Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@olinecka22 aj my 🙂) a casovo 7.31
ahojte, musim napisat sa postazovat...na 12m kontrole doktor nas odporucil k urologovi ze malemu sa nedostatocne nepretahuje pipik, tak boli sme tam dnes...suhlasila som s tym aby mu to napravil...bolo to nie moc prijemne (aj ked komu je prijemne ked sa "ublizuje" dietatku) z dovodu velkeho placu, smutnych ociek...a cely den sme plakali ked sa chcelo cikat...no hruza....teraz uz buvkame a uvidime aka bude noc...dufam ze som spravila dobre ze sme sa na to dali uz v tomto veku...
@lutia 13:50
@janicka83 tvojej dcerke vseetko najlepsiee k 1 rocku a prajeme je vela zdravicka a stasticka 😀
@lutia ahoj, aj adam má tiež s tým problém ale dr. hovorila,že nás na urologiu posle ked bude mať 15 mes. ja by som ale radšej išla už teraz aby to mal za sebou, myslím, že čím je menší tým je to lepšie. tiež mám z toho paniku, ale tak dufam, že to nejako prezijeme. a to mu niečim umrtvili? no teda neviem si to moc predstaviť ☹
Aj my prajeme všetkým júlovčatkám všetko len to najlepšie k narodeninám, hľavne veľa zdravia, šťastia, lásky, a aby poslúchali svojich trpezlivých rodičov 😀 a samozrejme...... veľkú kopu darčekov 😀
pozeram fotky ake su velke na rok a moja pipinka aka drobnucka este ani nebezka len stvornozku je mame cas ale aj tak ☹
@michaela025 neboj, ona to všetko dobehne a ešte aj predbehne. 😀 a uvidíš príde to zrazu 😉
@michaela025 kolko ti meria??
@michaela025 dievčence sú menšie, a to že ešte nebehá vôbec nevadí, však každé dieťa je iné, a vôbec nič nestratí. Ona to dobehne a o pár mesiacov ani nebudeš vedieť. Odkial si?
@karin1234 ja som si tiez povedala ze asik je to lepsie ked je taky maly...aspon rychlo zabudne a hlavne este nechape ze ho to boli ked cika a tak nezadrzuje moc...
nie neumrtvili to, jednoducho sa to robi hned, zobral si taku velku ihlu (ale tupu) a daval mu dole kozku a tou ihlou mu kruzil okolo pipika a co tam mal take biele tak to daval prec...robime mu kupele - rano a vecer, musim mu ho pretahovat a natierat 4-5dni a potom ked sa budeme kupat tak uz normal hygiena pipika ako v dospelosti
dnes rano sa mu to prvy raz pretahovalo - no sama som nevedela ako ho mam chytit a pritom stahovat a ako bonus este natriet kremikom ale aj ked s placom sme to zvladli bravurne a hned ako som to dokoncila momente bolo oki a ako keby sa nic nestalo...este pri cikani placka ale je to uz miernejsie (aspon sa mi tak zdalo rano) a co sa tyka v noci zobudili sme sa len raz a tym padom spal s nami v postely 🙂)
@lutia božééé baby, nestrašte.... ja mám z toho tiež des....my ideme na 12mes kontrolu teraz 17-ho a veru si myslím, že nás to neminie ☹ 😢
@tintinamartina akosi v tejto dobe to asik robia kazdemu chlapcovi....neviem co to je za modu...a to mi starsi rozpravaju ze take cosi ani nebolo a ani sa nerobilo a kolko je chlapov na svete...hruza
nas tam doktor poslal lebo malemu chcel pretiahnut a islo len troska takze dnes ako som ho umyvala a uz mu to odpuchlo tak sa mi zda ze to ma troska aj narezane (zvacseny obvod) ale iba tak 2mm
segra má dvoch chlapcov, budú mať 3 roky a doteraz im nikto nič s pipíkmi nerobil, vraj sa to ani nemá robiť, nakoľko si to príroda vraj vyrieši sama... tak ja neviem. v pôrodnici nám vraveli, že nemáme nasilu preťahovať pipíky, a moja dr doteraz pipíka ani nepozrela. tak uvidíme čo bude.
drobček veľmi plakal? ako dlho mu to robili?
