icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

os
23. okt 2013

joooj.. mna aj muza boli hlava nejak... a zle mi je... tipujem ze je to z tlaku.. ale netusim..uz som si aj kavu dala.. nepomohlo... asi ideme spat.... pekny dnik prajem zatial 🙂

kazunomiya
23. okt 2013

@os len chodte. Ja som sa vcera vynervovala v praci a aj inde, asi som sa vycerpala, nebolo mi potom dobre, aj som v noci zas dostala trochu krc do lytka. A dnes som cely den bola zdochlina a poobede som prisla domov a padla do postele a zaspala. Zistujem, ze sa musim vedome omnoho viac setrit.

matabah
23. okt 2013

@barcelona94901 mnam,ja dnes tak s krupicou🙂 a tie mandarinky stále🙂

matabah
23. okt 2013

@os dobrú nocku...v poslednej dobe,aj my sme boli doma taký bolehlavový...asi tlak jesenný 😉
@kazunomiya ja posledné 2 týždne už musím zdriemnut každý den po práci...aj sa mi to začína lúbit,aj ked ja cez den nerada spím,príde mi to strata času,no už vychutnávam🙂

ada252
23. okt 2013

super, takze tehotenska cukrovka nehrozi, vysledky v pohodicke, tesime sa...

eliska07
24. okt 2013

@aplless Brio kočík je kvalitný kočík. U nás po meste ich chodí dosť veľa. A asi väčšina z tích, čo ho majú si ho pochvaľujú. Mne príde tá konštrukcia veľmi široká, ale možno je to len tým, že je hranatá a nie oblá a preto pôsobí väčšie. Ale Brio by som možno určite pozrela aj na bazári. Predáva sa ich veľa a ak je naozaj kvalitný, tak sa bežným používaním nemôže zničiť. Resp. si pozri, či sa dá kúpiť samostatný šporťák a či niekto nepredáva len vaničku. Aj tak sa dá ušetriť aspoň niečo.

petulka28
24. okt 2013

Ahojte, my sme včera absolvovali kontrolný morfologický ultrazvuk, lebo nám lekár povedal, že drobček sa nechce otočiť a ukázať druhú obličku. Včera zistil, že ju tam vôbec nemá, tak som zostala z toho mierne vykoľajená. Vraj to nemusí byť konečné a čaká nás kontrola o dva mesiace. Čiže budeme dúfať v krásny vianočný darček 🙂 Ale lekár povedal, že aj v tom najhoršom prípade, ak by sa malý narodil len s jednou, tak by to nemalo byť žiadne obmedzenie, keďže druhú má vyvinutú normálne. Ale pochopiteľne ako matka mám strach. A to som dúfala, že druhé tehotenstvo sa zaobíde bez stresu a komplikácií. Prvé som preležala po nemocniciach a doma v posteli :(

lucul
24. okt 2013

@petulka28 hlavne ziadny stres ;) moja mama sa narodila komplet s deformovanymi oblickami, v podstate ma z kazdej len polovicu a v pohode, len je od malicka kontrolovana na nefrologii a to bola vtedy ina doba ako teraz

biba
24. okt 2013

@petulka28 Neboj sa, mojmu bratovi zistili az ked mal 10 rokov, ze ma iba jednu oblicku a uplne v pohode, ma ju zvacsenu, takze zastava funkciu oboch, ale co je zaujimave, moj dedko mal tri, takze v rodine sa to vyrovnalo a moj brat zije uplne normalny plnohodnotny zivit bez obmedzeni a to hraval futbal a popadal kade tade 🙂 . . takze klud a mozno sa vam ta druha objavi, tak sa zatial nestresuj, aj ked viem,ze lahsie sa to hovori ako realizuje, kazdopadne drzim palce 🙂

matabah
24. okt 2013

@petulka28 držíme palce!!!

bambulka12
24. okt 2013

Baby,tak tu sa skryva moja Miska 🙂

bambulka12
24. okt 2013
cukrik580
24. okt 2013

@bambulka12 dufam, ze aj mne sa skryva Miska a ked nie, tak Samko 😀

bambulka12
24. okt 2013

@cukrik580 no som zvedava,ved das vediet.ocikala si sodu 😀 ?

cukrik580
24. okt 2013

@bambulka12 nooo ocikala a nesumela 😀 ale este na zaciatku, ja to do tej nedele asi nevydrzim 😀

cukrik580
24. okt 2013

@bambulka12 inak zajtra idem vybavovat novy obciansky 😀 potom Jahnatkovej na pripravu, potom asi sa motkat do centra alebo niekam 🙂 hladat vianocne darceky asi 😀 a potom jupiiiii pre kocik a k svokre mi ma prist postielka, tak sa tesiiiiiiiiim 😀 zajtra ani nezaspim ak vobec dnes 😀

os
24. okt 2013

cavte... dnes som riadna harpia... som sa rano pustila do "upratovania suflikov" v mojej starej detskej.. viete kolko spomienok a haraburd v tom bolo??? ked sme poobede prisli z prace... tak som do toho aj manzela zatialhla.. ale som bola feeeest unavena... tak som v podstate cely cas vrcala na neho.. a on zlaty... sa mi fest snazil pomoct...
... vcera sme sli "skoro spat"... hadajte kedy som zaspala.... od cca 9tej do 11tej som urcite nespala.. ak som zaspala pred dvanastou tak dobre.. a vstavala som 5,30. ... a ze preco som taka harpia... fest unava dosla... ideme spat... (teda skusim) 🙂 jaky ste dnes den? spavate lepsie?

