Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@lenka.s s tento problem maju zeny napr. po opak. potratoch alebo tie, kt. nemozu otehotniet. Moze to robit problem i neskor v tehu, nielen na zaciatku. Dost sa tomu venuje jeden doktor v Prahe, myslim ze v Podoli, na koniku su o bunk. imunite diskusie, tak si to pozri. Moze sa totiz jednat o protilaky proti placente alebo plodu. Proti spermiam asi nie, ked si otehotnela..
...ahojte babule... dakujem vam vsetkym za podporu 🙂 🙂 dnes nas uz pustili domov, taksom rada, aj ked to cakanie na prepustaciu spravu bolo nekonecnééé 😒 ale sme tu a zatial aj zdravy,,,, 😀 este raz dakujeeeem 😉
@petra53 ahoj môžem vedieť prečo si odišla od Štrba?lebo ja k nemu tiež chodím..
@erika12345 uff, no nepotesila si ma velmi ... diskusie som uz nejake citala, len posobi to na mna dost stresujuco, tak uz necitam, cakam, co povie moja gyndr .... hematologicka sa vyjadrila, ze pocka este na opakovane testy a uvidi, co dalej, ze momentalne uprimne nevie, co a ako .... som po 11 potratoch, takze asi tak .... na hematku chodim 2roky a doposial som mala vzdy dobre vysledky na protilatky ...
...ale vyskitol sa iny problem, ale uz som si precitala na nete nejake fora o tom, tak som kludnejsia... 🙂 pred rokom som bola liecena na boreliozu, ale kliesta som nemala tak ktovie od kedy som to mala... po dobrati atb som sa uz citila dobre a tak, dnes mi ale doniesla teta vysledky z krvy, ze teda uz nemam vobec take vysoke hodnoty ale ze som este stale pozitivna na protilatky... tak som sa trochu zase zlakla, no po precitani for som sa uklludnila.. ze je tam vyssie riziko potratu ale ze to priamo neohrozuje plod... 🙂
@lenka.s prepac, nechcela som ta vylakat, ja som tiez po opak. potratoch, preto o tom viem, ale na tomto vysetreni v Prahe som nebola, lebo som sa o nom docitala neskor a moj lekar mi tvrdil, ze ked som potratila az po srdiecku, ze problem v imuno nevidi. Ale podla toho dokt. v Podoli moze byt problem i v neskor. tehu a u nas na SR testuju v ramci reprod. imunologie len nieco, v tej Prahe sa priamo sustreduju i na protilatky proti embryu, aspon tak som sa docitala.. Tie potraty predtym si mala kedy? Zistili ti dovod? Neviem, vsak skus sa s hematol. poradit, ci ti nieco nepredpise, aj ked viem, ze sa to lieci pred tehu.
@erika12345 no mne tiez hematologicka povedala, ze ak uz bolo srdiecko, ze by to uz malo byt ok, moja gyndr si to ale nemysli .... idem rano na usg a na krv .... a potom sa budeme rozhodovat ako dalej .... joj, slak ma trafi
@cervena_ciapocka .... Ahojky ....a nemala by si mať niekedy teraz mršku ? .... lebo ak áno je to normálne ...aj špiniť trošku môžeš ...ale kedže to nie je vo veľkom by som sa nejak extra nebála 😉 😉
@lenka.s drz sa, budem na teba mysliet. Nepoznam ta, ale urcite si silna zena, ked mas toho tolko za sebou a nevzdavas to. Velmi ta za to obdivujem, ja mam za sebou 3 potraty a uz to som si myslela, ze je nad moje sily a bala som sa skusat dalej..Velmi ti drzim palce, nech ste s babom v poriadku.
@lubenka131 pretože sa nestaral tak ako sa mal, neurobil mi ani povinné vyšetrenia a tym ohrozil maleho, neposlal ma pred porodom do nemocnice, vypytal si uplatok, atď atď... nehovoriac o tom, že mi rok "zabudol" oznamit a aj liecit cystu - skoncila som v nemocnici - operovaná... Lutujem, ze som od neho neodisla skor... 😠 😠 😠
Ale nechcem nikoho odhovarat, pokial tebe vyhovuje, nechcem ta presviedcat ani nic, to je len moja skusenost...
@macekova no akurát som pozerala do kalendára, že 3.12. som mala mať menštruáciu. Ale toto nie je špinenie. A fakt len občas a len keď idem na záchod. Viem, že ani špinenie nemusí nič znamenať, ja sa hlavne bojím aby som nekrvácala. Ale vďaka za povzbudenie 🙂
Keď mne už z toho začína hrabať 😀 som doma na PN, bojím sa niečo robiť, tak fakt len také nutné činnosti a ani do tých sa mi nechce, lebo mi je stále nejak divne, a tak len sedím, spím a nudím sa 😒 a bojím sa. Neviem čo by som si vymyslela, aby som nejak zabila čas a trochu zabudla aj na to, že mi je zle a chce sa mi stále spať.
