icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

nijka
8. okt 2013

@katty137 je niekde nejaka kalkulacka kedy je nástup na MD?

kazunomiya
8. okt 2013

@nijka no, este aj na tom si dal zalezat, aby ma upozornil, ze moj gynekolog by mi nedal odporucanie na potrat. (keby nieco na tej genetike vyliezlo).. tak tohto ma mohol usetrit, rovno som mu povedala ze v tomto mam rovnaky nazor ako moj lekar.
Ale ked mi nasledne povedal, ze podla neho bude dieta zdrave, tak nechapem, preco mi o tomto vobec rozpraval. Ja som celkom rozumna osoba, ale aj tak to cely den riesim... co este niekto koho by to fakt mohlo vyplasit...

ada252
8. okt 2013

@cejara
@os
ahojte, ja tiez nedam dopustit na tieto opatrovatelky, ja mam Angel Care401 je to monitor dychu s opatrovalekou v jednom a som velmi spokojna. Hned po prichode z porodnice som mohla kludne v noci spat, kedze som malu nemusela stale konrolovat ci zije. Je to super vec pre spokojnost mamicky a pre bezpecnost babatka. Ved clovek nikdy nevie... Brali sme to so sebou aj na cesty do cestovnej postielky a mala nam od roka spava vo svojej izbicke, takze to stale vyuzivame a ja ju hned pocujem, ked sa zobudi. Takze ja len odporucam. 😉

eliska07
9. okt 2013

@cejara My budeme kupovať Angel Care AC 401 - monitor dychu, zvuku a teploty. Vynikajúci, môžem odporúčať. Mali sme ho aj pri malom a teraz budeme kupovať znovu. Nenechávali sme si ho len preto, že sme vedeli, že druhé bábätko tak skoro neplánujeme a nie je dobré, keď to zbytočne stojí a nepoužíva sa to.

Sú to dve samostatné dosky pod matrac postieľky, má to vynikajúci dosah. Štandardne sa odporúča pod matrac vo výške 8 cm, my sme mali 10 cm, plachtička, malý v zavinovačke a krásne to snímalo, nebol žiadny problém.

eliska07
9. okt 2013

@os Odpoveď nad touto sa hodí aj pre Teba 🙂 Nezáleží na hustote matraca, dôležitá je kvalita monitora dychu. Je jedno do akej postieľky, my sme mali novú, známi to dávali do starej. Podstatné je, že pod tie dve senzorické dosky musíš dať urobiť (my sme si dali vyrezať na veľkosť postieľky) pevnú podložku, aby boli dosky na pevnom a neprehybovali sa. Nestačí, aby boli položené na rošte. Výhodou bolo tiež to, že keďže sme mali prvého chlapca, potreboval polohovanie matraca, aby nemal koliky, tak sme pod tú pevnú dosku v mieste pod hlávkou stočili deku a ešte sme mali aj matrac nadvihnutý. Naši známi to teraz urobili rovnako. Nemusíš mať podložené nohy postieľky, ale len pekne dosku pod matracom.

eliska07
9. okt 2013

Naša včerajšia kontrola je za nami. Sono nám pán doktor urobil, pomeral hlávku aj stehennú kosť a veľkosť bábätka sedí na 20. týždeň 🙂

Drobček sa nám otočil zadkom, takže či to je chlapček alebo dievčatko zostáva prekvapenie 🙂

A ešte mi doktor kázal kúpiť Vagilact - to je na vkladanie. Mám si to dávať 2-3 krát do týždňa až do pôrodu, aby mi predčasne neodtiekla plodová voda. Na letáku som sa síce nič také nedočítala, sú klasické čípky na vkladanie proti infekcii. Včera ma kontroloval aj zospodu, či sa neotváram a možno videl, že tam niečo je, a preto mi to dal.
Pamätám si, že pri malom mi dal tiež čípky, ale až tak mesiac pred pôrodom a teraz je to v podstate skoro ešte celých 20 týždňov. Ale tak zase si hovorím, že vie, prečo mi to kázal si to dávať.

