Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@aplless To je tiež riešenie a veľmi dobré 🙂 Sestra to tak urobila pri prvom kočíku - šporťák nový a vaničku z bazáru. Tá vanička sa nemá ako zničiť. Len si premysli, že ak chceš aj vajíčko, aby Ti sedelo, tak si to potom nezabudni dorátať do ceny.
Ale ako si písala predtým, ak veľa cestuješ, aj tak by som Ti radšej odporučila Concord Fusion - je oveľa ľahší a skladnejší. Peg perego GT3 je veľmi veľké a určite oveľa ťažšie. Takže, aby si sa zbytočne "nenarobila" pri skladaní a rozkladaní kočíka.
Ja som mala možnosť Concord Fusion používať aj osobne, sestra ho mala pri prvom dieťatku, a bol to super kočík. Ľahučký, perfektne ovládateľný, naozaj jedným prstom. Vanička - Proton - veľká a priestranná. Šporťák úplne super. Ja osobne by som riešila ten, ak by som vedela, že budem kočík často skladať a rozkladať. Určite je ľahší na skladanie a prenášanie.
GT3 je super, len je veľký a aj po zložení stále ostáva "veľký", je to proste tou konštrukciou. Ale je to tiež kvalitný kočík.
@aplless Tento je v bazári čisto nový 🙂 Výborná cena 🙂
https://www.modrykonik.sk/market/kociky/bpt6/ko...
boze ved ja este nemama ani meno vymyslene volako sa mi ziadne nepaci a co sa mi paci tak uz mame v rodine alebo znami. toto je najhorsie vymysliet meno a kupit kocik
co hovorite na tento clekom zachovaly uvazujem ze ho pojdem kuk kedze som z okolia
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=16431002&tab=1
@aplless Ved to nie je problem dokombinovat 😉 Ja som si tak v bazariku kupila hlboky kocik Peg-Perego a od inej mamicky vajicko (tiez Peg-Perego), ktore je kompatibilne s podvozkom a da sa nan nakliknut. Vsetko ma to vyslo na 130 eur a aj kocik aj vajicko su krasne, takmer ako nove 😎 A sportovy kocik si mozem potom vyberat tak, aby mi vyhovoval po vsetkych strankach, lebo ten budem pouzivat najdlhsie.
@aplless Planovat mozes, dokedy hlboky kocik vyuzijes, ale dietatko si povie svoje 😉 Moja dcera vydrzala v hlbokom kociku len 3 mesiace, potom ani za svet nechcela byt v nom, museli sme prejst na sportovy. A to som ten hlboky zboznovala 😒
Najdu sa v bazariku aj pekne, zachovale kusky. Ja by som tiez nekupila oskrety, s vyblednutym potahom... Toto zase nie, mam svoje naroky 😎
@aplless a v tej predajni Barbora si sa bola pozrieť? Moje kamaratky skoro všetky kupili kočík tam, maju tam pekný výber a myslím že aj dobre ceny.
Aj keď ja som tam kočík nepozerala väčšino tam kupujem len drobnosti keď som v PD a idem pozrieť kamošky.
Ale určite by som išla do kočíka so 4 kolesami. Hlavne ak si predsatvím koľko snehu vie napadnúť v PD. 🙂
@aplless alebo si fakt pozri ten Concord na bazare. jemu sa da aj vanička priputať do auta a pokial vela cestuješ je to fakt dobre... aj ked je bezpečnejšia určite autosedačka ale babatko máš pripútane aj vo vaničke. Aspoň mne sa to osobne veľmi páčilo takáto možnosť. Predsa len ak pôjdeš s malým niekam na prechádzku a musíš sa tam odviesť autom je to pre neho pohodlnejšie sa voziť potom vo vaničke ako vo vajíčku.
@aplless hej jasné, len takto by si nemusela brať, neviem aké maš auto ale poviem ti, že my sme dávali do SUV-čka, konštrukciu, vaničku, športovú časť a mali sme full kufor... ja som najprv Concord nechcela vôbec, nepáčil sa mi. ale keď si porovnám jeho výhody oproti iným kočíkom tak ma presvedčili. ja som napr. mala vybraný Primo Riko, ale zistila som, že ma veľmi zlú konštrukciu že sa kazí, potom GB Hardy ale nedala sa na nom nadstaviť výška rúčky a medzi mnou a manželom je trošku väčší výškový rozdiel 🙂 a nakoniec som skončila pri Concorde Fusion. 🙂
Ked si to aj cenovo pozriem začala som na 400€ za 3 kombináciu, GB bol 550€ a nakoniec sme dali za kočík 690€ peniažky vieš ušetriť na iných veciach, ale kočík je asi jeden z tých najväčších základov ktorý musí byť kvalitný lebo v nom bude malé viac času 🙂 a poviem ti že sa naozaj lahko skladá a rozkladá.
