Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
juj ked ja sa trápim lebo tá moja malá má všetko :(
odrážadlo dostala už pod stromček, bazénik jej doniesla krsná pred mesiacom, pieskovisko jej tiež doniesli starí rodičia pred mesiacom a trojkolka sa mi eee
no asi jej kupim také nejaké rozvojové hračky lebo ju akurát začali baviť kadejaké také rozvojovky ako vkladačky a také... niečo takéto uvažujem
http://www.maxus.sk/detsky-sen/hracky-pre-deti/...
http://www.maxus.sk/detsky-sen/hry-a-puzzle/hry...
http://www.maxus.sk/detsky-sen/hracky-pre-deti/...
ahojte plánujete na leto resp. na dovolenku kupiť už golfový kočík?kvoli uskladneniu do auta....mate typ?
@monram ahoj.my mame golfac na cestovanie sme jej kupili na meniny a je lahky a aj sa lahko sklada a aj rozklada a nieje ani velky do kufra auta.a mame znacku 4baby 😀
@sliver super nápad, najbližšie kúpime aj my niečo takéto....my máme od krstných rodičov doma dú kocku z LIDLu-na všetkých stranách má inú funkciu....a malá sa s ňou veľa vyhrá.....trojkolku máme požičanú a som rada, že sme nekúpili, lebo ju v nej vôbec neviem voziť, neustále si dáva nohy dolu na zem a potom sa jej zasekávajú do kolies a tak.....a neobsedí na nej, len by sa stále stavala a s takou silou točí riadítkami, že je úplne neovládateľná, neviem ju vôbec nasmerovať, kam chcem......takže chodíme s ňou len pred naším domom, potom ma prejde trpezlivosť a ide sa dnu.....😀
@monram Ahoj, my mame uz dlhsie Espiro magic a som maximalne spokojna, vela cestujeme, je super skladny a maly je v nom spokojny (aj ked teraz uz viac beha ako sedi 🙂)
@renca31 - presne toho som sa obávala že mi tam nebude chcieť byť
tie hračky som hladala na nete a kamoiška mi ich odporučila že ona od nich kupuje... tu kocku z lidlu som zvažovala aj ja ale potom som prepásla tu akciu, ked som si na to spomenula bolo po nej ;))))
ju fest teraz baví kadečo také zložité, bud chodí s odrážadlom alebo číta knižky alebo niečo skladá, má vkladačky a ten kužel s kruhmi a iba s tým by sa hrala, tak si myslím žeby sa s takýmto niečím pohrala a ešte jej to bude rozvíjať schopnosti 🙂))
@monram Ahoj!
My máme Max baby golfáč odtiaľto z bazáru,je ľahko skladateľný a zmestí sa aj do obyčajnej felície do kufra,a malý ho už aj rád tlačí,lebo teraz ho už aj bežne používame dene na návštevy k starým rodičom a na ihrisko.
@sliver Ahojte my máme len obyčajnú vkladačku z dreva,nuž on mi rád vyhadzuje všetko z krabice aj tie kocky z vkladačky a nechce sa akosi hrať le šklbe časopisy a šiel by stále len ide,a ide,proste je neposedný,max na reklamy kde sú animované postavičky alebo deti 😠 a pritom má kopec hračiek,už som aj hrkálky radšej odložila lebo tie len hádže na zem stými sa ani trošku nepohrá a iné aspoň pohrizie a potom hodí 😖 .Má tu niekto také neposedné dieťa?Ako to riešite?A koľko tekutín vám vypijú?Mne len 2-2,5dcl,včera aj s nocou max 4dcl vypil,ale dnes max 2,5dcl vody,nedávam mu sladené nápoje ani džúsi,len vodu max čaj,ale nechce mi z čajov ani toľko vypiť,má 11kg a aj mnej je,hoc stým rátam,kvôli teplu ani mne nechutí.