A už máme doma aj kočík 🙂 Ale len taký na záhradu 😉 Cestou domov od doktora sme sa preň zastavili a kúpili ho. Nech má drobček aj húpací kočík, nielen moderný pevný kočík 😉

ada252
9. okt 2013

@eliska07 my mame tie senzoricke dosky len na tych tyckach co su na spodku postielky, alebo rosty alebo ako sa to vola a nemame s tym problem, treba to odskusat... zavisi asi od postielky, no do cestovnej postielky mame tiez vyrezanu taku tentku dosku, aby bolo kde tie senzoricke dosky polozit, kedze tie cestovne postielky su makke...

eliska07
9. okt 2013

@ada252 Noo, ja by som to asi v klasickej postieľke aj tak neriešila iba na rošte, pretože je tam jasne v popise napísané, na pevnom podklade a rošt nie je pevný, pretože má medzery a tým môže dôjsť k prehýbaniu a nesprávnemu snímaniu.

Ale ako som už napísala aj predtým, nám tá pevná podložka pod doskami poslúžila aj na polohovanie matraca, čo nám veľmi pomohlo, pretože postieľka aj napriek napolohovaniu matraca bola stále v rovine a bolo to aj estetickejšie ako podkladať nôžky postieľky.

Možno to pri dievčatách netreba robiť, to neviem, ale v našom okolí, čo majú chlapcov, tak polohovalo matrac 90% rodičov.

kazunomiya
9. okt 2013

@nijka neviem ci je taka kalkulacka na MD, ale je to 6-8 tyzdnov pred TP a mne to napisali do knizky u doktora, vychadza na 31. 12. 2013, nijak sa ma na to nepytali.

eliska07
9. okt 2013

@kazunomiya Neviem, či máš rozdielny príjem - plat - tento rok 2013 a rok 2012, ale materská sa Ti vždy počíta z predchádzajúce roka ako nastupuješ na materskú. Takže, ak nastúpiš na materskú 31. 12. 2013, tak Ti budú počítať materskú z príjmu v roku 2012. Keby si nastúpila napr. aj 1.1.2014, tak sa Ti už materská počíta z roku 2013. Neviem, či máš rozdiel alebo nie, ale stojí to za zváženie. Aj pár eur navyše mesačne padne vhod.

ada252
9. okt 2013

@eliska07 my sme matrac polohovat nemuseli, nemali sme ziadne problemy a ked mala sopliky, tak sme len dali par kniziek pod nozicky postielky a hned bolo dobre 😉

kazunomiya
9. okt 2013

@eliska07 vdaka za info, zvazim to ked sa budem rozhodovat kedy pojdem na MD.

biba
9. okt 2013

Tak konecne som sa dockala, velke sono aj v tatinkovej pritomnosti mame za sebou, vsetkoje v uplnom poriadku, vsetko je na svojom mieste a zatial sa nam zdalo, ze sme videli, ze nic nevidime, tak by to mohlo byt nase dievcatko 🙂 termin mi lekar zarial povedal na 20.2. takze krasny datum 14.2. vobec nie je vyluceny 😀

katty137
9. okt 2013

@nijka vôbec netuším, nakoľko mne to lekár napísal do knižky, nikdy som po tom nebádala

katty137
9. okt 2013

celý balík mandariniek na večeru 🙂 uf... ale teda vôbec necítim, že by mi stačilo :D

kazunomiya
9. okt 2013

@nijka no bola som dnes za svojim doktorom spytat sa na tie vysledky z morfologie, vsetko pozrel, povedal mi svoj nazor a uplne ma upokojil, ze vsetko je vlastne v poriadku, bude to len sledovat ultrazvukom, pripadne mi dohodne nejake vysetrenie v nemocnici kde posobi, ale nemal by to byt vobec problem.
Takze uz som pokojna a tesim sa na nasho synceka 🙂

nijka
9. okt 2013

@kazunomiya Juj,to som rada. Akoze fakt som taký pristup od Holáňa nečakala, ku nám bol velmi milý,vsetko vysvetlil akurát,ze sa ma horsie presvecuje... A to k nemu chodili vsetky moje kolegyne. Hlavne aby si ty bola v klude a všetko bude dobré.

