Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@os len chodte. Ja som sa vcera vynervovala v praci a aj inde, asi som sa vycerpala, nebolo mi potom dobre, aj som v noci zas dostala trochu krc do lytka. A dnes som cely den bola zdochlina a poobede som prisla domov a padla do postele a zaspala. Zistujem, ze sa musim vedome omnoho viac setrit.
@barcelona94901 mnam,ja dnes tak s krupicou🙂 a tie mandarinky stále🙂
@os dobrú nocku...v poslednej dobe,aj my sme boli doma taký bolehlavový...asi tlak jesenný 😉
@kazunomiya ja posledné 2 týždne už musím zdriemnut každý den po práci...aj sa mi to začína lúbit,aj ked ja cez den nerada spím,príde mi to strata času,no už vychutnávam🙂
super, takze tehotenska cukrovka nehrozi, vysledky v pohodicke, tesime sa...
@aplless Brio kočík je kvalitný kočík. U nás po meste ich chodí dosť veľa. A asi väčšina z tích, čo ho majú si ho pochvaľujú. Mne príde tá konštrukcia veľmi široká, ale možno je to len tým, že je hranatá a nie oblá a preto pôsobí väčšie. Ale Brio by som možno určite pozrela aj na bazári. Predáva sa ich veľa a ak je naozaj kvalitný, tak sa bežným používaním nemôže zničiť. Resp. si pozri, či sa dá kúpiť samostatný šporťák a či niekto nepredáva len vaničku. Aj tak sa dá ušetriť aspoň niečo.
Ahojte, my sme včera absolvovali kontrolný morfologický ultrazvuk, lebo nám lekár povedal, že drobček sa nechce otočiť a ukázať druhú obličku. Včera zistil, že ju tam vôbec nemá, tak som zostala z toho mierne vykoľajená. Vraj to nemusí byť konečné a čaká nás kontrola o dva mesiace. Čiže budeme dúfať v krásny vianočný darček 🙂 Ale lekár povedal, že aj v tom najhoršom prípade, ak by sa malý narodil len s jednou, tak by to nemalo byť žiadne obmedzenie, keďže druhú má vyvinutú normálne. Ale pochopiteľne ako matka mám strach. A to som dúfala, že druhé tehotenstvo sa zaobíde bez stresu a komplikácií. Prvé som preležala po nemocniciach a doma v posteli :(
@petulka28 Neboj sa, mojmu bratovi zistili az ked mal 10 rokov, ze ma iba jednu oblicku a uplne v pohode, ma ju zvacsenu, takze zastava funkciu oboch, ale co je zaujimave, moj dedko mal tri, takze v rodine sa to vyrovnalo a moj brat zije uplne normalny plnohodnotny zivit bez obmedzeni a to hraval futbal a popadal kade tade 🙂 . . takze klud a mozno sa vam ta druha objavi, tak sa zatial nestresuj, aj ked viem,ze lahsie sa to hovori ako realizuje, kazdopadne drzim palce 🙂
Baby,tak tu sa skryva moja Miska 🙂
@bambulka12 dufam, ze aj mne sa skryva Miska a ked nie, tak Samko 😀
@cukrik580 no som zvedava,ved das vediet.ocikala si sodu 😀 ?
@bambulka12 nooo ocikala a nesumela 😀 ale este na zaciatku, ja to do tej nedele asi nevydrzim 😀
@bambulka12 inak zajtra idem vybavovat novy obciansky 😀 potom Jahnatkovej na pripravu, potom asi sa motkat do centra alebo niekam 🙂 hladat vianocne darceky asi 😀 a potom jupiiiii pre kocik a k svokre mi ma prist postielka, tak sa tesiiiiiiiiim 😀 zajtra ani nezaspim ak vobec dnes 😀
cavte... dnes som riadna harpia... som sa rano pustila do "upratovania suflikov" v mojej starej detskej.. viete kolko spomienok a haraburd v tom bolo??? ked sme poobede prisli z prace... tak som do toho aj manzela zatialhla.. ale som bola feeeest unavena... tak som v podstate cely cas vrcala na neho.. a on zlaty... sa mi fest snazil pomoct...
