Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@danilee Pohárik na kávu musí byť, to je jasné 🙂 Sestra sa ho tiež nazháňala, až si ho nakoniec dala kúpiť v Anglicku 🙂 Ale ona mala cameleona. Ale toto buffallo je tiež veľmi pekné. A aj postieľku ste vybrali krásnu 🙂 Mám rada také jednoduché línie 🙂 A budete mať chlapčeka? Dobre sa mi zdalo, že ste tam mali nejaké modré doplnky?
@danilee Nezdá 🙂 je to podobné, len naša je asi určite menšia... dlhá je dosť, ale je úzučká, ale to mi nevadí, keďže ideme do leta 🙂 Ale presne toto isté povedala mi aj moja sestra, ktorá teda bugaboo mala. Že náš kočík sa jej podobá na ten ich 🙂. Ale je to možno spôsobené aj tým, že má madlo aj v hlbokej verzii, čo je s bugaboo rovnaké 🙂
@eliska07 Dakujem pekne! Ano, my cakame Adamka 😉 ze to bude chlapcek sa nam ukazalo relativne zavcasu a naposledy na utz len potvrdene. Tak preto pri nakupoch uz ideme smelo do modrej. Ja sa velmi tesim, ze uz takmer vsetko "velke" je nakupene. Zbytok vybavicky uz absolvujem s maminou a kamoskami. Rada by som mala vsetko pekne pokope cim skor, neviem ako sa budem neskor citit, tak radsej takto a pri horsom pocasi uz len pranie a ukladanie do skrine 🙂 Inak manzel sa taaaak tesil zo skladania postielky a kocika, bolo to take mile, tak som chvalila a chvalila 😀
Jaj baby kocik ja neriesim (jeden mam doma od kamosky, ale to je len hlboky), zato som si vcera cez bazarik tuna kupila satku na nosenie, krasnu modru pre chlapceka 🙂
@danilee nas bude asi Antonko. Ak nezmenime nazor. Ale ja sa s tym menom zacinam stotoznovat 🙂
@kazunomiya Supco to mate baby, ktore aspon co-to podedite 🙂 na sportovy je potom este kopu kasu..
S tym menom to nie je ale vobec lahke. Moje vsetky navrhy mm zamietal, tak som to vzdala a bude teda Adam - zatial 😉
@danilee no moj nechcel Adama, a tiez mal problem najst meno, ktore by vedel akceptovat.
S tym dedenim mam pocit, ze niektorych veci asi podedim az privela, uz mam tolko oblecenia pre babatka, ze by to vyslo urcite aj na tri-styri deti. Len neviem, ci nahodou medzi tymi vecami nieco dolezite nechyba - toto je moje prve babo, tak som taka neista co bude a nebude treba.
S kocikom som si hlavu nelamala, doteraz som presvedcena, ze ho budeme pouzivat minimalne (ale hodi sa). Chcem babo viac nosit ako vozit - ale prax ukaze ci nam to bude naozaj vyhovovat.
Baby zajtra mam rano poradnu a glukozovy test. Tak dam potom vediet, ako to slo. Niektora z nas spominala, ze by to nemalo byt nic hrozne.. hlavne citron nesmiem zabudnut 😅
Vo stvrtok nas potom caka 3D ultrazvuk. Dlho som zvazovala, ci ist, alebo nie a aj ked mam termin dohodnuty, stale nie som na sto pro rozhodnuta. Laka ma vidiet tvaricku maleho, aj pre manzela to bude myslim pekny zazitok, ale neviem, neviem ked ma zajtra nahodou doktorka prekontroluje aj na utz, ci to nie je trosku prilis pre babo dva dni po sebe absorbovat tie vlny.. 😕 specialne, ked 3D utz ma udajne trvat az cca 30-40 min. 😨
@danilee k tomu UTZ, nemal by skodit, hlavne ak tvoja doktorka robi len kratke ultrazvuky. Ked som bola na morfologii, trvalo to asi 30 minut a babo ku koncu uz celkom slusne kopalo, myslim, ze mu mozno nebolo dobre ked som tak dlho lezala na chrbte a este ho ta sonda zo vsetkych stran otravovala (lebo ked lekar ide po jednotlivych organoch tak si ich musi hladat, niekedy aj trochu pritlacil - mne to nebolo neprijemne, ale malemu asi hej. Lenze maly bude musiet prezit este mnoho nepohodlia, cize ja ho lutovat rozhodne nemienim 😀 ).
@kazunomiya 3-4 deti 🙂 🙂 tiez moje prve, ja som si tu z konika vytlacila taky zoznam, kde je vybavicka tematicky podelena 😅 na spanie, kupanie atd. a okrem zopar poloziek, co sa mi nepozdavaju idem podla neho a skrtam to, co uz mam.
@danilee musim si dakde tiez taky zoznam pohladat.