matabah
9. okt 2013

@katty137 aj ja teraz fičím na mandarínkach🙂

matabah
9. okt 2013

čaute baby,taak dnes sa nám dievčatko ukázalo 🙂 🙂 🙂
usmievkam sa celý den ako šiši..tak sa tešíííme,bude asi malá Hana!!!
cmuk!pekný večer🙂🙂🙂

kazunomiya
10. okt 2013

@nijka vies co, on je naozaj odbornik, je to poznat, len teda aj u mojho lekara boli prekvapeni, aj sestricka aj doktor... no vies co, proste to sa moze stat 🙂 ja mu to nevycitam, hoci ma to dost vystresovalo. Mily bol samozrejme, vysvetlil tiez vsetko, len zrejme voli opatrnejsi postup co sa tyka odporucani, cize radsej vsetko skontrolovat co najviac keby nahodou...
Je to ine ked ta ma lekar v starostlivosti a ine ked k nemu ides len na jedno vysetrenie a dava iba odporucania.

anaja81
10. okt 2013

ahojte spolutehulky 😉
my sme mali vcera tiez velke sono, vsetky merania v poriadku, drobcek ma 380g akurat, ze sa nam neukazalo....takze si musime pockat, ale buduci tt by sme chceli ist na 3D tak snad tam to bude uz jasne...aj mne uz dali listok na cukrovy test, snad to zvladnem, lebo teraz v tomto tehu mi velmi sladke nejde....pri prvom som to v pohodicke zvladla, len dufam, ze nebudem mat tehotensku cukrovku, lebo sa mi nechce behat ku diabetologicke....ale ked budem musiet tak nic nenarobim

@cukrik580 neospravedlnuj sa, ze mas tu s niektorou babou vacsiu debatu....ved ty si mozes pisat co chces, s kym chces a na kolko stran chces
@nijka tak ako ti uz baby napisali na MD sa ide 6 tt pred terminom a ak su nejake zdravotne problemy tak uz 8tt....kalkulacka na to nijaka nie je

barcelona94901
10. okt 2013

@katty137 mandarínky ,pomaranče mám už čerstvo za sebou ,na kilá...ja som teraz prešla k zelenine ,dočkala som sa toho 😀
a do slova šrotujem všetko,čo som cez leto nemohla ani cítiť 😀

cukrik580
10. okt 2013

@matabah jeeeej, jupiiii, tak gratulujeeeem 😉

cukrik580
10. okt 2013

@eliska07 vidim ze sa vyznas, pocuj, a ked som PN budu mi tu matersku normalne ratat do toho juna-proste priemer z tych odrobenych mesiacov, ci ako?od 24.6. som na PN, mne by to takto vyhovovalo viac, preto sa pytam, lebo minuly rok som mavala vyplaty niekedy aj o 200e menej ako tento rok...

zdstar
10. okt 2013

ahojte babule, pripájam sa k Vám, čakateľkám.. :D termín 12.2.2014 🙂 hľadala som výpočet nástupu na materskú a našla som na stránke soc.poisťovne http://www.socpoist.sk/materske/1293s volá sa to lehotník.. dobrá pomôcka.. :D držte sa.. musíte pozrieť v sekcii

Obdobie poskytovania dávky / kedy sa nevypláca

evittah
10. okt 2013

@nijka Vies si to vypocitat sama - podla terminu porodu, ktory ti urci gynekolog (mas napisany v tehotenskej knizke). Na MD sa nastupuje najskor 8 a najneskor 6 tyzdnov pred terminom porodu.

lucinka1104
10. okt 2013

baby nechcete ? cena 50 eur ako nový ja som zan dala 89

lubica1979
10. okt 2013

Ahojte baby, dnes máme za sebou poradňu a doki nám do papierov napísal poloha plodu priečna, Máte niekto takúto polohu. Som v 23 tt. Dúfam, že nič nám nič nehrozí sa drobec a otočí.

ada252
10. okt 2013

tak som uz aj ja objednana na cukrovku na bud. strvrtok 😒 necakala som tak skoro, ved to budem este len 23 tt, ide niektora tiez tak skoro?

kazunomiya
10. okt 2013

@lubica1979 ja mam polohu hlavickou, ale myslim, ze momentalne si s tym netreba robit starosti. Dolezita je poloha az pri porode a vraj niektore deti sa pretocia do spravnej polohy az par hodin pred porodom. Obcas sa da babo otocit zvonka, ale neviem o tom vela, viem len ze aj to vedia niekedy urobit. Niektore deti sa nepretocia, pri priecnej polohe je indikovany cisarsky rez, ale o tom je teraz este skoro hovorit - no ak mas obavy, opytaj sa na to lekara.

Ja som vcera bola za mojim lekarom konzultovat vysledky z morfologie a niet nad ten pocit ked ti niekto normalne vysvetli veci a upokoji ta.