Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
kočky ďakujem za odpovede 😉
@sliver ja som ekzematik, ja pouzivam lovelu pre deti doteraz, ale uz 2x neplacham 🙂 to len prve tyzdne. Inak mne staci, ze vyvesiam pradlo na snuru a uz ma svrbia ruky, idem si ich hned umyt a nakremovat. Pri detskom prasku to nie je take vyrazne. Flaky predpieram rucne a na ovocie a zeleninu davam bacha, ked to konzumuje, ale obcas sa zababre aj tak.
my máme akurát mamičkovské obdobie... je to milé ale niekedy ma tak stíska že mi normálne ublíži 😀
nemôžem sa od nej ani odlepiť... včera na plávaní ked tam mali na nu dávať pozor tety kým som sa obliekala tak som musela fest nenápadne zdrhnúť, ináč sa nechcela odo mna odlepiť...
no iná sranda, lepí sa na mna vkuse a stíska ma 😉
Ahojte baby!
Dávno som tu nepísala.Náš malý má už 11kg a okolo 80cm.Je jogurty,termixi,ovocné,zeleninové a mäsové výživy a aj z polievok zeleninu a mäsko.Už sa púšťaza jednu rúčku ,mi chodí a behá v kočíku veľmi byť už nechce pešo sa mu páči ísť a aj s chodúľkou lieta.Začína sa premiestňovať,ešte neštvornožkuje,ale tak sa dá na štyri a otočí sa na riťke😀,máme spodné jednotky vonku a vrchné dvojky,zajtiaľ.A u vás čo nové akonapredujete?Ozaj aj vy dávate už 3 Nutrilon mliečka?ie sú od 10mesiaca,náš ho pije keď ide búvať ale len zo 100ml zje naraz zneho:-/ a budí sa mi zo 2x ešte vnoci na mliečko a zopárkrát kvôli cumľu,alebo si strčí nožičku medzi rebrá postieľky:-/proste sa nevyspím ☹
@karin1234 ahoj, malinká má ekzem cca od druhého mesiaca. najskôr ho mala na líčkach a potom na predlaktiach a na nožičkách pod kolienkami. najviac sa mi na to osvedčila obyčajná modrá indulona. 🙂 detská doktorka mi dala na to excipial mastný krém, ale od toho sa jej to ešte viac akoby zapálilo a zväčšilo. ale niektorý si ho pochvaľujú. kožná doktorka zase dala balneum hermal - olejček do kúpeľa, ktorý premastňuje pokožku. ten sa mi vidí celkom fajn. no a ešte nám dala masť afloderm, ale to je už nejaká silnejšia masť, ktorá sa používa na zapálené ložiská. po tom, ako som ju začala natierať dvakrát denne indulonou, som jej vyliečila ložiská na líčkach, nožičkách, jednej rúčke a teraz ešte bojujeme s takým najväčším na druhej rúčke. 🙂 ale pri týchto teplách pozorujem, že sa jej opäť vytvárajú nové. ☹ okrem toho mi ešte kožná kázala dávať jej fenistil kvapky na zmiernenie svrbenia.
@minaz ahojky, presne s tymto aj my bojujeme, ale malemu sa osvedcil holtov krem, ma to na nozickach lytkach...ked sa mu to ako tak trochu zahoji, znova vzniknu akoby pluzgieriky a znova sa to zacne...pred 1tyzdnom a pol sme navstivili 1x homeo ambulanciu...tam nam poradili vylucit kravske mlieko a vyrobky, mliecko nahradit sojovym alebo mandlovym...a vela cerstvej stravy..tiez dostal tie granulky THUJAhttp://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/thu... a Calcarea carbonica http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/cal... a vyzera to tak, ze to naozaj pomaha...uz ma na nozickach len chrasticky..uvidime..mame to uzivat mesiac...
my dnes mame 11mesiacov, a tesime sa, lebo maly uz sam krasne chodi, vie sa otocit, aj cez prach prejde.
uz ste sa tu o tom bavili, ale co kupujete detickam - hlavne chlapcekom na narodeniny okrem trojkolky? nasmu by som aj vedela, ale neviem co kupit krsniatku, o chvilu bude mat tiez rocik. kedze je to uz druhy chlapcek maju doma vsetko mozne...co som navrhla svagrine, tak ze vsetko maju ☹ cize dilema 🤐
@janka987 ahoj, ja som tiež zo začiatku používala holtov krem, aj nám trošku pomáhal ale vždy, keď to už vyzeralo nádejne, tak sa to zhoršilo. malinká papá kravské mliečko od ukončeného 4 mesiaca, ale domáce a prevarené. ale to už mám overené, že mliečko nám to nespôsobuje. Ja som tiež už uvažovala nad návštevou nejakého homeopata, ale keďže nám zabrala indulona, tak som to zatiaľ neriešila. Ak sa smiem spýtať, kde si navštívila tú homeo ambulanciu? bo ja v mojom okolý zatiaľ o žiadnej neviem. Nám kožná doktorka ešte povedala, že to môže spôsobovať aj infekcia dýchacích ciest a my sa akosi stále nemôžeme zbaviť soplíkov a kašľa. Takže možno aj preto to stále má.... ☹
@minaz Ahojik, my sme boli v homeo ambulancii pri Piestanoch, Lúka sa to vola....uvidime po mesiaci ci to uplne vymizne...ale ziatial to ide dobrym smerom...Tiez som mu uz davala pomazanky (rama, veto, ..) na chlebiku, rozku...a to zrejme zacalo zhorsovat ekzemiky...ak masielko, tak uz len klasicke, ziadne nahrady...