@lutia Ahoj my sme to podstúpili so starším tiež v tomto veku a myslím si že je lepšie teraz ako neskôr.na druhý deň už ani nevedel že mu čosi robili Dokonca nás urolológ dodžubal lebo vraj kde sme boli doteraz a to mal niečo vyše roka. a tiež to robili ambulatne a neumrtvovali ale ja som bola vonku bol sním len muž ja som to nezvládla. A s drobcom nás to čaká tiež na 100 % i keď ja sa mu to snažím sťahovať koľko sa dá.
@frick to sa mi paci ze manzel bol pri tom, ten moj sa po prvy raz ani nenamahal ist s nami (inak s nami absolvuje vsetky vysetrenia a kontroly), aspon ze sme mali babku pri sebe...este dnes placka ale tiez neviem ci z toho ze ho to boli alebo ze zubky ale ze nema svoj den...ved dufam ze mu to aj ja dobre stahujem a bude vse okiii
dufam ze budeme skoro fit ako vy 🙂
@tintinamartina no ved aj nam doktor povedal ze s tym nemame nic robit a ani som nerobila len ked sme boli na kontrole tak mu ho pretiahol ale len troska a povedal ze to ma uzke (ako som pochopila ze ma maly otvor aby sa to dalo cele pretiahnut) a tak nas poslal k urologovi.... (aj urolog nam povedal ze je vela nazorov na to ci sa to ma alebo nema spravit, kedy sa to ma spravi teda kedy to je najlepsie atd. - jednotny nazor neexistuje a co viem tak je to dost casty zakrok...
trvalo to iba kratko, par min a ako som maleho chytila na ruky uz bol oki ziadne placky, obliekanie sa robilo podrziacky 🙂) a ano plakal a velmi, ved ked som sa kukla tak to mal cele cervene ked mu to stahoval
@danka.k no ani neviem zo 80cm viac ani nie ked sa narodila mala 45cm a vazila 2320g no teram ma 7560g
@janula18 ahoj no som priamo z pd zo stareho sidliska ved hej len sa bojim aj teraz v nemocnici je to tak ze babo hned beru na nozicky ci ma klby v poriadku a na siroku uz netreba balit mne povedal ze vsetko je o.k tak som ju nebalila a to bola blbost, teraz to tam riadne zanedbavaju aj pupocek bez toho aby jej to dali sami dole som jej to ja dala doma sama spat k tomu behaniu no vstavia sa vsade len tie nozicky su pre mna divne
@minaz no hadam ma cas ja viem ale ked to je take zlate ked to nema este ani meter a uz dupka dievcata su sikovnejsie moje dve uz davno behali no mame cas hlavne ze stvornozkuje to moje dve deti nevedeli
@danka.k no neviem presne ale zo 80cm viac urcite nema
@michaela025 môj ma 74 cm takze sme isto nižší od vás 🙂
@michaela025 no naši síce majú 10kg ale ešte 80 nemajú. Teraz neviem presne koľko mali, ale určite menej. No ja som jedného balila naširoko a druhého nie, ten dával trošku doboku nožičku ale zdá sa mi že je to lepšie. Neviem čo sa ti zdá na jej nôžkach divné, ale však to povedz dr. a nech vás poprípade pošle k ortopédovi. Na starom sídlisku býva švagriná
@michaela025 inak naši mali pri narodení 2300 a 2500 a 47cm. Boli sme o mesiac skorej, ale už nič nepoznať. Vy ste na termín?
@janula18 no ved prave ze sme asi o termin neskor ale moje dve dcery som o mesiac rodila a mali 2900g takze som si myslela ze dorastie ale ked ju porovnam k sesternicinej malej ona sa asi o 2mesiace skor tak su rovnake len ona je pevnejsia
@janula18 no hovorila som jej aj ukazovala ako beha ona ze to teraz nebude riesit pokial este nebeha ona je tak niekedy chora ta dr, ze to neni mozne
@danka.k no ved neviem ci 80cm lebo om ju nemerala ale na fotkoch co davaju mamini na modry konik zdaju sa mi velky
@tintinamartina ahoj my sme boli dnes na 12m poradni a zamerne som sa pytala co s pipikom a dr. hned na mna kukol a ze nic s nim nemam robit (a to ho ani nepozrel), ze ked nosime plienku tak je to pezpredmetne ... tiez mam z toho obavy aby nam to nemuseli stahovat, ja stahujem uz asi 2m co ide... kusocek stiahnem ale nie moc.... tak teraz neviem ci stahovat, ci nie..

Aj my sa pripájame a všetkým, ktorí už svoje narodeninky oslávili, ale aj tým, čo ich ešte len budú mať, srdečne blahoželáme 😵