Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@lubkasungirl tak my sa budíme 2 až 3 krát v noci, takže som ťa, dúfam, veľmi nedeprimovala.....😀
@jamocka4 fuuuha, takze normalne chodis do robotky?
ako tak čítam, dosť nás už chodí do práce 😝 , moj mm je na materskej teraz, ale chceli by sme dať malú do jasličiek tak v 1,5 roku, určite jej kolektív prospeje, lebo takto ju zabávať celý deň je dosť aj na nás troch 😀 a neviem, ako dlho to mm vydrží 😀
@lubkasungirl no matúš mal zmluvu na dobu určitú, potom sa vrátil jeden jeho kolega z rodičovskej dovolenky, tak som tak trochu bola nútená odísť do práce ja...dvaja by sme doma nič nevysedeli... ☹
tipy na varenie žiadne 😒
tak prosím aspon čo dávate na ranajky???
@jamocka4 ano,chapem, je to pravda, len ked my - ucitelky, nemame zrovna pracicku, ktora konci odchodom z prace... stihas to aj doma? mala je asi riadny kvietocek,co? nas Tomko neskutocnyyyy 😉
@sliver dnes palacinky - jedol ich celyyyyy den - pecene "nasucho"
@sliver mne dnes z ranajo-desiaty 🙂 ostal kusok jablcka (varila som rano), tak som to supla ku kuraciemu masku s ryzou a kusku cukiny a chutilo mu velmi - asi preto, ze to bolo take nasladle. Inak tiez stale tocim to iste... alebo cervena sosovica so zemiacikom pripadne aj zltkom? 😉
baby a ako to teda riešite keď vám zrazu odmietnu drobci papať?My nemáme stále žiadny zub ale vyzerá to že každú chvílku. momentálne to jedenie je také že zje len jogurt a mlieko ale ovocie ťažko a obed strašne málinko 😒 .Nahrádzate to jedlo iným alebo ponúknete až na ďalšie kŕmenie?už aby tie zúbky vyšli lebo spánok o ničom jedenie tiež a nálada žiadna len plače a mrnčí.Dneska mi plakal aj pri kúpaní a to kúpanie miloval. ☹
nase dnesne ranajky - chlebik so syrcekom = nula bodov. Kinder mliecny rez s cajikom = spapany do bodky. 🙂
@sliver my mame ranajky mliecko - kojime sa este, ale na desiatu davam ovocie, rozny mix + ovsene alebo pohankove vlocky, chlebik, vianocka, rostek s maslom, jogurt biely pripadne s nastruhanym ovocim, piskotky s mlieckom, mrkva+jablcko...
na obed, klasika.... ryza, kura, pripadne pridam jablko, zemiaky , spenat, brokolica, zeleninova polievka, vyvar, mliecna polievka, mrkvova polievka, chlebova polievka....karfiol+zltko, cetoviny so zeleninou, zelene lusky+zemiaky, baby mrkvicka.. inak uz sme skusali aj tuniaka... masko papame vsetko...uvarene ma pare, pripadne vo vode... kombinujem to s kupovanym papanickom... kazdy den ma nieco ine....
@lubkasungirl ahoj tak mi spinkame doobeda asi polhodinku vynimocne dlhsie,potom poobede v kociku tiez polhodku az dve hodinky podla nalady 🙂) spat ideme medti pol osmou-osmoua vstavame okolo siestej....medzitrym je hore na papanie opkolo stvrtej
ahojte, tak mi spinkame rano po zobudeni mliecko a hodinku sa hrame potom spanok - ten je bud pol hodky a niekedy aj viac ze sa zobudime na dalsie papanie, potom dam presnidavku s piskotkami aby to bolo hustejsie a aby len neprehltal...potom sme hore podla toho ako predtym spal bud hodinku alebo hodinku a pol a zas spanok...ked ho ukladam bud mu dam nedam nic alebo nejaku hracku aby sa pohral a sam zabuva a ked je az moc dlho staci zobrat hracenu, pohladit, pomojkat a nechat same a hop a je spanok 🙂)) a na obed mavame mliecko a to z dovodu ze mi cajik odmieta a tak aby mal tekutiny aspon ako take tak mu davam este poobede mlieko a ked zacne cajik popijat (k comu sa uz priblizujeme) tak aj obed bude tuha strava, a potom je to zas ako dlho spal tak dlho je hore (mozno sa to zda az moc spanku ale este stale mi maly nevydrzi byt dlho hore, on ako ubehne hodinka a pol zacne byt mrzutejsi a nechce sa s nicim hrat tak jedine - spanok - nebudem ho nechavat nasilu hore lebo uz ma 9m a preto uz by nemal tolko pospavat - ked chce buvkat ho necham a budem davat ked si bude spanok takto pytat) po obede mame tuhu stravu a na vecer mame len mliecko, spat chodime okolo 19 niekedy aj neskor zalezi kedy vstava...a vstavame po zmene casu o 7hodine 🙂)...
