
4. apr 2012

ahojte maminy chcem sa spytat ci uz vsetky deticky si vedia same sadkat,lebo ta nasa princezna nie a nie sadnut si ona sedi pekne ale nesadne si sama,uz ma to pomaly zacina trapit kedze ani nelozi a od kamosiek co maju aj dva mesiace mladsie tak pocuvam ako uz lozia sedia atd....neviem ci sme neurobili chybu ze sme ju davali sadat len ked ona by nam asi pol dna preplakala keby sme ju neposadili 🙂)

gadget.tt
4. apr 2012

@barca127 ahoj vobec sa netrap, my sme starsi, a nevieme si este samostatne sadnut, ani nelozime ani nestvornozkujeme... proste sa iba staviame na nohy a vieme sa uz vytiahnut zo sedu do stoja, ale to je tak vsetko... bolo mi povedane, ze je to normalne a ma cas aj do 10 mesiacov...

lutia
4. apr 2012

@barca127 tak to by som sa trapila aj ja...my sedkame len vtedy ked maleho posadim sama a pyta sa sam ze chce sedkat, sam si nedokaze sadkat, nestvornochujeme, nelozime....a cakam a cakam 🙂)

olinecka22
4. apr 2012

@barca127 ahoj.tak mi sa sami tiez este neposadime a ani sa sama este nepostavi na nozky,ale ked ju chytim za rucky tak sa sama uz vytiahne bud dosedu alebo na nozky ale plazi sa uz ale zatial ide len dozadu a niekedy sa pritom jeduje 🙂

frick
4. apr 2012

@barca127 fakt sa netráp niektoré kamarátky aj troška rady preháňajú 🙂 náš sa sám neposadí ,nelozí ,neštvornožkuje, na nohy sa síce stavia ale to je všetko.Sedká sám pekne ale len keď ho dáme my.pretáčať z bruška sa začal len nedávno.

barca127
4. apr 2012

baby dakujem za odpovede je dobre vediet ze nie sme proste nejaka vynimkaze je to ok...
@olinecka22 inac akoby si presne opisovala nasu Dianku 🙂

olinecka22
4. apr 2012

@barca127 a ozaj uz mate autosedacku?ak hej tak ako sa malej v nej lubi?

barca127
4. apr 2012

@olinecka22 mno este nie este je u segry v londyne museli sme cakat na chlapika ktory vozi veci z UK ale v pribehu tyzdna by mala byt u nas tak uz sa nevieme dockat uz som do nej kupila aj podlozku zltej farby kedze amme zlte auticko a zltu farbu autosedacky som nemohla najst....a vam sa ako paci?

olinecka22
4. apr 2012

@barca127 malej sa v nej lubi.je v nej bohova.som s snou spokojna.

barca127
4. apr 2012

@olinecka22 boze ja sa uz fakt neviem dockat 🙂) hned ju aj nahodime ako pride lebo nozky sa nam vo vajicku ledva zmestia a musi ich mat vylozene na sedadle 🙂

lutia
4. apr 2012

@olinecka22 aj my sme uz objednali autosedacku a akurat som mala tel ze nam ju zajtra dovezu, malemu sa v predajni pozdavala a bol spokojnyyy tak dufam ze tam aj obsedi 🙂)

olinecka22
4. apr 2012

@lutia a vy ste ju odkial objednavali?

majkauk
6. apr 2012

ahojte maminy az teraz som sa nad tym zamyslela,ze my sme mali termin 13.jula preto som cely cas a cele tehotenstvo chodila do tejto skupiny,citala vase prispevky a taktiez riesila alebo poradila nejakej z vas ked bol nejaky problem,ale my sme mali planovanu sekciu 30.juna cize by som mala navstevovat junovcata 2011,len ked mne je to tam nejake cudzie 🙂 .....a chcem sa spytat ak mozem,ma niektora mamina s tym skusenosti?....moj maly papa UM uz len rano ked vstane a vecer pred spanim,cely den sa uz prikrmujeme a spapa mi toho dost,problem je v tom,ze rano este vypije tych 120-130ml co niekedy aj 170-180ml ale nevadi,lenze vecer je to uz horsie,vtedy vypije uz len 60-70ml,neviem cim to je,ci mu to mliecko uz nechuti,alebo sa tak nasyti pocas celeho dna,ze uz proste nevladze.....spinka mi celu noc,zaspi okolo 8 vecer a vstava okolo 7 rano,cize neviem......mate niektora s tym skusenost? 🙂 🙂

barca127
6. apr 2012

@majkauk ahoj tak ja by som to vobec neriesila ved maly vie najlepsie kolko sa mu ziada a ked ti prespi potom celu noc tak to je parada , ved keby mal malo on by si urcite vypital aj pocas noci

sisanka
6. apr 2012

@majkauk ahoj my sice UM nepijeme ale maly mi vecer tiez papa pomenej...kedysi spapal tanier krupicovej kase, potom ju pil z flase a neskor uz ju vobec nechcel a na veceru spapa bud jogurt alebo banan len...neviem ci je to vela alebo malo ale oproti tomu co spapal kedysi je to menej...mozno to bude tym ze rano a na obed sa napuci dost 😉 cize pokial sa ti v noci nebudi ze je hladny tak myslim ze je to ok 🙂

lutia
6. apr 2012

ahojte, ziadam o radu- maly ma od vcera sopliky a troska pokaslava a aj troska teploty ma...ale nechce papat....
predtym aj ked sme boli chory, ze mal teplotu aj kasel tak papal normalne ale pre tentokrat nie...
aj slinta tak si myslim ze su to zubky ale to je len domnenka...
tak by som chcela vediet ci aj vam deticky odmietali papat ked sa tlacili zubky a co mu tak ponuknut aby sa aspon troska napapal? (dnes sme mali rano mliecko takych cca 140ml, presnidavku, a nakolko mi mliecko poobede nechcel tak neskor horko tazko sme spapali pol presnidavky (odporucanie ze ked nechce teple tak nech dam aspon to ovocie na osviezenie) a tod vse...ani cajik nechce (co nie je nic vynimocne pretoze aj ked mu nic nieje tak nepije ho vela)...