@zora256 ahoj čo sa týka toho hrania máme doma presne to isté.3 veľké krabice rôznych hračiek máme po prvom synovi ten si hračky vážil neničil tak nám ich veľa ostalo 🙂 ani sa na ne nepozrie.rôzne hracie hračky, hrkálky, kocky, autá ... nič ho nebaví. Ešte tak tvrdé knižky ho na chvíľu zaujmú a tiež len noviny trhať nabíjačky kábliky ho bavia telefóny ovládače samé zakázané veci 🙂 tiež len behá po štyroch po celom byte ale najradšej by chodil za ruky.Preto ani len netuším čo mu kúpim k prvým narodkám.odrážadlá má 2,a trojkolku by sme nemali kde uskladniť máme malý byt.fakt netuším.čo sa týka tých tekutín mne dá tak od 3 do 5 dcl ako kedy.
@frick Ahoj!
presne zakázané veci aj nášho priťahujú,tiež ovládače,a aj šrobováky,a káble,aj usb na internet,keď svieti,a bliká,vareškami rád búcha do stola a také veci,nuž ešte chvíľku vydrží búrať vežičky keď mu skladám z kociek.A mne len max 4dcl aj s nocou:-/Tak mne veľmi loziť nechce,zato polozí zo dva kroky lozenia a sadne si a nechce naraz viac.Zato s chodúľkou lieta ak má náladu behať,ináč len lopatku s metličkou berie a hádže,len za ruku a dookola behá,až sa mi hlava zatočí,snáď ho to prejde a autíčka mi hádže o zem už jedno aj polámal,tak asi len hrkálky a gumené ostanú druhému dieťatku 😔 ,lebo hrkálky som už odložila,aj tak sa snimi už nehral len hádzal na zem,s loptou sa chvíľku pohrá,ak sa mi hráme sňou a on pozerá,alebo on hádže a my mu ju podáme.A spať mi akosi nechce,od pol 10 ešte nespal a vnoci sa budí po 1,5h-2h spánku a takmer o pol noci zaspí horko-ťažko:-/
@zora256 ten spánok môže súvisieť aj stými teplami.A to budenie sa nám stáva tak 15x do mesiaca že o tretej sa zobudí a zaspí až kolo 5-6. A to pripisujem zubom.Má len 2 tak postupne asi lezú.Dneska napr. nespal od 4 ráno ale to kvôli tej búrke.A máme za sebou očkovanie tak som zvedavá ako to v týchto teplách bude znášať.
@frick Tak mne spáva len v body s krátkym rukávom,a bol nejaký čas a j unás také obdobie,že sa budil okolo 2-3 ráno a zaspával okolo 4 a pol 5,vtedy sa aj jemu prerezávali zúbky,nuž ešte sa mu tlačí jeden,ale cez deň akosi nechce spávať a vnoci je to horšie,ťažko zaspáva,hoc mu núkam stále vodu a aj gélik mu semtam dám na ďasno,kde sa mu tlačí zúbok,nuž len keby sa nebudil po 1,5h-2h spánku☹blo by fajn.Lebo takto nemám čas si kľudne ani sadnúť,teraz by som tu nesedal,keby tu nebola moja sestra ktorá sa sním hrá,ešte že mám 11 ročnú sestru,len už akosi mrčí malý zrejme je unavený,a nie a nie sa podať spánku 😒
@zora256možno mu ten gélik nepomáha netuším a možno má také obdobie asi len to nejako prežiť.a má ešte 2 spánky ? ak áno možno už potrebuje len jeden. ťažko povedať nie som odborník na spánok lebo ja sa priznám že nedávno som riešila aj ja že ťažko zaspáva a dĺĺĺho som sa rozhodovala čo s ním lebo uspávanie sa nám predĺžilo až na hodinu aj viac či cez deň alebo večer.Ale nakoniec som bola už tak na prášky že som skúsila metódu kontrolovaného plaču.Zatiaľ len pár dní ale zaspáva pomerne rýchlo 15 min a je to a spánok sa mu podstatne zlepšil no nechcem to zakríknuť.Ku podivu ale ani moc neplakával len po troškách s prestávkami keď som ho uložila.Viem že niektoré mamičky to odsudzujú ale na mňa už toho bolo moc.len u mňa to bolo asi o inom ako u teba či ?