aj mne sa zda ze stale mu davam to iste....tak ono ked sa to zoberie aj my jedavame stale to iste dokolecka aj ked sa snazi nieco nove najst aj tak su tam take suroviny co nemam rada ja alebo manzel 🙂) clovek ma niekedy chute na nieco a nevie co by si dal 🙂)
a ked tu citam o chlebiku - ja davam malemu chlebik ale to len v mensom mnozstve tak par kuskov - davate cerstvy chlebik alebo "odstaty" (bolo mi povedane ze z cerstveho by mohol mat brusko bolenie) a maslo - kocka ci kelimok?
zubky nas zatial prestali trapit ale stale na tie vrchne ciham 🙂)
a este jedna otazocka - ako kupete deti? pytam sa preto lebo nam je vanicka presna - tak ci davate do vane alebo?? nas maly zboznuje kupanie - vzdy mame potopu 🙂) strasne od malicka rad kope a rozhadzuje rukami takze polka objemu vody mame na podlahe 🙂) ale nas to netrapi nech sa vysanti 🙂)
@gadget.tt - a ako dávaš rožtek s maslom? to po nejakých kuskoch trháš či? ja by som chcela dávať pečivo no stále neviem ako... a moc jej to eee... asi nie je ešte naučená na velké kúsky alebo čo
@lutia - kúpeme tak že máme vaničku vo vani 😀 ona si sedká a špliecha na všetky svetové strany 😀 občas jej napustím vanu a dám jej tam sedátko ale máme velikú vanu tak sa mi ju nechce stále napušťať preto je vo vaničke 😉
@lutia my kupeme vo velkej vani od 5 mes. Jezisko prinesol penovu podlozku (taku spongiu v tvare macka), na ktorej lezi na chrbte alebo na bruchu a zdviha sa, napustime trochu vody a okupeme. Neobsedi ani vani.V tej plastovej tiez nenormalne spliechal a aj na dlzku mu uz bola mala...
@mitka2007 Prepáč, ale až teraz mi ukázalo, že si mi písala, tak reagujem až teraz. No ja som mojej pediatričke aj volala a povedala, že je to normálne. Potom som tam ešte aj bola, lebo som sa naozaj bála. Zmerala jej hlavičku ( 44 cm) a povedala, že to je dobré, že aby som sa nebála. No pripadala som si tam ako debo.........ale čo už. Nič iné mi nezostáva len jej veriť. Neboj, keby to nemáte v poriadku tak by ti to neurologička určite povedala.
kočeny dávate detičkám ešte Kanavit???
nám sa akurát minula neviem či mám utekať k dr. pre recept....
@sliver ahoj nam dokt.povedala že kojenym detičkam do 6mesiacov podavat kanavit a potom už len vigantol 🙂
@rainbow1 ja jasličky môžem len odporúčať, moja malá tam chodí už vyše mesiaca a veľmi sa jej tam páči....už stihla zbaliť aj frajera, má aj kamošku, takže super. Určite sa lepšie zabaví s deťmi ako doma so mnou....a ja si trošku cez deň v práci vydýchnem od mamičkovských povinností....😀
@lutia ahoj, naša malá sa už dávno do vaničky nezmestí, a tiež vyvádza pri kúpaní, takže ju kúpeme tak, že vo vaničke sedí a vanička je vo veľkej vani.....a tak sa môže vyšantiť a všetka voda skončí vo vani.....keď umývame hlavičku, tak nôžky má vyložené na okraji vaničky, lebo celá sa do nej už poležiačky nezmestí.....😀
@lubkasungirl veď práve, že prídem domov z roboty a doma druhé kolo... sem-tam navariť, ak nie je, čo to upratať, venovať sa malej - veď musím dohnať zameškané a nechať mužíčka aj oddýchnuť troška a ešte treba aj veci do práce nachystať, napísať nejakú tú prípravu, veď vieš =) ale snažím sa čo najviac v škole stihnúť cez voľné hodiny, ak sú. A o druhej som už doma, takže celkom to zvládam. Ale veľmi sa už teším na koniec šk. roka a na letné prázdniny.
@katkatt
@sliver
@renca31 dakujem za vsetky odpovede...ja len to ze ked sme kupali vo vanicke tak sme ju mali na stole a bolo to pre chrbticu nenarocne a ked si pomyslim na vanu tak si neviem predstavit ako sa pred nu poskladam aby som drzala maleho aby sa mi nenapil vody a hlavne ako sa zdvihnem....🙂))) aj s malym 🙂))))

@zora256 no aj nás trápia tie vrchné zúbky, prvý išiel veľmi ťažko a potom tri naraz a teraz idú ďalšie, takže je dosť mrzutá a ufňukaná....