lutia
6. apr 2012

@olinecka22 odpisem ked si manzel zapne pc lebo stranku si nepamata 🙂

nika1987
7. apr 2012

Maminky davate uz vasim ratolestiam jogurty???

barca127
7. apr 2012

@nika1987
@nika1987 ahoj mno ja som uz aj chcela a skusala ale mala mi vopbec nechce tie biele aj ked jej tam dam piskoty ci keksiky bananove tak neviem 🙂

nika1987
7. apr 2012

@barca127 nechce? Moj maly sa ide zblaznit za jogurtami ....ja uz mu davam par lyziciek aj z ovocnych smotanovych...myslite ze skoro? Velmi mu chutia a pekne sa vykaka 🙂

sisanka
7. apr 2012

@nika1987 aj nas maly ma rad jogurty 🙂 davam mu uz aj ovocne,bananovy, marhulovy, broskynovy a straasne ich lubi a nic mu z nic nebolo,skusali sme uz aj jahodovy 😉

nika1987
7. apr 2012

No ja tu na.konovi.furt citam ze najskor od 10.mesiaca tak preto sa pytam😉

olinecka22
7. apr 2012

@nika1987 ahoj.aj ja davam malej uz jogurty ovocne a chutia jej 😀

mysiatko
8. apr 2012

@barca127 vôbec sa netráp...aj ja som počúvala kamošky a potom som z toho len nervy mala, na kazde dietatko to pride uplne same od seba...Lea sa sama posadila pred tyzdnom a presne v ten den sa zacala aj plazit..urobila to na 1 aprila 🙂 je to presne tyzden a dnes sa pomaly pokusa stvornozkovat....ono to urcite pride 😉

katkatt
8. apr 2012

@nika1987 ahoj, ja este nedavam jogurty, neviem presne, kolko mlieka vypije, ale cez den cucne aj 3x, v noci ani nehovorim, min. 4-5x, teraz ked mu idu zuby aj kazdu hodinu sa tym utisi. Nie som striktne proti, len ja este nedavam. Doktorka tiez vravela, ze staci od 10. mes., ked je kojeny. Ale ak das aj skor, nic az take zle neurobis. 🙂

katkatt
8. apr 2012

ahojte, ani nas este nelozi 🙂 ma teraz take obdobie, ze sa zacina zdvihat, chyti sa niecoho a pevne drzi, klakne na kolena, drzi sa a rozmysla co dalej. Bud sa prevrati dozadu a to rychlo zachytavam, aby nepadol rovno na hlavu alebo sa skusa dat na nohy (ktore ma este slabe) a tak sa smykne a pada tak ci tak. Nema nejaky pud sabazachovy, tak musim byt stale v strehu. Dlhe telo, vela kil, slabe svaly na nohach, no stabilitu teda nema. Ale ono to pride. Len treba cakat. Pokroky robi z tyzdna na tyzden, niekedy aj z dna na den je vidno.

katkatt
8. apr 2012

@majkauk ahoj, skusenosti s UM nemam, ale pokial celkovo prosperuje, tak by som to neriesila 😉 Ja tiez netusim, kolko MM mi vypije za 24 hod. Mliecnu davku mozes doplnit aj jogurtami. Ja mam zase opacny problem, mne este od narodenia poriadne ani nespal. Do polnoci je hore 1-2x a potom este do siestej okolo 4x. Uz som z toho celkom hotova, kedze mi momentalne zacali spavat so starsim cez den na striedacku. 😒

lutia
8. apr 2012

@olinecka22 ta stranka na autosedacky - autosedacky.net a konkretne tuto http://www.autosedacky.net/autosedacky/eshop/12...
skusali sme si ju v obchode a tam stala 120e a tak sme si ju objednali z netu a je oki....dodanu sme ju mali do tyzdna

zora256
8. apr 2012

Ahojte!
Náš tiež nelozí,len sa húpe na štyroch chvíľku a potom spadne na brucho.A za rúčky len zopár krôčkou sparví a v chodúľke sa už otáča a ide aj dopredu,i do zadu.Máme zatiaľ len 2 zúbky,a vrchné ho trápia už týždeň.papá už aj štiavový prívarok,všetky druhy výživ do 8 mesiacou,aj jednotáčik,a dobrú mamu jahodovú,pudingy,krupicu až tak nechce ako puding.Zeleninu,chlebík,rohlík,teraz nechce piškóty lebo mu ďasienko dráždi.A vnoci ledva oka zažmúrim,sa budí,kvôli bolestiam zúbkov a na smäd,veľa sa otáča,a ťažko zaspáva,cez deň len 2x a aj to občas len po 30mi. ale väčšinou 1,5-2h spí,a potom okolo 21-h chodí vnoci spať a budí sa zo 2-3x jesť a ak ho trápia zúbky,tak si nestihnem poriadne ani ľahnúť a mrnčí znovu☹od jeho narodenia sme spali celú noc len raz.Som hotová,lebo stále chce ísť niekde,alebo niečo iné robiť,než sedieť a hrať sa na jednom mieste,a v takomto počasí ani von nemôžem sním,rád sa vozí v kočíku,už sedí viac v športovej časti chrbtom ku mne a obdivuje autá a všetko naokolo🙂