Hlavne nepozeraj na internete a choď si pozrieť tie kočíky na živo, na nete sú všetky pekne a v predajni zistíš že to pre teba vôbec nie je 🙂
A tiež ti poviem že staviame dom a každé € sa nám hodí 🙂
@lucya87 Podľa mňa ste si vybrali výborný kočík 🙂 Určite budete spokojní 🙂 A je to presne tak ako píšeš - pre mňa bola investícia do kočíka v podstate najdôležitejšia, keďže rátam s tým, že ho budem naozaj používať minimálne 2 a pol roka a budem s ním chodiť všade - na nákupy, prechádzky, uspávanie vonku, k doktorovi, na výlety... a preto som chcela kočík, ktorý je síce drahší (kebyže chcem ušetriť, určite riešim kočík, ktorý sa mi páči z bazáru), ale je kvalitný a vydrží dlho a hlavne bude ľahko ovládateľný a nebude vážiť 18 kg...
Kebyže sa concord fusion dá otočiť šporťák ku mne tak ho kupujem bez váhania. Ten kočík je perfektne ovládateľný a super skladný a ešte je aj dizajnovo veľmi pekný 🙂 Aj keď musím priznať, že tie modely predtým /2008/, keď boli šporťáky v jednej farbe, bez neoprénovej striešky, sa mi páčili viacej. Ale dizajn si zachovali, a ten je super.
Ten Neo mi príde málo stabilný a tento nový Wanderer - sa už dá otočiť v oboch smeroch a na nete ma teda vôbec nezaujal - ani farebne, ani dizajnovo. Aj keď ako píšeš, dôležité je vidieť ho naživo.
Napr. mne prišiel na nete malinký aj Casualplay Kudu a keď som ho zbadala v predajni, tak som bola prekvapená, aký je veľký a priestranný.
@eliska07 No mne sa neľubi ta vanička na ňom že je taká robustná ešte týžden do zadu som vravela kamoške kotra mi ho radila že ho nechem že sa mi nepáči 🙂 a šup dobra cena, šikovná predavačka, rozhodnutý manžel a kočík je doma 🙂
my sme kúpili čierny takže ho máme v jednej farbe, mne sa osobne tie farebné kombinácie nepáčia, ja som strašne chcela šedý no ale niekedy sa mieni a za pochodu mení 🙂
@aplless no aj ja som tak rozmýšľala a na MK som našla vajíčko s podvozkom...kočík ešte nemám jasno ale pred 9 rokmi pri dcére som ani za svet nechcela hlboký kočík ale 3 kombináciu,a aj tak sme po roku a pol kupovali len športový.Teraz som skôr naklonená že kúpime hlboký a potom športový . A keďže nechceme vedieť čo to bude o to viac za-investovať menej na začiatok a potom poriadny šporťák...len budem dúfať že sa mu tam bude viac páčiť ako malej ona sa nechcela vôbec voziť chcela len chodiť popri...
Žienky, otázka mimo kočíkov 🙂
Ja bežne kávu nepijem, pretože mi nerobí dobre. Ale teraz mám na ňu stále chuť. Tak si tak aspoň raz za čas uvarím riadnu "zrnkovú" kávu. Ale samozrejme len jednu denne 🙂
Myslíte si, že je to ok? Že si to organizmus pýta a nemôže mi to uškodiť? Myslím teda skôr bábätku ako mne 🙂
@eliska07 myslím že uškodiť nemôže. Telo si pýta o čo potrebuje. Ja som napr. nelubila červené víno, a teraz keď ma bolí hlava si dám deci a väčšinou mi to pomôže. Aj lekár ti povie, v tehotenstve môžeš všetko ale s mierou. 🙂 a dokonca zelený čaj ktorý by sa vraj tiež nemal je prírodný antioxidant a jeden pohar denne sa napr. odporúča. Ja som ho pila od začiatku až do teraz. Teraz mi z neho zostane ťažko na žalúdku tak som prestala a malý je v poriadku podla vyšetrení 🙂
@lucya87 Tak ja na coca-cole fičím 🙂 Prvé tri mesiace som sa ju snažila obmedzovať, ale teraz ju už v podstate zase pijem každý deň. Aj keď samozrejme menej ako keď som nebola tehotná 🙂
Pila som ju aj pri prvom tehotenstve a malému mu to podľa mňa neuškodilo 🙂 Spinkával dobre, bol pokojné dieťa. Ale colu môže aj on 🙂 Aj keď mu ju nedávame, len výnimočne trošku ako odmenu za zjedenie obeda alebo tak 🙂 Niečo po mne zdediť predsa musí 🙂
Ja si tiež dávam 1x denne kávu, a ani decko vinka sem- tam uškodiť ňemoze 🙂
tak chvalabohu cukor mám ukážkový 4,45 -4,70
Ahojte my dnes mame po 3d utz a vsetko v poriadku a cakame vernu kopiu prvorodenej 😀
@barcelona94901 dakujeeem a je perfektny,lahucky,velmi lahko sa sklada,som z neho nadsena,aj ked na zaciatku som myslela,ze ma porazi,kupili sme ho tu na bazare a bol pokazeny,tak sme si ho opravili,nastastie sa to dalo 🙂

@eliska07 este som rozmyslala nad gt3 ze kupim sportiak novy a da sa k nemu na bazari kupit vanicka