icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

monilik
24. nov 2010

@cervena_ciapocka si zlata 😀 az mi slzy vyhrkli. stale s tym nie som vyrovnana, no ale doktor prikazal, tak budem posluchat... 😒 ani ja som nikdy nejedla HA. navyse mam M.Gilberta (permanentne zvyseny bilirubin) takze pecen by som si rada setrila... no co uz.

cervena_ciapocka
24. nov 2010

@monilik 😵 prepáč, asi si to niekde písala, neviem, ale prečo ti dal Duphaston? Ja som ho brala pri prvom tehu keď som začala špiniť, no ale už bolo neskoro, lebo bábo sa aj tak nevyvíjalo. Ja tiež musím často dačo chrúmať, lebo ináč mi je strašne.

monilik
24. nov 2010

@cervena_ciapocka no ved prave o to ide, dal mi ho len preventivne ze na podporu tehotenstva. (volala som mu este raz 🙂 a odovodnil mi to tym ze som mavala kratke cykly s obcasnym hnedym spinenim v case ms, takze je predpoklad znizenej hladiny progesteronu) tak asi to tak bude ked to povedal, tak to radsej budem jest, hoci nemam ziadne problemy. 😒

monilik
24. nov 2010

@cervena_ciapocka zas na druhej strane, ak sa cosi stane tak si asi nebudem moct odpustit ze som tomu mohla zabranit a neurobila som tak... tak radsej - huraaaaaa na umely progesteron 😅

laurelle
24. nov 2010

@zdenush88 drzim palce ja som sa vydavala tehotna tiez nie pre to ze to niekdo chcel ale preto ze som to chcela ja kedze pred svadbou sme spolu zili 7 rokov a po 6 rokoch sme sa zasnubili a uz ked som cakala Vivienne tak mali vsetci reci ze sa mala narodi do neuplnej rodiny a tak pritom sme spolu zili ako normalna rodina len bez papiera no a ked sa Alex narodil tak to na nas vsetci pozerali uplne pohorsene ze co si to dovolujeme nevziat sa a rok a pol od Alexovho narodenia ma na Vianoce poziadal o ruku a ked sme sa brali po 7 rokoch ja tehotna tak mi to vobec neprislo nutene a mala som istotu ze robim dobre 😉

laurelle
24. nov 2010

@monilik snazim sa pit len mam pocit ze ja vyvraciam aj cistu vodu bola som u doktorky dala mi injekciu a v piatok na poradni mi povie co dalej vraj by ta injekcia mala zabrat na 2 dni tak dufam ze to tak bude 😉

laurelle
24. nov 2010

@flyangel drzime palce a budeme na teba silno mysliet aj ja som pri Vanesse krvacala prve 2 mesiace a aka je z nej zdrava kocka 😉 hlavu hore ! 🙂

monilik
24. nov 2010

@laurelle no viem si predstavit sesternica mavala taketo stavy v tehotenstve, ale doktorka jej vyslovene povedala ze ma pit aj ked len po glgoch kazdu chvilku a vzdy skusit zjest aspon cerealne pecivo alebo kus zeleniny atd. no musi to byt strasne 😒 joj, ale pre nase fazulky vsetko 😉

zdenush88
24. nov 2010

@laurelle heh tak po dvoch detoch si uz musela mat uuplnu istotu ze on je ten pravy, ten s ktorim chces naisto byt... 🙂 ja neviem,ked sme sa zasnubili tak som len kukala po satach a tak...ale nakoniec tuzba po babatku zvitazila a tak je prve na ceste.... 😉

zdenush88
24. nov 2010

heh babule dnes vecer som sa fotila... teda bruško... a aj ked vezmem do úvahy, že som po pol litri vody a dvoch parkach, tak sa mi tam nieco crtá... =) a nie su to len pneumatiky,lebo toto je take iné bruško.... 😉 zajtra pripojim foto, nemam pri sebe káábel... 🙂

s_helienka
24. nov 2010

ahojte, vie mi niekto povedat, co znamena 6. lunarny tyzden? teda 5+4 (t+dni asi)
moj gynekolog ma dovcu a ten, co ho zastupuje ma skoro zvozil, ked som k nemu isla, tak som sa ho radsej ani nepytala na podrobnosti ☹
prvy den posl. menses bol u mna 15. oktober... znamena to pre mna tiez julovy termin? 😕
dakujem...

cervena_ciapocka
24. nov 2010

Ahoj @s_helienka 🙂 5tt+4 je naozaj šiesty týždeň tehotenstva. A teda patríš sem 🙂 A prečo ťa ten lekár zvozil? Potvrdil ti tehu?

cervena_ciapocka
24. nov 2010

Ten šiesty týždeň znamená, že si v šiestom týždni od poslednej menštruácie.