Urcite sme nejaky dostali na predporodnom kurze kde chodim, ale som to nestudovala este 😀 A kedze vacsina bab co tam su su tak 30tt a viac, a hovorili vacsinou ze este nic nemaju, tak mam este cas 😀 😀
Zacinam mat obavu, ze som asi jedina, kto zatial nestiha riesit vybavicku 😒 🙂
@petulka28 hovorim ti, ked som zacala chodit na ten kurz, vsetky baby tam boli tak 30tt a vacsinou hovorili, ze nemaju este nic, alebo len par kuskov, co skocili dakde do Tesca kupit 😀 Ja ked tu vidim tie debaty o kocikoch, postielkach, atd, tiez sa citim divne, lebo neplanujem riesit zatial ani jedno - spat budeme vsetci spolu, nemam kam dat v spalni postielku a nasa postel ma luxusnych 2x2m takze sa toto riesenie priam ponuka 🙂
@danilee ja mam obcas miernu nervozitu z toho, ze nemam ujasnene co vsetko mi bude treba - nielen pre babo, ale aj k porodu... Tak si postupne zistujem rozumy od kamaratiek, ten kurz mi tiez pomohol, ale zhanat to budem povacsine asi az neskor.
@danilee ad syndrom hniezdenia: ten sa vraj zvykne najviac vystupnovat tesne pred porodom, takze to bude este velka sranda 😀
Inaksie ale vraj nie je dobre si vsetko zariadovanie nechat na poslednych 6 tyzdnov, tak asi robite dobre ked si veci zhanate uz dopredu 🙂
A tak ja fakt na to nemam cas 🙂 takze s tym nic nenarobim...zakladne ako postielku mame (niekde) 😀 kedze mame stvorrocnu dcerku, ale ja som sa pri malej dost vyblaznila na ruzovej a fialovej, takze teraz mozem vsetko odznova 😀 😀 😀 len v chlapcenskych farbach. A velmi sa spolieham na to, že január bude na to stacit 🙂 ale, ked som vo vacsine, tak som kludna 🙂
@kazunomiya ja co si pamatam z prveho tehu, tak sa to naozaj vystupnuje na konci...hlavne, ked uz je cas balit do porodnice....to si chces byt ista, ze je vsetko, tak ako ma byt....stokrat som si presla vsetko, stokrat som chcela vsetko prat, ukladat prekladat a chystat 😀 teraz by som uz aj nieco chystala, ale okrem par kuskov oblecenia nebolo kedy 🙂
@lucul Pri cameleone by si mala mať spoločnú len striešku a tú čiernu obrubu na kočíku, čo sa pripína na konštrukciu myslím. Ale spodok vaničky a športová časť sú dve samostatné - tak by si to mala mať aj Ty tak. Však sa opýtaj aj kamošky, či Ti dáva komplet - hlboký aj športový alebo len športový. Pretože aj to niekedy býva. Keď si pozrieš inzeráty, tak buď predávajú komplet alebo len šporťák. A v akej farebnej kombinácii budeš mať?
@danilee Ja mám tiež rada veci pripravené dopredu. Aspoň tie najdôležitejšie, takže tiež som spokojná, že už máme kočík a postieľku máme po malom, má len štyri roky, takže je relatívne nová. Výbavičku kupujem postupne, ale kedže nevieme čo to bude, tak mám všetko len biele a smotanové, ale vôbec mi to nevadí 🙂
Celkom by ma potešilo, keby sa nakoniec bábätko neukázalo a mali by sme prekvapenie.
Ja som chcela ísť na 3D kvôli určeniu pohlavia, ale teraz neviem, či pôjdeme. A ďalší dôvod je aj ten, že by sme zobrali aj nášho drobčeka, stále sa pýta pozrieť bábätko, ale tam kam chodím nám robí sono vždy len také rýchle a neviem, či by sa doktor tešil, keby okrem manžela donesiem ešte aj syna. Tak aj z tohto dôvodu rozmýšľam nad komerčným ultrazvukom za peniaze, vtedy by to doktorovi nemalo podľa mňa vadiť.
@eliska07 ona pouzivala len sportovu cast a vravela, ze mam dokupit vanicku, ale suseda ma ten isty a ze to si mam na youtube pozret a prerobit tak uvidim, ako mne ta sportova staci, budem ho mat len do auta namiesto golfacu, ja mam po malej teutoniu a ked prejdeme na sportak tak uvidim ktory vyhovuje drobcovi viac a druhy predam. Myslim, ze ona mala cierno ruzovy a cervene doplnky dokupovala, ale chcem nech mi mama usije strechu sovickovu 😀
my sme zatial na lukaskovi... ale trapim pomedzi topgearom manzela s menami chlapcenskymi 😀
ahojte tak ja tiez nejak neriesim vybavicku par veci mam po malej, akurat sme omalovali na bielo a zlozili postielku lebo bola 10 r. za skrinou. ja tiez toho neplanujem vela kupovat zaklad perinky body,platene plienky , osusky mám, nieco podavaju kamosky a co som par kuskov novych kupila chlapcenskych, vanicku na kupanie lebo nemame vanu len sprchac, a kocik urcite treba , kozmetiku az po novom roku. este fusak bude treba.
jaaaj a to meno to je katastrofa tak uz som to tisikrat zmenila a nevieme sa rozodnut kazdy sa vypytuje ja sa rozhodujem medzi Lukas, Denis a Tobias. (bez makcenov vsetky)Paci sa mi aj Adam ale to nedam lebo ma suseda teraz, ostatne co sa mi pacia tak mame v rodine nechcem aby sa opakovali
manzelovi sa pacili teraz este... ze... aurel, erik, patrik, boris... ale stale to je lukas.. nejak sa s tym uz stotoznil 🙂

@eliska07 Myslim, ze okolo 1200 eur bez fusaku a poharika na kavu _ ten musi byt! 🙂