Ahojte dufam ze sa k vam mozem este pridat :Dminulu sobotu som si robila test a vysiel mi pozitivny a hned v pondelok som bezala ku gynekologovi a vtedy mi potvrdil 5tt🙂 a k tomu este cistu na vajecniku:(a chcela som sa pridat uz dlhsie len som si nevedela nejak vyratat termin raz mi to vychadzalo na jul raz na august a kym mi doplo ze na internete su tehu kalkulacky tak to trvalo....to mi uz asi babo tlaci na mozog:DDDD..........no a mame to take necakane mam 9mesacneho synceka a byvame v jednoizbovom byte ale som si povedala ze byvaju aj horsie a prezili:DDtakze som teraz taka rozdvojena osobnost ze jedna sa boji co bude a druha sa tesi zas na take malilinke co skoro stale len spinka:D
A ešte jednu otázočku mám 😅 Kamarátka mi včera povedal, že je tehotná no a je nezamestnaná na úrade práce. No ale teraz si hľadať prácu je ako začarovaný kruh, lebo nik vás nezoberie keď ste tehotná a ani sa to na tých pár mesiacov neoplatí. Neviete či aj teraz musí stále chodiť sa hlásiť na úrad aj s "dôkazom" že si hľadá prácu?
Jedným z riešení je síce ísť na PN, ale ak nebude mať problémy tak ju lekár nevypíše a je podľa mňa zbytočné byť doma zavretá a čakať na kontrolu 😒
@petra53 no tak normálne kukam jak puk...to fakt...a to normalne na drzovku si vypytal evry???lebo toto som zas počula o čechovi je že taky uplatený už že to očakáva automaticky od každej mamičky...ale ja som počula že on je dosť chorý a že už dlho robiť nebude takže ktovie kde nakoniec skončím...
@cervena_ciapocka ahoj moja sestra je tiez na urade prace a je tehotna a jej povedali ze staci ked donesie vytlaceny email ze niekde poslala ziadost...........takt sa nenabeha akuret ze to tam zanesie.......a ked vidia ze je tehu tam podla mna nebude muset ani cakat
@anieli_1 vďaka za radu 🙂 a musí mať aj odpoveď na tú žiadosť? či len čistá žiadosť stačí? he, ale bude sranda, ak jej niekto odpíše, že majú miesto 😅 😀
@cervena_ciapocka nie staci ze ona proste ma snahu hladat.......aj mojeje sestre to vyslo tak vselijak tehu lebo akurat koncila Bc a ked robila medzi tym tak len na dohodu alebo na brigadu ale chvilku bola normalne a teraz si dobrovolne plati socialku aby mala dobru matersku a vazne sa jej to oplati lebo plati 50euro co je maximum a bude mat matersku 630 euro...............inak chcem sa opytat ze ako je to ked ja mam este rodicovsky na maleho a este mi bude vychadzat tych 270 dni zaplatenych do socialky tak budem mat narok na matersku alebo budem dostavat rodicovsky na maleho a dvojo rodinnych pridavkov alebo ako je to?
@anieli_1 s tou materskou netuším, ja sa v týchto veciach nevyznám, ale mám pocit, že som tu niekde, alebo v inej téme 😅 videla link kde bola aj odpoveď práve na toto. Skús niečo pogoogliť 🙂
@cervena_ciapocka dakujem .....ale asi by som vela chcela keby som mam matersku a este aj rodicovsky na maleho a este aj dvojo rodinnych:DDD
baby a chcela som sa este opytat ze ma dost boli brusko tak v lavo asi vajecnik alebo co moze to byt cista co mam?lebo pokial viem tak druhorodicky by uz nemali mat bolesti bruska ci ako to je?
@peony no ty citis brucho lebo ak som dobre pozerala tak si tehu po viac nez 5 rokov a po 5 rokov je zena akoby prvorodicka.........aspon to som pocula ze po 5 rokoch sa da telo do stavu ako pred prvym otehotnenim...........a aku mas velku tu cystu?ja ju nemam moc velku a dr mi povedal ze sa to vela krat stava pri otehotneni ze sa tam proste spravi......ale dost citim aj jazvu ako ma taha bo som isla cysarskym a mne je ned vidiet brusko aj s malym som to mala aj teraz.............lebo som malinka a chuda a brucho som mala jak vagon:D

@katkatt Ja som tiez chodila k Strbovi - este s malym, ale po porode som odisla... 😉