s_helienka
24. nov 2010

@cervena_ciapocka ahoj, ano, velmi "ochotne" mi spravil ultrazvuk... no ked som mu spominala, ze preco som prisla, ze mam rozne problemy, tiez ho to nezaujimalo. povedal, ze aj tak teraz nemozem brat ziadne lieky, a bola som vybavena 😢 uz nech sa ten moj vrati z dovolenky, nech mozem byt kludna a konecne sa tesit 🙂
dakujem ti velmi pekne za odpoved 🙂

petra53
24. nov 2010

Cafte babulky, tak som sa sem za cely dnesny den nedostala... Doobeda mi bolo zle, manzelik mal volno, takze pomohol s malym, ale potom som varila obedik a potom som isla k zubarovi. Najprv na dentalnu hygienu a potom na prehliadku (mali by sme absolvovat jednu v prvom a jednu v tretom trimestri) 😉 A na moje potesenie nenasiel nic 😵 😵 😵 posledny kaz som mala ked som bola pred porodom s Petkom, aj to iba malicky, tak sa veeelmi tesim. Iba mi nieco hovoril, ze sa mi odvapnuju zubky, tak si mam kupit Elmex pastu a fluoridný gel 🙂 Ale som rada, ze 🙂 na vrtacku nemusel siahnut... 😉 😀 😀 😀

petra53
24. nov 2010

@zdenush88 no este k tej vahe - ani ja som sa neprejedala, do 6.mesiaca som pribrala 6kg a cerlkom 32kg 😕 a to som ani nezmenila stravovanie, praveze som sa snazila jest este menej, mala som dost pohybu... Ale mala som zdravotne problemy a nalievala som sa, posledne dva tyzdne pred porodom kazdy den +1kg 😝 😝 😝

laurelle
24. nov 2010

@monilik presne pre krpca vsetko 🙂 od kedy mi dala poobede doktorka tu injekciu tak mi je dobre , najedla som sa aj ked iba pecivo s maslom a dokonca som povysavala a pretrela podlahy a teraz mrtva relaxujem nohy na stole chlapi moji kukaju pottera Nessy si kresli ,Vivi cita a ja konikujem 🙂 takto si predstavujem vecernu pohodu ked si predstavim ze by mi malo byt zase rano zle tak to nie je radostna predstava ale pre krpca vsetko 😉
@zdenush88 samozrejme ze je dolezite co citite vy 😉
@s_helienka takyto pristup poznam je mi to luto tu v uk je to bezne aspon ze ja mam super doktorku ktora je rodinna znama takez mam stastie ale co pocujem od inych mamiciek pristup no otras , niekedy sa ozaj citis u lekara za ktoreho si riadne platis ako na pritaz a to je velka chyba zdravotnictva 😒
@petra53 jeej gratulujem 🙂 nam bolo dneska tak zle ze nam musela doktorka poobede pichnut injekciu no otras ☹ ale uz je to za nami ma to ucinkovat 48 hodin tak dufam ze bude klud 🙂 upratane , deti zaujate tak teraz vychutnavam 2 dni kludu v piatok poradna a tam nieco poriesime dlhodobejsie tak dufam ze to nebudu len 2 dni 😉

katren
24. nov 2010

cawte maminky, konecne som sa sem dostala....dnes strasne to pocasie 😖 ani von sa poriadne nedalo ist, no des.
prave som docitala tie vase 2 strany, co ste stihli popisat 😨 sikovne ste 😀 tusim budem musiet chodit castejsie, aby som nestracala prehlad 😀 😀

laurelle
24. nov 2010

@katren moja zlata ja tiez docitavam pracne ale nemam kedy sem chodit 😀 😀 ja od rana mam nevolnosti motam sa pichla mi doktorka injekciu a stale mam neznesitelny tlak v podbrusku tak sa o fazulku bojim strasne 😔

katren
24. nov 2010

@laurelle neboj sa, bude vsetko ok, treba mysliet pozitivne.....tak ste mi to radili a budem aj ja vam 😉
aaaaaaaa budeme mysliet pozitivne, netreba stresovat 🙂

laurelle
24. nov 2010

@katren dobre ,vies uz mi nieje zle ked ucinkuje ta injekcia v piatok na poradni poriesime dlhodobejsie nieco ale mam slaby tlak v podbrusku ale vydrzime to sme julovky !! ty mas co nove ? 🙂

katren
24. nov 2010

@laurelle dneska som si kupila nove triceno, take natahoovacie, aby mohlo byt aj ked brusko podrastie 😉 som si spravila taky preddnovy meninovy darcek 😀

laurelle
24. nov 2010

@katren ty mas meninky kedy ? nepoznam svk kalendar ale gratulujem 🙂

katren
24. nov 2010

@laurelle az zajtra, ale nemam v plane ist do mesta, teda zatial, tak som si kupila dnes 😎

katren
24. nov 2010

@laurelle a inak, stale by som jedla maso, klobasy a tak....teraz vecer mi nehorazne chutia bryndzove halusky...jaaaaaaaaj

laurelle
24. nov 2010

@katren jaaj bryndzove halusky to som nemala hadam 10 rokov takze ani neviem ako to chuti 🙂 ja som vcera vecer mala brutalnu chut na broskyne zavarane ci ako sa to vola to v naleve co sa kupuje v obchode tak som si to utekala vecer kupit .. 😀 😀 ja mam celkovo teraz chut na sladke ovocie 😀 😀 tak teda vsetko najlepsie 😀 😀

katren
24. nov 2010

@laurelle ja som pri prvej jedla strasne vela sladkeho....nutella padla za vecer 😒
vraj ked chuti sladke, tak je to dievca a ked maso a slane veci, tak chlapec, tak uvidime 😀

laurelle
24. nov 2010

@katren mne sladke nikdy nechutilo to som sa zle vyjadrila ja myslim ovocie .. takze u nas padne 5 bananov za vecer 😀 😀

karin1234
24. nov 2010

@katren podla toho ak chutí slané tak to ja budem mat chlapca, chutí mi všetko slané, mäso a aj kysle uhorky 😀 a sladkosti tie mi vôbec nechýbajú 😀

katren
24. nov 2010

@laurelle no ja keby osm zjedla 5 bananov, tak nejdem na velke wecko asi tyzden 😖 ale mala ich moze tiez na kila jest 😀