... vcera sme sli "skoro spat"... hadajte kedy som zaspala.... od cca 9tej do 11tej som urcite nespala.. ak som zaspala pred dvanastou tak dobre.. a vstavala som 5,30. ... a ze preco som taka harpia... fest unava dosla... ideme spat... (teda skusim) 🙂 jaky ste dnes den? spavate lepsie?
@cukrik580 preco si ides vybavovat obciansky?Ja mam tiez novy,ale som menila priezvisko a trv.pobyt a ta fotka strasidelnna 😀.
Ani mne nesumela na zaciatku a cakam Misku,tak mozno aj ty 🙂
@bambulka12 lebo od dnes som oficialna sedlaaaacka 😀 tiez menim bydlisko, tento sa mi zohrial v ruke az 3 roky a tri dni 😀 no uvidime v nedelu ci sumienka vysla 🙂 aj cinsky kalendar aj dr Jonas a aj moj prvy tusak, ale ked to bude mala Misa tak asi umrem 😀 od stastia 😀 ja som tuzila po dcerke asi od 12 rokov 😀
@amanda683 no mne kolegyne od zaciatku hovoria ze urcite to bude chlapec, moj doktor ze "zda sa mi to ako chlapec" a potom na morfologii to bol uplne jasny chlapec, co som mohla na vlastne oci vidiet so vsetkymi detailami 🙂 Kolegyne mi vraveli, ze ak na sone povedia, ze dievca, tak je vacsia pravdepodobnost ze sa pomylili, nez ked povedia, ze chlapec. Ale tak mozes sa nakoniec nechat prekvapit 🙂
Mne tiez cinsky kalendar predpoveda dievca.. a je to rozhodne chlapec. Mozno je to v niektorych pripadoch zlozitejsie.
@kazunomiya tak ono je to vzdy iste az ked sa to narodi 🙂 Aj ked moj doktor sa pri mne este ani raz nepomylil,tak uvidime teda 😀
konecne doma... prac. tyzden za mnoooooooou 🙂 neviem sa dockat materskej 😀 a to si ju chcem posunut od 1.1., kvoli vypoctu MD, ze bude hadam vacsia 🙂
@cukrik580 mne hovoril tusak pri prvom,ze urcite dievca a v 7.mesiaci sme zistili,ze je to chalanko,ale aj tak,radost bola neskutocna,ked je to prve,je to jedno 🙂 .Aj ja som uz oficialne sedlacka a velmi sa z toho tesim 😀
dievcata poradte mi nejake magnezium? nedavno sa mi minulo Magne B6, ale viem, ze su aj lacnejsie formy, raz sa to tu spominalo. mam strasne krce v lytkach...
@blondi2 Ja som si naordinovala magnezium kvoli napatiu v podbrusku a tiez krcom v nohach. Najprv som si kupila 200mg magnezia tusim NaturLine, to predavaju aj v sieti drogerii, pomahalo. Potom som mala Magne B6 Premium, ale to je len 100mg Mg + 10mg B6. Magnerot mam teraz, mne staci, ale ked som si to studovala, nie je to 500mg magnezia, ale podstatne menej, nejakych 32,8mg cisteho magnezia v tablete. Vyberala som si konkretne produkty podla toho, aby neobsahovali ziadne umele sladidla (pozor, tie su v sumivych formach magnezia), dalsie ucinne latky (okrem toho B6 - to nemoze uskodit, len keby sa bralo vo velmi vysokych davkach) aby pri nich nebolo uvedene ze nie su vhodne pre tehotne zeny, a podla davkovania. Pri Magnerote sa dokonca vyslovene uvadza, ze je vhodne v pripade potreby v tehotenstve.
Este tolko, ze doktor mi odporucal Magne B6 v davkovani do 4tbl denne. Momentalne mi staci proti krcom raz za cas jedna ci dve tablety Magnerotu za den (iba ked mam problemy), ale mam zaroven prenatalne vitaminy v ktorych je 100mg magnezia. Myslim, ze po par dnoch uzivania by mohli Tvoje problemy ustupit a potom uz magnezium nemusis brat, alebo len v mensej davke. V tretom trimestri na konci sa odporuca vysadit, preto si nan nechcem zvykat.

joooj.. mna aj muza boli hlava nejak... a zle mi je... tipujem ze je to z tlaku.. ale netusim..uz som si aj kavu dala.. nepomohlo... asi ideme spat.... pekny dnik prajem zatial 🙂