@rianka7 napríklad záhradný domček, my sme tiež kupovali, síce mali chlapci rok a pol, ale segra má domček v byte a deti sa tam krásne vyhrajú, má otvárcie dvere aj okenice, to ich baví 😀 😀 , aj odrážadlá majú úspech u detí, alebo taká klasická veľká tatrovka, vieš takú akú sme mali my ako deti 😀
@minaz ahoj, ďakujem za odpoveď. mne sa zdá, že sa mu to tiež zhoršuje ako je teraz teplo. tiež natieram modrou indulonou, dávam fenistil aj excipial mám ale tiež sa mi zdá, že po natretí tým to má horšie, červenšie a zapálené. adamko to má hlavne na tom krku a vyzerá to fakt hrozne, dala mu aj masť locoid, ale je to hormonálna masť tak ho tým nechcem veľa natierať. dúfam, že nám detičky z toho vyrastú 😖
@sliver Ahoj!Tak aj ty si potom dosť unavená,že?Alebo Ti pomáhajú staré mamy?Ja som celé dni sama z malým,len sobotu ak zájdem poobede k našim na 2h a občas nie každú nedeľu prídu starké max na 1h sa pohrať z malým za ten čas nerobím nič,lebo sa venujem mamám,kým sa venujú malému:-/
@minaz
@karin1234 Ahojte!
Kašeľ spôsobuje kravské mlieko zahlieňuje deti,keďže im ťažšie trávi bielkovinu zo zvieracieho mlieka,všade otom píšu,a keďže moja sestra tiež ho pila od pol roka mala aj 2x ročne zápaľ pľúc,neodporúčam ho dávať ja preto som aj zvolila radšej práškové mlieko a aj detská mi ho uznala 3 Nutrilon.A na imunitu je dobré dávať probiotiká,nám proti soplíkom zabrali.A ekzém môže byť aj ztoho trávenia toho mlieka,a mastné krémy to zhoršujú ja som mala ekzém a advantan mi naň dali ten zabral a od tehotenstva ho nemám.Teplo je na ekzém zlý treba to miesto chladiť a studená voda je super nato,alebo aj mokrá vreckovka 😉
@janka987 ja som malinkej vždy dávala len klasické maslo....mám taký pocit, že arašidové chrumky s väčším obsahom arašitov jej to trošku zhoršovali. ale v poslednej dobe pozorujem, že už ani tie jej nerobia problém. lebo občas sa stane, že keď vidí niekoho ako ich papá tak aj ona si pýta. asi bude na tom niečo pravda, že dieťa pokiaľ je kojené, tak sa ľahšie vyrovnáva s alergénmy.
@zora256 ahoj, na to či je kravské mlieko zdravé a do akej miery je zdravé sa názory rôznia. isté však je, že najzdravšie je to, ktoré je čerstvo nadojené. ako som už spomínala, mám overené, že kravské mliečko jej ekzém nespôsobuje a ani nezhoršuje....a dúfam, že to tak aj ostane. čo sa týka toho zahlienenia....kravské mlieko nezahlieňuje, ale zahusťuje už existujúce hlieny....a malinká mi má stále riedke a priesvitné soplíky, v pohode jej vytekajú von a nemusím jej ich dokonca ani odsávať.....probiotiká jej samozrejme dávam. tie sa nám celkom osvedčili.
@minaz Ahoj!
Ako myslíš,ale stým ekzémom by ste mali zájsť k alergologičke,ja som sním tam chodila,a riedke priesvitné soplíky mala aj môj a kvôli nemu som ho dala aj vyšetriť u alergologičky,kde zistili,že nemá alergiu ale oslabenú imunitu a do roka je nemajú nič naň,len probiotiká.Priesvitné soplíky môžu byť aj z alergie.a na ekzém alergologička vie dať najlepšie overené krémiky pre také malé dieťa.
@zora256 čo sa týka ekzému, tak na ten nám zaberajú maste, ktoré mi odporučila kožná doktorka a detská doktorka. no a čo sa týka tých soplíkov, netvrdím, že to nemôže byť alergia, ale u nej sme sa s doktorkou zhodli skôr na tej oslabenej imunite a pokiaľ to bude pretrvávať, tak určite vyhľadám alergologičku.
@katren Ahoj!To zahlienenie je u detí do 3 rokov,lebo im ťažko trávi bielkovinu kravskú z mlieka,a mne vôbec neodporúčajú dávať živočísne mlieka,keďže mám naň alergiu,preto píšem,že ak nie sú si isté či nemajú naň alergiu,keďže majú ekzém čo je tiež z alergie,tak by nemali dávať svojim 10 mesačným deťom,ale je to každého osobná vec ja som len chela dobre
@minaz
@danka.k Mimochodom dakedy nebola voda a pôda a ovzdušie zanesené postrekmi a rôznymi chemikáliami teraz sa netreba vyhovárať na minulosť keďže vtedy neexistoval ani počítač ani rôzne postreky a jedy takže by sa mali dodržiavať to čo zdravotníctvo tvrdí lebo to nie je zo srandy ako ani zákony atď,ale ty vieš,je to tvoje dieťa,ja som len chcela dobre.

@sliver ja som so zaciatku pouzivala lovelu a teraz ju pouzivam menej jej periem v tekutom arileli a davam jej avivaz lenor a v pohode.sa nevyhadzuje 😀