bambulka12
24. okt 2013

@cukrik580 preco si ides vybavovat obciansky?Ja mam tiez novy,ale som menila priezvisko a trv.pobyt a ta fotka strasidelnna 😀.
Ani mne nesumela na zaciatku a cakam Misku,tak mozno aj ty 🙂

cukrik580
24. okt 2013

@bambulka12 lebo od dnes som oficialna sedlaaaacka 😀 tiez menim bydlisko, tento sa mi zohrial v ruke az 3 roky a tri dni 😀 no uvidime v nedelu ci sumienka vysla 🙂 aj cinsky kalendar aj dr Jonas a aj moj prvy tusak, ale ked to bude mala Misa tak asi umrem 😀 od stastia 😀 ja som tuzila po dcerke asi od 12 rokov 😀

cukrik580
24. okt 2013

@os tiez mi trva zaspat, pripadne sa aj tak az pred dvanastou dostanem do postele a cca o siedmej o pol osmej ako kedy vstavam...no zajtra bude budiiik na siestu kvoli obcianskemu 🙂 uz to nejak dobojujeme a potom nebudeme vobec spat, nebooooj, bude horsie 😉

amanda683
25. okt 2013

@cukrik580 mne cinsky kalendar predpoveda dievca,aj moj tusak mi stale sepka dievca a doktor na sone,ze chalan 🙂 Tak uz neviem co si mam mysliet 😀 😀 😀

kazunomiya
25. okt 2013

@amanda683 no mne kolegyne od zaciatku hovoria ze urcite to bude chlapec, moj doktor ze "zda sa mi to ako chlapec" a potom na morfologii to bol uplne jasny chlapec, co som mohla na vlastne oci vidiet so vsetkymi detailami 🙂 Kolegyne mi vraveli, ze ak na sone povedia, ze dievca, tak je vacsia pravdepodobnost ze sa pomylili, nez ked povedia, ze chlapec. Ale tak mozes sa nakoniec nechat prekvapit 🙂

Mne tiez cinsky kalendar predpoveda dievca.. a je to rozhodne chlapec. Mozno je to v niektorych pripadoch zlozitejsie.

amanda683
25. okt 2013

@kazunomiya tak ono je to vzdy iste az ked sa to narodi 🙂 Aj ked moj doktor sa pri mne este ani raz nepomylil,tak uvidime teda 😀

cukrik580
25. okt 2013

@amanda683 mne teraz tusak uz dlho hovori chlapca tak ja uz si nic radsej nemyslim len cakam 😀

os
25. okt 2013

konecne doma... prac. tyzden za mnoooooooou 🙂 neviem sa dockat materskej 😀 a to si ju chcem posunut od 1.1., kvoli vypoctu MD, ze bude hadam vacsia 🙂

bambulka12
25. okt 2013

@cukrik580 mne hovoril tusak pri prvom,ze urcite dievca a v 7.mesiaci sme zistili,ze je to chalanko,ale aj tak,radost bola neskutocna,ked je to prve,je to jedno 🙂 .Aj ja som uz oficialne sedlacka a velmi sa z toho tesim 😀

blondi2
25. okt 2013

dievcata poradte mi nejake magnezium? nedavno sa mi minulo Magne B6, ale viem, ze su aj lacnejsie formy, raz sa to tu spominalo. mam strasne krce v lytkach...

os
25. okt 2013

@blondi2 mne daval doktor magnerot, ze sa najlepsie vstrebava.. a to magneb6 mi hned zrusil... takze si kup tamto... 50 tabliet je cca 7 ci 8 eur

lucya87
25. okt 2013

@blondi2 Ja mam normalne čisté magnezium od Galvexu

kazunomiya
25. okt 2013

@blondi2 Ja som si naordinovala magnezium kvoli napatiu v podbrusku a tiez krcom v nohach. Najprv som si kupila 200mg magnezia tusim NaturLine, to predavaju aj v sieti drogerii, pomahalo. Potom som mala Magne B6 Premium, ale to je len 100mg Mg + 10mg B6. Magnerot mam teraz, mne staci, ale ked som si to studovala, nie je to 500mg magnezia, ale podstatne menej, nejakych 32,8mg cisteho magnezia v tablete. Vyberala som si konkretne produkty podla toho, aby neobsahovali ziadne umele sladidla (pozor, tie su v sumivych formach magnezia), dalsie ucinne latky (okrem toho B6 - to nemoze uskodit, len keby sa bralo vo velmi vysokych davkach) aby pri nich nebolo uvedene ze nie su vhodne pre tehotne zeny, a podla davkovania. Pri Magnerote sa dokonca vyslovene uvadza, ze je vhodne v pripade potreby v tehotenstve.
Este tolko, ze doktor mi odporucal Magne B6 v davkovani do 4tbl denne. Momentalne mi staci proti krcom raz za cas jedna ci dve tablety Magnerotu za den (iba ked mam problemy), ale mam zaroven prenatalne vitaminy v ktorych je 100mg magnezia. Myslim, ze po par dnoch uzivania by mohli Tvoje problemy ustupit a potom uz magnezium nemusis brat, alebo len v mensej davke. V tretom trimestri na konci sa odporuca vysadit, preto si nan nechcem zvykat.