moja bambulka sa uz krsasne sama pustila dnes a krasne urobi par krockov uplne sama 😀
@zora256
@frick
u nas je tiez hranie troska na bode mrazu, aj ked som mu dala novu hracku za ktorou sa ma nahanat ale vydrzalo to len par min, my mame velku ohradku v ktorej sa hra resp, v ktorej je a ja si mozem aspon co to spravit okolo a nemam strach ze sa mu nieco prihodi (okrem toho ze pada niekedy ked stoji a drzi sa) a najradsej sa hra sposobom ze si da hracku von z ohradky a potom na nu docahuje a ked dociahne tak si ju zas posunie aby som sa mohol za nou zas docahovat 🙂 a tych hraciek som si myslela ze mame malo ale dnes co stale plakal lebo na nejaku spadol tak som to preriedila a nechala som mu len 6 a ostatne sup prec a vymenime o par dni
co sa tyka spania - tak dva az tri krat za den (vzdy zalezi doba spanku lebo este nevydrzime byt dlho hore co je potom len umrncany a zly) zaspavanie je zatial oki, aj ked niekedy az pol hodky zaspava a viac ale potichu ale vyhadzovanim dudky z postielky
chcem sa spytat ako je to u vas pri prebalovani? lebo maly uz skoto mesiac pri prebalovani vrieska az tak ze sa citim previnile ze ci mu nejak neublizujem alebo preco? je to aj u vas take? jedine co pomaha na chvilku je ze mu dam nieco nove do ruky ale to tiez rad obzera a skuma posediacky - lezat na chrbte ani zapana a tak prebalovanie trva aj par min...
baby mozem dat malej mliekovu polievku so zemiakmi a hov.maskom na obed?
@olinecka22 ja myslim ze ano...aj ked nam mudr povedal ze kuracie atd uz sme papali aj hovadzie aj ked len ako polotovar (presnidavka) a bolo fajn
@olinecka22 mozes v pohode..
@lutia hov.masko uz papa davno ale mlieko ako materske jej ine este nedavam.tak preto sa pytam ci moze mlikovu polievku
moja mala uz 4dni pekne sama chodi a uz mame 7zubkov 🙂
@lutia Ahoj!
Veru nie ste jediný a ani my😀 čo už stále by len šli a hrali sa boja sa že im niečo utečie😀
@gadget.tt
@lutia Baby ja som už uvažovala že budúci mesiac kúpim nohavičkové plienky aspoň jedno balenie a skúsim mu ich dať,snáď to 1kg veľa nenarobí,keďže sú len od 12kg a malý má len 11kg,tie sa len natiahnú ako gaťky a ke´d sú plné sa strhnú dole.
Nemá niekto snimi skúsenosti?
@rianka7 Ahoj!
Tak aj ja tak viem,že sa majú roztrhať na bokoch🙂,nuž som nevedela,že sú aj menšie,no super,len keby tak už vedel sám poriadne stáť dlhšie ako pár sekúnd,a chodiť sám,tak by sa mu dala aj riťka utrieť,lebo tak to si neviem,predstaviť,ho postojačky utrieť,kým nestojí sám v kľude:-/ale tak my nosíme už 5 veľkosť tá je od 11kg do 25,ale keď je 4 tak by mala byť aj 5 veľ.už sa neviem dočkať keď ich vyskúšame🙂A dávaš ich aj na noc,či len na deň?Ja som myslela zatiaľ na deň,a keď už bude vedieť sám chodiť,tak aj na noc,lebo je moc aktývny ráno,keď je vyspatý🙂to je ťažko ho prebaliť na chcrbte,hoc hne´d o zobudení sa ešte dá,ale o 2-3 h od vstatia,už ťažšie...

@sliver este konkretne som nad tym nerozmyslala ale kupili sme malemu velky bazenik (do ktoreho sa zmestim aj ja) ale tiez premyslame nad trojkolkou a od ostanych prekvapko (zatial sa nik nepytal)